Вкъщи настъпи радост голяма - вече знаем, че през МАРТ ще бъда мама- Март 2018

• 50 818
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Хепи,  пиши след  прегледа,  с нетърпение чакам да  кажеш! Hug

# 211
Здравейте на всички Simple Smile От известно време и аз следя темата и сега се престраших да ви пиша най - накрая. Признавам нямам опит с форумите Simple Smile Аз съм в 7 г.с и няколко дни, термин 13 март. Много се вълнувам и не смея още да се зарадвам на 100 процента, защотото имам неуспешни две бременности през изминалата година. Но съм много щастлива, защото чухме тези дни и сърчице Simple Smile Аз съм с понижена функция на щитовидната жлеза и пия л-тироксин. Имам нужда от вашия съвет, тези дни си пуснах ТСХ и фт4 с резултати: fT4   1.13  ng/dl  (0,89 - 1,76);    TSH - 1.046 uIU/ml (0,55 - 4,78). Ходя при Начев, но се оказа, че сега е отпуск до 21 август.. И съм пред дилема какво да правя, дали да се посъветвам с друг ендокринолог или да изчакам Начев и да си продължа със същата доза (100 мкг вземам в момента). Ще оценя, ако някоя от вас има по - голям опит и би ме посъветвала.

Радвам се, че групата се увеличава постепенно Simple Smile Пожелавам на всички да имат лека бременност и здрави бебчета през март! Поздрави на всички момичета!

# 212
Здравейте на всички Simple Smile От известно време и аз следя темата и сега се престраших да ви пиша най - накрая. Признавам нямам опит с форумите Simple Smile Аз съм в 7 г.с и няколко дни, термин 13 март. Много се вълнувам и не смея още да се зарадвам на 100 процента, защотото имам неуспешни две бременности през изминалата година. Но съм много щастлива, защото чухме тези дни и сърчице Simple Smile Аз съм с понижена функция на щитовидната жлеза и пия л-тироксин. Имам нужда от вашия съвет, тези дни си пуснах ТСХ и фт4 с резултати: fT4   1.13  ng/dl  (0,89 - 1,76);    TSH - 1.046 uIU/ml (0,55 - 4,78). Ходя при Начев, но се оказа, че сега е отпуск до 21 август.. И съм пред дилема какво да правя, дали да се посъветвам с друг ендокринолог или да изчакам Начев и да си продължа със същата доза (100 мкг вземам в момента). Ще оценя, ако някоя от вас има по - голям опит и би ме посъветвала.

Радвам се, че групата се увеличава постепенно Simple Smile Пожелавам на всички да имат лека бременност и здрави бебчета през март! Поздрави на всички момичета!
Привет Ven@Di, аз също съм на еутирок 100 мкг, моето ТСХ към момента е 0,8 и моят доктор ми каза че за сега е добре, в по - напреднала бременност ще го иска да е по висока стойността.До колкото знам д-р Начев иска стойността да е между 1 и 2, така че според мен няма от какво да се притесняваш, изчакай си часа при него все пак е един от най добрите. Това е моето мнение но нека все пак ако някой има друго да сподели, и на мен ще ми бъде полезно.
Успех!

# 213
  • Sofia
Здравейте и от мен момичета,  Венди и аз съм в 7 г.с и термин на 13. 03😀и аз треперя, имам мисед миналия септември,  но чух вече два пъти сърчицето и съм много щастлива! И аз пия л - тироксин 100/ 125 с тсх 1, 3, лекарката каза ,  че  дозата за сега е супер на 17 . 08 съм на контрола!  Мисля , че дозата ти е добре,  изчакай си спокойно прегледа, според  моя док е важно да 6е следи редовно,  и тогава евентуално да се коригира , успех 😀

# 214
  • София
Здравейте,
Сузи, благодаря, че ме мислиш Hug.
Прегледът мина добре, чухме сърчице, отговаря на 7 седмица, иначе съм в 8 по календар. Но така или иначе съм с по-дълъг цикъл и по-късна овулация. Чувството на облекчение е страхотно Heart!
За вдигането на тежко, аз все още вдигам и нося сина ми, който е 11 кг, качвам го и по стълбите до 5-тия етаж, защото сме без асансьор. Нямам болки или оплаквания Simple Smile.
За работата- с първата бременност работех от началото до края и се чувствах много добре психически. Оставането вкъщи крие риск от прекалено четене в интернет и мрачни мисли Joy. Сега съм по майчинство, но на 13.09 се връщам на работа и мисля да си работя до термин.
Виждам още нови момичета, което е супер Flowers Hibiscus, лека бременност!

# 215
  • Sofia
Хепи, чудесна новина 😀Разбира се ,  ако се чувстваш добре, можеш да работиш! Все пак внимавай  с тежкото,  доколкото е възможно! И аз съм добре, освен ме но стоп ми се гади  ( дори нощем ) 😂Кога ти е следващия преглед,  аз не знам как ще издържа до 21.08😁!

# 216
Момичета, първите изследвания кога се правят? Чак като се записваш на ЖК ли? Аз бях на прегледа за установяване при случаен лекар, така се случи, но доста се разочаровахме от отношението и от нулевата информация, която ни даде...

# 217
  • Sofia
Лекаря преценява, кога да ги пусне,  на мен още в 5г. с, за да види как са нещата от начало!  Добрия лекар е много важен , успех! Иначе може и по късно , мисля 😀

# 218
Привет! Благодаря ви за споделеното мнение Cvetkata_86  и Сузи ( радвам се,  че с теб сме на едно, и така да е докрая Simple Smile. Единствено ме притеснява за тези 30 дни да не ми се качи твърди много, нали казват, че и над 4 пъти може да се увеличи TSH в началото. А и той така ме е наплашил, че след потвърдена бременност веднага трябва да се отиде при него с изследванията.  Почти съм сигурна, че той би ми увеличил дозата, ама не смея на своя глава да го направя аз. И такива терзания Simple Smile
Да свършва този петък и да си починем малко. Не знам как сте вие, но на мен изобщо не ми се работи.

# 219
  • София
Ven@Di пак се включвам за да те успокоя- всичко ти е окей. Ако искаш да си съвсем спокойна пусни си ТСХ (само ТСХ или евентуално и фт4)  всеки месец, дори и Начев да го няма-иди на своя глава в лаборатория, кажи им че следите ТСХ и че си бременна ( така НЕ дължиш такса за вземане на кръв дори и платено) и това е. ТСХ трябва да е между 1 и 2 и твоето е супер. Няма причина да сменяш дозата, само ако искаш се боцни по някое време. Да си призная първите 2 месеца се боцках на 2 седмици но моето ТСХ тръгна от 3 и го смъкнах на 2.20 на втория месец и чак в 4-тия месец падна под 2 затова и ходех по-начесто. Аз съм с Хашимото и съответно хипофункция. Родих здраво момченце.  Нещо важно за витамините за бременни и ТСХ-  не би трябвало да ги приемате, защото всички съдържат йод, дори и в минимални количества, а това води до увеличаване на ТСХ. Прекарах много време ровейки се в аптеката и гледайки кутийка след кутийка съдържанията и не можах да открия витамини за бременни без йод. За съжаление и аз се подлъгах да ги започна без да се информирам (нищо че съм фармацевт, то за себе си най-не внимаваме Grin ) и ТСХ-то ми избухна. Какво пиех тогава ли? Фолиева киселина докъм 4-5 месец, след това 1 мес пауза и след това омега ненаситени мазнини (на Допелхерц омега+ фолиева + витамин Б12, под 10 лева цена, беше чук). Освен това започнах през август Биозин мама и го пих през цялата бременност. Грипния сезон го изкарах с на два пъти раздразнен нос за по 1-2 дена благодарение на Биозина (и не съм се вряла във хора, разбира се). Разбира се, консултирайте се с вашите АГ-та преди да започвате каквото и да е.

# 220
Здравей и от мен Simple Smile

И аз съм на еутирокс ,в края на 5 съм и си пия старата доза , при мен преди бременността беше 1,46. Аз съм другата седмица на ендокринолог.
Начев го познавам,ходих при него за второ мнение заради кисти в щитовидната.Аз ходя при негова ученичка, която е много добра за мен. Д-р Гоцева,София мед Simple Smile и аз закъснях заради нейната отпуска Simple Smile Според мен са ти супер стойностите Wink

Привет! Благодаря ви за споделеното мнение Cvetkata_86  и Сузи ( радвам се,  че с теб сме на едно, и така да е докрая Simple Smile. Единствено ме притеснява за тези 30 дни да не ми се качи твърди много, нали казват, че и над 4 пъти може да се увеличи TSH в началото. А и той така ме е наплашил, че след потвърдена бременност веднага трябва да се отиде при него с изследванията.  Почти съм сигурна, че той би ми увеличил дозата, ама не смея на своя глава да го направя аз. И такива терзания Simple Smile
Да свършва този петък и да си починем малко. Не знам как сте вие, но на мен изобщо не ми се работи.
[/quote]

# 221
Благодаря ви Белинда и WhiteWabbit Simple Smile Определено ми е по - спокойно сега. Ще си пусна TSH-to след 10 дни, за да видя на къде отива Simple Smile Хубав уикенд пожелавам на всички! Simple Smile

# 222
Здравейте, следя темата от доста време,но сега реших да се присъединя към мартенските бъдещи мами защото днес чухме за първи път сърчицето на съкровището ни. Терминът ми е за 19-20.03.2018. Имам и малка дъщеря на 1г и 1мес. Малко раничко се решихме да имаме второ дете,но поне с ММ вече си имаме рутината и още помним колики,зъбчета,захранвания:) сега съм в 6г.с и 5дни,отговаря си на развитието,сърчицето си тупти и за сега това е. Ще ме регистрират официално на 24.08. Иначе като повечето изпитвам екстрите на бременността-непрекъснато гадене на приливи и отливи,чат пат главоболие от ниско кръвно(намалих кафето),сънливост,умора и непрекъснато желание за ходене по малка нужда... но все някога ще мине-или до края на 3ти мес или след като родя...Simple Smile

# 223
  • Sofia
Sorenta, честито! Желая ти Лека и безпроблемна бременност 😀

# 224
Ох, аз днес прокървих и супер много се изплаших. В 7 г.с. съм. Отидох веднага на преглед. Слава богу чухме сърчице, което мисля че е добър знак, и ми изписаха дуфастон. Казаха ми и много да лежа и ако до утре не спре да отида да ме приемат в болница. Много се притеснявам. Някоя имала ли е същия проблем в ранна бременност и какво се е случило?

Общи условия

Активация на акаунт