НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 81 473
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
# 601
  • В полите на Пирин планина
Румяна Илиева прокламира сериозна калорийна рестрикция, която за дълъг период от време едва ли може да се спазва и да е здравословна.
Мис, яйцата са добре и за закуска на мен са ми любими и не ми пречи основно тях да ям. Правя понякога и упсита, които гарнирам с домат, маслина, краставица, бекон, кашкавал и стават супер сандвичи.
Права е Amоur, че има безкрайно разнообразие на режимни ястия.
В момента в хладилника имам две ястия, които са режимни и сготвих за един час снощи: пилешка пържола от бутче с кожата на грил-тигана, която ям със салата домати, краставици, чушка и сирене и пилешки сърчица по селски.
Към тях добавям 30-тина грама масло, гъби, много лук, домат, чушка на кръгчета, морков и задушавам до готовност. Мога да ги ям без салата - вътре има достатъчно зеленчук.
Много често вземам свински флейки / бекон, нарязан на тънко, слага му шарена сол и черен пипер и мятам на грил-тигана. На него правя и тиквички, гъби, морков, патладжан и гарнитурата е готова.
Друга опция - свинско / врат или плешка / на малки парченца задушавам на тиган, добавям малко вода и оставям да се сготви на бавен огън. Като месото е почти готово слагам лук, домат, може гъби отново и оставям да се зачерви месото леко, само на мазнина да остане.
Вратните пържоли стават бързо, лесно и вкусно на тава с малко вино, подправки и под фолио. Вземам два килограма и имам подходяща мръвка за два дена.
Смляно месо на кюфтета също е много добра идея.
Мляно месо, с тиквички, моркови, лук на фурна, залято с яйца и кисело мляко, става като мусака или огретен.

Да допълня - свински джолани - много вкусно и мазно месо. Вземам два джолана, сварявам и правя гъста супа / подобна на корбан-чорба / с морков, лук, домат и черен пипер.

Последна редакция: сб, 29 юли 2017, 18:57 от Lady Brinne

# 602
направих от шоколада на Амор - кокосово, какаово масло и какао на прах
стопих на водна баня и бръмнах с малкото миксерче за фрапе, после в хладилника
стана чудесно! благодаря за рецептата

кафето пък открих, че е най-вкусно с пречистеното масло

# 603
Цитат
Руми Илиева не я възприемам сериозно, откакто прочетох статия в сайта и как е усетила, че е бременна 2 часа след секс. Съответно всичките и думи ми олекват, ще ме прощава..

Хахахха, и аз го четох това. Но все пак нямат общо двете неща. Според мен имала е предвид,че е предчувствала, че е бременна, защото и при мен беше така, имах си предчувствие...е разбира се не 2 часа след секс  Mr. Green Joy

Както и да е де...ще погледна и аз тази рецепта за шоколад, като видна негова почитателка. bouquet
Бубанка
, кафе с чисто масло, сериозно ли? Това никога не ми е хрумвало.

Яйца за закуска е супер, с малко сиренце или кашкавал,много са засищащи.

# 604
Момичета, какво се случва днес с мен? Една жена от групите ми каза, че е възможно да съм в кетоза, ама чак пък толкова рано? Днес е 8 ден, в който държа въглените под 50гр дневно ( а вчера дори съм ги докара до под 10гр)
Накратко - първото ми хранене за деня беше в 13;00ч. Херинга + 3 слайса кашкавал с резенчета масло между тях (за да вдигна мазнините, че нещо ги изпускам).
След това хранене започнах да получавам някакъв прилив на енергия, ама много силен прилив + до този момент съм в някакво приповдигнато настроение, еуфория някаква, без да има причина  Sick Като напушена.  Joy И всичко ми е смешно и нищо не ме трогва. Друг път до това време ще съм яла още 2 пъти, сега не изпитвам никакъв глад, което е прекрасно, де. Само да не беше това налудначиво състояние.
Не съм яла/пила нищо друго освен гореописаното + кафета цял ден.  Не съм спортувала също така.  Thinking

# 605
Както и да е де...ще погледна и аз тази рецепта за шоколад, като видна негова почитателка. bouquet
Бубанка
, кафе с чисто масло, сериозно ли? Това никога не ми е хрумвало.

не очаквай истински шоколад Sweat Smile

да, идеята за кафе с истинско масло /или с маскарпоне/ прочетох тук, в темата - вместо с прясно мляко
хем увеличавам мазнините /мазно месо не обичам/, хем резвам малко млечните, които много обичам и така или иначе не се лишавам от тях
взех си гхи /как се чете?/ на вълчев

# 606
Не очаквам,идеята е да залъжа глада да шоколад,ако се появи (засега не е,и това е откакто съм няма този режим,идея нямам защо е така,но е факт,че дори и в цикъл не ми се яде).Интересно е това с маслото и  е хитро.😉😊

# 607
вземи си много "черен" шоколад и хапвай по малко, ако ти се яде баш шоколад
тази "бъркоч" няма да утоли глада ти за него

Скрит текст:
много си хубава, видях те преди малко в КМ

# 608
вземи си много "черен" шоколад и хапвай по малко, ако ти се яде баш шоколад
тази "бъркоч" няма да утоли глада ти за него

Скрит текст:
много си хубава, видях те преди малко в КМ

Скрит текст:
Хах, недей ще ме засрамиш  Embarassed Благодаря
Черен обичам и слава богу,е не е същото, но пак бива.

# 609
  • София
Момичета, какво се случва днес с мен? Една жена от групите ми каза, че е възможно да съм в кетоза, ама чак пък толкова рано? Днес е 8 ден, в който държа въглените под 50гр дневно ( а вчера дори съм ги докара до под 10гр)
Накратко - първото ми хранене за деня беше в 13;00ч. Херинга + 3 слайса кашкавал с резенчета масло между тях (за да вдигна мазнините, че нещо ги изпускам).
След това хранене започнах да получавам някакъв прилив на енергия, ама много силен прилив + до този момент съм в някакво приповдигнато настроение, еуфория някаква, без да има причина  Sick Като напушена.  Joy И всичко ми е смешно и нищо не ме трогва. Друг път до това време ще съм яла още 2 пъти, сега не изпитвам никакъв глад, което е прекрасно, де. Само да не беше това налудначиво състояние.
Не съм яла/пила нищо друго освен гореописаното + кафета цял ден.  Не съм спортувала също така.  Thinking

Твърде възможно е, не е рано. От кетозата не ти се яде, чувстваш се лек, светът е хубав. Но не се дръж дълго така; после започва една раздразнителност; чак цъкането на часовника в стаята те подлудява. Храни се, въпреки че не ти се яде, за да не се вкараш в омагьосан кръг. Чак 10 гр. въглехидрат на ден не е нужно и за мен поне е убийствено, освен ако не е под лекарски контрол и това обикновено не е с цел загуба на тегло.

И аз съм сред открилите патладжана. Днес пекох два и с доматче зехтин, сиренце, а и доволно чесън стана много хубава салатко-манджа.

# 610
Beeps това с 10те грама въгл не е било целенасочено. Просто така се е получило. Яла съм нормално вчера: млечна салата (краставица с крем фреш) и бекон за обед, междинно хапване маслини и сирене. Вечеря - много салата, просто друго не ми се ядеше.

За съжаление имам записки само за предните 2 дена какво съм яла и в какви пропорции и предния ден ако не бях яла боб, който вдигна въгл с 31 единици, отново щях да съм с критично ниски нива на въгл. Като изключим този ден с боба, предните дни отново съм яла сирена, салати и т.н. и най-вероятно и през тези дни съм била с прекалено нисък прием.
Не гладувам, ям си всичко от позволеното, но то всичко почти е 0.5въгл
Как да ги вдигна поне на 30/40гр без да посягам към забранените? Ядките имат повечко въгл, но пък са прекалено калорични а и нали не бивало да ги ядем много ... че имали много омега 6 , който бил в личностен конфликт с омега 3  Mr. Green

# 611
хапни някакъв плод
1 хлебна единица е 12 гр. въглехидрати
таблица

# 612
Искам да питам ядете ли плодове и какви? Моя мъж се пази от тях като цяло. Яде ги рядко и в малко количесто.
Изобщо какво "сладко" си хапвате, освен черния шоколад?

От зеленчуците само патладжан не яде, имаше нещо свързано с жлъчката май, но сега като няма жлъчка не знам има ли такова значение.

Дайте идеи за закуска. Последно време му правих заквасена сметана с горски плод, днес например я яде с ягоди, бадеми и кокос.

След 3-4 дни ще повторим отново изследването на триглицеридте за да изключим евентуална грешка. Ако пък няма значи ние грешим в храненето. Днес във ФБ ми писаха че мазнината е малко, явно наистина е така, той по принцип не обича много мазно.

Начетох се обаче и на велики глупости, а аз НЯМАМ претенции да съм веща в материята но ми е някак тотално несъвместимо диабет и по-мъничко хляб.
Лекарите също за закучили на знания отпреди 50 години поне и пак продължават да те насърчават да си хапваш по-малко хляб.

Още в началото (преди да започне режима) пикочната киселина му беше доста завишена и му казаха да спре червените меса и да яде предимно пилешко и риба. Той не го направи и яде основно свинско и телешко. 5 месеца по-късно виждам че пикочната киселина е спаднала въпреки че яде само червено месо.
Което абсолютно опровергава теорията че пурините в месото допринасят за подагра.

От днес го накарах да си слага кокосово масло в кафето. Ще завишим мазнината и ще пуснем пак нови да видим какво ще излезе. Направих си труда да изчета доста и вярвам че с подходящ режим могат да се коригират всякакви стойности дори и без да се налага да се пият лекарства.

Още първоначално това казах и на него, само че той настояваше да си пие Глюкофажа, но може би сега ще го спре.

# 613
Имам режим от Руми Илиева и умрях от глад 1 месец докато прилагах режима.Да, отслабнах, но няма как да не свалиш при такъв рестриктивен режим с по 1300 ккал на ден.
Въобще не смятам да се връщам към него.

# 614
 newsm44  Най-накрая доживях да видя кантара да мръдне!  -2кг така, че от днес официално излизам от групата на седемдесетте кг и се присламчвам към шейсеткилограмовите.

Повече от седмица кантара ми всяка сутрин показваше 69-70-69-70, и ето ти днес - 68кг!

Иначе откъм настроение засега съм добре.  Laughing Няма и следа от вчерашната еуфория. Снощи много късно папках масло с кашкавал  Sick Аз по нощите никога не ям, ама снощи към 11ч. не знам какво ми стана ...  

Почти съм на път да повярвам в теорията, че ако калориите не са от въгленчета, може и да надвишаваш препоръчителния дневен прием. Остава на практика да го видя, че действа.

Вчера, след като Beeps ме предупреди, че не е много добре да държа такъв нисък прием на В, потърсих в Гугъл с ключова дума 'дефицит на въглехидрати', за да видя дали има някаква информация.  Та ми излезе статия на някакъв човек (май Любо), който надълго и нашироко се опитваше да обясни, че практически не е възможно само с ограничаване на В да се отслабва. Трябвало и калориен дефицит да има, иначе нямало да има резултат.
Обаче коментарите четох с голям интерес. Някакво момче се оплакваше, че дори след като започнал да яде ядки и не знам си кво, пак продължил да губи килограми, но за него това беше проблем, защото той беше висок 180см и тежеше едва 75 и отчаяно се стремеше да спре да сваля.

А за другата Неделя съм решила да имам Царски Ден  Crazy Т.е. ще си позволя през деня да ям каквото ми се дояде (без да прекалявам, разбира се). За мен си съм решила на всеки 2 седмици да отпускам по 1 ден с отрова.
Прегръдки на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт