НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 81 463
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Вчера си инсталирах приложението и като тръгнах в търсачката за храни да търся, забелязах отстрани едно малко баркодче, цъкнах на него и ми се включи камерата с червена маркираща лента по средата - егати якото  Party направо си сканира точния продукт и само си пишеш грамажите.  

Не знам как да си снимам екрана, затова ето вчерашните ми показатели
1301 ккал (при позволени 1200)
Протеин 46
Въгл 22
Мазнини 113 (  Shocked) с тия масла така става ...

Снощи прегреших с 1 блокче млечен шоколад. Не знам защо така направих, ама поне се успокоявам, че дори с това блокче въглените са ми достатъчно ниски. А да не говорим, че изобщо не ми хареса на вкус (иначе ми е любима марка шоколад и само от него ядях). Сигурно скоро няма да опитам. Не, защото ме е страх, че ще съгреша, а защото наистина не ми хареса. А може и да си внушавам, но дори така да е, пак е добре  Grinning

Нещо за констипация да препоръчате? Оказва се, че въпреки многото зеленчуци и мазнини, нещо трудно ходя до WC. Е, не е от най-страшните констипации с болки и висене по 100 часа във ВЦ, но все пак не ми харесва да ходя веднъж на два дена. Или е нормално за този тип хранене?

# 646
  • Варна
Скрит текст:
Вчера си инсталирах приложението и като тръгнах в търсачката за храни да търся, забелязах отстрани едно малко баркодче, цъкнах на него и ми се включи камерата с червена маркираща лента по средата - егати якото  Party направо си сканира точния продукт и само си пишеш грамажите.  

Протеин 46
Въгл 22
Мазнини 113 (  Shocked) с тия масла така става ...

Снощи прегреших с 1 блокче млечен шоколад. Не знам защо така направих, ама поне се успокоявам, че дори с това блокче въглените са ми достатъчно ниски. А да не говорим, че изобщо не ми хареса на вкус (иначе ми е любима марка шоколад и само от него ядях). Сигурно скоро няма да опитам. Не, защото ме е страх, че ще съгреша, а защото наистина не ми хареса. А може и да си внушавам, но дори така да е, пак е добре  Grinning

Нещо за констипация да препоръчате? Оказва се, че въпреки многото зеленчуци и мазнини, нещо трудно ходя до WC. Е, не е от най-страшните констипации с болки и висене по 100 часа във ВЦ, но все пак не ми харесва да ходя веднъж на два дена. Или е нормално за този тип хранене?
И аз съм така в последно време Neutral Face

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 11:55 от bubanka

# 647
  • София
Консерва, грамовете колко са като процент (само информативно питам да си сверя часовника:))

# 648
Beeps, ако правилно съм разбрала въпроса ти, ето информация на процентно съотношение
В-М-П
7% - 79% - 14%  

-------------
За да не пиша пост след пост вмъквам тук един въпрос. Единия лот линковете в заглавния пост е http://lchf-bulgaria.com/

И като го отворих видях голям надпис I love carbs и отдолу следния текст:

no more low carb high fat
no more groups or web sites
no more help for you
eat all the carbs
eat all the fats
and never overeat your protein
because protein turn to sugar
sugar spike insulin
and insulin makes you fat Simple Smile

Това някаква шега ли е?  Shocked

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 12:32 от Консерва

# 649
Все още не съм повърнала. Надявам се да ми се размине.
Последния път в пристъп на шоколадов глад си взех един шоколад с малтитол, в който съотношението в-м-п е точно по нашия начин на хранене. Е, по гадно нещо не бях яла. А преди го уважавах редовно. Едва ли скоро ще посегна пак към него. За домашна майонеза давам идея да се замени част от зехтина с прясно мляко и да се добави малко горчица. Аз все още не съм правила, защото ме е страх от  суровите жълтъци.

# 650
  • София
Сайтът сигурно е хакнат от някоя друга диетична група Simple Smile или създателят вече не е толкова убеден Simple Smile
И аз се поддържам в горе-долу същото съотношение с малко повечко протеин. Ям циклично и се надявам да видя добър резултат така. Тази сутрин ковнах 56.
На био щанда в ДМ имаше намалено, ама бая, брашно от бадем чуфа newsm78 newsm78. Ми, айде, взех го. И кво да го правя сега- направих палачинка/wrap от едно яйце и една лъжичка от туй нещо, яйце на око Simple Smile, доволно бекон, малко краставица и домат, стана чуден "дюнер".
mariat, може ли линк към шоколада?

# 651
Палачинките аз ги правя с кокосови стърготини. Също става.

# 652
Заповядай! Разбрах, че има няколко вида- черен, млечен, с фъстъци.
http://freshy.bg/tcheren-shokolad-elegant/

# 653
  • Бургас
Благодаря за идеята за книгите, Кам! Ще взема Аткинс първо, ще я прочета и ще и я дам. Трудно ще  явно, днес толкова възмутено ми каза колко е вредно да се ядат всеки ден яйца.

Верно ли фитнеспал сканира продуктите? Леле, как не съм забелязала досега.

За ходенето до ВЦ май е нормално да е през ден. Аз преди режима ходех на три-четири дни веднъж, чувствах се подута, болеше ме корем. Сега ходя през ден, но ми е добре, никакъв дискомфорт нямам.

Голям ужас тази сутрин. Свърши ми ксилитола и си сложих в кафето кафява захар. Ама хубаво количество, почти две чаени лъжички (преди го пиех и с повече). Брей, след около 40 Мин. ми стана лошо, виеше ми се свят, през 5 мин. ми се пишкаше, устата ми пресъхна
 След около час ми мина. Пих вода със сол и лежах през това време. Та умувам сега дали може да е от захарта. Уж заболявания нямам, последно кръвната ми захар преди месец беше 3,6.  Може ли да се е вдигнала рязко и затова да ми стана лошо? Нямам идея иначе защо така.

# 654
  • София
Скрит текст:
Вчера си инсталирах приложението и като тръгнах в търсачката за храни да търся, забелязах отстрани едно малко баркодче, цъкнах на него и ми се включи камерата с червена маркираща лента по средата - егати якото  Party направо си сканира точния продукт и само си пишеш грамажите.   

Скрит текст:
Протеин 46
Въгл 22
Мазнини 113 (  Shocked) с тия масла така става ...

Снощи прегреших с 1 блокче млечен шоколад. Не знам защо така направих, ама поне се успокоявам, че дори с това блокче въглените са ми достатъчно ниски. А да не говорим, че изобщо не ми хареса на вкус (иначе ми е любима марка шоколад и само от него ядях). Сигурно скоро няма да опитам. Не, защото ме е страх, че ще съгреша, а защото наистина не ми хареса. А може и да си внушавам, но дори така да е, пак е добре  Grinning

Момичета, не гледайте толкова калориите, колкото процентното съотношение и то ориентировачно. Когато тялото си се нагоди към това хранене и количествата на храната ще намалеят.

# 655
по- добре домашни бонбонки от какао, масло, коккос, ванилия, смлени орехи или бадеми и още каквото мазно се сетите, отколкото шоколади с малотол... те и какао не му слагат

# 656
Момичета,пиете ли пробиотик и ако да какъв?Аз принципно имам проблем с ходенето до тоалетна понякога,а сега откакто съм на този режим,отново се завърня този проблем.Мисля пак да си взема Лактофлор,да ми помогне за регулирането на метаболизма и да го забърза.Ето сутринта съм яла кисело мляко с мъничка мисли и кафе и пак не станаха нещата.Явно трябва повече зеленчуци да ям,а тези дни не съм яла много.

# 657
И аз съм с Лактофлор. Но го ползвам не за регулиране. Има пробиотик, симбиотик, а от скоро и един нов, но забравих с какво точно. Менкам ги.

# 658
Beeps, за съня ти Grinning Сетих се преди години, като бях на 90дневната една нощ като съм се разсънувала... сънувам, че съм в аулата на СУ и има някакъв празник, а покрай стените - маси, на тях тави с пилешки бутчета и картофи. А в 90дневната е забранено да се смесва. И аз си хапнах, сутринта се събудих с чувство за вина Grinning

Джей, може ли да напишеш какво е изменението в стойностите на пикочната киселина за това време? С колко е спаднала?

Иначе MyFitnessPal наистина може да сканира храни, като след това може да се уточни порция/грамаж на изяденото. В премиум версията може да се променят и целите при макросите. Който е ок с пиратстването и е с Андроид, мога да му помогна с инсталация на премиум версията Simple Smile Аз не ползвам приложението, понаучих се кое колко като съотношение.

# 659
  • В полите на Пирин планина
И аз като Amour нямам конкретно определени дни, в които да ям вредна храна. Понякога събота или неделя като правя палачинки на децата и мъжа, хапвам и аз. Но след това си ям режимно в остатъка от деня. Не съм забелязала да ми действа зле. Млечен шоколад вече не обичам, а преди можех да изям по един цял, без да ми мигне окото.
Плодове през лятото хапвам повече, но гледам да не прекалявам, че започва да ме боли корема.
Харесвам черен шоколад "Хейди" със 70% какао и едни пак с толкова какао от Лидл, особено един с портокалови корички.

Общи условия

Активация на акаунт