Великобритания - Тема 70 Юбилейна

• 68 795
  • 733
  •   1
Отговори
# 540
  • Оптимист по принуда
Мелисандра, докато не стъпиш на местна почва, няма гаранция за владеенето. Аз съм с англ.филология, добро произношение, обаче първите месеци толкова трудно общувах. Иска малко време и асаптация. Както всичко ново в живота нали.
.

# 541
Така е! Напълно съм съгласна Simple Smile

# 542
Мелисандра, докато не стъпиш на местна почва, няма гаранция за владеенето. Аз съм с англ.филология, добро произношение, обаче първите месеци толкова трудно общувах. Иска малко време и асаптация. Както всичко ново в живота нали.
.

Наистина английският, който се учи в България е различен от говоримия английски във Велокобритания. Съгласна съм, че е необходимо първо ухото ти да свикне, за което допринасят гледането на филми без превод, радио, въобще практика, разговор, не само четене или учене на езика. Мислях, че моят английски е добър, като дойдох тук, но ми отне доста време, за да науча езика така, че да работя уверено в офис. Ходих и на курсове с аудио и те доста ми помогнаха да свикна да разговарям и случам.

Най-важното според мен е човек да се отчупи, да не се срамува да говори и да се стреми към "plain English" в началото, за да могат останалите да го разбират и да не изпада в неловки ситуации.

# 543
Ей, този форум днес...  Три пъти си затривам поста.
Аз преди да притигна в ОК изкарах курс по английски език А1. Въпреки, че се справих отлично , знаех, че ще е силно недостатъчно, но нямах представа,  че ще е нищо. Акцента им е ужасен, нищо общо с това , което учих. Ако чета и пиша разбирам, но заговорят ли ми... Особенно с това cheers на всяка  крачка 😂  първите дни ми беше наистина объркано докато осмисля значението което влагат.
И наистина не се обиждам относно познанията ми по английски, знам си възможностите, а аз съм реалист. И съм се научила да приемам всякаква градивна критика и да си вадя поуки.
Чакам средата на септември да си дойде голямата дъщеря, обещала ми е да тренираме банални диалози и да спретнем едно прилично св. Тя поне се сблъска с това преди година и зтае какво и как се пише.

# 544
И ви благодаря, момичета. Много полезна информация ми давате. 😊

# 545
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ванче ето една примерна обява за вашият район за оператор на стругови и фрезови машини https://www.cv-library.co.uk/job/206364634/CNC-Miller-or-Turner- … ired?hlkw=Milling

Виж подобни обяви, прецени ти на какви машини си работила с какъв контролер и т.н така ще адаптираш и СВ то си. Ако стигнеш до интервю може да те накарат да настроиш машината и да пуснеш детайл за да те видят какви са ти реалните познания.

За езика гледайте тукашна тв, пуснете си субтитрите много улеснява в началото., Потърси някакви курсове по англ, често има и вечерни.

Аз откакто съм тук не съм работила по специалноста си, сега гледам детето, но е пак почвам да търся и работа и курсове за да съм по конкутентна на пазара на труда Simple Smile да видим с това малкото до къде ще го докарам Simple Smile

# 546
Илейн, благодаря , че си направи труда. Ще огледам. Ще видя изисквания.
 При мен проблемът е, че мога да  работя  на различни   машини, но настройка се правеше от друг човек и за това нямам познания.  Няма  да споменавам на какви допотопни машини  работех, по- големи от мен на години,и ще ви спестя картинки от родната военна промишленост. Но наистина ще проверя изисквания.
Мисля  и на курс да се запиша, нека видя с работата как ще потръгне, но няма да се оставя така. Това, което изживях  може  само да ме мотивира.

# 547
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ванче ще разпитам довечера мъжа ми операторите дали програмират. Един курс тук ще ти е от полза със сигурност.

# 548
Благодаря, Илейн. 🤗 Ще ми бъде от полза.
Аз нямам образование по тази специалност, надявам се един курс по нататък да оправи нещата.

# 549
  • Bristol
Може да има позиции на entry level и те да ти направят обучението. Ти все пак имаш някаква основа и ще е по-лесно да надграждаш.

# 550
Най-първият ми сблъсък с английски тук беше с една нигерийка и див корнуелски акцент. Малее, нищо не им разбирах, така се бях депресирала, а уж поназнайвах езика. Трябваше да си почна нормално работа, за да се отпусна.  Дори си навивах как мен никой не ме разбира, как не ме харесват, защото не говоря правилно и тн. Такъв огромен страх имах и от разговори по тел. Но за няколко месеца свикнах, видях, че и те самите не се разбират понякога и това ми вдъхва увереност. А и телефона не е толкова страшен.
За телевизия- аз и до ден днешен си гледам със субтитри, така си свикнах, пък и виждам думите.

# 551
  • някъде в орбита...
Ронка, много точно Grin
Като дойдохме владеех не-лош английски. В Бг работата ми беше свързана с доста ползване на езика (писмено и говоримо), всички отчети изготвях на английски, както и доста от срещите минаваха на английски.
И като дойдохме тук първата вечер отидох да купя хляб и яйца (че да се яде нещо). Единственото магазинче все още отворено по това време беше на едни индийци. Мале, една дума не им разбрах! Абсолютно не схванах нищо! Бях леко ужасена от себе си, вече виждах апокалиптични картини в главата си как с никого няма да мога да се разбера Satisfied Няколко дни по-късно почна да ми просветва кой как говори, и че като новодошла е добре да избягвам индийците до като не ми свикнат ушите с британската реч Yum

# 552
Момичета, и аз съм имала подобни преживявания. С безсънни нощи и притеснения дали наистина езиците ми вървят, както цял живот съм си мислела преди да дойда тук.
Някои индийци до ден днешен ги разбирам трудно, ирландци и шотланди с по-силен (не-Лондонски) акценти. Карам да ми повтарят.

Можете да си слушате и аудио книжки, докато пътувате, повечето са на бритиш много чист и ясен английски и думите се набиват в мозъка.

Когато ходихме на почивка веднъж до нас имаше семейство на плажа, които бяха много шумни и се караха. През цялото време си мислех, че са скандинавци. Оказа се, че са от Северна Англия. Мм умря от смях като го питах датчани ли са, норвежци ли.
И до ден днешен нямам много допирни точки, с хора, които говорят силен диалект или акцент тук. Общо взето или се говори кокни, или някакъв друг Лонддонски диалект, с който съм свикнала. чуждестранните ми колеги имат акценти всички, но се старят да говорят Бибиси инглиш и нямам проблеми с комуникацията.

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 18:26 от Stardust@

# 553
  • Bristol
Като видиш, че и местните не ги разбират и наистина ти се оправя самочувствието Simple Smile
Аз все още не харесвам да говоря по телефона и ако мога го избягвам. Последния неприятен случай беше тестваме една система и сме в конферентен кол. Аз съм с моя си български акцент в стая със сървъри, където климатикът яко бучи, навън двама тестери, единия индиец другият уелш, силен вятър духаше в телефоните им и в контролния център шотландец от Глазгоу Simple Smile някакъв ужас просто...

# 554
  • Оптимист по принуда
Обаче аз досега не съм чула англичанин да каже на индиец, че не го разбира. Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт