Хитринки за всякакъв случай - тема 15

• 95 547
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Моля ви, дайте ми някакви идеи! Мъжът ми всяка нощ се поти, така че все едно някой се е напикал в леглото. Мокро! Калъфка, чаршаф, възглавница, матрак, горен чаршаф. Слагах кърпа върху калъфката, чаршафът мокър. Слагах и втора, голяма кърпа върху чаршафа, през нощта се разместват нещата.

Моето легло е с матрак от 100% естествен каучук и калъф 100% вълна, а най-отгоре е естествен памук.
ето този регулус фимейл тук

Отделно ползувам завивка от 100% необработена вълна.

Вълната, която е с естествен ланолин, има самопочистваща функция и поема доста вода.
Сутрин задължително проветрявам 15-20 минути, а при смяна на чаршафите и по-дълго.

Откакто имам това легло, не съм се потила нощем. Предният матрак беше вискоелстик и спарваше.
Ако сложиш нещо , което да не може да попие потта, ще се получи спарване и още повече потене.

Идеята ми е да потърсиш натурална вълнена подложка , за да я сложиш като топер на матрака-нещо, което попива, без да спарва. Ако имаш баба на село -да ти направи възглавница от вълна. Може и завивка.

# 91
Аз имам протектори от Кауфланд, защото кучето ми, като малко, е пишкало на леглото. Crazy Crazy Миналат година сменихме леглата и матраците и ги купих превантивно.
Хавлиени са, отдолу гумирани, много леки и меки, не запарват изобщо и не се събират ако се въртиш в леглото. Български, на Шуменски производител. но не помня името. С 4 ластика. Peace

# 92
              Здравейте, мами!

Много благодаря, че по-напред качихте линковете за предните теми.  bouquet

Да споделя за един евтин препарат против мухал. На село, при едната ми леля открихме, че в килера зад едни рафтове,  има мухал по цялата стена, която е била боядисана преди време с блажна боя. Леля бързо и лесно реши въпроса като купи този препарат http://aromatic.bg/product-56-.   REMOVER  Mould and Mildew на А1 Антимухъл Два пъти напръска за един ден, остави да се проветри и накрая отново боядиса стената.... Flutter Стана супер.  Дори и да не бе боядисала отново, пак щеше да е супер, защото мухала падна изцяло. А препарата е 1-2 лева.....  Сигурно го знаете, но да го спомена, може да някой и да не знае за наличието на евтин български антимухал препарат Peace

Последна редакция: пн, 03 юли 2017, 00:05 от Анонимен

# 93
 Още нещо от мен - за разделното пране и по-специално за кошовете за пране.  Понеже съм свикнала да си пера отделно бялото и цветното пране, в големият кош за пране съм нагодила три пъти по-малко кошче за бяло пране. Така като отворя капака издърпвам малкото кошче и пускам под него цветното пране. Така спестявам място от допълнителен кош.  Wink Ако случайно има бели чаршафи или големи хавлии, ги пускам на момента...  baby_neutral

# 94
  • Пловдив
Благодаря много момичета за идеите за почистване на среброто  Hug, в крайна сметка пробвах на едната обица и с водата за уста не стана нищо. И защото имат малки камъчета ме беше страх с тенджарата и на котлона се върнах към пастата за зъби, става, но трябва много търкане.
Сега имам едно ново питане преди няколко години правихме ремонт на една стая и защото заради една стена няма как да се сложи нормално легло, решихме да го сложим макар и с 20 см по-късо. Поради тази причина взехме един матрак дунапренен (мисля, че така се водеха) и го отрязахме малко, за да става на леглото. Проблема обаче сега е, че явно матрака е боклук и там където се пада дупето стана вдлъбнато и поради това, че рязахме матрака няма как да го рекламираме, затова искам да попитам за някаква идея за изправяне.

# 95
  • Варна
Мисля, че няма вариант да се оправи вдлъбнатото на матрака. И при мен е така. От бремеността качих повечко килограми и хлътна на дупарата  Mr. Green

# 96
  • до най-прекрасния мъж
Дунапренът, ако е по-ниска плътност, омеква и няма оправяне. Ако матракът е двулицев, можеш да го завъртиш.

# 97
Искам специално да благодаря на съветитте ви за душ кабината!
Супер сте, купих препаратите и о!чудо, изчисти се тая проклетия! bouquet bouquet bouquet bouquet

Кои са препаратите, не ми излиза нищо в скрития текст  newsm78 Най- омразна ми е тя за чистене, досега само с Перилис, доволна съм, ама може и още по- добре. Поне не уврежда, с А1 внимавайте много, ужасно агресивни са, махва ми иноксовото покритие от лайсните на душ кабината  #2gunfire

# 98
здравейте, ще моля за съвет, купих си пола дълга,с ластик в кръста,  обикновена едноцветна от тези които приличат на памучни, уж беше добре сега ми е ужасно дълга, въпроса е какво да я правя, долу няма подгъв само оверлог, ако я отрежа, не знам дали ще е точно, че е от разкроените, какво ще ме посъветвате, благодаря

# 99
здравейте, ще моля за съвет, купих си пола дълга,с ластик в кръста,  обикновена едноцветна от тези които приличат на памучни, уж беше добре сега ми е ужасно дълга, въпроса е какво да я правя, долу няма подгъв само оверлог, ако я отрежа, не знам дали ще е точно, че е от разкроените, какво ще ме посъветвате, благодаря
Дай я на шивачка.

# 100
благодаря

# 101

пусни я в сушилнята, може преди това да я изпереш на 90 градуса - мисля, че ще се поскъси и посвие, тъкмо да имаш стимул да отслабнеш
 Joy Joy Joy

# 102
това е хитро, тя е широка в кръста няма да ми пречи свиването  Hug

# 103
Полата можеш да я изпереш на висока температура в пералнята ( внимавай ако е цветна може да пусне) и после в аушилнята за памук - ще се свие.

# 104
Днес си взех нов хладилник.В магазина казаха,че трябва да стои 24ч без да се включва,за да слегне фреона?!Има ли нещо вярно?В книжката пише 3часа...

Общи условия

Активация на акаунт