91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - тема 2

• 108 867
  • 773
  •   1
Отговори
# 150
# 151
Това е което ми изпрати детето.

# 152
  • София
Това е което ми изпрати детето.
Благодаря!

# 153
Julika, надявам се госпожата да е променила стила си.
Била е млад титуляр преди 2 години.
Но децата си обменят мнения за учителите и при нея успеваемостта и натоварването са най-малки.
Съжалявам много, че показах пред дъщеря ми разочарованието си, защото това не й е от полза.

Summer, детето не е в къщи, за да ми каже, защото имаха среща пред немската и още не се е прибрала, но веднага след като си дойде ще ти пиша.

Незнам дали може да става разместване между класовете...

Току-що преброих - 10 деца от 8Б са приети в Лайстунг, което процентно хич не е малко.

# 154
Julika, надявам се госпожата да е променила стила си.
Била е млад титуляр преди 2 години.
Но децата си обменят мнения за учителите и при нея успеваемостта и натоварването са най-малки.
Съжалявам много, че показах пред дъщеря ми разочарованието си, защото това не й е от полза.

Summer, детето не е в къщи, за да ми каже, защото имаха среща пред немската и още не се е прибрала, но веднага след като си дойде ще ти пиша.

Незнам дали може да става разместване между класовете...

Току-що преброих - 10 деца от 8Б са приети в Лайстунг, което процентно хич не е малко.

Това за миналата година ли е? И дали Георгиева е била класна на 8 Б? Ако е така това не само не е зле, а е много добре Innocent

# 155
martina благодаря много за успокоението, дано да е така. ...

# 156
martina благодаря много за успокоението, дано да е така. ...

Факт е. Пак броих - 10 са Simple Smile .

За моя огромна радост синът ми беше 8 "Г" при г-жа Кендерова - изключителен учител и личност.

# 157
  • където и да е,само да не съм сама
Martina, благодаря ти!
Детето се прибра и само камто ме видя се разплака и дойде да я гушна, а тя плаче мноооого рядко.
каза само:"Мамо,тя няма да ни учи."
Стана ми кофти, но вярвам, че след първоначалната отрицателна емоция всичко ще се нареди.
Човек като губи, незнае какво печели.

Успешна учебна година на децата и нека бъдат здрави!

# 158
Отново питам някой може ли да ми даде мнение за Олга Делийска

# 159
Martina, благодаря ти!
Детето се прибра и само камто ме видя се разплака и дойде да я гушна, а тя плаче мноооого рядко.
каза само:"Мамо,тя няма да ни учи."
Стана ми кофти, но вярвам, че след първоначалната отрицателна емоция всичко ще се нареди.
Човек като губи, незнае какво печели.

Успешна учебна година на децата и нека бъдат здрави!

Дано всичко се нареди и утре положителните емоции да преобладават.

Нека децата ни са здрави и любопитни в най-добрия смисъл!

# 160
  • столицата
8Б несе  настройвайте предварително. Важното е детето да си харесва у'ителя.

# 161
Моля, споделете отзиви за г-жа Милена Симеонова - учител по химия, ще бъде класен ръководител на (предполагам) 9 ж?

# 162
  • във фурната
И аз чакам мнение за Олга Делийска,но никой не се включва с такова Rolling Eyes

# 163
  • София
Как разбрахте класната на 8Б? У нас е драма по принцип, щерката е разпределена в 8Ж и сега с баща си правят драма на драмите... защото последният клас е най-слаб, най-прецакан, най-незнаещ и всичко това по принцип...
Синът ми стартира при г-жа Бонова(сегашна класна на Ж клас) .Тогава  беше само заместник на класната на Е клас. Децата толкова се привързаха към нея, че едва приеха титулярката като се върна втория срок. Е,  после и нея си я заобичаха, така че Е и Ж клас могат да са спокойни Simple Smile Общо 10 деца от техния клас бяха приети в лайстунг.

# 164
  • София
Бях навън и сега се включвам.. Успокойте се, мами.

Най-напред не знам защо считате като показател за успеваемост  единствено приема в лайстунг. Моите дъщери бяха  Б клас някога, при учителката, предшестваща въпросната г-жа Георгиева. От класа много деца, към двадесетина, стигнаха до устния, но после дали от притеснение, дали от ненаблягане според някои на устната реч в час, дали от типаж, който не се нрави на немския отдел, в лайстунг влязоха само 3. После на НВО имаха или първи, или втори резултат сред седемте класа. Така че не са останали ненаучили.. И сега (лека й пръст на жената) смятам, че даде на децата страхотна основа. Не сравнявайте и обеми. Преподавателите са различни, макар да преподават по една система. Едни искат думите да се пишат по много редове, едни не залагат на това. Едни нагазват бързо в дълбокото и дават съчинения на децата още от самото начало, други изчакват да се понаберат граматични знания и словесен багаж и тогава преминават към упражнения от този тип. Едни дават по-големи, но еднотипни домашни, други залагат на различни по естество упражнения. Така че не се настройвайте предварително...
Ще ви разкажа нещо в тази връзка от далечната 2011. Голямата ми дъщеря отиде в 9 клас щастлива и се върна посърнала, защото по немски щяла да й предава съвсем нова  учителка, идваща от незнайно училище, докато на другите класове щели да предават утвърдени учители от НЕГ. Тогава на лични писах на една потребителка, Палето Simple Smile, с която се познавахме,  и споделих как благородно завиждам на сина й за това, че е с доказан учител. Времето показа друго. Класната им, която ги изкара до 12 клас, се оказа добър човек, отзивчив, наглед ненатоварващ ги кой знае колко, но  в край на краищата  дал им нужното за справяне с ДСД и ДЗИ в 12 клас. В началото трудно ги овладяваше откъм дисциплина, но  се опознаха, те с времето я оцениха и сега, 2 години след завършването, я посещват с желание и благодарност в училище, като си дойдат от Германия. Съдбата  направи така, че тя се падна класна и на малките ми дъщери и преподавател по немски. Този път класът я оцени по-бързо и знаете ли какво направи само и само да остане с нея сега на прага на 11 клас  - 90+ % от паралелката избраха един профил, не защото непремнно държаха на него, не защото всички са изявени математици, а за да си останат в този състав и с тази учителка.  И успяха, гледам сега списъците, Б клас е запазен почти цял, допълнени са само 5 -те места на деца, избрали  някой от другите 2 профила. В гимназия, славеща се с информационно затъмнение заради неактуализиран сайт, тази жена си е златна. Праща  на мейла на родители статистики от изпити, списъци  за стипендии, информации за родителски срещи, за успех на класа.. Разговарят децата с нея свободно, споделят притесненията и недоволствата си, проявява разбиране при несправяне от страна на някого на контролно/ класно/изпитване  по немски и дава шансове "провалът" да бъде поправен. И ето как една учителка, към която някога деца и родители имаха резерви заради това, че идва от не знам си къде, сега е най-исканата. Антеа, Кумчо Вълчо - продължаваме заедно Simple Smile

Така че  - успокойте се, нищо не е черно, както на вас ви се струва. Трябва си спойка между дете и учител. Ако тръгнат децат с нагативна нагласа още от утре, как ще я карат? Оставате ги да си изградят своя позиция за госпожата, знае ли се пък, може точно тя да е техният човек и споменатата спойка да стане факт. А и ако наистина смятате само приема в лайстунг като ориентир за качество на работа, нима пък тогава 10 души от общо две паралеки ви се струват малко, та това са 20% от лайстунгкалсовете във випуска...

Последна редакция: пт, 15 сеп 2017, 00:07 от пенсионирана русалка

Общи условия

Активация на акаунт