д-р Иван Вълканов-уролог,шарлатанин и НЕКАДЪРНИК!Убиец!

• 29 525
  • 50
  •   1
Отговори
# 30
След този ужасен личен опит, съм решила, че в случай на заболяване при мен, не желая да бъда лекувана от рак.
Ако се случи, а това е доста вероятно,-предвид семейната ми обремененост не само от таткова страна, искам да си доизживея останалото време без болки и да си отида без драма
Защо решаваш, че всички с диагноза рак задължително умират от него? Хванат в начален стадий и лекуван адекватно, има голяма вероятност да живеят още дълги години и да забравят, че са имали рак. Накрая да умрат от старост или от съвсем различна болест.
Щом имаш фамилна обремененост се следи редовно, особено гърдите и случи ли се да открият рак просто слушай лекарите си.

Последна редакция: нд, 06 авг 2017, 18:16 от Syringa

# 31
извинявам се, не съм уточнила- ако е в напреднал стадий,
иначе ходя на редовна профилактика. Ясно е, че ако е навреме хванат, ракът не е смъртоносен.

# 32
Благодаря на авторката на темата за подробната информация, споделена в труден за цялото Ви семейство момент! Често на база точно такава информация във форумите взимам решения за търсене на второ, трето и т.н. мнение и за повишено внимание спрямо някой специалист. Моля не се поддавайте на провокации, подобна информация е изключително ценна за много хора, в това число и за мен. Ако имахме работеща държава, щяхте да можете да подадете този сигнал до съответните органи, които да разгледат случая и да накажат при необходимост въпросния лекар (вкл. и с отнемане на лиценза му). Но за съжаление нямаме и единственото, на което можем да разчитаме, за да се опитаме да предотвратим подобни драми, е личната си преценка и подробно споделяне от други хора.

Желая Ви всичко добро и Ви поздравявам за куража да говорите с такива детайли за подобен проблем!

# 33
Благодаря на авторката на темата за подробната информация, споделена в труден за цялото Ви семейство момент! Често на база точно такава информация във форумите взимам решения за търсене на второ, трето и т.н. мнение и за повишено внимание спрямо някой специалист. Моля не се поддавайте на провокации, подобна информация е изключително ценна за много хора, в това число и за мен. Ако имахме работеща държава, щяхте да можете да подадете този сигнал до съответните органи, които да разгледат случая и да накажат при необходимост въпросния лекар (вкл. и с отнемане на лиценза му). Но за съжаление нямаме и единственото, на което можем да разчитаме, за да се опитаме да предотвратим подобни драми, е личната си преценка и подробно споделяне от други хора.

Желая Ви всичко добро и Ви поздравявам за куража да говорите с такива детайли за подобен проблем!

точно така
ако имахме работеща държава, нямаше да се бълват всякакви клевети и необосновани обвинения срещу лекарите.
Доноси и клевети щяха да бъдат заслужено санкционирани.
Че е препоръчително да се изиска второ или трето мнение по сложен здравен казус би трябвало да е ясно от обща култура, не от информация по форумите. Повишено ще бъде при всички случаи вниманието ми, ако срещна злобен, агресивен и лишен от доказателства пост, независимо за какво става дума.
За да предотвратите подобни драми най-добре е да ходите годишно на необходимите профилактични прегледи, като мъж на профиклактичен преглед на простатата. Мисля, че беше след навършване на 50 години. Или по-рано, ако сте обременен генетично.
Не е приятно, но е по-приятно отколкото да отидете когато е вече късно и да обвинявате лекарите за всичко.
Липсата на здравна култура при българите е очеизвадна.

# 34
Не знам какви "доказателства" искате, това не е съд, а форум, в който всеки може да си изкаже мнението. Жената е дала много повече материали по въпроса, отколкото е нужно, вкл. такива съдържащи лични данни на нейния близък, което аз не бих направил никога във форум. Форумът е основно за това да се сподели негативен опит, защото позитивният опит не е информативен, освен ако не споделя специалист, способен да оцени квалификацията на някой доктор. Не виждам някъде да има "доказателства", значи може би всички оплаквания са клевети от тия пусти "българи с липсваща здравна култура"? Категорично не съм съгласен с подобна позиция и не й мястото в темата на човек, който изживява прясна и развиваща се в момента семейна драма.  

# 35
bgtatko, част от нещата, които е постнала по-скоро противоречат на мнението, което е изразила. Много е опасно да се влияем от мнения във форуми, без да сме запознати добре с фактите и да можем да анализираме прочетеното. А на масовия читател не само здравната култура му е ниска, а и нивото на четене с разбиране. Аз напълно отговорно твърдя, че за някои е опасно за живота да черпят информация от нета.

# 36
Не знам какви "доказателства" искате, това не е съд, а форум, в който всеки може да си изкаже мнението. Жената е дала много повече материали по въпроса, отколкото е нужно, вкл. такива съдържащи лични данни на нейния близък, което аз не бих направил никога във форум. Форумът е основно за това да се сподели негативен опит, защото позитивният опит не е информативен, освен ако не споделя специалист, способен да оцени квалификацията на някой доктор. Не виждам някъде да има "доказателства", значи може би всички оплаквания са клевети от тия пусти "българи с липсваща здравна култура"? Категорично не съм съгласен с подобна позиция и не й мястото в темата на човек, който изживява прясна и развиваща се в момента семейна драма.  

Категорично отказвам да приема някой, който формира собственото си мнение по жизненоважни въпроси въз основа на емоционални драми, изложени в интернет, да дава съвети коя позиция е на място и коя не.

datura_inermis
писали сме едновременно, и мисля, че сме на една позиция, само моето изказване е по-люто, ама аз ям много чили.

# 37

ако имахме работеща държава, нямаше да се бълват всякакви клевети и необосновани обвинения срещу лекарите.
Доноси и клевети щяха да бъдат заслужено санкционирани.

В крайна сметка Интернет е добра среда не само за клевети, но и за похвали. Понякога е единственото място, където да прочетеш отзиви за някой лекар. В желанието си да не бъде някой наклеветен нека не отричаме възможността да сондираме мнение за нещо толкова важно - избор на лекуващ лекар.

Нормално е за всеки лекар да има и позитиви и негативи. Съотношението е водещо, вида оплаквания, и посочените недостатъци. Нормално е щом става дума за здраве и живот, хората да са афектирани и емоционални. Нормално е да търсят виновни. Нормално е и лекарите да могат да прочетат обратна връзка и за работата си и за поведението си. Пък може и да стане чудо и да променят това онова в себе си.

В една работеща държава ако имаш съмнение за лекарска некомпетентност няма Интернет да е единствената пътека за възмездие, а щеше да има къде да подадеш оплакване, да има разследване и подобаващо наказание вкл. лишаване от възможност за практикуване.

Та нека не залитаме в двете крайности.  Peace

# 38
Когато има осъдени лекари за некомпетентност, тогава може да искате да има съдени и за клевети. Делата срещу лекари, убили с действията си хора се точат с години, десетилетия и обикновено са оправдателни, защото се основават на експертиза на колега, който винаги си има едно наум, дали и той няма да е на същото място.
Алчността не е престъпление,  но е показател за морала на лекаря. Не искам да ме лекуват алчни доктори, защото се съмнявам за водещия им мотив при избора на терапия.
За горните два поста ( няма да цитирам, всички се сещат) имам чувството, че съфорумките падат от Марс, ожесточени да бранят репутацията на нашата изключително пропаднала здравна система. Плюйте в пазвите да не тръгвате по доктори тук, че тогава да ви видим какво ще пишете.

# 39
dabrava79, ако визираш мен - предостатъчно съм обикаляла и обикалям по лекари и болници. Контактувм с пациенти и у нас, и в чужбина, хайде да не плюем колко ни е пропаднала системата и са ни корумпирани лекарите.Тук поне всеки може да си избере специалист за преглед по ЗК и да си позволи срещу под сто лева да търси второ, трето и N-то мнение където му душа иска. Некадърници и грешки има навсякъде, но и много от оплакванията на пациенти са неоснователни.

Дорис, изобщо не е важно съотношението, в днешно време който не е инвестирал малко в реклама, той не е похвален из форумите. Специално в бг-мамата съм попадала на доста положителни отзиви за болници и лекари, за които извън форума мненията са по-скоро негативни.

# 40
Janis, имаш голяма прегръдка от мен.

Много добре те разбирам как се чувстваш. Аз също съм изстрадала от некадърни лекарки. На 19 щях да умра от един епендикс, докато всъщност "най-вероятно  имам раздразнен стомах" и получавах съвети какъв чай да пия.  Реалност-  спукан апендикс. Леля ми пък беше излъгана, че има рак и "трябва спешно да се оперира, иначе ще стане лошо".  Реалност- камъни в жлъчката. Е, излишно е да казвам, че второто и третото (за всеки случай) мнение спасиха джоба  ни и живота ми.
Но няма да казвам имена, тъй като и двамата лекари вече не практикуват професията си. Тук трябва да има самодоволно хилене, но всъщност аз нямам вина за това.

имам въпрос към останалите, които я нападат - след като сте убедени, че е конкуренция и злоба, защо тогава тя не казва име на другия лекар, който я е "излекувал" ? Нали конкуренцията трябва и да се похвали?

# 41

Много добре те разбирам как се чувстваш. Аз също съм изстрадала от некадърни лекарки. На 19 щях да умра от един епендикс, докато всъщност "най-вероятно  имам раздразнен стомах" и получавах съвети какъв чай да пия.  Реалност-  спукан апендикс. Леля ми пък беше излъгана, че има рак и "трябва спешно да се оперира, иначе ще стане лошо".  Реалност- камъни в жлъчката. Е, излишно е да казвам, че второто и третото (за всеки случай) мнение спасиха джоба  ни и живота ми.
Но няма да казвам имена, тъй като и двамата лекари вече не практикуват професията си. Тук трябва да има самодоволно хилене, но всъщност аз нямам вина за това.

имам въпрос към останалите, които я нападат - след като сте убедени, че е конкуренция и злоба, защо тогава тя не казва име на другия лекар, който я е "излекувал" ? Нали конкуренцията трябва и да се похвали?

А ти що не вземеш да прочетеш темата отначало преди да се изказваш неподготвена?

# 42

А ти що не вземеш да прочетеш темата отначало преди да се изказваш неподготвена?

Опс, вярно сега го прочетох. И какво установи раследването ти? че Хинев е лош лекар и поради това е поръчал добра препоръка за сметка на друг? Или си роднина на "набедения" лекар?
и защо въобще си убедена, че жената лъже?

# 43

Много добре те разбирам как се чувстваш. Аз също съм изстрадала от некадърни лекарки. На 19 щях да умра от един епендикс, докато всъщност "най-вероятно  имам раздразнен стомах" и получавах съвети какъв чай да пия.  Реалност-  спукан апендикс. Леля ми пък беше излъгана, че има рак и "трябва спешно да се оперира, иначе ще стане лошо".  Реалност- камъни в жлъчката. Е, излишно е да казвам, че второто и третото (за всеки случай) мнение спасиха джоба  ни и живота ми.

Опс, вярно сега го прочетох. Моя грешка. И какво установи раследването ти? че Хинев е лош лекар и поради това е поръчал добра препоръка за сметка на друг? Или си роднина на "набедения" лекар? Или  си лекар и си бясна, че името на вашата гилдия се руши?
и защо въобще си убедена, че жената лъже?
Само да вметна, че имам приятелка лекарка. Жената има колежка. която за малко да прати в гроба дете, тъй като не е разпознала аневризма в мозъка му. И въпреки, че моята приятелка се раздава на 1000 процента в работата си, дори и тя признава, че има некъдърници след гилдията им!
Има черен списък на лекарите или и той е опит на конкуренцията да очерня?

# 44
Абе стига сте писали глупости!
Човекът е безнадеждно болен, какво сте се хванали с жената?
Той и другият даже не е трябвало да го оперира, само му е усложнил живота с тези осакатяващи оперативни дейности...
Късно е било, много късно... Sad

Общи условия

Активация на акаунт