20 години брак и после???

• 26 569
  • 188
  •   1
Отговори
# 150
Много лесно звучи отстрани. На практика, 90% от българските мъже имат здрави и прави майки, ако ще и престарели да са, децата се връчват на тях. Няма начин сам мъж да се нагърби с гледане на деца при наличие на баба и майка за тях. Подписвам се както щете.

Е, може мъжът да няма майка, примерно. Да е починала. Тогава на кой? Нека пък приемем, че има, но тя може да живее далеч, как ще и ги връчи? Може и да не иска, да е болна или нещо друго.
Иначе явно мъжът в случая няма никаква емоционална връзка с децата, щом така лесно изчезва и е способен да ги травмира. Егоист, хич не мисли. За това и авторката може би има вина. Сигурно в старанието си е поела всякакви грижи и за къщата и за децата.
вина за това ,че бащата няма емоционална връзка с децата си нямам.за него винаги работата е била приоритет преди всички и всичко и даже сега като се замисля не точно работата му,а той самият.Държанието му в момента за мен е пълно безумство от гледна точка на родителството.Това с любовта към другата ,ще го преживея,но за бащинството наполовина баща не може да си.Така мисля.

Не мисля, че ме разбра. Понякога хората с действията си мислят, че помагат, а всъщност вредят. Нали знаеш, че куче и мъж, както си ги научиш...
Много жени поемат цялата тежест по домашните задължения в началото с цел да впечатлят мъжа колко са готини и оправни, а после и поемат  и децата.
 Когато човек се труди и дава всичко от себе си за нещо - къща, работа, деца - то тогава се създава емоционална връзка и се създава отговорност. Когато се грижиш за някого, ти го обикваш още повече и се привързваш. Обичаш ли на съседите децата, така както твоите? Не, защото твоите са си твои, ти си им майка, родила си ги, ти си ги гледала, възпитала, обгрижвала и будувала когато са болни. Това твоя мъж правил ли го е? Сменял ли е памперси, участвал ли е в игрите, във възпитанието, в разходки, грижил ли се е за тях като са били болни?
Когато жената поема изцяло или почти изцяло и къщата и децата, някак си бащата е излишен. И неведнъж съм била свидетел, че такива мъже, които вкъщи пръста си не помръдват реално не обичат децата си и жената, и рано или късно напускат или на съпругата и писва и го зарязва.

# 151
  • София
не , няма защо да си го бие не съм тръгнала да го следя и всеки ден да му говоря за изневери  Simple Smile Grinning просто съм го предупредила още в началото преди да се оженим да си знае какво ми е мнението за изневярата и да си има едно на ум , че при мен такива не минават

Да, бе, не минават! hahaha
Много знаеш ти с колко ти изневерява като хлопне вратата зад гърба си сутрин. Mr. Green

Всички изневеряват- нали си наясно, та не се самозалъгвай, че само твоят е изключение. Joy

# 152
  • Стара Загора
Пф, изчетох ви най- накрая.  Laughing

Елора, разочароваш ме, все говориш за някакви свестни мъже, които познаваш, и ни даваш надежди. А сега някакви прелюбодейци спомена по- напред.  Laughing

Странно ми е при 20 год. брак какви са били така споменатите "димни сигнали" за изневеря, които авторката така не е видяла. Или се е криел много добре? Или просто е полудял, знаеш ли, вече народа съвсем откачи. Stop
Интересно ми е изказването на авторката, че до колкото го познава той ще замине при нея newsm78 Идва ти като гръм от ясното семейно небе, ама изведнъж си сигурна, че мъжа ти ще замине в чужбина при някаква си.

# 153

Елора, разочароваш ме, все говориш за някакви свестни мъже, които познаваш, и ни даваш надежди. А сега някакви прелюбодейци спомена по- напред.  Laughing

Еми свят шарен  Laughing Затова и хората не са еднакви, както се опитва да ни убеди dayana_didi. Различни хора съм познавала през годините.В зависимост от темата, каквото се сетя, това разказвам.

# 154
  • Стара Загора

Еми свят шарен  Laughing Затова и хората не са еднакви, както се опитва да ни убеди dayana_didi. Различни хора съм познавала през годините.В зависимост от темата, каквото се сетя, това разказвам.
Ааа тя просто е гладна и ядосана в момента. Simple Smile  До колкото разбрах от една друга тема в момента е на режим глад с 3 краставици на ден и по 100 клека сутрин и вечер. Прояви разбиране малко и ти!

# 155
Пф, изчетох ви най- накрая.  Laughing

Странно ми е при 20 год. брак какви са били така споменатите "димни сигнали" за изневеря, които авторката така не е видяла. Или се е криел много добре? Или просто е полудял, знаеш ли, вече народа съвсем откачи. Stop
Интересно ми е изказването на авторката, че до колкото го познава той ще замине при нея newsm78 Идва ти като гръм от ясното семейно небе, ама изведнъж си сигурна, че мъжа ти ще замине в чужбина при някаква си.
като гръм от ясно небе ми идва новината за неговата връзка,както той я нарича.А  на мисълта,че ще замине ме навежда именно за това,че го познавам като характер .Той винаги до сега е правил това което реши ,в смисъл с главата напред пък за последствията мисли след това.Няма как да разбера предварително дали ще се окажа права.Времето ще покаже.Това са си мои лични предположения за заминаването.

# 156
  • Стара Загора
като гръм от ясно небе ми идва новината за неговата връзка,както той я нарича.А  на мисълта,че ще замине ме навежда именно за това,че го познавам като характер .Той винаги до сега е правил това което реши ,в смисъл с главата напред пък за последствията мисли след това.Няма как да разбера предварително дали ще се окажа права.Времето ще покаже.Това са си мои лични предположения за заминаването.

Разбирам... до колкото успявам.  Лошото е че сега трябва да мислиш за правни истории, издръжки и там всичкото му. А предполагам изобщо не ти е до това. В момента си в шок от раздялата, и не ти се мисли за останалото.
Ама трябва да се продължи да се живее няма как. Особено като имаш и за кой друг да го правиш. Пожелавам ти късмет и много сили.  Hug

# 157

Ааа тя просто е гладна и ядосана в момента. Simple Smile  До колкото разбрах от една друга тема в момента е на режим глад с 3 краставици на ден и по 100 клека сутрин и вечер. Прояви разбиране малко и ти!

Ох, милата  Confused Няма да я закачам, че да не и стане лошо  Laughing

# 158
Предполагам, че ще ме скастрят, че често пращам съфорумките да поговорят с психоаналитик, но ми се струва, че авторката има нужда "да изпуши" и да се поподредят емоциите при нея.

За съжаление към момента не може да промениш нещата. Знаела си винаги, че мъжа ти е спонтанен и явно и ненадежден, но не си очаквала да те предаде и да изостави децата. Знаеш ли МАЙНАТА МУ. Само той губи.  Hug Ти ще се справиш и сама, че и ще изградиш нов живот без да допускаш грешките на старата връзка /разбира се ще допуснеш нови  Mr. Green/

Обаче в момента трупаш негативни емоции, които се задържат в теб. Това ще те разболее и затова е важно да поговориш с професионалист.

Лично аз смятам, че след някакъв период + малко събития благоверния ще допълзи.  Mr. Green

# 159
Бих посъветвала авторката да уреди децата да стоят половината време при него - седмица за седмица. Така той ще се принуди да си вземе жилище в близост и ще участва активно в отглеждането на децата си. И авторката ще има свободно време за себе си - да срещне друг човек. Животът продължава - остават й поне 30 години, които трябва да изживее на макс. Ипотекираният апартамент се продава и това решава много проблеми.
Но доколкото познавам българската жена - ще се гърби да плаща сама великият ипотекиран апартамент, ще се гърби да гледа сама деца, ще си трощи нервите за издръжки и леки кални номерца и ще остарее неудовлетворена и сама. Дано да греша!
Зелено мохито ,а къде ще живеем с децата,ако апартамента се продаде.На квартира ли.Заем се изплаща,наем не.

По-добре на квартира с поносим наем, отколкото 25 години гърч и мизерия за единия кирлив апартамент.

# 160
  • Виена
Защо смяташ, че ипотечната вноска надхвърля винаги наема? И че покупката дори на кирлив апартамент означава 25 години гьрч и мизерия?

# 161
  • при късмета
Ако може да си позволи да плаща наем сама, то с още съвсем малко зор ще си позволи и ипотека. И наетия имот няма да остане за нейна и на децата сигурност, за разлика от ипотекирания.

# 162
  • София

По-добре на квартира с поносим наем, отколкото 25 години гърч и мизерия за единия кирлив апартамент.

Зависи.
Има две деца, значи трябва поне 2 стаен от стария тип или 3 стаен от новото строителство.
Този, в който са в момента, е ипотекиран и ако се обяви за продан, ще трябва да бъде под пазарната цена.
Сложи разноски по прехвърляне и брокерски комисиони, и вече е на минус.
След това трябва да намери под наем, а той няма да е по- нисък от вноската по кредита, само дето ще ѝ трябват 2 предплати и един депозит.
И като чергар ще трябва да се мести, когато на хазяина му се подвие някой косъм.

# 163
Скрит текст:
Бих посъветвала авторката да уреди децата да стоят половината време при него - седмица за седмица. Така той ще се принуди да си вземе жилище в близост и ще участва активно в отглеждането на децата си. И авторката ще има свободно време за себе си - да срещне друг човек. Животът продължава - остават й поне 30 години, които трябва да изживее на макс. Ипотекираният апартамент се продава и това решава много проблеми.
Но доколкото познавам българската жена - ще се гърби да плаща сама великият ипотекиран апартамент, ще се гърби да гледа сама деца, ще си трощи нервите за издръжки и леки кални номерца и ще остарее неудовлетворена и сама. Дано да греша!
Зелено мохито ,а къде ще живеем с децата,ако апартамента се продаде.На квартира ли.Заем се изплаща,наем не.

Това е най-лошия съвет.
По-добре да изплаща дом, отколкото цял живот под наем. Като се пенсионира как ще си позволи да плаща наем с мижава пенсия.

# 164
Вече започвам да мисля, че тая тема е една хууубава пързалчица.
Авторката не дава никаква информация по развитието, уж беше шокирана и търсеше съвет, а какво става, не се знае. Мъжът се изнесъл ненадейно след 20 г брак, без тя да разбере какво става. защото бил влюбен виртуално. А да, и те са женени от преди 20 г. и досега са плащали наем, но точно предната година тя била взела ипотека на нейно име.
Пълни глупости!
Пълни глупости и коментарите потребителката, според която всички мъже изневерявали.
 Joy

Последна редакция: пт, 07 юли 2017, 00:42 от mama_TE

Общи условия

Активация на акаунт