Американски колеж - девета тема

• 85 205
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
...
Тук можеш да видиш колко часове по какво има http://acs.bg/Home/Academics.aspx
В седмичната програма виждаш как са на блокове (то се вижда и цветово), точното име на преподавателите ли ти трябва?
"Родителите на по-големи или завършили деца вероятно не познават Крисчън Йънгс, но това е идеалният образ на будителя."
Шарки, има доста преподаватели, които са много харизматични за децата... Срещала съм други, които повече свързвам с този образ Simple Smile

Мерси, Пенева,

Да, от там съм си направил списък с курсовете (предполагаемо по класове).
Не имената на преподавателите, а по-скоро не мога да разчета в цветните квадрати имената на предметите и продължителността на часовете. Мисля, че не са по 40 минути, но не мога да различа цифрите. Което не е кой знае колко важно.
Ако правилно разбирам, часовете започват около 8:00 (или 8:30?) и приключват или в 15:30, или в 16:20.

# 616
Пенева,
Програмите изглеждат доста натоварени...

Ако съдя по списъка с курсове: http://acs.bg/Home/Academics/Departments.aspx (направил съм си екселска таблица с всички публикувани курсове, в опит да сравня с моите гимназиални години), учениците имат голям избор от курсове.
"Курсове"? или клубове и елективи имаш предвид? Курсовете са съобразени с предвидените в план програмата на МОН, няма мърдане от тях, виж лина в горния ми пост.
Курсовете наричам всички публикувани курсове (или предмети) от всеки от департаментите? Така ли е правилно да се казват? 
Курсовете са задължителни и СИП (елективи)?

Информация за клубовете не успях да намеря в сайта.

# 617
Извинявай Боб, кога каза че ще ви дойде време за кандидатстване в АК?

# 618
Ако кажа, ще стана обект на сериозни подигравки...
Синът ми е на година и половина. Rolling Eyes Cold Sweat

Но не отговорих на въпроса ти.
Ако изберем АК, като му дойде времето, то това ще се случи след около 12-13 години Simple Smile

# 619
Ако кажа, че стана обект на сериозни подигравки...
Синът ми е на година и половина.
Докато ви дойде време за кандидатстване МОН около 15 пъти ще смени учебния план и после всички трябва да се напаснат към него... клубовете в АК се пороменят според интересите на децата, появяват се нови, изчезват стари... задържат се само няколко по мноооого години, но си сменят президентите на клуба "ментора" учител, интензивността и Fun в клуба също... Много хляб ще има да изядете докато му дойде времето за кандидатстване (или по скоро много мляко да изпие детето Wink)
ПП: Нещо се сетих за тона ти назад спрямо коментар на Русалка, май не само детето ти трябва да порасне, а и ти като родител... но имате време! Извинявам се ако е грубо, но и онова беше дооооста грубо!
Скрит текст:
За много неща се налага да се доверяваме и подкрепяме децата си, за много неща трябва да вземем решение дали да ги подбутнем или да ги оставим да си трошат главата. Всеки родител прави свои избори, всяко семейство има свои приоритети. Позволявам си да коментирам някои неща на база на личен опит, но не и да назидавам разумни мислещи хора за решенията взети за (съвместно с) децата им. Това е урок, който научаваме докато децата ни растат, не става с книжки и с размахване на пръст!

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 16:15 от peneva_a

# 620
Ако кажа, че стана обект на сериозни подигравки...
Синът ми е на година и половина.
Докато ви дойде време за кандидатстване МОН около 15 пъти ще смени учебния план и после всички трябва да се напаснат към него... клубовете в АК се пороменят според интересите на децата, появяват се нови, изчезват стари... задържат се само няколко по мноооого години, но си сменят президентите на клуба "ментора" учител, интензивността и Fun в клуба също... Много хляб ще има да изядете докато му дойде времето за кандидатстване (или по скоро много мляко изпие детето Wink)
Нещо се сетих за тона ти назад спрямо коментар на Русалка, май не само детето ти трябва да порасне, а и ти като родител... но имате време!

За мен е вече късно... Simple Smile
Колкото до детето, искам да може да направи информиран избор, когато дойде време.

Седмичният график ме интересува по-скоро като продължителности на часовете (начало и край на учебния ден) и в кой интервал се наместват избираемите и клубовете.
За момента това, което научих е достатъчно.

# 621
  • София
peneva_a, Информацията в линка трябва да се "осъвремени" Wink. Настоящите Prep (8 клас) имат по 2 часа Информатионни технологии, 2 часа Информатика и 2 часа Философия. Нямат Музика и Изобразително. БЕЛ, Мат. и АЕ са същия брой часове.
Втория срок нашите ще имат щастието да са с Крисчън Йънгс, който ще им преподава по Въведение в природните науки. За други промени в програмата не съм запозната.

# 622
Поправка: нямат музика

Последна редакция: ср, 01 ное 2017, 18:35 от Ezhko

# 623
peneva_a, Информацията в линка трябва да се "осъвремени" Wink. Настоящите Prep (8 клас) имат по 2 часа Информатионни технологии, 2 часа Информатика и 2 часа Философия. Нямат Музика и Изобразително. БЕЛ, Мат. и АЕ са същия брой часове.
Втория срок нашите ще имат щастието да са с Крисчън Йънгс, който ще им преподава по Въведение в природните науки. За други промени в програмата не съм запозната.
За да нямат седмично четири предмета с по 1 час (ИТ, Философия, Музика и Изобр. изкуство) им ги събират по 2 предмета за срок с по 2 часа. Набора на сина ми бяха по друга учебна програма, тази е спрямо новия закон и наредба Hands V

# 624
  • София
Музика имат според програмата на малкия.

Е това е странно, пак погледнах и определено нашите нямат Simple Smile

Пенева и аз така предполагам. Не се сетих да попитам на РС миналия месец.
Язък само за Информатиката, ако нямат втория срок, щерката взе да я харесва, а многото часове по ИТ и Информатика бяха основния довод против МГ.

# 625
  • София
Боб, сутрин започват в 8:15, следобед официално свършват в 15:30, и след това един астрономически час "волна програма", т.е. клуб (в превод, един час кеф: как се прави кино; какво е композиция и осветление във фотографията;  по астрономия съвсем "летят в звездите", така че това не е натоварване, а чисто удоволствие). Елективите са в рамките на 'задължителната програма" до 15:30, "нашето" инженерство до момента е включвало построяване на модел на самолетче с бюджет 1 лв; сега проектират "глайдер", каквото и да значи това.

Иначе и аз се посмях на глас, когато си призна възрастта на детето, даже "с прискърбие" сметнах, че когато вие ще кандидатствате, аз вероятно ще се пенсионирам...Освен настоящата тема (тогава вероятно поредна 109та), горещо препоръчвам Дните на отворени врати на колежа, моят син реши твърдо за АК в началото на 6 клас, след подобно посещение.

# 626
Шарки, според твоя син явно голям купон се вихри в колежа! Ти да видиш от страна на големите, отговорни организиращи всичкия тоя фън за дечковците, как стоят нещата!  Thinking
(ама щом "летят в звездите" по астрономия... а аз си мислех, че се позанимават и с астрофизика нещо...)

# 627
Боб, сутрин започват в 8:15, следобед официално свършват в 15:30, и след това един астрономически час "волна програма", т.е. клуб (в превод, един час кеф: как се прави кино; какво е композиция и осветление във фотографията;  по астрономия съвсем "летят в звездите", така че това не е натоварване, а чисто удоволствие). Елективите са в рамките на 'задължителната програма" до 15:30, "нашето" инженерство до момента е включвало построяване на модел на самолетче с бюджет 1 лв; сега проектират "глайдер", каквото и да значи това.

Иначе и аз се посмях на глас, когато си призна възрастта на детето, даже "с прискърбие" сметнах, че когато вие ще кандидатствате, аз вероятно ще се пенсионирам...Освен настоящата тема (тогава вероятно поредна 109та), горещо препоръчвам Дните на отворени врати на колежа, моят син реши твърдо за АК в началото на 6 клас, след подобно посещение.

Sharky*,
Благодаря ти за информацията. Това ми беше от полза.

П.П. Да, опитвам да планирам твърде далеч във времето. Добре, че жена ми ме сваля на земята, за да не се превърна окончателно в клиширания образ за "свръхамбициозен" баща (с негативна конотация, разбира се)... След 7-8 години ще помислим за летен (езиков) курс в АК и година-две преди кандидатстване за "дните на отворени врати".

# 628
  • София
Шарки, според твоя син явно голям купон се вихри в колежа! Ти да видиш от страна на големите, отговорни организиращи всичкия тоя фън за дечковците, как стоят нещата!  Thinking
(ама щом "летят в звездите" по астрономия... а аз си мислех, че се позанимават и с астрофизика нещо...)
Добре, че е "фън", а не отегчение и отчуждаване...

Аз се радвам на всичко, което го откъсва от онлайн гейминга (познайте какво точно прави в момента, нали са 5 дена ваканция). И шапка свалям на всички "големи", организиращи целия този "фън" за дечковците.

С  изключение на самолета по инженерство, аз никога не знам какво точно учат и докъде са стигнали по различните предмети, хеликоптерното родителстване не е "моята чаша чай".  Та и по астрономия не знам какво точно правят, само съм забелязала, че му е интересно, щом го прави втора година подред.

# 629
Моята заряза бокса, тръгна на фитнес. Ходила е на гимнастика 2 години, 1 на езда, няколко на плуване, няколко на разни танци и ски. Но това е за отмора, след цял ден на чин.
В АК ходи на електив за подготовка за SAT и на клубове: бизнес клуб, класическа музика (пиано) и на този за избор на университет.

Общи условия

Активация на акаунт