Синдром на родителското отчуждение

• 30 453
  • 337
  •   2
Отговори
# 255
Да, бабата е на 70 и супер доволна, че на стари години е отново "майка" - има нещо тотално сбъркано... Бащата всеотдайно ме оплюваше в началото, но сега бабата му върши повечето работа.

# 256
  • София
Бианка, от друга страна като отиде в чужбина, ще се откъсне физически от всички и може би ще успее да си подреди главата.

# 257
Дали??? Моята надежда е, че винаги ще има връзка с брат си и сестра си и оттам и аз ще знам къде е и какво става Simple Smile

# 258
  • София
Ами според мен, да, освен ако баба не иде с него на квартира да си го гледа в Англия (или където ще ходи) Simple Smile

# 259
Ще ходи в Германия, където баща му всичко е осигурил и най-вероятно ще е с баща си. Мисля, че бабата е абсурд да иде с тях.

# 260
И в Германия да е , имаш ли връзка с него , всичко ще  е наред. Моя приятелка все се оплакваше , че се "вижда" със сина си повече , докато е в Англия, отколкото , когато се прибере. Тук не може да му види очите. То дотам да се стигне , той вече ще е голям и зрял.

# 261
Е. то точно там е проблема - че нямам добра връзка с него. Не е проблема чужбината сама по себе си. И това е дете, с което сме си били много близки и не сме имали никакви проблеми до момента на разрива. никакви.

# 262
Според мен работиш в правилната посока. Пък  и той расте.
Дотогава има доста време , ще тръгне по мадами, ще има абитуриентска, ехее.
Може някое момиче пък да прояви желание да се запознае с майка му .
Толкова динамична възраст е , с толкова промени , че...

# 263
И аз на времето разчитам. Но не губя връзка - пиша, звъня, не всеки ден, но пред ден - два. Не пропускам. Това е правилната формула според всички специалисти. Simple Smile

# 264
Аз не разбрах - баща му ще живее с него в Германия ли? newsm78 През всичките 5 години, докато сина му учи? Shocked Е това пък защо - той вече ще е голямо момче - няма нужда тати да го води за ръчичка!

А иначе съм съгласна с другите - замине ли за Германия /ако остане без тати разбира се/ вече няма да има до него човек, който да го пресира и задушава, и тогава може да се "отпушат" нещата. Защото ще липсва страха от това, че баща му ще разбере за разговора му с теб. Макар, че най-вероятно баща му ще го чува и ще пита редовно дали сте се чували. Но тогава вече ще може да го скрие

Аз лично съм била точно в ситуацията на сина ти, но в обратния вариант - майка ми ме настройваше срещу баща ми точно в периода между 12 и 17 годишна възраст. И си ме държеше доста време - докато станах на 22 години. След това, обаче нещата сами се показаха, истината и лъжата рязко изпъкнаха, разбрах, че 90 % от нещата всъщност не са били истина и в крайна сметка се стигна до там, че вече 10 години нито разговарям с майка ми, нито я виждам. Разбира се капката, която преля чашата нямаше нищо общо с баща ми, но нещата вече се бяха натрупали с времето. Затова ти казвам да не губиш надежда и връзка с детето си. Рано или късно то ще прогледне, защото няма лъжа, да не се разкрие. Все си мисля, че детето ти страни от теб заради натиск вкъщи и в момента, в който се почувства свободно ще те потърси - просто трябва да знае, че ти все още си до него и търпеливо го чакаш  Peace

# 265
Lady, не съм врачка, това са мои предположения. Наскоро говорих с бившия ми съпруг - рядко ми се случва - и останах с впечатление, че той ще се мести заедно с детето, или поне смята да си живее и в двете държави. Похвали ми се, че е уредил всичко, даже за кой конкретен град и т.н. Та затова мисля, че може повечето време да си е със сина там. Даже ми спретна изречение, че и за малките деца там ще е перфектно да се изучат един ден, брррррр Струва ми се, че ще се мести в чужбина.

Стана ми мъчно, че не контактуваш с майка си. Аз изобщо не съм близка с родителите си, ама никак, чувам ги обаче от любезност 2-3 пъти годишно.

# 266
И да отиде в същия град, мисля, че редът е студентите да живеят на общежитие. Няма да го трови ежедневно, а и да не подценяваме новата му на каква позиция ще застане и дали ще иска да се мести.
Възрастта наистина е динамична и не мисля, че плановете на таткото и родата ще се осъществят, както са ги замислили.

# 267
  • Sofia
Не е задължително да е в общежитие, даже може и да не се вреди, ако няма места. Но дано му осигурят собствено място, на тази възраст има нужда най-малкото от свобода, да знае да разчита основно на себе си, а още по-добре и ако използва тази възможност да подобри връзката с Бианка.

# 268
Все едно. Като види, че масово в средата му живеят самостоятелно, дали ще иска до 23 да живее с тати? Не ми се вярва, все пак говорим за интелигентен млад човек. Има шанс и дано стане, а и дотогава може таткото да се е обзавела с ново дете и не се знае палачинката накъде ще се обърне.

# 269
  • Бургас
Ако е далеч от бабата и дядото нещата ще бъда по - добре. Дано!

Общи условия

Активация на акаунт