Забременели след ин витро - Tема 37

• 51 053
  • 721
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро момичета, искам да попитам тези от вас които вече са напреднали дали ви се е случвало около 6г.с да имате еднократно розово зацапване и болки след това. От снощи съм така, към 8 докато миех чиниите усетих че изтече нещо, като отидох до тоалетната беше розово примесено с утрогестана.После ме боля цяла нощ корема и сега също ме наболява и от време на време кафяви парцалчета по салфетката имам.Много съм притеснена, днес по късно съм на лекар но ще се побъркам до тогава.Ако някоя е имала подобно течение моля да сподели развитието след това.

Много момичета имат подобно зацапване в тази седмица. И аз имах в 5 г.с. доктора тогава ми спря АП и сложихме Прегнил 5000 единици еднократно. Зацапването обаче не беше розово, а кафяво. След 7 дена отново сложихме Прегнил 5000 единици. Но аз бях на Прогестан инжекции, иначе увеличават и дозата на прогестероновия препарат или инжекционно или през устата.

# 346
  • Сливен
Момичета не е постоянна но болката ниско долу ту в ляво ту в дясно продължава.И особено някой път по малка нужда.Пия си антибиотика днес ми е 4 ден от приема и отделно Феминела Урофорте.Бъбреците в единия имах съвсем лека заддръжка !

# 347
  • Пловдив
Здравей,аз съм на края на пета,на мен лично не ми се е случвало,но чета при много момичета че става така и е нормално.Не се притеснявай,ще видиш,че всичко ще е наред.Лежи си,не ти трябва стрес!Въпреки ,че ти го пиша след два часа е първия ми преглед и ще ми се пръсне сърцето!

# 348
  • Сливен
Здравей,аз съм на края на пета,на мен лично не ми се е случвало,но чета при много момичета че става така и е нормално.Не се притеснявай,ще видиш,че всичко ще е наред.Лежи си,не ти трябва стрес!Въпреки ,че ти го пиша след два часа е първия ми преглед и ще ми се пръсне сърцето!
Благодаря ти мила !
Стискам силно палци вс ще е наред.Ще видиш най прекрасното нещо!
Аз все още ми се насълзяват очите на всеки преглед от радост!
Ще те чакаме с хубави новини Simple Smile

# 349
  • Пловдив
Благодаря,напоследък плача за всичко.Искам да те питам,дали ще пречи на прегледа според теб,че си сложих утрогестана вагинално преди 1 час?

# 350
  • Сливен
Не не мисля че ще пречи той се разтваря много бързо.
Стискам палци.Успех!!!!

# 351
  • София
Здравейте всички! Чета ви от самото начало, но все не се престрашавах да се включа. След години на ходене по мъките в момента сме в 18 г.с. с близнаци. Моля за мнение за резултата ми от витамин Б12 -док от ЖК ми каза мнението си по телефона, но разчитам и на вашия опит докато ми дойде часа при другия лекар. Стийността е 230 /реф. 141-489/. Замислила съм се сериозно по въпроса , защото хемоглобина ми е все по-нисък /сега е 99/, а желязото е добре.

# 352
Нисък е. Виж се с хематолог.

# 353
Здравейте всички! Чета ви от самото начало, но все не се престрашавах да се включа. След години на ходене по мъките в момента сме в 18 г.с. с близнаци. Моля за мнение за резултата ми от витамин Б12 -док от ЖК ми каза мнението си по телефона, но разчитам и на вашия опит докато ми дойде часа при другия лекар. Стийността е 230 /реф. 141-489/. Замислила съм се сериозно по въпроса , защото хемоглобина ми е все по-нисък /сега е 99/, а желязото е добре.

Добре дошла и лека до финала! Не се притеснявай всики в тази тема сме така и ще сме така притеснени до финала.  Нисък ти е витамин В12 и хемоглобина също ти е нисък. Док. ще ти изпише инжекции най-вероятно - гледай като се боцнеш веднага след това да приемеш фолиева киселина, за да можеш по-лесно да го усвоиш.

# 354
  • София
Благодаря момичета! И аз доколкото си спомням от темите мисля, че са ниски, но док от ЖК каза, че предпочитал да изчакаме още 20-тина дни с Б12, а да вземам сега неофоликк мета и вит Д, но на мен не ми се изчаква вече, защото тръгнах от 140 хемоглобин след пункцията и вече 4 месеца не спира да пада с еднакви темпове.

# 355
Сладурки, здравейте!
Миналата седмица мина моя серклаж, всичко мина успешно и е всичко е наред с бебетата, но аз се чувствам много по-зле от преди. Доста често съм с ужасно гадене, киселините се завърнаха също. Имам болки ниско долу в корема, ту идва, ту си отива... като родилните болки. Нямам апетит, а трябва да ям, и така става още по-зле. Той Дяволов ми каза, че мога да имам такива проблеми, но не си представях да е чак така. Не мога да мърдам от леглото, освен ако няма да ходя до тоалетната. Корема расте и тежи, бебетата са много оживени и ритат адски много. Ръцете ми сутрин са страшно отекли, краката ми са тухли четворки. Имам чувството, че няма да издържа, сериозно, не знам дали ще мога да се справя докрай! Sad Когато влезна в 7ми месец ме взимат в Майчин дом за всекидневно стриктно наблюдение. Извинете за оплакването!

Блингче, нещо се рових по-назад в темата и чак сега попаднах на това, че си видяла тризнашка количка, за каквато бях писала преди. Та това ме подсети да напиша, че ние си намерихме такава в Дундьо - http://www.dundio.com/tfk-trio-twist-комбинирана-количка-за-триз … и-trio-twist.html- такава ще ни е, само че червена. Много съм доволна поне от това. Дай боже да дойде момента, в който ще си ги бутам в нея......

# 356
Киксито, зависи при кой доктор се следиш и дали ще обърне внимание. Аз също започнах с около 240, после падна на 160 и никой не му обърна внимание, въпреки че настойчиво питах (следя се в Надежда и в Токуда). Накрая, на 3та фм Михова ме скастри остро, че това е поредната мода и тотално се отказах да питам повече и да го пускам. При все, че на генетичните ми е отбелязано, че съм с ниско усвояване на В12.
Та... Ако искаш да се следи или Сигридов, или хематолог, или ако имаш щастието да попаднеш на доктор, който има интереси в тази област. Поне опита ми показа това. Успех!

# 357
Киксито, само да допълня още нещо, което се сетих като допълнение на отговора на Клиърче. Вероятно това с нивото на В12 е мода, но в случай, че имаш генетична мутация в усвояването на В12 и фолиева киселина може да се окаже сериозен проблем, тъй като когато се наруши баланса между двата витамина - т.е. значителното понижаване на В12 води до покачването на хомоцестеина, който обаче има пряко отношение към кръвосъсирването. Ако си вече на терапия с НМХ не би трябвало да имаш проблем и сигурно се следиш например при Паскалева, която също обръща внимание на тези показатели по време на бременност. Така че, имай това предвид и потърси читав хематолог, ако ситуацията при теб е такава. Ако ли не можеш да избуташ бременността без допълнтелен прием на В12, но хемоглобина ще продължи да пада и енергията ти с тях също. В крайна сметка след аждането трябва да имаш сили да си гледаш децата и да си в що годе добро състояние.

# 358
olive87, ще издържиш Praynig Бъди силна и пример за всички ни Hug Дано количката ти е удобна.
Като спомена този магазин, ви съветвам да сте нащрек при пазаруване от там, защото не са особено коректни с клиентите си. Ние си имахме разправии с тях. Това за съжаление е масово явление в бг "бизнес", но аз да си кажа.
Добре дошли на новите момичета bouquet Някой, ако желае да го включвам в списъка да ми пише. Опитвам се да ви следя, но ми е все по-трудно.

# 359
kiksito, добре дошла и леко и спокойно бременеене до финала Hug
Олив, почивай си много и се пази максимално, всичко ще е наред ! На мен ми натежава понякога с едно бебе, та представям си какво е с две или с три -
геройство...Hug
Моите + кетони ги изкараха, че са от обезводняване, нямало от какво друго. Не можело да се говори за ГД при глюкоза 3.96...Как обезводняване, като се наливам с поне 2 л вода на ден, отделно и доста диня си похапвам...явно е недостатъчно в жегите, де да знам...днес пуснах пак, но нямало как да ги видя онлайн, ще ги взема и ще ги коментитаме в четвъртък.

Общи условия

Активация на акаунт