д-р Иван Вълканов-уролог,шарлатанин и НЕКАДЪРНИК!Убиец!

• 29 521
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
  • варна
the doris,

не е само търсене на виновен.
авторката твърди за други недоволни от Др. В. пациенти.
досега не е дала линк към тези недоволни.
аз търсих в нета и намерих оплаквания само от нея.
аз виждам стремеж да се омаскари и унищожи един лекар

първият файл не се отваря
Това са част от негативните коментари за д-р Вълканов и за болницата им хотел Каспела.
https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Operiran-ot-herniya-iska … -v-Plovdiv-629707,коментарите отдолу  под статията са мненията на пациенти.
http://forum.svatbata.bg/index.php?topic=23554.10;wap2
http://www.marica.bg/%D0%B8-%D1%82%D1%83%D0%BA-%D0%B8%D0%B7%D0%B … D0%B0%D0%BC%D0%B0!-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%B8-%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D1%8F-news407847.html
в dir.bg има още мнения негативни за въпросния доктор.Потърсете си ги!
Влезнах тук ,за да изкажа болката си и да споделя мнението си!Не съм тук да се защитавам от вас !Всеки може да напише мнението си!Това е форум.Искате или не,решава модератора,не вие!
Със съпругът ми сме ветеринарни лекари и знаем как са нещата.Още при диагнозата ,която въпросния лекар постави-дивертикули на пикочния мехур,ни усъмни,че има тумори.Операцията трябваше да се направи отворена ,за да се отстрани ако има нещо.При лапароскопска,която докторът избра Точно в деня на операцията и поиска пари за нея,въпреки,че минава по здравна каса,не всичко може да се види и да бъде отстранено.Въпреки това, въпросния доктор не казва на вуйчо ми,че има риск от разсейки навсякъде.Вълканов е трябвало да му пусне скенер един месец след операцията.Да си добър лекар не означава да си свършиш работата на половина.От хистологията става ясно,че целият пикочен мехур трябва да се отстрани!Докторът нищо не му е обяснил.Напротив,казал е че ще се оправи и може да почне работа веднага!
Все си мислех,че ако човек има тумор лекарите трябва да му кажат или поне на близките му.Моят вуйчо през цялото време мислише,че е диверикул и отстранявайки го всичко ще бъде наред.Довери се на лекаря си!Ние говорихме с него много пъти да дойде при нас във Варна и че професор Хинев ще му отстрани пикочния мехур и ще му изгради нов,докато нещата са на това ниво.Но вуйчо все си мислеше,че преувеличаваме нещата,че Вълканов му е казал,че всичко е махнал и няма страшно!Все казваше той е народен човек,щом казва че няма страшно- така е!
Госпожо,молете се вие да не попадате на такива лекари!Той не е единствен!Не съм единствена и аз!Има много други потърпевши от такива като него.Това е форум за споделяне на мнение!Това беше моето и приключвам с оправданията.Не аз съм тази,която трябва да се оправдава!Запазете си вече мненията за себе си!Аз не искам да ги чета!

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 11:00 от janiz

# 16
  • варна
http://prikachi.com/images.php?images/666/9158666u.jpg
Това е епикризата.Дано се вижда вече.

# 17
Но janiz, в епикризата, която казвате, че ви е подвела си пише, че има карцином. Да, приет е за премахване на дивертикули, но ясно е написано, че има туморно образувание.

Изрично пише, че е насочен към КОЦ. Това означава, че там е трябвало да бъде направена химео и лъче терапия след консултация с онколог. Защо чичо ви е продължил да ходи при уролог?

Ядосната сте, пишете тема, за да изкажете възмущението си, дори да предупредите други за въпросния лекар. И е ясно, че няма как да сте обективна, когато сте толкова ратърсена. Но четейки документите нищо нередно не се вижда. Очаквате лекарят да предприеме инициатива за по-нататъшни изследвания на болния, за вземане на решения, които са в ресора на онколог, а не на уролог. От прочетеното по-скоро излиза, че чичо ви се е страхувал и надявал да се разминат нещата само с операцията при Вълканов и не е посетил КОЦ и не е провел изследвания и химеотерапии.

# 18
  • варна
Не разбирам какъв ви е проблемът?!Аз не се крия!Вие не си пишете име и фамилия като изказвате мнения!
Пуснах по-горе постове и на други хора, които са писали в други форуми за доктора.
Не разбирам вашата злоба срещу мен.Знам,че има хора,които се грижат за реномето на въпросният доктор.Да не сте една от тях?
Моето мнение не можете да го промените!Не можете да промените фактите.
Изказах болката си!Не бих искала да ми поставяте страницата ми във фейсбук навсякъде,където намерите.
Не мисля,че темата се нуждае от нашите виртуални караници.Повече няма да отговарям на вас !Благодаря за разбирането!

# 19
Защо се нахвърляте така срещу потребителката? Жената споделя горчив опит и иска да предпази други.Пълно е с корумпирани некадърници. Всеки ден се изнасят подобни случаи, набъбва и черният списък на лекарите за съжаление. Трябва да се споделят подобни случаи, пък всеки сам да си решава. Уронвала му името. Ако е добър доктор една публикация няма да го очерни. Има доктори за които няма и едно лошо мнение. Явно има защо.
Жанис, желая ви сили и здраве да се справите с този проблем. И дано няма други пострадали1

# 20
janiz, в самата епикриза е записано, че онкокомисията е взела решение за палиативно лечение. Само това изречение би трябвало да накара червената лампичка да светне, без значние какво е казвал лекарят на следващите прегледи. Остават съмненията защо е взето решение за нерадикална операция и то лапароскопска - не съм запозната добре с конкретния рак и стандартните стъпки - защо не е правена химиотерапия, а направо са го отписали към палиативно. Но обема и типа операция може да са направени по настояване на пациента, все пак това е второ мнение. Колкото до казването - все още има практика да не се обяснява цялата тежест на диагнозата на пациента, понякога е по-добре.
Разбирам какво мислиш, аз също съм параноична по отношение на някои подобни лекарски решения. Но при епикриза с насочване за палиативно - което реално не е лечение, а няколкодневна терапия, целяща да облекчи тежки симптоми - и при липса на чак толкова тежки симптоми, не е задължително, и не знам дали не е щяло да бъде по-зле, ако беше правил нещо различно от тези прегледи при доктора.

# 21
Преди 16-17 години баща ми започна да се оплаква от силни билки в кръста и понеже беше правил някакъв ремонт в къщи беше отишъл чак след доста време на лекар. Не беше от кръста. Диагнозата беше рак на простатата. С разсейки. Урологът, установил това, беше препоръчал да не се оперира, а да се остави на доизживяване със силни дози морфин, за да не чувствува болка.
Беше подходил доста нетактично и грубо и беше докарал майка ми до нервен срив.
Не мога да се сетя точните му думи, но сещам се че бяха много груби и безсърдечни.
Може би поради това
майка ми реши да потърси и друго мнение. След много ходене по мъките, намериха лекар, който да оперира туморите и който да насочи към химиотерапия.  И всичко това стана с помощтта на наша роднина, която уреди татко да бъде лекуван, а не оставен на доизживяване. Въпреки тази огромна подкрепа за баща ми, беше ад  за майка ми и нас децата. Знаете как е по бг болниците. Тогава още нямаше частни болници. Всичко ставаше с подкупи.
След химиото или операцията не знам вече, баща ми беше сложен в стая с циганин, който сорри си сереше в леглото. Неописуема гнус. Веднага изпратих пари, майка ми успяла дипломатично да завърже приятелство с необходимия доктор и да му даде необходимата сума за смазка на болничната машина.
Татко получи по-добра стая, получи няколко химиотерапии, отрязаха му тестисите, изрязоха всичко, но спасение нямаше. След долу-горе 2 години на неистово ходене по мъките татко почина.
2 години пълни с ужас, болки, повръщане, косопад, загуба на тегло - това за татко.
2 години мъки жестоки и за нас- близките роднини.
майка ми след това доста дръпна назад и страда от доста болести, следствие на преживения стрес.

След този ужасен личен опит, съм решила, че в случай на заболяване при мен, не желая да бъда лекувана от рак.
Ако се случи, а това е доста вероятно,-предвид семейната ми обремененост не само от таткова страна, искам да си доизживея останалото време без болки и да си отида без драма.

За мен първият лекар, урологът, беше дал най-добрата препоръка за лечение.
Може би звучи жестоко, но това е животът. Един се ражда, друг умира.  

Последна редакция: ср, 02 авг 2017, 23:56 от Mirella_

# 22
Не е хубаво да се отнасяте така към жената.Sweat
Каквото и да е станало, очевидно, че мъката им е голяма, имайте малко съчувствие. Disappointed

janiz, може би наистина е бил напреднал процеса и е късно за лечение...

# 23
Не е хубаво да се отнасяте така към жената.Sweat
Каквото и да е станало, очевидно, че мъката им е голяма, имайте малко съчувствие. Disappointed

janiz, може би наистина е бил напреднал процеса и е късно за лечение...

ай стига де
И поради мъката си нарича един лекар убиец и шарлатанин?
Imp
Да не би той да е разболял пациента от рак?
Първо да докаже, че доктора съзнателно и в собствена изгода е уморил чичо и.

# 24
Преди време един професор от ТУ беше казал, че като гледа какви инженери произвеждат, го е страх да отиде на лекар. За да се пишат такива неща по форумите, явно доверието за лекари или пр. специалисти отдавна е изчезнало, и не е виновна жената с негативния коментар, лекарите дълго и упорито работиха за това. Рядко са останали знаещи лекари, с морал. Ясно е че и те с пари живеят, но да се изнудват пациенти е много далеч от Хипократовата клетва.
Много сила на вуйчо ви и всички вас.

# 25
Независимо колко добър хирург е, според някои, аз не го познавам, не е трябвало да прави тази операция, след като е била ясна диагнозата.
Мисля, че това е достатъчно за да се нарече с думите от заглавието.

# 26
Все още не сме чули становището на лекаря.
Няма съд, където да се дава присъда само въз основа на показанията на едната страна. Независимо колко епикризи ще се хвърлят на масата.
Затова нека не бързаме със заключенията!

# 27
Не сме, но той е видял епикризата, нали?
Защо приема да прави операция?
Друг е въпросът защо те са искали, ясно е, че в такъв момент човек и за сламка се хваща...

Яд ме е,че доктор Вълканов нито веднъж не му каза,че са тръгнали разсейки,че от тях вдига температура-37.5 целодневно,от там са и болките ниско долу...А всичко се е виждало на ехографа!

Добре, смятате че лекарят е виждал, че чичо ви има разсейки и го е лъгал? Защо да го прави?

За пари, как за какво?
1000 лв. е взел за екип.

Последна редакция: сб, 05 авг 2017, 19:40 от DeVa®

# 28
Когато направят - защо правят; когато не се наемат - защо нищо не правят, беж в Турция. Човек пълнолетен, търсил мнения и дал съгласие за операция. Дали му е скъсила или удължила живота, можело ли е да бъде предвидено и преценен ли е риска - и медицинско лице на базата само на тези документи не би се наело да даде мнение. Според мен от това, което му е било предложено, е избрал по-леката операция. А в медицината гаранция-Франция. И най-елементарни операции се объркват, и тежки случаи оцеляват напук на всичко.

# 29
Тази лека операция, струваща 1000 лв. минимум, можеше да бъде спестена, ако въпросният лекар е бил честен, а не алчен.
Нея, ако беше нужна, щяха да му я предложат в онкодиспансера.

Общи условия

Активация на акаунт