НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 116

• 52 862
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Благодаря Ви! Kissing Heart
Консерва,и аз съм същата! Постоянно се оглеждам в огледалото и наистина виждам разлика,но има още какво да се желае.Майка ми дори казва,че разликата е голяма преди корема ми направо бил виснал,а сега е доста по-прибран Rolling Eyes На всичкото отгоре късите ми панталонки ми падат,а преди ми се очертаваха около корема Joy

# 541
  • UK
dejie я помня, че в началото беше на косъм да се откаже. Беше се отчаяла, че резултатите не идват. Радвам се, че сега се чувства ок в собствената си кожа....и дрехи Grinning
Благодаря!

Няма отказване, сега борбата е не само за визията, вярно е това, минеш ли една възраст и няколко болежки и вече други неща са важни. Аз хем съм с поликистоза, хем с един останал недобре функциониращ яйчник, пазя си го вече много, сега на почивката ще ходя на преглед да го видим как изглежда, дали и моите кисти не са изчезнали, но и моят цикъл е като по часовник откакто съм на режима.
Скрит текст:
Надеждата за трето дете някой ден още не ме е напуснала. Още нямам смелост и не е моментът да действам, но ми се иска да знам, че реша ли се, мога. Grin 
Отделно ще пусна и обременяване с глюкоза да видя най-накрая имам ли ИР или нямам. Дали това, че последните месеци съм на нвд може да повлияе на резултатите? А как ще ми се отрази на мен обременяването, ще ми стане ли зле?

# 542
Преди обременяването няколко дена се ядат повечко В. На 1 стр. мисля имаше инфо по този въпрос ...

# 543
  • София - Варна
Да питам и за тия резултати. Мъж на 32 години.
Има и хипофункция на ЩЖ явно.

Пиенето на 1 бира преди изследването (15 часа някъде преди) влияе ли на резултата на пикочната киселина?

Глюкоза ( Glucose )   4.18   mmol/l   3.30 - 6.10
Урея и Креатенин   Профил   *   *
Креатинин (Creatinine)   93.00   µmol/l   30.00 - 105.00
Урея ( Urea )   6.10   mmol/l   2.50 - 8.30
Пикочна киселина (Uric acid)   476.00   µmol/l   200.00 - 420.00
Холестерол профил ( Cholesterol Panel )   Профил   *   *
Холестерол - общ ( Total Cholesterol )   5.95   mmol/l   Препоръчителна стойност до 5.0
Холестерол - HDL-Cholesterol   2.01   mmol/l   Препоръчителна ст. за М. над 1.0; Ж. над 1.2
Холестерол - LDL-Cholesterol   3.54   mmol/l   Препоръчителна стойност до 3.0
Холестерол VLDL-Cholesterol   0.40   mmol/l   ---
Триглицериди (Triglyceride )   0.89   mmol/l   Препоръчителна стойност до 1.70
Чернодробни ензими (Hepatic function)   Профил   *   *
АсАТ (GOT; AST)   17.80   U/l   10.00 - 40.00
АлАТ (GPT; ALT)   26.50   U/l   8.00 - 41.00
Гама ГТ ( GGT )   45.00   U/l   7.00 - 60.00

FT 3 ( свободен Т3 )   5.12   pmol/l   3.20 - 6.80
FT 4 ( свободен Т4 )   14.35   pmol/l   12.00 - 22.00
TSH ( Тиреотропен Хормон )   2.290   mIU/l   0.300 - 4.200
anti Tg и anti TPO ( ТАТ и МАТ )   Профил   *   *
anti Tg ( TAT )   <10.00   IU/ml   < 115
anti TPO ( MAT )   14.42   IU/ml   < 34
Insulin ( Серумен Инсулин )   8.48   mU/l   2.6 - 25.0 на гладно

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 13:56 от afrikancho

# 544
Какво количество диня е допустимо и няма да опорочи режима?

# 545
Дъвка с вкус на диня и без захар!

# 546
Какво количество диня е допустимо и няма да опорочи режима?
Абсолютно индивидуално е.
Всеки сам трябва да открие/прецени кое как му действа....в случая, дали динята -резенче или половин диня, ще спре/забави отслабването, или изобщо няма да повлияе.
Просто всеки човек има различна поносимост към въглехидратите.Един отслабва и при 100+ въглехидрати на ден, на друг и 20 са му много, за да сваля, трябва да ги държи под този праг.
Та, общовалидно решение няма....

# 547
Ох, Маре  Joy
Да се похваля и аз, че дрехите ми прогресивно ми стават по-широки, без кантара да мърда.

# 548
Кате, трябва и да се шегуваме.....
Браво на теб!

# 549
  • SA
dejie, обременяване трябваше да направиш преди започване на режима. Сега преди него трябва пак да ядеш поне 3-4 дни доста въглехидрати и това вероятно да ти стопира за известно време слабеенето. Дано не те обезсърчи съвсем.
Африканчо, не вярвам само една бира да промени значително нивото на пикочната киселина. Смятам, че като цяло не са много лоши тези резултати, макар явно да има какво да се желае. Инсулинът например е леко висок на гладно и ако се направи обременяване, сигурно ще е с наднормени нива.
Колко диня или други плодове да се ядат - всичко зависи от индивидуалните особености на човек и целите му.

# 550
  • София - Варна
Бих казала, че яде плодове, не много малко, поне според моите представи.
Какво да прави за инсулина? Ако се направи обременяване, може да покаже ИР ли?
А за пикочната киселина? Пил е бири и предните дни.
А холестеролния профил?
Изобщо става да е на този режим?

# 551
Мариат, разбрах, но аз се  притеснявам,да не прекарлявам, затова поне ориентировъчно да знам колко мога да хапвам. Да не стане ефекта-дефект, и да нямам прогрес, защото съм яла повечко. Като много начинаеща, това са ми притесненята. Иначе и аз не искам да вкарвам в никакви рамки-не ми се мери, не ми се смята, и едва ли ще го правя, но искам да знам примерно като съм изяла поровин риба, с малко гарнитура от зеленчуци за вечеря, мога ли късно вечерта като седна пред Тв-то да си позволя 30 гр ядки примерно?Иначе навсякъде чета, че се яде докато се заситиш от позволените неща.

И другото,което е лошото при мен-не ходя редовно до тоалетна и не знам вече какво да предприемам, това ми пречи икато се меря сутрин,защото реално не знам колко точно тежа.Дуфалак отвреме навреме пия, но не ми се иска да го превръщам в навик. Тези дни пък имам напредкъ с водата-като сложа лайка или малко лимон по-лесно се пие.

# 552
  • SA
Да, може да се направи ОГТТ с изследване и на инсулина на 0, 1 и 2 час. Възможно е да се наблюдава повишена инсулинова секреция при обременяването.
Бирата, за жалост, е най-противопоказания алкохол при завишена пикочна киселина, а и плодовете в много големи количества е добре да се понамалят.
Холестеролният му профил е приличен, също и триглицеридите.
Но трябва да се има предвид, че ИР и метаболитния синдром са бавни процеси и не всички симптоми се изявяват наведнъж.
Нашият режим би бил подходящ, да, при ИР.
А ти защо мислиш, че има нарушения в щитовидната жлеза?

# 553
Мариат, разбрах, но аз се  притеснявам,да не прекарлявам, затова поне ориентировъчно да знам колко мога да хапвам. Да не стане ефекта-дефект, и да нямам прогрес, защото съм яла повечко. Като много начинаеща, това са ми притесненята. Иначе и аз не искам да вкарвам в никакви рамки-не ми се мери, не ми се смята, и едва ли ще го правя, но искам да знам примерно като съм изяла поровин риба, с малко гарнитура от зеленчуци за вечеря, мога ли късно вечерта като седна пред Тв-то да си позволя 30 гр ядки примерно?Иначе навсякъде чета, че се яде докато се заситиш от позволените неща.

Скрит текст:
И другото,което е лошото при мен-не ходя редовно до тоалетна и не знам вече какво да предприемам, това ми пречи икато се меря сутрин,защото реално не знам колко точно тежа.Дуфалак отвреме навреме пия, но не ми се иска да го превръщам в навик. Тези дни пък имам напредкъ с водата-като сложа лайка или малко лимон по-лесно се пие.
Това едва ли някой може да ти го каже с категоричност и точност.....
Като с динята, индивидуално е.Може тези 30 грама ядки да ти стопират/забавят отслабването, а и съвсем възможно е дори 50 грама ядки да не ти пречат никак.
То това му е хубавото на това хранене....че всеки може да си го нагоди според собствения си организъм.На някои им пречат млечните-режат ги.На други пък никак не им влияят, ядат си ги.Същата работа с ядките, с плодовете, с тестените.....че дори и със "захарните храни".
"Играеш" с нивото на въглехидратите, докато установиш твоето ниво на поносимост, т.е., при какви грамове въглехидрати на ден лично ти отслабваш.И се стремиш да ги държиш в тези граници.

Аз не съм мерила, смятала и пресмятала, но съм забелязала например, че като ям повече плодове за деня, например около половин кг, това ми забавя, дори в замисимост от вида плод явно, направо спира отслабването.Като орежа плодовете, отслабването пак стартира.
Или, от шепа череши вреда няма, половин кг обаче оказват влияние.

# 554
  • София - Варна
Благодаря много!

За ЩЖ:
1-во: ТСХ над 2, особено летен, е висок.
2-ро: ФТ3 е също висок, особено за летен.
3-то: ФТ4 е лееко нисък, то и ТСХ показва, че явно жлезата не произвежда достатъчно ФТ4.
4-то: нарушено е отношението на Ф4 и ФТ3 в полза на ФТ3. Нещо като хипо/хиперфункция на ЩЖ. Хипо - заради завишения ТСХ, хипер- заради отношението на ФТ4/ФТ3 в полза на ФТ3. Той и ФТ3 е дръпнат нагоре заради по-високия ТСХ. То и целта на завишения ТСХ е такава, като усети нисък ФТ4, вдига се и дърпа активния хормон (ФТ3) нагоре, за да може човек маскимално дълго да седи без симптоми.
С две думи - не са оптимални резултатите... Но ще видим...

А за пикочната киселина какво може да се направи? Освен спиране на бирата де. Mr. Green

Последна редакция: чт, 17 авг 2017, 14:51 от afrikancho

Общи условия

Активация на акаунт