Game of Thrones Teмa 26 - S7 “Shall we begin?”

• 44 373
  • 751
  •   1
Отговори
# 435
Никъде не е казано, че Юрон е с корабите си след неопетнените. Според мен си е разделил флота и той, все пак 1000 кораба Grinning
Това е едното предположение, от което следва, че има вътрешен източник на информация. Другото е, че няма предател, а Юрон ги е проследил, което също е възможно. На мен просто не ми се вярва да има предател, затова си мисля за второто. Сещам се разбира се и за онази сцена, дето също се чудихме защо беше нужна, с Варис и Дани, където тя му казва, че ако я предаде не знам какво си. Ама не ми се вярва. Защо да го прави? От другите, които бяха в течение на плана, почти всички пострадаха от Юрон или Ланистър, така че също не виждам логика да е някой от тях - Олена, змиите, Грейджой... И за Тирион съвсем не ми се вярва.

# 436
  • Вестерос
За Варис е според мен заради пророчеството да се пази от парфюмирания.

# 437
  • Варна
Защо да бяга Данка на Север? Да яхва дракона и първо с Юроновата флотилия да се оправи, после по ред на номерата. Сигурно ще е единствената Таргериен с 3 дракона, кибичеща в Драконов камък. Седи там и рецитира едно и също, аман от нея, щяла да падне, ми да пада.
Джон изкара 5 книги залепен за Дух, тука никаква следа няма от вълка. Оная има дракони, той има вълк, как пък няма да го вземе?! Нали и вълчището е част от ония легенди, в които никой на Юг не вярва.

# 438
значи , само да вметна, че твърдението на Джони, че във Викингите и Спартак има много по-хубави ефекти е просто смехотворно  Mr. Green работя в индустрията и GOT са на светлинни години от всички други  Peace

Мис Търнър, толкова и разбираш от ефекти значи.  и в двата филма постоянно имаш забавен каданс, как например, някой го посичат и всяка какпка от кръвта му пада цели минути. ОЩе в първите сцени на филма можеше да се направи нещо подобно когато Бран падаше от покрива - едно дъъъъъъъъълго падане, но не би. Naughty* СПециално ефектите на "Спартак" са чудо невиждано с многото кръв, и забавениет каданси, Троновете са далеч зад тях,  уж се водят реализъм и че ще ни шокират.

Аз като Гледах как Тирион реализира плана за завземането на Скалата, не можаха да не се сетя за Лан Умника, който издълбал таен проход с помощтта на разни гущери и плъхове и после всяка вече влизал за да оножда, дъщерята или дъщерите (според легендите) на Лорд Кастърли. Според други легенди Лан Умника е  непряк родственик на лорд Кастърли, защото се оженил за една от дъщерите му (в случая Тирион се води за незаконен син на Тивин), та могат да се правят известни аналогии между Тирион и Лан Умника.
От друга страна на Денерис, Джора и Баристан и завзеха един от робските градове по същия начин - чрез канализацията.

*Ефектите се оценяват по тяхната зрелищност . За филм с най-яки ефекти, за своето време и до днес смятам Терминатор 2,  за целите 90 години нямаш такъв филм.  За  исторически сериал с толкова много кръв и толкова много забавени каданси - Спартак.

**За Варис мисля, че  се стресна, защото Мел, му намекна, че смъртта му ще е скоро. Не го каза, но се подразбра. Тя няма чак толкова силен поглед към далечните събития, а към по-близките.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 12:17 от Джон Сняг

# 439
HBO били хакнати и има откраднати серии. Възможно е скоро да ги пуснат по торентите.

http://ew.com/tv/2017/07/31/hbo-hacked-game-of-thrones/

# 440
Никъде не е казано, че Юрон е с корабите си след неопетнените. Според мен си е разделил флота и той, все пак 1000 кораба Grinning
Това е едното предположение, от което следва, че има вътрешен източник на информация. Другото е, че няма предател, а Юрон ги е проследил, което също е възможно. На мен просто не ми се вярва да има предател, затова си мисля за второто. Сещам се разбира се и за онази сцена, дето също се чудихме защо беше нужна, с Варис и Дани, където тя му казва, че ако я предаде не знам какво си. Ама не ми се вярва. Защо да го прави? От другите, които бяха в течение на плана, почти всички пострадаха от Юрон или Ланистър, така че също не виждам логика да е някой от тях - Олена, змиите, Грейджой... И за Тирион съвсем не ми се вярва.

Тъмнозелена, някои беше споменал, че ЮРон има магове от Карт! Къде е проблемът да раздели флотата на две, а маговете да му казват къде се намира противника му? ако имат способностите на Мел, могат да виждат в бъдещето.
обаче аз се дразня на връзкарството на Лина Хеди. Церсей получи Желязната Банка, флотата на железните разгром над Дорн, разгром над Тирелите (които бяха невероятно неподготвени чак да не повярваш), а Дани - губи всички съюзници и не смее да пусне  поне един дракон. да поопожарява. На практика тя вече е точно толкова зависима от Джон, колкото й той от нея, на нея пукнат съюзник не й остана. Освен това всеки знае, че когато стратегията ти не работи веднага  я сменяш - дори и с най-калпавата стратегия. Ако Дани отиде на Север, ще види колко васалите уважват Джон, ще почувства ледената заплаха, ще му помогне с драконите, хората ще я имат за спасителка, а тя ще получи Севера и Долината на своя страна, след битката с Другите. Освен това Джон трябва да занесе оръжията си на Север, и да организира хората си, а за тази цел трябва да напусне острова.

Последна редакция: вт, 01 авг 2017, 12:28 от Джон Сняг

# 441
  • Разпиляна във въображението
Корабът на Юрон беше на Скалата. Може да е бил и без Юрон, но... Юрон бе на него, когато плени жените и или е скочил на друг кораб, за да ги закара при Церсей, за да се окаже кораба и на двете места за кратко време, или е бил с кораба при Церсей и после го е изпратил, но тогава щеше да мине повечко време. Или има два еднакви кораба Laughing

# 442
Като цяло виждам, че много въпроси си задаваме зрителите - защо това така, защо иначе, кой как се е телепортирал, какво се случва с вълчищата и т.н. Е, може пък да е нарочно. Дж.Р.Р.Мартин все пак има някакви авторски права и може всичко да е направено с цел - да останат неизвестни за да прочетем книгата, когато излезе, въпреки че ще знаем вече развръзката.

# 443
Денерис иска да го играе добра кралица и спасителка и затова си провали нападението. Тя имаше огромно предимство като пристигна и, от военна гледна точка, трябваше веднага да нападне Kings Landing. Олена беше много права като и каза "ти си дракон, не овца" и да не слуша съветниците си, колкото и да са умни. На Олена никак не и хареса плана и загина, защото се съгласи с него. Ще ми липсва тя, беше един от най-умните играчи.

А за предателството, колкото повече мисля за хората около масата, толкова повече съм убедена, че е Мелисандра, с мотив да закара Денерис на север.

# 444
 Не вярвам Юрон да е бил на този кораб. инак трябва да има турбо двигатели. Според мен след битката с Яра е раздели флотата на две части - с по-малката част - 200-300 кораба, един резервен флагмански кораб и един маг от Карт  (за да не го изненадат) се е насочил към Церсей, а останалите кораби е дал на някой от капитаните, като му е дал за водач останалите магове от Карт и те са предсказали,  какво се случва и накъде да се плава.

Церсей според мен с тези две седмици, имаше предвид че до две седмици ще укроти всички бунтове и няма да има нужда от допълнителни разходи (за водене на война), така че ще може да си позволи да плаща дълговете на ЖБ.

Другият вариант е предателят да е Варис, (той е с абсолютно всички), но не вярвам. просто мисля, че Юрон има пророци.

# 445
Много моля, престанете да обсъждате неща от книгите и да ги сравнявате със сериала. Има си тема за книгите. Не съм ги чела и нямам намерение поне засега да го правя, предпочитам да си гледам и да не ме обременявате с неща, които не са станали и герои, които не присъстват.

# 446
Ами не, Джон, Церсей поиска две седмици заради плана да нападне Тирел и да вземе парите и. Ланистърите отдавна имаха проблем с парите, защото мините пресъхнали и така или иначе, техният съюзник Тирел ги финансираше напоследък. Затова и брака с Томен беше важен за Ланистър.

# 447
 Ланистър имат проблем с парите, на Церсей откъде е сигурно, че Тирелите като видят, че губят битката няма да хвърлят всички пари в морето и да взривят мините си - примерно? Освен тоа Олена можеше предварително да е раздала парите на наемници или дори парите да се съхраняват при Денерис.  Да не говорим че Баба Трън, не си държи парите в джоба, трябва да претърсват Планински рай, а това ще ги забави. И бе нереално просто, колко бързо превзеха Тирелите, а те вече знаеха за загубата на Дорн. освен това в миналото са имали велики войни и велики знаменосци. най-малкото Лорас бе велик рицар във филма. Нима Планински рай няма и други рицари? а  би трябвало да имат и по-голяма войска от Ланистърите. Шутовски фарс.  Кралицата на Тръните ще ми липсва - умря с достойнство.
Джайм - все по-достоен за презрение.

# 448
  • Разпиляна във въображението
Мисля, че точно имаше предвид, че ще се изплати, вече планирала срещу Олена.

# 449
  • срещу двата комина :)))
значи , само да вметна, че твърдението на Джони, че във Викингите и Спартак има много по-хубави ефекти е просто смехотворно  Mr. Green работя в индустрията и GOT са на светлинни години от всички други  Peace

Мис Търнър, толкова и разбираш от ефекти значи.  и в двата филма постоянно имаш забавен каданс, как например, някой го посичат и всяка какпка от кръвта му пада цели минути. ОЩе в първите сцени на филма можеше да се направи нещо подобно когато Бран падаше от покрива - едно дъъъъъъъъълго падане, но не би. Naughty* СПециално ефектите на "Спартак" са чудо невиждано с многото кръв, и забавениет каданси, Троновете са далеч зад тях,  уж се водят реализъм и че ще ни шокират.

Аз като Гледах как Тирион реализира плана за завземането на Скалата, не можаха да не се сетя за Лан Умника, който издълбал таен проход с помощтта на разни гущери и плъхове и после всяка вече влизал за да оножда, дъщерята или дъщерите (според легендите) на Лорд Кастърли. Според други легенди Лан Умника е  непряк родственик на лорд Кастърли, защото се оженил за една от дъщерите му (в случая Тирион се води за незаконен син на Тивин), та могат да се правят известни аналогии между Тирион и Лан Умника.
От друга страна на Денерис, Джора и Баристан и завзеха един от робските градове по същия начин - чрез канализацията.

*Ефектите се оценяват по тяхната зрелищност . За филм с най-яки ефекти, за своето време и до днес смятам Терминатор 2,  за целите 90 години нямаш такъв филм.  За  исторически сериал с толкова много кръв и толкова много забавени каданси - Спартак.

**За Варис мисля, че  се стресна, защото Мел, му намекна, че смъртта му ще е скоро. Не го каза, но се подразбра. Тя няма чак толкова силен поглед към далечните събития, а към по-близките.

айде да не ми обясняваш от какво разбирам, защото точно от 6 години работя точно това  Joy просто за пореден път доказваш колко разбираш от това, за което пишеш  Stop

Общи условия

Активация на акаунт