Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 135
  • 751
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Може просто да не им понася топлото, все пак са мъртви, и да са чакали Зимата. Макар че ако бяха нападнали по топлото време, освен всичко друго щяха да поразяват и със смрад.  Shocked
Бродниците не са мъртви, мъртви са зомбитата им.

# 136
 Най-простото обяснение е
Скрит текст:
- искали са да се съберат всички лордове накуп, и тогава Дани да се обяснява пред всички, затова са забавили сценката. Тъпо, тъпо, тъпо. бих приел че дани не се е сетила веднага да иска сметка на Варис,  в залисията, като го е видяла, а го е направила на втория ден, да речем, но тя пропътува половината свят с него  на кораба - поне 5-6 месеца са това - и сега тепърва ще му иска обяснения??? тъпо, тъпо, тъпо! Освен това харесва го или не - Дани има нужда от наемници и слухари, а за това почтени хора като Баристан не стават, трябват мошеници като Тирион и Варис.

продължавам да недоумявам,
Скрит текст:
защо Джон не изпрати Санса? режисьорски похвати изглежда, но няма логика за мен в тях.

# 137
Скрит текст:
Е не може да иде Санса. Само Джон знае какво е видял, само той може да убеди Денерис. Като ще искаш нещо от кралицата ходиш и си го искаш сам. Пък и тя него вика. Ако отиде Санса, най-много да и се изрепчи и на нея и да и се случи случка.

# 138
Кейтлин как отиде при Ренли. ????
Скрит текст:
санса е сестра на Краля на севера,  Владетелка на Дредфорт, бивша съпруга на Тирион - ръката на  Денерис. думата й има тежсет. освен това е жена, нормално е повече да се разбира с Дани. и от политика разбира повече от Джон, той е твъред праволинеен.
Какво като не е виждала опасността в очите, Джон вече сто пъти й е разказал, освен това Санса видя диваци, имала е и вълчище, може да си представи Бродници.
Ако Джон отиде и го задържат всичко се разпада без него. В най-добрия случай Санса трябав да се омъжи за Кутрето (никой няма да последав жена, или дивак като Тормунд) и реално  той ще управлява Севера, Долината, а след време - и Речните земи.
Ако Джон изпрати сестра си, дори да се провалят преговорите ще има достатъчно вреем да организира защита. С отиването си Джон показва, колок е отчаян, неговият ход е "всичко или нищо" Денирис не написа писмото от свое име, а от името на Ръката си, пък Джон ще ходи в качеството си на Крал. Най-малкото Денерис не е дала лично гаранции, че Джон ще си тръгн - дава ги Тирион. Ама той Тирион бе дал някакви гаранции и на Лейди Старк, пък после като си дойде Тивин нищо не остана от тези гаранции
Да бе изпратил Давос с Санса - той е виждал бродници, а тя има престиж. И с Тирион са на "ти".

# 139
Скрит текст:
Не знам дали осъзнаваш, но за Джон одавна е всичко или нищо. Без драокново стъкло е обречен. Все тая кога ще умре, сега или като нападнат ББ. Денерис му е най-силния възможен съюзник, разполага и с 2те оръжия които убиват ББ и тяхната армия. Тирион нарочно му пусна жокер, без него не би отишъл. Прав си, че пак няма гаранция, но така разчита само на себе си. Трябва да си много убедителен, да накараш Денерис да обърне поглед на север, след като е на път да завземе 7те кралства след толкова много години.
Отивайки сам елегантно затвори устата на Санса и и даде поле да се прави на командир, поне докато го няма. Все пак мисля, че тя няма да застане срещу него и точно това ще подцени Кутрето.

# 140
  • Варна
Като цяло и на мен леко скучничък ми дойде епизодът, но ето на. Бая мисли подбужда и какви ли не хипотези за от тук нататък. Няма да им се сърдя много, че след вълнуващия първи с такава една едва ли не приспивна песничка ми излезнаха. И на мен, както на повечето от вас вече ми идват в повече тия помпозни вербални демонстрации на власт. Единият за пореден път си изрецитира тирадата, кой, що е, в ква буря е роден, втори за пореден път се обяснява с чест, как държал на Севера, трети и той за пореден път оплаква жертвоприношението на достойнството си. Онази остриганата и тя не пропусна да си каже гръмовната реч коя е, и за какво ще се бори. И винаги има една широка аудитория, които мълчат като пукали и подгъват коляно или заклеват мечовете си. Аааеееее, предозираха вече с тия средновековни театро-та.

# 141
Балерионе
Скрит текст:
първо, Санса дотук веднъж не е била на мнението на Джон, подрива му постоянно авторитета, той й оставя командването.
Второ - вярваш ли наистина че диваците ще се оставят да ги командва жена в битка? или може би нощният страж? дори за северняците би било трудно да възприемат Санса като Гарант, едно е да си лейди, друго е да командваш армия. например  Лиза беше лейди на Долината, но Черната Риба командаваше, а след него - Петир.
В отсъствието на Джон няма мъжка обединителна фигура. Ако Петир постави ултиматум на санса - омъжи се за мен или си изтеглям рицирите, ще бъде принудена да приеме, не може да чака Джон - пет месеца дотам и още 5 месеца насам, а белиет бродници могат да ударят всеки миг. и тогаав до евентуалон завръщане на Джон (което може никога да не се случи) Кутрето ще вледее всичко - Долината, севера, а евенетуалон след време - Речниет земи (той е лор дна Харънхъл, веднъж да приключат с  хората на Джайм владее целия Север). Денерис има дракони, но както вече се каза драконите не са безсмъртни. Ако тръгне по  зовевания на юг, би могла да дойде доста остлабена на север., при положение, че към моменат я подкрепят само две кралства и отцепници-пирати техните водачи са мъртви или пленици.
Джон можеше за това вреем да потърси  за дракон под криптите на ЗХ  каквито сведения има или за други оръжия. Много ми е интересно като отиде сега  Джон и се представи на Денерис - какво? първо Джон иска всички да се бият под общо знаме, Дани няма да приеме да му е подчинена, въпреки че той е варг и на теория може да се варгне в някой от триете дракона.  Второ Дани ще иска армията  му са бие на юг. как Джон ще накаря северняциет да си зарежат домовете, за да се сражават за фамилиите Таргариен (Денерис) и Ланистър (тирион), когато спомениете са пресни?
 Той иска от нея, тя да дойде с дракона, не той да ходи при нея. Какви са гаранциите, че тя няма да го убие или задържи? целия север се разпада без него, по-лошо целия Вестерос се разпада без него.

джон има около 10 000 души, включително и рицари, има и запалителни материали. Не е много, но  тази армия някоя трябва да я подготвя за слъбсъка, а оределено не е работа на Санса, тя е жена и не разбира от водене на битки. Ако сложи Бриен ще я подиграват, а ако сложи Тормунд, няма да му се подчинят северняците.
отиването на юг една тъпанарцища, не много по-различна от тази, която беше когато в Танца обяви, че ще ходи сам да спасява сестра си от  Болтън. Ако си мисли, че така носи отговорност само за себе си, но не и за хората които командва знами дълбоко се лъже.

то няма как да не подбужда мисли епизодът, при положение, че всичко вече е към края, но беше суховато. повече дрънкане е едва към края малко живец.

# 142
  • Вестерос
Планът на Тирион беше добър, само че

Скрит текст:
много бързо ги биха Змиите и Яра.... Тъпооо. Според мен имат повече умения от показаното, но решиха набързо да ги разкарат.

Много ясно, че Джон ще иде, смешно е да праща друг.

# 143
 Планът на Тирион беше гениален.

Проблемиет са три
Скрит текст:
1. не точетоха Юрон като фактор
2. Смешно решение на сценаристите -  Юрон има поне 1000 кораба (трябав да се виждат от километир дори в безлунна нощ), а Яра и Теон имат поен 100 кораба всеки минимум с един часовой и никой не забеляза флотата на Юрон,  докато не ги нападна.....тъпооооо
3. Имате си пророчица, а тя не ги предупреди.......още по-тъпо.....

Пък не беше смешно Роб да праща Кейтлин, така ли?.  Ренли беше крал и Станис също. доколкото си спомням танц е започнал след като  Ренира е изпратила сина си на преговори и са го убили.

много ми е любопитно  как  железните се различаваха един в друг в тази тъмнилка? Признавам, че аз видимо се обърках, освен Яра, Юрон и Обара, другото ми беше мятащи се тела.

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 15:49 от Джон Сняг

# 144

продължавам да недоумявам,
Скрит текст:
защо Джон не изпрати Санса? режисьорски похвати изглежда, но няма логика за мен в тях.

Скрит текст:
Мисля си, че има някаква вероятност драконите да разпознаят Джон като Таргериен, все още само Бран знае за това. Или поне би трябвало да се е досетил след това, което видя. Очаквам такава развръзка, така че не се учудвам, че отива той. Допълвам се, пиша го това от гледна точка на сценаристите защо може да са решили да пратят него, после видях, че вие коментирате по-скоро защо той решава така Simple Smile

Последна редакция: пн, 24 юли 2017, 15:55 от Тъмнозелена

# 145
 Нямам доверие на драконите.
Скрит текст:
Джон хич не прилича на Тарг, ако го разпознаят драконите, значи имат свъхестествени способности. Бран е далече, чак на такива разстояния, но може да се варгва., а Дани колко ще повярва на Бран, за някакъв новоизпечен брат не е много сигурно, нито пък как ще реагира. пък и в книгите  имаше човек с Тарговска жилка - куентин - а Драконите го препекоха на филийка.

# 146
Джони, аз коментирам само сериала, Не може да се спори с теб, постоянно вадиш някакви "факти" от книгата. Както виждаш в темата за книгите не пиша много много.
Диваците слушат Тормунд, ако той е съгласен не виждам проблем, а както видяхме не е особенно наясно с бойните тактики и прави каквото му кажат. Е малко им се перчи на лордовете, но и те го харесват по задължение.
А Джон е толлкова отчаян, че ще "подгъне" коляно само за да убеди Денерис.

Варгването си остава привилегия за Бран, в едно интервю ДиД му обещаха на Джон да чака до 6ти сезон за варгване, ама както видяхме явно са се отказали.

# 147
Добро епизодче, добра Мисандей Simple Smile

# 148
  • Сидни
Според вас каква е логиката с проявата на
Скрит текст:
Нимерия
? Явно ще трябва да се появява и по-натам, нещо да спасява? Иначе каква беше идеята точно?

# 149
Тази серия бе далеч по-интересна от предишната. Очаквах повече само от сцените с Аря.

Общи условия

Активация на акаунт