91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 844
  • 773
  •   1
Отговори
# 90
На сайта (http://91neg.bg/sobshheniya/) има съобщение за откриването на учебната година:

Скъпи ученици,

Откриването на учебната 2017/2018г. ще се състои на 15.09.2017 г. в двора на училището от 9.00ч.

Всички ученици да носят бележник и лична карта със снимка.

# 91
  • София
Да, ежегодно на сайта се отчитат с две неща само - инфо за старта на учебната година и учебници по класове. Sad И тъй като и по двата параграфа са се отчели, скоро едва ли ще има нещо на страницата. Преди поне имаше и програмата по класове, както и кой учител води съответния час, но я махнаха.

# 92
Ех... Би било много хубаво, ако сайтът се обновяваше редовно. Не желая да звуча критично, но ми е трудно да разбера мотивите за неглижирането му.

# 93
  • София
И аз винаги съм се чудила... Помня, че голямата ми дъщеря беше  май 8 клас, когато гимназията отпразнува 50г. юбилей. По този повод бивш ученик разработи като подарък страницата, не е чак толкова трудно да се поддържа. Има толкова ученици на ТИ с тези неща...

# 94
Сега ли трябва да се купят учебниците или е по-добре първо да потвърди учителят и тогава?Thinking

# 95
  • София
Аз бих Ви посъветвала да изчакате  вcеки учител да каже какво точно иска. Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 10:03 от пенсионирана русалка

# 96
И аз винаги съм се чудила... Помня, че голямата ми дъщеря беше  май 8 клас, когато гимназията отпразнува 50г. юбилей. По този повод бивш ученик разработи като подарък страницата, не е чак толкова трудно да се поддържа. Има толкова ученици на ТИ с тези неща...

Абсолютно подкрепям! Със сигурност ще се намерят мотивирани ученици, които да се заемат, ако им се даде възможност. Забелязвам, че децата поддържат сравнително актуален профила на Ученическия съвет във ФБ (https://www.facebook.com/US.91.NEG/?fref=ts). Не съм запозната как се процедира със страницата на Немския отдел, която е доста по-"обгрижвана" от официалния сайт на самата гимназия.

# 97
  • София
Скрит текст:
Писала съм назад как ставаха нещата със страницата на немския отдел до преди две години, когато се контролираше от г-жа  Щефани Ганц, сега нямам идея как е. Детето/някое от децата, взело участие в дадена инициатива, спечелило участие в някакъв проект, гостувало по някаква програма в Германия и т.н  написва на немски текста, дава го за преглед на гореупоменатата госпожа и тя го качва на страницата.  Ако текстът е от общ характер - примерно начало на учебна година, връчване на дипломи, резултати и статистика от ДСД изпита, резултати от немски матури, съобщения за  конкурси и надпревари за стипендии - съставя се от учител. В един момент обаче  родители се бяха оплакали, че страницата е само на немски и не всички разбират какво пише, така че г-жа Ганц  започна да кара децата успоредно с текста на немски да предават и превода му на БЕ. Някои го правеха , други не, и не знам по каква причина на дъщеря ми се падна честта да превежда  останалите непреведени текстове. Правеше го у дома, а в стаята на немския отдел, разбира се под контрола на учител, ги качваше на страницата. Дали и сега така процедират, не знам. И някаква подобна схема може да се измисли и с бг страницата. В 11-тите и 12-тите класове има по 3 паралелки с профил Информатика, все сред тях има деца, които да могат да се справят отлично със задачата под контрола на доказано добри учители по предмета като г-жа Бонева, г-жа Василева, г-жа Томова, дано не изпускам някоя. Толкова много неща биха били полезни и интересни за читателя - програма, класирания на предни кръгове на  олимпиади, успехи на ученици в спорта и изкуството, решения на УН, инициативи на УС, актуални снимки от Фашинга, от Коледния базар в училището, интервюта с реализирали се  бивши възпитаници на училището, поне обобщени статистики за справянето на  випуските  на НВО след 8 клас (което вече отпадна по новите програми), на изпита след 9 клас, на ДСД, на ДЗИ, на немските матури.. Не е като да няма с какво да се похвалят от училището и в учебен, и в извънучебен аспект Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 10:49 от пенсионирана русалка

# 98
Благодаря на всички за информацията! Вчера отникъде не ми се зареждаше сайтът. Днес видях и учебниците, и съобщението за откриването.

# 99
  • София
Благодаря на Русалка за темата, както и на останалите родители за полезната информация.  bouquet
Успех и здраве за децата! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 100
  • столицата
Например една добра инициатива, за която чух по ТВ за Хасково и видях че е подета и от други училища напр. столичното 125-то училище, би могла да се популяризира чрез сайта - вместо цветя за 15.09 да се съберат паричките, които всяко дете/родител е предвидил и да се дадат да благотворителна кауза.

# 101
Скрит текст:
Писала съм назад как ставаха нещата със страницата на немския отдел до преди две години, когато се контролираше от г-жа  Щефани Ганц, сега нямам идея как е. Детето/някое от децата, взело участие в дадена инициатива, спечелило участие в някакъв проект, гостувало по някаква програма в Германия и т.н  написва на немски текста, дава го за преглед на гореупоменатата госпожа и тя го качва на страницата.  Ако текстът е от общ характер - примерно начало на учебна година, връчване на дипломи, резултати и статистика от ДСД изпита, резултати от немски матури, съобщения за  конкурси и надпревари за стипендии - съставя се от учител. В един момент обаче  родители се бяха оплакали, че страницата е само на немски и не всички разбират какво пише, така че г-жа Ганц  започна да кара децата успоредно с текста на немски да предават и превода му на БЕ. Някои го правеха , други не, и не знам по каква причина на дъщеря ми се падна честта да превежда  останалите непреведени текстове. Правеше го у дома, а в стаята на немския отдел, разбира се под контрола на учител, ги качваше на страницата. Дали и сега така процедират, не знам. И някаква подобна схема може да се измисли и с бг страницата. В 11-тите и 12-тите класове има по 3 паралелки с профил Информатика, все сред тях има деца, които да могат да се справят отлично със задачата под контрола на доказано добри учители по предмета като г-жа Бонева, г-жа Василева, г-жа Томова, дано не изпускам някоя. Толкова много неща биха били полезни и интересни за читателя - програма, класирания на предни кръгове на  олимпиади, успехи на ученици в спорта и изкуството, решения на УН, инициативи на УС, актуални снимки от Фашинга, от Коледния базар в училището, интервюта с реализирали се  бивши възпитаници на училището, поне обобщени статистики за справянето на  випуските  на НВО след 8 клас (което вече отпадна по новите програми), на изпита след 9 клас, на ДСД, на ДЗИ, на немските матури.. Не е като да няма с какво да се похвалят от училището и в учебен, и в извънучебен аспект Simple Smile

Благодаря много за подробните разяснения, Русалке! Предполагам, че и сега системата за обновяване на сайта на Немския отдел е подобна. Наскоро му смениха и външния вид, личи си, че някой се занимава. Да, честно казано, жалко е, че не се вижда политика за "Връзки с обществото" чрез сайта на гимназията, която има много с какво да се похвали. Мисля си, че децата с удоволствие биха се включили в поддръжката. Имат ентусиазъм и свежи идеи. Ярък пример, да кажем, са филмовите проекти, които миналогодишните деветокласници реализираха по случай, обмена с германчетата. Просто не мога да го кажа по-добре Simple Smile :
Цитат
Не е като да няма с какво да се похвалят от училището и в учебен, и в извънучебен аспект Simple Smile

# 102
В тази връзка моята дъщеря, след като гледа репортаж във връзка с неразборията в СМГ, каза нещо, което не би трябвало да занимава дете на 14 г., но. ..."И какво ще се окаже, че двете най-добри училища в София, ако не и в България, имат проблем с директорите" - за съжаление може би ще се окаже права.

# 103
Аз бих Ви посъветвала да изчакате  вcеки учител да каже какво точно иска. Simple Smile

А този съвет на практика ме кара да смятам, че не само новопубликуваната информация е оскъдна, но е и със съмнителна достоверност. А дали някой вече не е дочул нещо за родителска среща, в такава тайнственост е обвита датата, че очаквам да получа писмо от сова ...

# 104
  • София
Не става дума за липса на достоверност. И все пак, случвало се е разминаване заради изискванията на конкретен преподавател. При положение, че не учат  още от 15 септември и че нямат опцията да си търсят учебници втора употреба, не мисля, че за осмокласниците специално е проблем закупуването им след запознаване с изискванията на учителите.

Колкото до родителската среща, никога тя не се е провеждала преди старта на учебната година. И няма и как да стане това, при положение, че на 14.09 тепърва се оповестяват паралелките. На 15.09 ще кажат на децата датата и часа на родителската (вероятно ще ги обяват и на сайта), ако правилно помня - и точната сума за учебници и помагала по немски, за да отидат родителите подготвени. В деня на родителската ще има залепен лист на входа при охраната, с разпределението по стаи. Ще знаете вече  кой клас е детето, поглеждате съответно в списъка и влизате в точната стая. Организационно нещата им не са зле, учебниците по немски се набавят супер бързо, веднага се започва с ученето, класовете си имат мейли, на тях учители пращат допълнителни материали и известия... В нашия клас например има  и система за връзка между класен и родители - мейлите от госпожата с инфо за контролни, класни, статистики, успех на класа, разни известия се пренасочват към родител на всяко едно дете. Куца пусто сайтът на гимназията...

Общи условия

Активация на акаунт