Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София III

• 107 893
  • 1 272
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Според Чл. 47.  "Общините изготвят списък на децата с включен
постоянен/настоящ адрес, които следва да постъпят в групи за
предучилищна подготовка и в I клас, и го изпращат в срок до 31
януари в училищата и детските градини на територията им."

Доколкото разбирам, всяко училище трябва предварително да знае колко деца ще кандидатстват и да са си направили сметка за брой паралелки, места, учители и т.н.

# 691
  • София

Па и мястото в 31-во ще го дам даже вързано с панделка.  Laughing
Ъ, то Бастилията отдавна лежи само на стара слава. Grinning

# 692

В смисъл 12-то, 129-то, 23-то и 93-то са по-добрите близки училища? Да бе да. Имам доста основания да мисля, че 31-во по доста параграфи ги превъзхожда.
По мое време /преди 20 и кусур години/ беше много по-зле отсега.
По времето на баща ми /преди 40 и кусур години/ - доста по-добро.

# 693
  • Куциндрел

Аха, ама наплив голЕм, ни знам що там всички се бутат.
Аз съм решила, че ако в 138-мо имаме 0 точки по тяхната система, ще подам веднага жалба, още при излизане на точките.

# 694
  • София

В смисъл 12-то, 129-то, 23-то и 93-то са по-добрите близки училища? Да бе да. Имам доста основания да мисля, че 31-во по доста параграфи ги превъзхожда.
По мое време /преди 20 и кусур години/ беше много по-зле отсега.
По времето на баща ми /преди 40 и кусур години/ - доста по-добро.
Не твърдя, че са по-добри, нито сравнявам. Казвам, че доста време се водеше елитно и донякъде беше така, но сега далеч не е. А по дефолт и на база старите лаври, и сега всичко живо напира.

# 695
  • София
Четете ли становищата?

Някои са направо безумни. Подозирам, че от общината няма да ни приемат на сериозно ако продължаваме така.

Иначе хората искат едно и също: критерии за месторабота, за многодетни, за училище в района, но извън прилежащия, уседналостта да включва адресите в последните 3 години, а не само последния адрес. Тия са разумни поне.

# 696
  • София
Четете ли становищата?

Някои са направо безумни. Подозирам, че от общината няма да ни приемат на сериозно ако продължаваме така.

Иначе хората искат едно и също: критерии за месторабота, за многодетни, за училище в района, но извън прилежащия, уседналостта да включва адресите в последните 3 години, а не само последния адрес. Тия са разумни поне.
Чета. Наистина има доста абсурдни. Че и украсени с н-броя удивителни и въпросителни. Дано да ги отсеят, а не да ги минат всички в графа "поредните глупости". Тези хора не се ли усещат какво пишат?

# 697
  • Куциндрел
Аз пак не мога да се орентирам къде да ги чета.  Joy Joy Joy Joy
Моля, кажете ми. Praynig

# 698
# 699
Дали ще има официални отговори на писмата? Интересни предложения има в някои от тях. Peace

# 700
  • София
Точно затова вчера или онзи ден питах някой дали знае кога ще има отговори, защото там, където би трябвало да бъдат отговорите по тази тема, все още няма нищо. Може би след 5-и Thinking   Тук би трябвало да излязат – https://www.sofia.bg/public-consultations

# 701
  • Куциндрел
Мерси, чета сега становищата.
Попаднах на едно и се замислих, ами то сега като се ограничава само по един район, то тези, които не са живели повече от 3 години там, как ще успеят да учат в този район? Дали са превидени повече места за 1-2-3-та група деца?
Щото точки ще има само за училището по район.

# 702
  • София
Много забавни са някои предложения. Всеки си гледа от собствената камбанария и това си е.  Stuck Out Tongue Winking Eye

# 703
  • София
Би трябвало да имат някакъв резерв, според мен. Обаче... Общината трябвало да подаде до края на месеца бройката. Да кажем, че го направи. Но не всички се регистрират. Примерно масово наемодатели не искат да регистрират наематели, защото после не могат да ги отпишат. С тях какво става?

# 704
  • София
Мерси, чета сега становищата.
Попаднах на едно и се замислих, ами то сега като се ограничава само по един район, то тези, които не са живели повече от 3 години там, как ще успеят да учат в този район? Дали са превидени повече места за 1-2-3-та група деца?
Щото точки ще има само за училището по район.

И аз това се чудя. Според сегашните критерии попадаме в 3 група, защото си купихме жилище юни 2017 и съответно сменихме постоянния и настоящия адрес. Училището ми е буквално пред блока, но шанс почти никакъв да влезем, с тази 3 група. За другите квартални  училища пък  никакъв шанс с 4 група. И какво излиза, че в крайна сметка детето ми ще учи в някое училище в покрайнините в което има свободни места и ще приема деца и от 4 група и пак ще има да пътуваме сутрин и вечер по 2 часа, както беше в детската градина.

Общи условия

Активация на акаунт