Синдром на родителското отчуждение

• 30 475
  • 337
  •   1
Отговори
# 195
Бианка, а към другите две деца как се отнася таткото? И към тях ли е толкова щедър?

# 196
Когато сина порасне и отлети от "гнездото" ще започне същия подход и към другите деца.

# 197
  • София
tays, аз я разбирам майката защо се ядосва, ние с бившия ми мъж също имахме различни ценности и виждания за живота, които предаваме на детето си, но няма какво да се направи. А и реално, за детето не е чак толкова лошо да вижда и различни страни от живота и различни житейски примери. Един ще постигне всичко с труд, на друг ще му дойде на готово, шарен е живота.
Не е приятно, разбирам го напълно! Но винаги така се получава, дали ще е с куче, с позволяване на повече телевизия, с купуване на скъпи играчки и т.н.

# 198
Бърди,
То пълен синхрон няма. И ние с бившия имахме различия, естествено , това доведе до раздяла. Той пък беше другата крайност- ако ще се ходи в парка , ще се карат само количките / например/ , няма да има и стрелба , и рикша, и въртележка  и т.н. Аз бях на мнение , че като си водиш детето да му доставиш удоволствие , то трябва да е в пълен обем.
Обаче , когато единият възпитаваше и поставяше ограниченията , другият / в случая аз/ , не съм се месила.
Бившият ми беше свръх авторитарен, колко пъти  е наказвал детето  по недопустим начин, не мога да ги изброя. Стояла съм и плакала в другата стая , но никога не си позволих да оспорвам решенията.Пред детето , де , иначе бучах и фучах яко.
Харесвам хора , които намират комуникация след раздялата , като мислят най-вече за децата си.
Но когато си личи , че се замества ролята и мястото на личността / бащата примерно/ , с вещи и удоволствия , детето не отива при личността , а при вещите. Де да знам и аз вече. Прави сте всички , всеки за себе си и от собствен опит . Просто ми е интересно кой как се справя.

# 199
sylviana, говорила съм с дядото - той е ОК за обикновена комуникация и е мога да кажа нормален и отговорен човек. Но все обещаваше да поговори с детето, да уредял нещата и т.н. Това се проточи толкова много, хайде този вторник ще се видите, хайде другата сряда, че един ден му вдигнах луд скандал, обясних му че побъркват детето, че правят голям грях с него, че сами не разбират какво му причиняват. Впоследствие поне година не говорих с никой от тях, понеже ми става лошо, ако ги чуя. С бащата е невъзможно, той се радва от сърце, че детето ме отхвърля и реакцията му е: "Как искаш да те вижда детенцето, като знае, че си съсипала баща му. Той мрази лъжата, вижда, че ти си лъжлив човек и затова ще е само с мен" - какво да кажа повече. Колко да съм го съсипала, като бебето ни беше на няколко месеца, когато разбрах, че е срещнал сродната си душа от минал живот и влязох в ада - не знам. Много ще да е бил съсипан горкия. Аз ревях по цяла нощ, а те си ходеха по йога лагери и екскурзии в чужбина. Не знам как се побеждава подобна наглост. Дори не знам с какво толкова настроиха детето. Да, имам втори брак след време, но детето нямаше и 1 грам конфликт с новия ми съпруг, а и много други жени се женят повторно. Просто недоумявам. Наскоро ми се наложи да говоря набързо с бившия ми съпруг, той беше доста любезен, даже се зарадвах, че се е нормализирал. Но накрая пак запя песента: "Не съм искал развод и не съм оттеглял подкрепата си от теб, ти се разведе и затова детето знае, че ти си развалила семейството" Е докога ще са тия глупости, то минаха 100 години от тоя развод, дори не знам защо го прави. Нито има чувства към мен да речеш, нито нищо, просто ей така, да си докаже колко е прав. И това е човек, с когото съм живяла 15 години без скандали и без каквито и да е подобни истории. Просто не мога да го позная, нито мога да се разбера с него за каквото и да е. Шанса за мен е един ден като порасне сина ми, да има своя жена и свой живот и да почне да вижда нещата и от друг ъгъл. Най-големите трудности при нас идват от бабата- майката на БНД. тя е всецяло отдадена на сина и първия си внук и дори въображение не ми стига да си представя какво говори по мой адрес. Зимата бяха пообъркали до някаква степен дори и малкото ми дете, което е само на 6 години, та от него научих част от легендите, които се носят за мен. Още повече самият баща, предполагам, няма толкова време да ме обсъжда, а бабата е свободна по цял ден и това й е хобито. Тези хора виждат децата редовно по режим - докато аз не мога да видя големия си син и веднъж.

Между другото децата на село при родителите на БНД имат всякакви животни, мен лично това ме радва. Имат просторен двор и т.н. селски екстри. Никога не бих си завъдила куче вкъщи, ако ще при бащата да има и динозавър. Simple Smile  И изобщо не желая да си прекарам живота в конкуренция с другите роднини на децата. Те правят едни неща, аз много други. Освен това за мен са ежедневните грижи - откак сме се разделили с БНД, децата бяха на 1, на 6 и на 12 години.  Аз съм ги гледала, аз съм ги водила винаги на детска градина, аз мисля за чистене, готвене всеки ден, битовизми като пране и писане на домашни. Аз съм ги водила по курсове, включително големия на частни уроци за гимназията, а дъщеря ми на всякакви състезания и извънкласни дейности . БНД няма тези грижи, майка му готви, баща му пазарува. Той не чисти, не готви, не пере, не се занимава с домашни. Над тези неща е, духовен е, просвещава се с йога и беседи. Просто нищо ежедневно откъм битовизъм не пипва. Откакто големия е при него, ходят заедно на някои спортни събития, ама то с 15 годишно дете си си като с голям човек, сами го знаете. Няма лошо, нека го води, лошото е, че аз не мога да си видя детето.

# 200
  • София
Тези хора виждат децата редовно по режим - докато аз не мога да видя големия си син и веднъж.

Това не може ли да се използва в съда? Да заведеш дело за реципрочен режим на виждане?

# 201
Бърди, правата за детето голямото са официално на бащата и аз имам черно на бяло съдебен режим за виждане, колкото и бащата за малките. Проблема е, че сина ми вече е на 16, а в нашата мила държава дете над 14 се счита за велико и голямо и като не иска да те вижда, няма как да го принудиш. Аз нямам проблем с институциите толкова, колкото със самото дете, което е с добре промит мозък. Той ми се надува и едвам го уговарям да се видим понякога набързо. Това е. не го и натискам прекалено, че да не загубя и това. Абе ходя по тънък лед всеки ден - няма оправия.

# 202
Тези хора виждат децата редовно по режим - докато аз не мога да видя големия си син и веднъж.

Това не може ли да се използва в съда? Да заведеш дело за реципрочен режим на виждане?
Той като е голям , от него зависи.
Синът ми измисляше какви ли не "задължения" и "ангажименти" , за да не ходи при баща си. Най-популярното беше , че учи  Mr. Green
След определена възраст само вътрешна мотивация трябва. Особено при 15 -16 годишен.
Много , много показателен пример за темата е това , което се е случило с Бианка.
Тя вече е отговорила.  Confused

# 203
  • София
Не го знаех това за дете над 14г, Бианка!

# 204
Бърди, то аз мога да ходя да се излагам да го дърпам примерно от село със съдия изпълнител, обаче това само ще има обратен ефект, а роднините му ще се кефят. Не бих си го причинила Simple Smile

Докато той не поиска сам да се видим истински, отвътре да му дойде, аз съм с вързани ръце. Между другото детето на сестра ми, първия му братовчед е само с месец разлика роден, бяха много близки. от две години и половина и с него не иска да се види! Сакън да не си предаде бащата и родата.

# 205
Бианка,ако му обясниш на детето (тоя големия мъж) ,че вече си отчаяна и изморена в преследването за грам внимание от него и обмисляш да се откажеш да го търсиш .Кажи му ,че ще чакаш той да те потърси.Ако има нужда,желание и т.н. да те потърси.

Или просто спри да го търсиш.При тези твои напъни години наред да го видиш все ще се впечатли ,че не звъниш.

# 206
Деси, и това пробвах, но беше отдавна и нямаше ефект. Не ме потърси, а навсякъде пише, родителят да поддържа връзката. И аз си звъня редовно, и пиша и така. Поне знам долу -горе какво се случва с детето ми

# 207
Бианка,ако му обясниш на детето (тоя големия мъж) ,че вече си отчаяна и изморена в преследването за грам внимание от него и обмисляш да се откажеш да го търсиш .Кажи му ,че ще чакаш той да те потърси.Ако има нужда,желание и т.н. да те потърси.

Или просто спри да го търсиш.При тези твои напъни години наред да го видиш все ще се впечатли ,че не звъниш.

Може да се използва от настройващите го в смисъл, че ето, тя вече не го търси, има си друго семейство, не се интересува от него и подобни. И те са единствените, които държат на него. Просто човек, който не е комуникирал с такъв типаж, трудно ще разбере докъде могат да стигнат. Съвсем ще го направи зависим от тях, защото когато се осъзнае, няма да е сигурен ще има ли път към майка си, или си е затворил вратата.

# 208
  • Sofia
MeMyselfI, а при какви обстоятелства може да се позволи намаляване на издръжката? Очаквам такъв ход в скоро време, тъй като ни отпадна разхода за детска градина. В същото време разходите за голямото дете нарастват тази година, но се съмнявам съдът да одобри увеличение за него.
Уж търсих в системата за съдебни решения, но не откривам нищо полезно.

# 209
Деси, и това пробвах, но беше отдавна и нямаше ефект. Не ме потърси, а навсякъде пише, родителят да поддържа връзката. И аз си звъня редовно, и пиша и така. Поне знам долу -горе какво се случва с детето ми
Щом си пробвала значи не става.Оставам с впечатлението,че той си те брои за сигурен гръб и знае ,че каквото и да стане ще му помогнеш.И друго- може да е решил ,че това ти е наказанието и е му е хубаво да те гледа как се мъчиш да стигнеш до него а той не те допуска.Затова реших ,че може да има ефект.

Общи условия

Активация на акаунт