Mъничко остана - ОКТОМВРИ месец аз ще ставам мама! - Тема 9

• 31 751
  • 761
  •   1
Отговори
# 120
Аз си бях с рокля нощница, незнам дали се казва пижама или нощница:) не трябва да сме с панталони нощница. Иначе слагах еднократни гащи защото ми беше по-лесно после като сменях ги хвърлях направо. А и то с тия огромни пелени-превръзки дето се слагат, нормални гащи трудно ще ги издържат:)

# 121
При нормално раждане също искат да си с нощница.Когато минават на визитация, трябва да си без гащи, също и когато правят промивки на шевовете ( ако има такива ).За Майчин дом - София мога да кажа, че бях свидетел, как една мама си беше облякла пижама и й се скараха.А колкото до еднократните гащи, според мен, са ужасни, неудобни и спаряващи.Бях си взела мои по-стегнати памучни гащи.Силно ши препоръчвам да си вземете нощните превръзки на Libresse ( Либрес, не съм сигурна, дали се пише така Simple Smile ).Огромни са, попиват много и са памучни (най-важното).

# 122
Офф, аз влязох да раждам с роклята, с която бях отишла на тонове. ММ ходи по спешност по пазарите да търси нощници за баби. Пазя си и роклята от раждането и нощницата, но май няма да ми трябват ако си задържа мнението за болницата, в която мисля да раждам. Гащи мисля да си взема мои - онзи месец си взех едни парашутки без да искам от серията за бременни от H&М, идеални ще са за целта. Превръзки ползвах някакви нощни, защото лохиите не ми бяха по-обилни от цикъл.

# 123
Страхотни сте, благодаря!

# 124
Да спомена и отварата от Смрадлика. Може да е бабешки лек, но на мен лично много ми помогна. Няколко пъти на ден промивки с отварата , направиха чудеса Peace
И в Шейново се караха, ако си с гащи или долнище на пижама...изобщо голям стрес беше да установиш, че се налага да ходиш почти гола #Crazy

# 125
За какво е отварата?

# 126
Да се оплача. Бях на фм. Исках да видя бебчо, той пък се обърнал с гръб. Почти нищо не видяхме от лицето, но пък има коса. Но най-лошото е че изостава 2 седмици. 1600 кг е, а сега влизам в 32 г.с. Лекарят ми каза че ми е хилаво и слабичко момченцето. И ми се реве направо. Какво да правя не знам.
П.п. извинявайте че не е по-темата но ми стана много криво и мъчно, уж на предните прегледи вървеше добре.

# 127
Дес, прегръдки Hug
Д-рът не каза ли дали може да се направи нещо по въпроса ? Много е разстройващо това изказване, нормално е да се притесниш.
Както е писано и друг път -наблягай на протеините (месо, яйца, извара), най-добре домашни такива. И не се притеснявай, всичко ще е наред, може бебчо просто да се роди по-дребничък, а после ще навакса главоломно Hug
И аз се притеснявам за моя преглед следващата седмица, цял месец не съм виждала малкия...не е работа това, за пореден път се убеждавам. По-чести прегледи, по-добре.

# 128
Да. Трябва да наблягам на яйца, сирене и млечни продукти като цяло. Сега се надявам да е поне 3 кг като се роди.
Но наистина ми стана много тъжно. Иначе всичко друго е нормално.

# 129
Аз гледам, че ги дават да са около 1800г. в тази седмица, 200 гр. не са чак толкова много. Не се притеснявай, те сега качват по 150 гр. на седмица Simple Smile

# 130
Има време докато родим, та поне около 3 кг ще бъде. Дори малко по-мъничко да е, те после много бързо наваксват.
Не се притеснявай, знам, че няма как да е така, но бъди максимално спокойна. Всичко ще е наред Hug

# 131
Антисептично действа и успокоява, при нормално раждане. Интимния тоалет се прави с нея.

Последна редакция: пт, 11 авг 2017, 19:25 от MrsBamboo

# 132
Деси, много са относителни данните от ехото, знам, че няма как да не се притесняваш, но мисля, че не е толкова страшно положението.
За МД да кажа, наистина не дават с пижами, особено докато сме на 3-ти етаж. После знам, че някои жени си седят по пижами и присто се събуват на визитацията. Аз съм взела една нощница за раждане и две за кърмене за след това. Купих си еднократни чаршафи, нощни превръзки, но мисля да си купя и специални за родилки, поне за първите дни. Някакви предложения за марка? Не знам и къде да си търся бабешки памучни гащи. Може би трябва да погледна в магазините за левче...

# 133
Антисептично действа и успокоява.

Какво успокоява? Можеш ли да разкажеш къде и как се прилага, че не те разбрах. Нещо за след раждане ли е?

Бебетата не се раждат еднакви кг, не се тревожи, мила! Лекарите са цапнати в устата, но някои се раждат едри, други в норма, трети дребни. Това не значи, че ще са болнави или нещо подобно, наистина не си го слагай на сърце. Притесненията ти се отразяват по-зле. Каквото - такова, нямаш какво да направиш. Хилаво било... Да ти даде съвет, не да ти обяснява глупости, той затова е там, да ти дава насоки, а не да те паникьосва и да се чудиш после какво да правиш.

# 134
Аз до колкото знам, смрадликата помага за по-бързото зарастане на рани. Жените я ползват за промивка след раждането, особено ако има разкъсвания и шевове.

Общи условия

Активация на акаунт