Синдром на родителското отчуждение

• 30 483
  • 337
  •   1
Отговори
# 90
Колко интересно. Първо написа няколко чаршафа, описващи цветисто проявите на детето. След това изведнъж се оказа, че поведението му не е чак толкова проблемно. Ами, чудесно, значи няма проблем. Защо тогава плюеш майка му?

# 91
Скрит текст:
betray, всичко това, което описваш е доста трудно като ситуация. Недоумявам защо се занимаваш да почистваш 9 годишно след ходене до тоалетна, то не може ли да се оправя само? А и тези обиди, изречени от него по адрес на бащата...? У вас трябва също да има правила, които да се спазват, аз не мога да си представя, че у нас ще има дете, което да ме обижда и аз да не реагирам. Как реагирате, как му обяснявате, че така не трябва..? Просто недоумявам.
Това имам предвид под липса на социално- битови умения. Близнаците се почистват сами от 6 годишни.
Да, има правила у дома. Когато има толкова много деца на едно място няма начин да няма ясни правила и задължения.
На обидите към баща му, той се опитва да говори спокойно с него, но детето в афект започва с още по-груби епитети...Коментара на майката в един от случайте бил, че ревнувал сигурно защото сме обръщали по-голямо внимание на бебето...Пак съм без коментар тук.
Да, ситуацията е трудна и сложна именно поради нежеланието на майката детето да има връзка с баща си. Но понеже все пак има решение на съд и тя е длъжна да го даде си намира други пътища да прави срещите между двамата ад.
Към tays :
Всички тези заключения не са доказани по никакъв начин от майката, в нито едно от делата, които водеше таткото, за да вижда детето си. Правени са експертизи по това време, поискани от мъжа ми. Нито едно становище няма, че детето е аутист или има ДЦП и тн...Тогава той беше на около 3 години и естествено майката разказва пред вещите лица...
Алергологичната експертиза се базира на тези изследвания, който мъжа ми му направи и в които пишеше, че няма алергии към нищо- кучета, котки и тн. Тук целта на майката беше, че не трябва детето да се среща в дома на баща си, защото там се "развъждали" кучета. Имаме 2 стари кастрирани дакелки, които детето обожава.
Нищо от това не е медицински доказано, няма издаден ТЕЛК, няма конкретен документ, че има проблем.
След като му взеха куче и на него изведнъж майката започна да разказва на целия свят, че детето е аутист...Вече не беше алергичен.
В самото начало след раздялата им тя всеки месец , в продължение на почти година го е водила в "Св. Никола", беше приложила експертизи от там, но в нито една от тях не беше написано, че детето има проблеми.
Проблемите му са на ниво самообслужване. Предполагам всички сме наясно за едно нещо, наричано "свръхпротектиращ родител". Родител, който не иска или не може да остави детето си да порасне и да бъде самостоятелно.
_Bianka__, по-горе съм писала какво цели майката с това. Пари, внимание и себеизтъкване...Тя иска да бъде значима в очите на хората.

Много тягостна ситуация.  Confused И на вас не ви е никак лесно. Срещала съм обаче хора , които са близки на хора с психиатрични проблеми , и отричат , че детето /родителят/ , има проблем и се нуждае от специална помощ. Макар , че и психичните заболявания са си болест , няма нищо срамно в тях. Та по този повод- щом го е водила в "Св. Никола" , дали е било само , за да трупа точки в отричане на правото на бащата да общува с детето ?
Имам чувството , че тази майка има нужда също от преглед. Това си е чиста обсесия.

# 92
Нека само да отбележа, че да се стигне до преглед от специалист в Св. Никола, не е особено лесно. Не е като да почукаш на вратата на кабинета и да се намъкнеш вътре.

# 93
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Нека само да отбележа, че да се стигне до преглед от специалист в Св. Никола, не е особено лесно. Не е като да почукаш на вратата на кабинета и да се намъкнеш вътре.
Темата за "Св. Никола" е дълга...На дете на година и три-четири месеца,от когато по спомение е първото му водене там как точно се поставя диагноза? Все пак майката е човекът, който казва какво я притеснява и тн...
Да не пренебрегваме и това, че прегледите там са и платени, в този случай. Вадени са документи за пред съда, но в тях няма нито една конкретна диагноза. Цел- издръжка от 500 лв. Мъжа ми живя с нея до като детето беше на 1 г. и 2 м. и нито за миг през този им съвместен живот не е ставало дума, че синът им има проблеми или индикация за такива.
Проблем за мен има когато той е диагностициран и следен от специалист . Има назначена терапия и тя се спазва. Тук няма нищо такова.

# 94
Излиза, че на детето нищо му няма, но на 9 години не може да си обърше задника и се държи агресивно за кеф, а майката вади пари за платени прегледи, за да прецака бащата. Доообреее.

# 95
Излиза, че на детето нищо му няма, но на 9 години не може да си обърше задника и се държи агресивно за кеф, а майката вади пари за платени прегледи, за да прецака бащата. Доообреее.
Пак четеш между редовете...Прегледите бяха по време на делата в районен съд, тогава детето беше доста малко. Майката получаваше едни доста добри парички от таткото, но се стараеше всеки път когато той иска да види сина си/ тя естествено беше с детето/ да крещи насреща му и да ръси обиди. Именно това й поведение накара мъжа ми да заведе дело и съд да определи режим и издръжка...А за бърсането на "задника" моето обяснение е това, което съм написала в предните си постове...Детето не може и сополите си да избърше, ако това има значение. Казва:" Имам сопол!" и идва да го бърша.
Мисля, че достатъчно инфо дадох за случая. Няма да отговарям повече на постовете ти към този пример. Струва ми се излишно.
Капиш?

# 96
Чета между редовете ли? Ти самата написа, че детето на 9 години не може да се почиства след тоалетна и няма никакви социално-битови умения. Да ти цитирам постовете ли? Или ще ги редактираш преди да го направя? Писа, че децата ти не са длъжни да търпят поведението му. След това обърна плочата и запя, че нищо му няма на детето, а майката е плащала едни пари за платени прегледи в Св. Никола, за да прецака бащата.

Последна редакция: сб, 01 юли 2017, 15:53 от Анонимен

# 97
Човек като лъже, е добре да го прави с мярка, щото накрая така се оплита...

# 98
Чета между редовете ли? Ти самата написа, че детето на 9 години не може да се почиства след тоалетна и няма никакви социално-битови умения. Да ти цитирам постовете ли? Или ще ги редактираш преди да го направя? Писа, че децата ти не са длъжни да търпят поведението му. След това обърна плочата и запя, че нищо му няма на детето, а майката е плащала едни пари за платени прегледи в Св. Никола, за да прецака башата.
Да, на детето нищо му няма. Цялото му поведение в такива моменти е в резултат на ПАС. Нищо няма да редактирам.
Написала съм как са реагирали децата на неговите думи към тях.
Майката и до момента продължава да се опитва да води разни дела...именно защото си мисли, че прецаква бащата. Но с това си поведение прецаква единствено детето. Какво толкова не разбра?
Ако имаш други въпроси към мен и преценя, че бих ти отговорила, моля на ЛС. Нападки в темата никому не са нужни.
Сега КАПИШ ли си вече?
Охо, Nosferata - ке, добре дошла отново. Към теб също- ако имаш въпроси и нещо не ти е ясно ще ти отговоря на ЛС.

# 99
Е, поне даде нагледен пример как се оплюва бившия/бившата на миУото и как новата половинка настройва децата срещу съответния родител.

# 100
  • Sofia
Като каже "Имам сопол", не му ли връчваш кърпичка да се бърше сам? Ако майката е толкова пък неглиже, то поне като е при вас, не го ли приучвате на тези неща?...
Пък на отдалечените родители, като напуснат семейството, изведнъж много, много им досвидява всеки лев за детето им. Изтъква се като голяма жертва, че била издръжката 500 лв.

# 101
Betray, тръгнах да пиша разни неща, ама се отказах!
С най-добри чувства ти го казвам: ще направите страхотно добро на всички, на вас двамата, на всичките деца, на майката на детето на мъжа ти, ако спрете да таите тези негативни чувства към това дете и престанете на плюете майката, и да създавате впечатление за ПАС синдром. Не е лесно да се гледа дете с проблем, пък дори и недиагностициран в Св. Никола. Като има такава негативна обстановка в дома ви, детето самото става негативно, и развитието му спира, разбираш ли? И минимален напредък да е имало, при стрес и напрежение той се преустановява. А изглежда това го има при вас, докато детето е при баща си по личен режим.
Нека мъжът ти поеме отговорността си за състоянието на собственото му дете (казвам отговорност - не вина Peace), и да започне да работи заедно с бившата си жена за подобряването му, а ти спри да насаждаш във въздуха концепцията за ПАС, защото не помага никому! Наистина - казвам го с никакви лоши мисли, прости ми е мъчно за всички деца в семейството ви, които трябва да растат в такава обстановка. Hug

# 102
Betray, тръгнах да пиша разни неща, ама се отказах!
С най-добри чувства ти го казвам: ще направите страхотно добро на всички, на вас двамата, на всичките деца, на майката на детето на мъжа ти, ако спрете да таите тези негативни чувства към това дете и престанете на плюете майката, и да създавате впечатление за ПАС синдром. Не е лесно да се гледа дете с проблем, пък дори и недиагностициран в Св. Никола. Като има такава негативна обстановка в дома ви, детето самото става негативно, и развитието му спира, разбираш ли? И минимален напредък да е имало, при стрес и напрежение той се преустановява. А изглежда това го има при вас, докато детето е при баща си по личен режим.
Нека мъжът ти поеме отговорността си за състоянието на собственото му дете (казвам отговорност - не вина Peace), и да започне да работи заедно с бившата си жена за подобряването му, а ти спри да насаждаш във въздуха концепцията за ПАС, защото не помага никому! Наистина - казвам го с никакви лоши мисли, прости ми е мъчно за всички деца в семейството ви, които трябва да растат в такава обстановка. Hug
И на мен ми е мъчно за всички деца, които са подложени на подобно отношение.
Майката на детето не разговаря с бащата. Нито при предаване на детето,нито при връщане.
Недей да мислиш "горките" ни деца. Дано не вземат и те да спрат да се развиват от всичко това, на което са свидетели.
Благодаря за мнението krismislava.
Не насаждам нищо и няма как- то вече е покълнало и расте само, но не аз го поливам.

# 103
Аз тук не виждам някой да иска да прави добро на детето. Аз виждам само безкрайна помия, която се излива върху една жена, която не е тук, за да се защити и чието единствено прегрешение е, че е успяла да договори издръжка от 500 лева за детето си. Което явно се вижда много на някои, защото не ми идва  на ума друга причина така яростно да плюеш по някого...

# 104
Има и още нещо. Изчела съм де що има сайтове и инфо на английски за синдрома. Никъде не видях да е възможно дете чак такива отклонения да получи заради настройването от един родител към друг. Промяна в поведението - да, но в социални и битови умения - едва ли. И на моя син, който е в момента наистина отчужден от мен, реално погледнато отстрани нищо не му се е променило като поведение - спокоен е в училище, има отлични оценки, няма конфликти с други деца. Знам това, понеже освен с него, говоря и с учителите му отвреме  - навреме. Не е възможно детето да е чак толкова неадекватно само заради настройването. Има и друг проблем и майка му не е луда ей така да го води в клиники за изследвания, защото няма какво друго да прави - това ми е искреното мнение. Вижте как да му се помогне, защото и на детето не му е леко, като вижда, че някои неща го отличават от връстниците му.

То и аз не разговарям с бащата на децата, освен ако не е супер необходимо, да речем веднъж годишно. И за това си има причини.

Общи условия

Активация на акаунт