Game of Thrones 27- Enough with the clever plans!

• 42 664
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Вестерос
В това няма никакъв смисъл ... това, че я караха като панаирджийска мечка да го повтаря навсякъде НЕ Е тайна! Аря беше на площада когато убиха Нед, знае в каква ситуация беше Санса. А и писмата ги пише майстер.
Писмото беше собственоръчно написано от Санса, Аря не знае в каква ситуация е била Санса и съм сигурна, че ако Аря беше в нейната ситуация нямаше да напише такова писмо.

Притисна я и Аря се оказа напълно права. Дори Санса не осъзнаваше защо е в покоите на родителите си, защо не защити Джон. Санса иска властта за себе си.
Аз не видях Аря да е права и не видях Санса да иска властта за себе си. Санса премълча на обвиненията й, защото не виждаше смисъл да спори, веднъж вече й обясни какво е положението.
Не мога да я харесам тази Аря, толкова нереалистичен образ е, че не мога да й вляза в обувките.
Абсолютно съм съгласна.

# 571
  • Вестерос
Скрит текст:
Абе чета ви аз от известно време. Не съм се включвала, ама се чудя понякога аз ли спя докато гледам или гледаме различни сериали с някои от темата? SmileSmileSmile
Това нищо не е. Във фб групата най-голямата упорито се твърди редовно, че Лиана е майка на Денерис или че Джон е бебето на Робърт и Церсей!

Лино, драконът се казва Регал и е кръстен на Регар. Както Дрогон е на Дрого, а Визерион на Визерис.

Дух е в ЗХ, а Джон е с Източен Страж! Дух не може да прелети...

Beautyholicа, дядката е Кибърн, ръката ѝ, а не от Желязната банка! :шок:

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 22:49 от Tiffany А

# 572
Припомням защо Санса е в т.нар господарски покои:
Скрит текст:

На мнение съм,че в момента няма нито един Старк,който да си умира за власт.Защото те всички са учени,че властта е преди всичко отговорност.Докато на Церси уроците се свеждаха до "Кралят прави каквото си иска.",Нед Старк е възпитавал по друг начин.

Погледът на Санса в края на 6 сезон е умишлено направен така,за да могат да скалъпят и конфликта,който видяхме в 5 епизод.Този поглед го тълкувам - безпокойство за Джон,защото тя най-добре знае на какво е способен Кутрето;и да види и неговото изражение все пак.
Хората,които мразят Санса,виждат друго.
По отношение на това,че не била защитила достатъчно Джон пред васалите,щото -видиш ли,искала властта за себе си - който има желание и време,нека да прочете как Бран Старк приема васалите в Зимен хребет.

Иначе за епизода - това е най-малоумният епизод на "Game of thrones".От 5 сезон сума тъпотии видях,но толкова много в цял епизод не е имало.
Кога Джендри се е осъзнал като Баратеон,сигурно докато е гребал.   ooooh!
Джон и драконът.Кралят на Севера и той копал,кви бяха тия черни нокти.И Денерис връз Дрогон изглеждаше като кукла,нещо не бяха доизкусурили ефектите.И слизаме от дракона - вижте ме,имам Bugatti  hahaha
Идеята на Тирион не ми се коментира.Само се чудя как на никого не му хрумна Денерис да ги придружи и да помага с драконите.Ако сполерите излязат пак верни,още по-голяма малоумщина ще има.
Церсей голям Тивин се извъди.Че и ЦРУ е създала.

Аря ако му се върже на тоя,може да си скъса дипломата от Безликите.Толкова противна никога не ми е била.Достойна щерка на майка си - тъпа и злобна.

Последна редакция: вт, 15 авг 2017, 23:42 от irena681

# 573
Браво за коментара.
А стойката на Дани върху дракона, даже няма да я коментирам. ooooh!

Но не съм съгласен, че епизодът е слаб.
Най-после видяхме Другите.(а начинът по който Бран се варгна във враните бе трепач newsm44)
Предполагаше се че те трябва да са в центъра на събията, а досега  ги бяхме видели само веднъж - за броени секунди. Крайно време бе да ги видим отново. в Това отношение сезона изостава. Очаквам в последните два епизода сериозно присъствие на Другите.
Друг е въпросът, че и аз не схванах, защо вместо 4 човека да гребат няколко месеца с лодка, дани не ги качи на Дракона и не ги метна за ден-два до Източен страж. или Джон, Давос, Джора и Едрик също са взели телепорта.
* идеята на Тирион бе най-малкият проблем в този епизод.

# 574
  • Вестерос
С кораба на Джон са отишли, чак месец едва ли Grinning

# 575
  • Варна
Дани да не е автобус? Другите няма какво чак толкова да ни ги показват щом още не са преминали Вала. Пък и трябва да се подготви коалицията срещу тях.

# 576
 Разстоянието е огромно - трябва от Драконов камък да минат  стигнат до най-южната точка на Вестерос – поне половин месец и то без да ги нападат пирати и без да има бури - , да заобиколят, да минат през Скалата, покрай флотата на Юрон и да стигнат до ИЗточен Страж - два-три месеца не им мърдат.
Алтеранативата - взимат телепорта,  и са там след ден-два. Той Юрон прехвърля кораби по 500 броя, колко му е Джон да прехвърли един кораб на няколкостони километра?

# 577
  • Вестерос
A между другото Дрогон абсурд да даде на друг освен на Дани да му се качи.

Каква Скала за Източен страж??? Scream Престани да пишеш ГЛУПОСТИ!@!!

OT ДК цепят нагоре. Не отиват на Западната страна на Вала, а на ИЗТОЧНАТА.....  :ooh: Stop

# 578
Всъщност събитията се случват за доста време.Този сезон повече се подразбира.

За едните 2 секунди как Краля на нощта усеща Бран не мога да кажа,че епизодът струва.

Ценна беше репликата на Церсей "Повече не ме предавай" и стъписването на Джайм.
Хареса ми,че Джон не се обърна да погледне леля си,както Джора го направи - съвсем щяха да сбозят.
Свежо беше включването на Тормунд с big lady,при него още сценаристите не издишат.
Сцените с майстерите и Сам и после Сам и Джили не бяха лоши.Обаче това разтягане във времето на проблема кой всъщност е Джон,взе да има привкус на бразилска сага.

Церсей контролира всичко,което може,а Денерис седи около една маса и се кокори.

С такова нетърпение чаках Джендри.А направо ми опротивя. Crossing Arms

# 579
 При положение, че очакваме да има драконови ездачи, и че Джон гали Дрогон, това щеше да е по-малък абсурд, отколкото Джон да ползва телепорта....но как да е, смях да пада. То кой ли не го ползва вече този телепорт -  Юрон, Дани, Брон, Джайм...Джон трябва да е голям идиот, за да не го използва и той.

Да, и на мен ми стана досадна вече Церсей - тя има всичко - Желязната банка, Желязната флота, Железния Трон.
А Дани  има три дракона и 10 000 дотраки, и само загуби реди. Тя влезе в позицията на Роб Старк.

# 580
Аз донякъде съм съгласна с мнението на Хексе и на останалите, които казват, че Санса е предпочела да не спори и да не убеждава Ария в каквото и да било, за да не се създава излишен конфликт, но от друга страна, на лицето й беше изписано, че й харесва да управлява и чак се "стресна", когато си даде сметка, че Ария й чете мислите едва ли не. Поне аз така го усетих  Peace

Този момент се усети особено когато Ария каза "ти искаш да бъдеш Лейди Старк и се чудиш какво ли ще е ако Джон не се върне" (перефразирам си го, разбира се, не помня точните думи).

Факт е, че Санса научи много и то не по лесния начин и този сезон ни я показват като доста помъдряла и опитваща се да използва тази мъдрост  Wink

М/у другото ми прави впечатление, че доста се критикува сериала заради сравнението му с книгите.

Ами няма как да са еднакви, най-малкото поради простата причина, че Мартин 6 години пише Песен за Огън и Лед  #Crazy #Crazy
ДиД отдавна казаха, че ще има много различия и вече не следват първоначалната история, което е супер разбираемо.

Каквото и да си говорим, това е най-добрия продукт (от този тип) създаден до момента и хората са луди по него (както и ние, иначе за какво сме тука?)  Blush

Колкото до Другите - за какво са ви тук, ако сега минат битките 8-ми сезон какво ще дават?
То е ясно, че най-бруталното е оставено за накрая Simple Smile

# 581
  • Вестерос
??? Песен за огън и лед се казва поредицата, какви 6 години- 5 книги са основни + още няколко отделни.

ДиД Следват първоначалната история, но я развиват ПО СВОЙ начин след 5-тата книга като уж знаят края от Мартин. Това точно за н-ти път го коментираме., как все някой е недоразбрал, Аз съм в шах просто!

И е Аря, не Ария Simple Smile

# 582
??? Песен за огън и лед се казва поредицата, какви 6 години- 5 книги са основни + още няколко отделни.

ДиД Следват първоначалната история, но я развиват ПО СВОЙ начин след 5-тата книга като уж знаят края от Мартин. Това точно за н-ти път го коментираме., как все някой е недоразбрал, Аз съм в шах просто!

И е Аря, не Ария Simple Smile

За мен е Ария, не Аря, така го чувам на английски и така го изговарям.
Това също се коментира преди няколко страници - кой как изговаря имената и защо Wink

То е и Джейми, а не Джайм (в сериала) ама какво?

За Мартин - пише 6-та книга, нали така? Колко години я пише?

За ДиД - това имах предвид, не че са променили ВСИЧКО и ИЗЦЯЛО Simple Smile

# 583
За мен Начинът по който БРан контролираше враните и как се мерна КнН  и видя превъплъщенеца Бран варгнат във враните е безценен. Много ми се искаше тази сцена да е по-дълга. Можеше да орежат наполовина  сцената, в която Дани седи като кифла на дракона, гледа Джон и аха-аха да се разплаче от умиление. За сметка на това можеха да удължат сцената с Бран.

Тиф, напоследък Мартин взе да дава сигнали, че ще има много сериозно разминавания с Д и Д, директно си каза, че те правят фенфикшън в момента. Много хора го тълкуват в смисъл, че  или той ще промени сериозно нещата или те знаят твърде малко и променят страхотно много нещата. Мартин бе направил изкзване в смисъл, че има към десетина герои във "Ветровете", които имат различна съдба от тази която са им приготвили сценаристите - ако са живи, те са ги писали умряли, а ако са умряли - живи;като има  основен герои имали коренно различна съдба - Д и Д са го убили, а той е жив. Правят се спекулации за Станис и  за Баристан.

Във всеки случаи аз вярвам, че  с приближаването на края на сериала ще излязат "Ветровете" и скоро разликите ще станат очевидни.

*Тиф, Адриана е имала предвид, че Мартин пише 6 години Ветровете, не Песен за огъл и лед.. Поредицата я пише едно поне 20 години вече (да не са и повече).

# 584
  • Вестерос
Шестата книга не е Песен за Огън и Лед , а е Ветровете на зимата, уточнявай.

Джони, много добре знаеш, че последно е казвал, че ще имат еднакъв край.
Не каза нищо за Източен Страж. Поне си признай глупостта , която написа. Не чета мисли за Адриана, писала е Песен за огън и лед, а не 6-тата книга или следващата книга. 

Общи условия

Активация на акаунт