Издирване на спестявания

• 5 627
  • 18
  •   1
Отговори
# 15
Не е нужно цялото племе да обикаля банките.
Най-удобно е да се упълномощи един от наследниците.
БНБ също е вариант.

# 16
toromanova73, прочетох, но нали разбирате, че Софията е далеко.
Изготвяне на пълномощно пак е свързано с разправии/да не ви се налага/. Аз не се натискам, защото знам, че без мен не могат. В списъка съм.

# 17
Какъв е редът за получаване на справка от РБСС на физическо лице, което е починало?
• При смърт на физическо лице неговите наследници могат да получат информация от РБСС чрез попълване на искане за наследници, достъпно на интернет страницата на БНБ или в деловодството на БНБ. Ако заявителите наследници са повече от три лица, данните на останалите заявители наследници се попълват на второ искане с данните за същото починало лице. Искането може да се подаде и от един от наследниците. Документите се подават в деловодството на БНБ или по пощата.
Към искането за наследници се прилагат следните документи:
• копие от удостоверение за наследници за удостоверяване на правото за получаване на справка за починалото лице;
• копие от удостоверение за раждане, когато наследникът е малолетно или непълнолетно лице;
• копие от удостоверение за настойник/попечител, когато наследникът е малолетно лице;
• документ за платена такса. Документите се подават в деловодството на БНБ или по пощата.
РБСС - Регистър на банковите сметки и сейфове

Всичко е описано на сайта на БНБ, просто някой трябва да влезе и да прочете.

# 18
poluks, благодаря!
Наистина  не съм ровила да чета.
Намерих го!

Последна редакция: ср, 09 авг 2017, 20:53 от vasq_5

Общи условия

Активация на акаунт