За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

• 102 048
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
Всеки ден ли се претака? И колко време?  newsm78

# 286
# 287
  • Sofia
Благодаря!
А някой да има хубава и лесна рецепта за маринован паламуд?  newsm78

# 288
  • Пловдив
Имам дюли ,тиква ,ябълки ,иска ми се да направя рачел .Не съм правила до сега, но съм хапвала.Ще ме научите ли?

# 289
Обещаната почерпка за Пейч с благодарност за  точните рецепти bouquet

# 290
  • Русе
Благодаря! bouquet  Разкошни са станали! newsm10

# 291
Рачел правя по тази рецепта http://pep-4o.blogspot.bg/2010/11/blog-post_11.html и всички много го харесват.  Peace Правила съм, както е посочено в рецептата и с дюли, и с глюкоза.

Маринован паламуд съм правила по тази рецепта http://www.btv.bg/article/shows/kuhniata-na-zvezdev/recepti/mari … -s-podpravki.html , много ни хареса.  Peace

И аз с въпрос: как да спася туршия, която стана много кисела за нашия вкус? Свекърва ми я прави от няколко години, но тази стана доста кисела. Благодаря! bouquet

# 292
изхвърляш част от маринатата, другата преваряваш слагаш още вода, сол и захар (трябва да прецениш колко според количеството на изхвърлената) и като изстине пак заливаш. Стабилизатор има ли?

# 293
Може да изхвърлиш и цялата марината.

# 294
изхвърляш част от маринатата, другата преваряваш слагаш още вода, сол и захар (трябва да прецениш колко според количеството на изхвърлената) и като изстине пак заливаш. Стабилизатор има ли?
Има, натриев бензоат. По същия начин ли процедирам в този случай? Благодаря!

# 295
Да,  като престои 4-5 дни, да се изкиснат зеленчуците в новата, сложи. Да не се развали от намесата пък, щом е готова.

# 296
Благодаря, Пепчо! Ще пробвам на половината буркани.  bouquet

# 297
# 298
Малииииии!!!!!   Как обичам такава........ Heart Eyes

Наздраве!

# 299
  • София
Момичета помагайте... От темите бях взела рецепта за сладко от ягоди, при което ягодките се нарязват. Дайте пропорциите, че не съм ги записала Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт