В момента чета...54

• 63 337
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
На мен "Играта на Джералд" по едно време ми доскуча и даже не помня дочетох ли я или не. Ама то беше преди много години това. Сега гледах трейлър и разбрах, че и филм ще има. Чудя се да го гледам ли...
Аз започнах "Стопанката на Господ" - дадоха ми колеги, много са се надъхали, била много хубава, да видим за какво става дума. Някой ако я е чел, нека сподели впечатления.

# 511
  • Den Haag

diana lobodova - Аз съм прочела 90% от книгите на Кинг и с много малко от тях имам проблем, реално ми е един от най-любимите автори. Но Играта на Джералд е една от тях - и преди писах - абсолютно ме погнуси - нищо друго, зарязах я.... То също е книга, която тотално отказвам дори да започна. Та не се отказвай от Кинг само заради тези си впечатления.
Няма да се откажа от него, но сигурно ще се откажа да ги чета по ред, а ще карам с по не страшните книги  Laughing
Ооо, с "То" голямо изживяване беше като ученичка, първо книгата беше, а после се довърших с филма  Clown Confused Grinning
Нощите ми бяха кошмарни, и аз все се взирах в каналите и то дълго време, спях на нощна лампа и ме беше шубе да отида до тоалетна.

# 512
Кутия за птици - Джош Малерман

ТИ - Каролайн Кепнес

# 513
# 514
  • София
"То" се възприема по един начин, когато си тийнейджър и по коренно различен начин като си възрастен - личен опит.
На 14 години видях само ужаса в книгата, повърхностната история:
Скрит текст:
Клоунът, който живее в канализацията, бълва кръв по мивките, носи червени балони и яде деца.
Оттогава и аз намразих клоуните, не обичам и балони, а да отидеш до тоалетната през нощта си беше цяло изпитание.
Сегашното ми мнение, формирано от пресен препрочит отпреди месец е, че това е изключително дълбока книга - за детските мечти, за детското приятелство, което не може да се сравни с нищо, за дадената дума, за порастването и живота като цяло.
Радвам се, че сегашната екранизация е великолепна и че ще привлече много читатели за книгата - тя просто е шедьовър без аналог.

# 515
Аз се чудя дали да не заведа моя петокласник да гледаме заедно филма. Уж не се стряска от страшни сцени, може да се запали после да прочете и някои от книгите на Стивън Кинг.

# 516
  • София
Кали - предполагам, познавайки творчеството на Кинг, че То не е посредствена и повърхносткна история, но просто не искам да я чета Simple Smile Дори преминаването през Дери в 11/22/63 събуди в мен неприятни емоции...
Кога всъщност беше излъчен в БГ за първи път като година (ако самият той е 1990 предполагам малко по-късно, но се чудя дали дори и тийн съм била). И съм почти на 100% сигурна, че дори не съм изгледала целия филм (две серии ли са), а само някаква малка част.

ston - аз лично смятам, че  ограниченията във възрастта на филми не са съвсем  случайни, ТО е за над 16 годишни и аз лично не бих си завела детето на този филм (не заради личните ми чувства към него). И изобщо смятам, че още са малко малки на 10-11 години за Кинг... още някоя друга година им трябва, а за да го възприемат и разберат напълно, всъщност още доста години Wink Въпреки, че един приятел на сина ми казва, че е чел няколко книги негови. (сега ще са 6 клас).

Иначе гледах с дечковците Тъмната кула - абстрахирах се напълно от книгите и се постарах да отида без абсолютно никакви очаквания (то не че имаше кой знае колко общо с книгите). Ами - не е най-лошия филм на света - със сигурност по-добър от мумията, може би бих го наредили до.. Доктор Стрейндж да кажем, ама общо взето -  смешна работа Simple Smile

Сега по темата с книгите Blush - Свърших с втората от Мъглороден на Сандерсън (много локуми разтяга този човек - направо талант има,  почти нищо не се случва и пак не може да се каже, че ти е скучно, все пак можеше да намали обема на половина, че и повече) и започвам Tower of Dawn на Маас, после се връщам към мъглите.

Последна редакция: вт, 12 сеп 2017, 19:17 от Angel_Dust

# 517
  • Разпиляна във въображението
Приключих с Хавра Без никаквъм смисъл да се разказват две истории в една книга, добре че беше тази в миналото, защото можеше и да не завърша книгата. Съвременната история се оказа някакъв миш-маш история - то не бе организирана престъпност, руснаци, отмъщение, убийство, планиране на убийство...

На четеца си прочетох Балада за Георг Хених . Прекрасна книга. Ще прочета и останалото на Виктор Пасков.

# 518
  • София
Аз се чудя дали да не заведа моя петокласник да гледаме заедно филма. Уж не се стряска от страшни сцени, може да се запали после да прочете и някои от книгите на Стивън Кинг.
Категорично не! Ограничението е 16 години и съм напълно съгласна с това.
На "Тъмната кула" по-може.

Angel_Dust, две телевизионни серии е, да. Не помня коя точно година е даван у нас, но със сигурност съм го гледала след като съм прочела книгата, което ще рече след 1992-3 година.

# 519
Ауч, това за Брандън Сандерсън си беше удар под кръста. Не съм чела Мъглероден, но имам голям мерак за Легион. Дано си струва.

# 520
Аз никога няма да забравя, как клоунът се хили изпод решетката на канализацията! Брррр! Тази сцена и сцената от Шогун, където варяха член от екипажа, са ми едни от най-ярките филмови спомени.
"Играта на Джералд" я четох съвсем скоро. Не знаех, че ще има филм. Мога да си представя , че ще е бая страшничка. Принципно чета много бързо и рядко визуализирам четенето, което ми е проблем, защото пък бързо забравям историята, та трудно се плаша от книга в истинския смисъл, но от тази си ме достраша накрая Simple Smile.
Чета "Американски богове" и засега много ми харесва. Цъкнах в Гугъл да видя, какви актьори са избрали в сериала и мога само да кажа: "Мнооого добре!"

# 521
  • София
Ауч, това за Брандън Сандерсън си беше удар под кръста. Не съм чела Мъглероден, но имам голям мерак за Легион. Дано си струва.
Легионите са кратки, стегнати и доста по-динамични - на мен ми допадат много.
Душата на императора също.
Всъщност,  изобщо не казвам, че Мъглороден не ми харесва, просто чета малко по диагонал.

Kally - мерси, значи поне на 10 години съм била, когато съм си го причинила ТО  

# 522
  • София
Лек Офтопик.
Дали тези книги са издадени на български?

"The Curious Incident of the Dog in the Night-time" - Mark Haddon
"The Storied Life of A J Fickry" - Gabrielle Zevin
"Across" - Peter Handke
"The Adventures of Augie March" by Saul Bellow, Christopher Hitchens

# 523
Лек Офтопик.
Дали тези книги са издадени на български?

"The Curious Incident of the Dog in the Night-time" - Mark Haddon
Скрит текст:

# 524
  • Belgium

Чета "Американски богове" и засега много ми харесва. Цъкнах в Гугъл да видя, какви актьори са избрали в сериала и мога само да кажа: "Мнооого добре!"

Сериалът е велик! Даже почти бих стигнала до там да кажа, че ми хареса повече от книгата. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт