НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 115

• 81 461
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
tanya_79 а аз пък преди режима ходех всяка сутрин. А сега веднъж на 2 дена. Нямам неразположения (раздут корем/стомах, болки при изхождане) просто като не съм свикнала така и се чудех дали е нормално.
Относно захарта - чак пък от две лъжички да ти прилошее толкова. Виж, ако си изяла една тлъста торта или две гофрети обилно поляти с шоколад или някакво сладко или мед да ...

Днес докато работя си слушам разни лекции (на английски, защото не намирам на български или с бг аудио)  и този мъж казва, че: цитирам: "Една сладка ябълка се равнява на 17 лъжички захар. Никой от вас не би си и помислил да си сложи 17 лъжички захар в кафето, нали?' Споменавам го, понеже ме подсети сега като казваш, че имаш съмнения дали тези две лъжички захар не са повлияли за неразположението ти. Клипчето с лекцията

# 661
  • В полите на Пирин планина
Фруктовата захар все пак е придружена с фибрите на плода и не мисля, че влияе така силно на кръвната захар, както чистата захар.

# 662
  • София
Таня, как не ти е подействало хиперактивно..Имам чувството, че сега, ако хапна нещо сладко, Юсейн Болт ше ми види подметките. И аз правих разтоварващ ден вчера- не броих калории hahaha Ама пак ядох два пъти и обичайното количество. Мен тези дни, дето си позволяваш по нещо, много ме плашат. Нисък ми е самоконтрола, като не съм на вълна "айде, Бийпс, ти си железна и ще им видиш сметката на тия 5 кила". Хапна ли малко топъл хлебец и релето изключва мо-мен-тал-но. Нямам фиксации върху храната, НВ-ВМ за мен не е мантра, въпреки че съм убедена в полезността на режима. И те така, ще гледам да го карам без хлебец или по-скоро ще го карам на гледане Joy

# 663
  • София
Момичета, за запека да препоръчам - едно-две кивита вечер, преди лягане. На мен ми действа безотказно.
Аз от както съм на режима много рядко имам този проблем, най-често заради хормоните покрай някоя стимулация или ако по случайност съм яла някакъв ориз (при мен оризът действа "без грешка" - хапна 2 лъжици ориз и задължително имам запек поне 2-3 дни Angry ). Но кивито винаги ме спасява - без болки, без проблеми, просто на сутринта всичко си е нормално.
Може би не на всеки ще помогне, но си струва да се пробва Hug

# 664
Момичета, за запека да препоръчам - едно-две кивита вечер, преди лягане.
И при мен действа  Peace

# 665
Beeps , честити 56кг! (Макар, че не знам от колко си тръгнала и колко гониш  Embarassed ) но се надявам да го споделяш като хвалба.  Hug Лелеее, да се поправя веднага - сега си припомних, че ти беше стартирала към 59кг и гониш 50-те.  Embarassed Обърках те с Amour , извинявай  bouquet

Аз със сигурност не съм открила топлата вода, но все пак да споделя, защото може да има хора, които се затрудняват с претеглянето на някои храни: течни/полу-течни, мазни, лепкави...
Пример с маслото: слагам пакетчето на везната, то тежи 150гр. Махам го, като свърша с 'омазняването'  Mr. Green си го връщам на везната и виждам каккъв грамаж липсва. Иначе просто не мога да си представя как бих могла да измеря колко точно масло съм погълнала или пък колко точно тежат няколко лъжици крема сирене ...  

Скрит текст:
Днес преоткрих вкуса на рибата тон. Преди 2/3 години за първи път вкусих риба тон, понеже една приятелка много ми похвали някаква салата с макарони, риба тон и нещо си друго там. Салата имаше отвратителен вкус! Натрапчив един такъв, мазен и от тогава се отвратих и няколко години не съм близвала риба тон!
Обаче ММ много я тачи и постоянно си поддържа шкафчето заредено с по няколко Лидлски консерви с тази риба и си хапва от време на време. Днес реших да опитам една. Ммммм, много хубав вкус!  Shocked Хапнах си я с такъв кеф, че може и утре да обядвам същото! За съжаление консервата не е в собствен сос, а в слънчогледово олио, но аз си я прецеждам доколкото мога.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 15:59 от Консерва

# 666
  • Бургас
Бях аз като Юсеин Болт, ама слязъл от увеселително влакче. Joy
Яд ме е, че нямаше начин да държа правата линия, за да отида до лабораторията.
Сега се филмирам дали нямам някоя скрита страшна болест. Че то, ако от 10 гр. захар така излизам от строя, ако изям една торта или нещо с шоколад какво ще стане.

# 667
доволна съм днес от нисковъглехидратния си пазар  bowuu
благодаря на който спомена бадемовото брашно от ДМ /от 13 на 9 лв./
взех си и бадемов мус /от 17 на 13 лв. 250 гр./ - М 52 гр. - Б 21 гр. - В 6.7 гр. на 100 гр. - невероятно е вкусно!
8те лв от намалението са точно 2 бурканечета гхи на вълчев /намалено на 4 лв. във Ф./ - същото гледах в събота на няколко места между 5 и 6.50 лв., моето не помня точно за колко взех

извинявам се, ако се дразните, че говоря в цени, но био-щандовете винаги са ме стряскали, а тези намаления днес ми дойдоха съвсем добре и ще пробвам разни неща  chef Mr. Green

Таня, изпила си възможно най-бързата захар, не се стряскай толкова особено ако отдавна не си яла бързи захари

# 668
  • София
Бубанка, тоя мус и той ли в ДМ? Къде съм спала?! Буркан ли е, кофичка, как изглежда?

# 669
намален беше белият мус /от белени бадеми, кафявият е от небелени/

Скрит текст:

от кокосовите продукти предлагат мляко, мус /има въглехидрати/ и масло - някой дали е пробвал тяхното масло /ненамалено 220 гр. 8 лв, което е добра цена/?

Скрит текст:

утре ще отида пак и ще огледам повече, днес гледах само продукти на промоция  Blush

# 670
  • София
Благодаря ти, ще погледна!
Гледах, че в Лидл другата седмица ще има кокосово масло, 200 гр. 5 и нещо, но не помня с точност.

# 671
Танче, все пак е било сутрин - тогава обичайно стават такива неразположения, си мисля. На мен понякога сутрин и без захар ..хм, се чувствам странно. Дори веднъж ядох масло с кашкавал, и ми се разлопа сърцето...викам си, кво става тук. Но не е всеки ден, така че явно е било нещо моментно.

Скрит текст:
миналата седмица на морето изядох две, повтарям - две, парчета торта. Не ми стана лошо. само после имах странен вкус в устата, един такъв лепкав и слюнката ми се беше сгъстила... Rolling Eyes

# 672
Гледах, че в Лидл другата седмица ще има кокосово масло, 200 гр. 5 и нещо, но не помня с точност.

може ли линк, не го виждам  Blush
само сладоледи и вина намирам  Joy

в кауфланд тази седмица има кокосово мляко - 400 мл. от 4.60 на 4.00 лв., но аз май нямам интерес към млякото

# 673
  • София
Био седмица ще имало. Само постер в магазина видях; в сайта още няма нищо.

# 674
благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт