За разпределянето на семейните задължения

• 14 194
  • 203
  •   1
Отговори
# 75
Моята мечта винаги е била да сме взаимнозаменяеми. Засега нямаме още детенце, всеки си пере отделно, понякога и аз пера и неговите неща, но не бих го правила систематично. Честно казано, нямаме особени неща по дома. Почистването е по равно. Прах не бършем. Мебелировката ни е минимална, дрехите ни са минимални. Имаме миялна машина, пералня и сушилня. Чистим чат пат, сигурно веднъж на две седмици, и двамата не сме големи чистници. С бебето естествено всичко ще се промени. Готвя по-скоро аз, защото съм на по-специални диети.
Боклука го изхвърлям или аз, или го юркам него. С бебето съм решила, че ще наемем човек да почиства, ако ни идва на нагорно, защото ще трябва доста да се променим и от мърльовци да станем чистници, което никак не е лесно.

Никой не глади Simple Smile)) За бебето ще гладим обаче поне в началото, докато се уверя, че няма да го уморим Simple Smile)) За бебето
за повечето неща също искам да сме взаимнозаменяеми и да ми помага максимално, така сме се разбрали.

Като студентка съм живяла във ВГ, с други хора, и съм забелязала, че 90% от скандалите се получават за чистене и битови въпроси. Особено ако хората не са на едно ниво по чистофайничество. Двама мърльовци си пасват добре, особено ако няма кой знае какво за чистене.

Последна редакция: вт, 29 авг 2017, 09:21 от bodybeautiful

# 76
Асос ти може да си позволиш помощница. Не си трови живота за глупости и се радвай на всеки миг. Умна жена си и ще ме разбереш.
Асос, наистина си знае най-добре. Но не за пръв път чета, че Асосов не работи, а тя издържа фемилито. Случва се мъж да остане без работа и най-нормалното нещо е жена му да удари едно рамо докато се оправят нещата. Но тук става въпрос за години. Не съм сигурна, че самата ти би се радвала, ако лично издържаш неработещ мъж в дългосрочен план и домакинстваш ежедневно.

# 77
  • София
Тъкмо се чудех, от цял тристахиляден форум, как успяхте да скочите точно на Асосов...който има златни ръце и все нещо майстори в къщата на Асос. А какви красоти прави, аз лично съм абсолютно очарована. Доколкото разбрах, единствено не готвел, но то и у нас ММ не готви, само прави салатите и участва в слагането и прибирането на масата. То не всеки човек има талант да готви вкусно.

Аз имам алергия към полени и домашен прах, та домашната помощница при нас си "дойде" съвсем естествено преди 17-18 години - аз, като се разчистя, приключвам с ангина Simple Smile, и си признавам, че намирам за странно семейства с високи доходи да не си освобождават време "аутсорсвайки" тази толкова "приятна" дейност...

# 78
Асосов беше споменат в последните постове, следователно беше коментиран. В тези постове липсва контекст, което е нормално за общуването във форум. Инфото в тях е, че Асосов не работи с години и домакинската работа му е terra incognita. Златните ръце и останалите му добродетели не бяха споменати. Това, както и липсата на персонална врачка, която да даде липсващите подробности, обяснява коментирането именно на наличната информация.

# 79
Шарки целта е да изкараме Асосов помияр и със съвестни усилия да разведем Асос, защото навън някъде я чака принц и веднага ще намерим един куп истории за пепеляшка превърнали се в принцеса. Толкова да съм я чела тая история, че за това и написах на Асос, че беше лоша идея да се оплаче. Асос знам, че работи в ит и е добре платена и може да отдели малка сума, с която да подпомогне друга жена, с не до там добра професионална реализация. Вика му се женска солидарност.
Относно Асосов дори и да си го ползваш за безопасен секс партньор, пак е за предпочитане пред това да търсиш задоволяване на тази нужда с непознати преносители на човешки папилома вирус. Асос е умна много, но допусна елементарна грешка да сподели мимолетния си яд.

# 80
  • София
Факт! Елементарна беше. Щото вчера ми беше денят за чистене и темата ми цъфна в неподходящия момент Mr. Green

Шарки  bouquet

# 81
  • София
Факт! Елементарна беше. Щото вчера ми беше денят за чистене и темата ми цъфна в неподходящия момент Mr. Green
Шарки  bouquet
А има ли вариант да изтърпиш няколко дни разхвърляно и неизмито, докато той се светне?

# 82
Шарки целта е да изкараме Асосов помияр и със съвестни усилия да разведем Асос, защото навън някъде я чака принц и веднага ще намерим един куп истории за пепеляшка превърнали се в принцеса. Толкова да съм я чела тая история, че за това и написах на Асос, че беше лоша идея да се оплаче. Асос знам, че работи в ит и е добре платена и може да отдели малка сума, с която да подпомогне друга жена, с не до там добра професионална реализация. Вика му се женска солидарност.
Относно Асосов дори и да си го ползваш за безопасен секс партньор, пак е за предпочитане пред това да търсиш задоволяване на тази нужда с непознати преносители на човешки папилома вирус. Асос е умна много, но допусна елементарна грешка да сподели мимолетния си яд.
Чия е тази цел? Можеш ли да посочиш нечий пост с подобно съдържание? Или целта е само в твоята глава? Като споменах твоята глава, дали ти идва на ум, че последният ти пост носи следното послание:"Ти си умна жена, изкарваш достатъчно и можеш да платиш за постоянен и безопасен секс партньор." Съвсем не твърдя, че случаят Асос-Асосов е такъв, а че твоят пост го изкарва точно така.

# 83
затова никога не коментирам мъжете на приятелки, когато ми споделят и се оплакват. после като се сдобрят, те намразват Simple Smile)))))))) ако някоя ми се оплаква винаги казвам "ауу" или "хмм" или "Sad".  посмееш ли да кажеш нещо по0критично в отговор на нейното оплакване/жалване, гневът и омразата са ти гарантирани след няколко дена, когато приятелката ти се самоубеди, че мъжът й е супер, а твоето е женска завист или и аз не знам Simple Smile

# 84
  • София
Прочетох пак цялата тема и не намерих нищо за евентуалната многогодишна безработица на Асосов, но това са безсмислени подробности. Струва ми се странен негативизма към съпрузите на жени, които по една или други причина имат по-високи доходи от половинките. Нали  сме равни, защо да не можем да печелим повече? Заради мачовското его ли?

Асос, късмет с помощницата!

# 85
Бодибютифул права си напълно. И аз допуснах елементарна грешка да коментирам, като предварително съм наясно какъв коментар ще получа. И от мен успех с помощницата.

# 86
  • София
Прочетох пак цялата тема и не намерих нищо за евентуалната многогодишна безработица на Асосов, но това са безсмислени подробности. Струва ми се странен негативизма към съпрузите на жени, които по една или други причина имат по-високи доходи от половинките. Нали  сме равни, защо да не можем да печелим повече? Заради мачовското его ли?
Принципно си права, но все още ми се струва, че съществуват повече възможности за работа за мъжете. Особено в България ми се струва трудно намирането на ниша за бизнес
Освен това доста жени нямат (нямаме, и аз съм от тях) фантазия и размах на мисълта в насока - какво биха могли да правят и да изкарват пари от него.

# 87

Не е споменаванно само  в тази тема. След като си прочела цялата тема, значи си прочела и това:
...не за пръв път чета, че Асосов не работи, а тя издържа фемилито.
В същия пост споменах и че най-нормалното нещо е, ако мъжът остане без работа за даден период, жената да удари едно рамо. Така както аз очаквам рамо от него в труден момент, бих дала аз рамо на него. Повтарям го, след като си го пропуснала. Междувпрочем, има сериозна разлика между това жената да има по-висок доход от мъжа и жената да е единствената с доход в семейството. Това го споменавам като принципно положение, а не като коментар към конкретния Асосов случай.

# 88
  • София
...
Принципно си права, но все още ми се струва, че съществуват повече възможности за работа за мъжете. Особено в България ми се струва трудно намирането на ниша за бизнес
Освен това доста жени нямат (нямаме, и аз съм от тях) фантазия и размах на мисълта в насока - какво биха могли да правят и да изкарват пари от него.

ММ и аз пък непрекъснато виждаме ниши за бизнес, за жени:

1. Почистване - по офиси и домове. Докато не ми се наложи наскоро спешно да търся чистачка за офиса, си мислех, че има предлагане. Нанайци...във Варна пък Доместина са затворили, нямало кой да работи...
2. Частни занимални след държавно училище. Тук може да добавя услугата, която предлага Контесата в Канада, която е нещо като надомна частна детска градина.
3. Йога курсове/занимания по офисите. (Нужна е е една лична постелка, която всеки да си носи и сам да си чисти).
4. Счетоводни и ТРЗ услуги: повечето фирми им стига един ден от седмицата счетито да им идва в офиса, а не някой да ходи да носи фактури и т.н. в счетоводната фирма.

Вероятно има още много, това ми идва на прима виста.

# 89
  • София
Не съм изчела темата, освен първия пост. Ако мъжът изкарва достатъчно пари, не виждам драма да не се занимава с падналите врати на шкафовете. Жена му може да разчита на някой майстор, който да свърши това срещу съответната сума. За мен е по-важно същият този мъж да отделя време на семейството си, вместо да забива пирони или да боядисва.

Общи условия

Активация на акаунт