Независима жена

• 29 128
  • 370
  •   1
Отговори
# 345
Крис, от всичко по много е. Тотално промених живота и възприятията му.
И затова сега се чувства пристрастен и обсебен от мен.
Сякаш ако е сам ще спре да диша.
Което за мен е загуба на идентичност и съответно - нездравословно.
За това не го одобрявам.

# 346
Аз обаче се чудя- независима ли съм или просто "невенчана"...щото така де, като принцесата ни гола- ни облечена, та и аз- имам мъж, ама сме си никакви...и питам доколко съм по-независима от омъжените...
А защо не се ожените? Според мен, единственият плюс на липсата на брак, е страстта. Плюсът на брака е официалният статут запред хора. Иначе нито едното нито другото не е гаранция за независимост, защото както много добре каза кристина1980, независимостта на жената в отношенията е свързана с това кой кого обича повече (най-вече). Има и други фактори, но този е най-важен.

# 347
Нещо ново по темата, емпирично. Снощи пак открих, че към мен има много по-гадно отношение като към сама жена от разни административни органи, полиция и тн, отколкото като когато пратя мъжа ми да се разправя. Не знам дали е заради моите личните качества, това, че не съм германка или това, че жената е "по-слаба" и можеш да си грубиянстваш, колкото искаш, докато с 2 метра мъж е по-трудно. С него никой не смее.  Та от тази гледна точка, днес се благодаря, че не съм сама жена, поне в моя случай това играе роля. Това, обаче, ме кара да имам ниско самочувствие за някои неща и се чувствам унизена. Та понякога хич не се чувствам независима и не е свързано с финанси, а с това, че някои хора си позволяват неуважително отношение като съм без мъжа ми (например полиция, съсед), а са самото уважение като съм с него.
Залагам 5 лева, че е точно защото си източноевропейка.

# 348
И аз всеки път благодаря, че не съм сама жена и дори съветвам жените зорлем да не стават сами жени. Но най-добре е мъжът пристрастен, пък жената независима, и по възможност в брак.

# 349
Аз пък съм супер успешна, дори и в БГ институции. Влизам, усмихвам се мило и се правя на притеснена и объркана. Работи навсякъде, а ако са и мъже, и чантата ми носят.

# 350
И аз нямам никави проблеми и драми с институции, катаджии, отношение и т.н.

# 351
  • някъде в орбита...
Което за мен е загуба на идентичност и съответно - нездравословно.
За това не го одобрявам.
И аз така, напълно съм съгласна Hands Plus1

# 352
https://
Открих какво е независима жена в брак - мъжът и е пристрастен към нея, а тя си е самодостатъчна и най-важна.

Заради това изречение си заслужаваше да прочета темата, велико прозрение, много ми хареса! Знаех си, че си умна жена Flowers Tulip

# 353

ами и аз така си мисля, че поне частично е това. Според мен, полицаите си позволяват да се правят на важни там, където мислят, че ще им се размине.

# 354

ами и аз така си мисля, че поне частично е това. Според мен, полицаите си позволяват да се правят на важни там, където мислят, че ще им се размине.

Подкрепям. Не толкова защото си жена, а защото не си германка. Полицаи / милиционери навсякъде по света стават хора с един и същ манталитет - повишена агресивност, която се опитват да контролират вкарвайки я в законови дрехи. Колкото и да са прости, първото нещо на което ги научават колегите им е докъде и с кого могат да прекрачват законовите рамки. Без да пострадат, защото обикновено са и страхливи.

# 355
  • София
Ако си достатъчно добър в работата си, зависимостта не се усеща, защото няма да си помислят да те пипнат, а даже и може да са зависими от теб да не би да решиш да отидеш да работиш другаде.

Няма незаменими хора и който го разбере навреме, ще си спести много разочарования. Mr. Green

# 356
  • Ямбол
Ако си достатъчно добър в работата си, зависимостта не се усеща, защото няма да си помислят да те пипнат, а даже и може да са зависими от теб да не би да решиш да отидеш да работиш другаде.

Няма незаменими хора и който го разбере навреме, ще си спести много разочарования. Mr. Green

Съгласна съм, но това не пречи на независимостта. Когато си добър, вратите за работа са отворени. Един ще те замени, друг - ще те приеме. Когато го постигнеш, няма да мислиш за разочарования!

# 357
  • София
https://
Открих какво е независима жена в брак - мъжът и е пристрастен към нея, а тя си е самодостатъчна и най-важна.

Заради това изречение си заслужаваше да прочета темата, велико прозрение, много ми хареса! Знаех си, че си умна жена Flowers Tulip

И е така, и не е!
Ужасно е някой да е пристрастЕн към теб- нямаш мира, все ти се вре из краката и ръцете, не ти оставя време за практикуването на самодостатъчността ти.
Има моменти, в които ти се иска да забегнеш на безлюден остров.

# 358

Съгласна съм, но това не пречи на независимостта. Когато си добър, вратите за работа са отворени. Един ще те замени, друг - ще те приеме. Когато го постигнеш, няма да мислиш за разочарования!

Харесването е зависимост. Казали са го (много) по-умни хора от мен. Ако си дабър в работата, не си зависим от работодател. Зависим си от самата работа, защото  я харесваш.

# 359

Подкрепям. Не толкова защото си жена, а защото не си германка. Полицаи / милиционери навсякъде по света стават хора с един и същ манталитет - повишена агресивност, която се опитват да контролират вкарвайки я в законови дрехи. Колкото и да са прости, първото нещо на което ги научават колегите им е докъде и с кого могат да прекрачват законовите рамки. Без да пострадат, защото обикновено са и страхливи.
Точно power tripping. Много хора са така на разни такива длъжности. Полицаите по един начин, но в много професии някои хора си избиват комплексите и то много добре подбират спрямо кого какво може. Аз в България не съм си имала вземане даване с полиция, но пък съм виждала пауър трипинг по други места.

не знам дали си прав за пола, защото физическата сила си има значение. Мъж от низвергната класа е по-скоро физически застрашен, могат да го набият/ в америка и убият. Но пък към жената, защото е физически беззащитна и по-емоционално реактивна, поведението е много унизително и грозно, без физическо насилие.

fcuk the police!!!!!

Последна редакция: нд, 03 сеп 2017, 20:30 от bodybeautiful

Общи условия

Активация на акаунт