Какво ви е мнението за Прайда?

• 123 167
  • 2 313
  •   1
Отговори
# 735

Ами виждам, че нямаш против цензурата в Тошов стил, жива и здрава Peace

А не - просто не обичам двойните стандарти.  Peace

Как е - не ти ли харесва да приемаш съдбата си на "дискриминирана бяла жена" с достойнство?  Laughing Кои права ти бяха нарушени, че все забравям? Да наричаш хората "мангали"? Е, не знам как живееш с това!

# 736
Много е странно, как от убедена феминистка, абсолютно толерантна към хомосексуалистите, мюсюлманите и всякакви различни...

Ами и аз съм така. В смисъл споделям горните виждания, но без уговорки в смисъл - толерантна съм към хомосексуалистите, ама да не ми се мотаят пред очите да протестират. Щом имат някакви искания, имат и право да си ги изложат публично и да опитат да убедят законодателя.

В края на краищата така се прави в демократичните общества, затова има право на сдружения, митинги, демонстрации, нали това е едно от важните неща.

# 737
  • Тра-ла-ла
WASP, ти защо още се мъчеш в Швеция? Те няма да се откажат от ценностите си заради теб, а и афганистанските чудесно биха ти прилягали. Ама ти пък и афганистанци мразиш. Sad
Четете, бе, четете.
И двете с Пюр споделихме, че се подготвяме за напускане на шведистан
За съжаление след десетилетия тук е невъзможно това да се случи от днес за утре, иска се технологично време цялата за тази организация, но моля да не ни мисли, ще го направим

# 738
Не съм го прочела, но това е много добра новина за шведския народ.

# 739

Ами виждам, че нямаш против цензурата в Тошов стил, жива и здрава Peace

А не - просто не обичам двойните стандарти.  Peace

Кои права ти бяха нарушени, че все забравям? Да наричаш хората "мангали"? Е, не знам как живееш с това!
сега и на мангалите правата ли нарушихме? с какво? че ги караме да работят или че ги караме да ходят на училище  hahaha

Както го изритаха Сорос от Унгария и Полша,така ще изхвърчи след време и от България,
така че търсете си друга работа,че ще останете безработни.Скоро.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 15:44 от michelle_ma_bell

# 740
JP, ако в понятието "човек" включваш само биологичната дефиниция, въпросните "мангали" (това е твой израз, не мой), са хора. Но една голяма част от тях са такива само биологически. Социално и културно са нещо твърде различно от представите ми за хора, с които бих обитавала близката околност. Предполагам, че и ти, както и всичките лицемерни правозащитнички, дето живеете в белите квартали и нямате никакъв реален досег с прелестите на мулти-култито, ама иначе много държите да го наложите на всички (останали, освен на вас). Странно, как никоя от мултикултурничките не си продаде апартамента и не се пресели във Факултето или местния чернокож/мюсюлмански квартал. Но пък на думи звучи толкова красиво да размахваме пръста от амвона...

Шведския народ ще загуби такива като WASP и PURE, но пък се обогати с около 200 000 афганистанци, иракчани и други специалисти (по какво обаче? като че продажбата на трева е най-безобидното). Голяма печалба, няма що!

Към хомосексуалистите бях толерантна, докато не започнаха да претендират, че са не 10%, ами поне едно 80% от населението на Земята. Никой не им ограничава никакви права. Просто имат определени дефицити, които най-малкото излагат психологическото развитие на отглежданите от тях деца на риск. На много хетеросексуални двойки също се отказва осиновяване. Да не говорим как пък някои си губят децата поради политическа неблагонадеждност и неспазване на политкоректната линия.

Пак ще кажа: Овертон.

# 741
Кога са започнали да претендират, че са 80 процента и по какъв начин изразяват претенцията си? Прозореца на Овертон се състои точно в поднасяне на такива неверни  фрази като неоспорима истина.

# 742
Black_Sapphire, въпросът ми не беше защо мразиш поредната група хора. Горе-долу се ориентирах в отговора на тоя въпрос. Simple Smile

Въпросът ми е за позата ти на дискриминирана и потисната - която толкова ненавиждаш у другите.

Кой те дискриминира конкретно теб и с какво?

По твоята логика - ако си малцинство, си налягаш парцалите и си траеш. Ти що не си траеш?

# 743
Кога са започнали да претендират, че са 80 процента и по какъв начин изразяват претенцията си?
Обществото не смята за правилно да им даде право да осиновяват.Точка.

# 744
Black_Sapphire, въпросът ми не беше защо мразиш поредната група хора. Горе-долу се ориентирах в отговора на тоя въпрос. Simple Smile

Въпросът ми е за позата ти на дискриминирана и потисната - която толкова ненавиждаш у другите.

Кой те дискриминира конкретно теб и с какво?

По твоята логика - ако си малцинство, си налягаш парцалите и си траеш. Ти що не си траеш?

Не мразя никого. Това не е същото като "не искам да съжителствам с определени групи от хора".
Ако си малцинство, ползваш се от правата И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на мнозинството. Не врякаш до прегракване, че те дискриминират само въз основа на факта, че си от малцинство.
Мен лично ме дискриминират, като отклоняват част от данъците ми, за да изхранват перманентно неработещо, вършещо престъпления и неспособно да участва продуктивно в обществото ни население, което обаче удобно се ползва за електорат на който плати повече. Дискриминират ме, като не ми позволяват да изкажа свободно мнението си против това под предлог, че било "расистко". За щастие все още у нас не са разпространени многобройните форми на натиск върху всеки, който се осмели да каже, че определени членове на общестовото трябва да са в затвора или екстрадирани, а не толерирани и обслужвани от останалите, но като част от ЕС вероятно тези практики ще се пренесат и в България. Не съм чула у нас да има задължителни квоти за хомосексуалисти, роми, турци и други представители на малцинства, но предвид общата тенденция, не изключвам такива форми на дискриминация към мнозинствата да се въведат и тук, както на други места.

# 745
Мен лично ме дискриминират, като отклоняват част от данъците ми, за да изхранват перманентно неработещо, вършещо престъпления и неспособно да участва продуктивно в обществото ни население. Дискриминират ме, като не ми позволяват да изкажа свободно мнението си против това под предлог, че било "расистко".

Сега значи да очакваме да те арестуват? Щото като гледам, отдавна си изказваш тоя вид мнения, пък не са те арестували.

За данъците - съболезнования, но няма как засега да ни се размине засега. И мен никой не ме пита как да ми харчи данъците. Нито хомосексуалните ги питат - тъй че сте поравно "дискриминирани". Ако това е подходящата дума.

Да не би да се окаже, че никой не те дискриминира - а само "врякаш до прегракване" колко си дискриминирана.  Shocked

# 746
Не знам дали ще ме арестуват, но ако се изказвах по същия начин публично в Берлин или Стокхолм, нямаше да ми се размине. Това само по себе си не би ме възмутило, ако със същия аршин се мереше и по адрес на речите, които имамите държат в салафистките джамии и по интернет.

Аз не съм отишла да протестирам за правата да си бодна едно перо отзад и да уча децата си на подобна "свобода" за разлика от някои други по-вресливи същества. Не съм чула също така да има квоти специално за бели, хетеросексуални или християни в университетите и на работните места. Нали уж не трябва да има привилегии в закона по полов, религиозен и расов признак? У нас не е така, но на други места работодателят определено има проблем да уволни чернокож, хомосексуалист или мюсюлманин, пък ако ще и да са ужасни като служители. Това го знам от многобройни лични контакти с хора, които нямат никакви причини да ме лъжат.
Като потребител на масова култура обаче определено се чувствам дискриминирана, когато Орфей или кралица Гуинивир ги играят чернокожи, или когато главната героиня на the100 ни в клин, ни в ръкав се оказа лесбийка. Въобще, ако човек гледа холивудската продукция, ще рече че хетеросексуалните са някакво презряно малцинство, при това по-тъпото, по-некадърното и със сигурност по-малко заслужаващото любовта на главния герой/героиня.

Последна редакция: нд, 18 юни 2017, 16:32 от Анонимен

# 747
  • София

Не, ако си малцинство и си дискриминиран, се бориш за правата си.
Ако имаш дефицит, който пречи да изпълниш задачата, която мнозинството може да изпълни, тъй като е създадено за това, не се тикаш да ти се предостави правото и на теб, нищо че нямаш капацитет и ще нанесеш вреда.

# 748
Не знам дали ще ме арестуват, но ако се изказвах по същия начин публично в Берлин или Стокхолм, нямаше да ми се размине.

Предполагам, че когато отиваш в друга държава, се съобразяваш с порядките там. Не настояваш ли ти именно за това, когато говорим за имигранти (какъвто си и ти?)

Освен това, много силно се съмнявам да те арестуват в Берлин. Има и хора в Западна Европа, които са крайнодесни и говорят същото - не съм чула да са ги арестували. Мога да ти покажа няколко крайнодесни сайта, които съвсем публично споделят твоите тези и засега не съм чула някой да им е направил нещо.

Но няма да ти давам линкове, защото 1) вероятно си ги четеш и 2) нямам желание да ги рекламирам.

Във всички случаи на мен не ми е известно някой да е арестуван, защото не харесва начина на живот на циганите. Ти можеш ли да цитираш такъв случай?

Сега, ако става дума за призиви за физическа разправа и някой-си-на-сапун - смятам, че това си е наказуемо.

# 749
Ако имаш дефицит, който пречи да изпълниш задачата, която мнозинството може да изпълни, тъй като е създадено за това, не се тикаш да ти се предостави правото и на теб, нищо че нямаш капацитет и ще нанесеш вреда.

Ако говориш за раждането на деца, никой не настоява за такова право. Ако говориш за нещо друго - нямам идея какво е то.

Общи условия

Активация на акаунт