Ваканцията в пълна сила, и кой след второ се класира(3.07-9.07.2017)

• 97 870
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
  • София
peneva_a, честито! При толкоз учебна литература що ще се мори младежът да ходи на училище? Grinning

# 301
  • Варна
Скрит текст:
Моята девойка е с една идея по-добро класиране. С 406,74 т остава  в Първа ЕГ Варна, с първи английски и втори немски език, но с четвърти профилиращ предмет история ("отърва" се от химията  Mr. Green ).
Скрит текст:
За съжаление не успя да се пробори за първи немски, но се надявам да е достатъчно амбицирана и да си го научи добре, дори и като втори.
Също така се надявам да си направи правилните изводи. Много малко точки я деляха от паралелката, която искаше най-много и с малко повече самодисциплина в нужния момент можеше и да се получи. Но това е положението. Дано и този път се окаже вярна поговорката "Всяко зло за добро", в която много твърдо вярвам.

Апропо, още няма статистики за Варна, но ми прави впечатление много малките размествания... Наистина децата с подобен резултат са много...

Желая много късмет и успехи на всички деца!
[/spoiler]
Това е чудесно класиране, много успехи дано да има, както и на всички младежи и девойки, които успяха/не успяха да минат нагоре. Но и аз вяравам много в поговорката "Всяко зло за добро".
Благодаря! Когато споделих с приятелка това, тя ми каза: "Да ви имам "злото". Толкова деца дават мило и драго да учат в това училище."  Stuck Out Tongue

# 302
  • София
Дъщеря ми реши, че ще участва на 3 класиране. Няма да се записва на второ.

Доста хазартна работа, ще ми се опънат нервите до 17 юли.

Ей това тото не го разбирам... Нали нищо не губите като се запишете? Подсигурете си място, пък после ако има нещо по-добро за вас останало на 3-то класиране се пробвайте...
Тя е приета на 14 желание - някакъв пълен компромис. Чак тото не е. В това училище или подобно ще влезе и на 3 класиране.

# 303
  • гр.Варна
Ние също мръднахме нагоре,4 та езикова-ФЕ-А(Варна ).
И моят син е записан там, в паралелката с история. Кой е 4-тия профилиращ предмет при вас?

# 304
  • София
Дъщеря ми реши, че ще участва на 3 класиране. Няма да се записва на второ.

Доста хазартна работа, ще ми се опънат нервите до 17 юли.
Като гледа Аватара тип: ошашавена котка, определено щерката ще Ви обтегне нервите, но искрено Ви пожелавам да се похвалите накрая с успешно 3-то класиране Simple Smile

# 305
Наистина, стискам ви палци! Аз лично не бих издържала, но дано да имате късмет. Миналата година като гледах имаше доста свободни места, но зависи вече за кои гимназии. Успех :-*
Миналата година имаше "интересни" места в търсени паралелки, предишната година избора беше доста по-малък... НО, дори да има нещо, което конкретното дете иска, точно за това единствено местенце може да се пробват още 5 деца... стига само едно да е с по-висок бал, дори с четвъртин точка, и...
А и като се пишат желанията, как така НТБГ се е паднало (евентуално) преди други по-хуманитарни и съответно по-желани места  newsm78 В НТБГ бала не е чак толкова нисък, че да не би стигнало за доста други СУ...
И аз не бих рискувала, но... всеки си знае!
Тя е приета на 14 желание - някакъв пълен компромис. Чак тото не е. В това училище или подобно ще влезе и на 3 класиране.
Ще влезе, ако има места, а и никой не знае колко деца с по-висок бал ще си пожелаят точно тази паралелка, която и тя си поиска! "14-то желание - пълен компромис" - що тогава не сложихте нещо хуманитарно за компромис... всяко СУ има нелоши паралелки с езиков профил +БЕЛ и/или история newsm78 То и последната резерва в желанията все трябва да е приемлива... нали затова е резерва?

# 306
Моят син не мръдна. Утре вече ще се запишем в 31 СУЧЕМ. Явно това си му е късмета.
За всеки случай ще се оглеждам за трето класиране, но едва ли ще рискувам.

# 307
  • Sofia

Със сигурност се записвайте, пък после гледайте има ли нещо свободно на трето класиране, което ще ви пасне повече... Че може и нищо да няма и хазарта с трето класиране да е абсолютно безсмислен.

Струва ми се, че ако не се запишем и свободната й бройка де "джурка" с останалите за трето класиране е по-честно за останалите деца, които с удоволствие биха учили тази специалност. А и да си призная - аз сбърках при подредбата на желанията в първо класиране - подведох се повече по репутацията на училищата, отколкото от изучаваните профили.
В София все пак остават доста свободни места за прилични училища, а и остава вариантът за частните училища...

# 308
  • София
Плюс учебници за SAT, физика-химия-математика-литература smile3508

Ооо, Пенева, дай линк към такива учебници Simple Smile. Надявам се в Kолежа да я държат моята заета, но все пак да имам представа  smile3508

Успех на всички деца, да са щастливи с новите училища, класове и деца.

# 309
  • София
Ще влезе, ако има места, а и никой не знае колко деца с по-висок бал ще си пожелаят точно тази паралелка, която и тя си поиска! "14-то желание - пълен компромис" - що тогава не сложихте нещо хуманитарно за компромис... всяко СУ има нелоши паралелки с езиков профил +БЕЛ и/или история newsm78 То и последната резерва в желанията все трябва да е приемлива... нали затова е резерва?
[/quote]
Ами детето иска само и единствено една гимназия и то иска там от 2 години назад, балът и не е нисък, но като излезе статистиката ще видя колко не и достига. Пиша че е компромис, защото то всяко друго желание и е компромис, все тая и е. И решихме, че ще рискува, дано има късмет.

# 310
  • София
Има ли наоколо майки на деца, приети в 22 училище?
Баща съм на момче в АЕ/НЕ паралелката

# 311
  • София
НТБГ Застрахователно и осигурително дело с немски. В случая гонехме училище и език /немски/, без особено значение специалността, защото всички са добри. За мен по-добре беше банково дело, но не ни стигна бала за там. Важното е, че девойката е на седмото небе от щастие. Утре ще се записвсме. 🤗
mimmss, понеже аз бях записала застраховането и осигуряването преди банките, ще ти кажа защо.
Първо в застраховането е много по-интересно. Вариантите на застраховки са безброй, докато банковите продукти не само са малко, а и са скучни. Осигуряването е още един огромен клон, който сега се развива и който обхваща както част от застраховането, така и инвестирането - което е единственото интересно при банките. Активите на фондовете и застрахователите растат много бързо, а печалбите на пенсионните дружества и на застрахователите никак не са за пренебрегване.

# 312
Струва ми се, че ако не се запишем и свободната й бройка де "джурка" с останалите за трето класиране е по-честно за останалите деца, които с удоволствие биха учили тази специалност. А и да си призная - аз сбърках при подредбата на желанията в първо класиране - подведох се повече по репутацията на училищата, отколкото от изучаваните профили.
В София все пак остават доста свободни места за прилични училища, а и остава вариантът за частните училища...

Ако сте приети в добро училище профила не ви е толкова фатален. До 10-ти клас така или иначе програмата е стандартизирана, специализацията е в 11 и 12 клас. А до тогава време много, все някое място в по-желана паралелка ще се освободи и ако сте вътре в училището според мен по-лесно ще се преместите. Каквото и да решите, успех!

# 313
Плюс учебници за SAT, физика-химия-математика-литература smile3508
Ооо, Пенева, дай линк към такива учебници Simple Smile. Надявам се в Kолежа да я държат моята заета, но все пак да имам представа  smile3508
Успех на всички деца, да са щастливи с новите училища, класове и деца.
Изчакай малко, де! Много ще има да чете в Колежа, пък колко писане ще изпише  Crazy
Скрит текст:
Сина ми харесва тезиhttp://barronseduc.com/test-preparation.html може да се поръчат и тук, но е добре да е издание по-близко по година до реалното държане на изпита... т.е. до 11 клас не ѝ трябват... само един взехме 10ти клас да си учел лятото, но не се яви на него... засега Wink
peneva_a, честито! При толкоз учебна литература що ще се мори младежът да ходи на училище? Grinning
А, че кой ще му преподава в къщи  Whistling а и ще го изпитва! Той, ако не е да се докаже пред някой, грам няма да се стегне!
Ауууу, забравих - кой ще рита в училищния отбор!

Последна редакция: вт, 04 юли 2017, 16:31 от peneva_a

# 314
  • София
Gabiplus, твоя младеж ще трябва да се радва на наште девойки с Mama Vili hahaha hahaha Joy Joy Joy
Ние оставаме в 22 СУ с профил ИЕ/АЕ Peace
Не сме недоволни. Девойката искаше тоя испански и не щеше да чуе за нищо друго. Blush
Редих желанията както тя пожела да няма сърдити после Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт