НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 117

• 67 483
  • 799
  •   1
Отговори
# 660
Не е и според мен.
Нито аз, нито детето имаме дори една пъпка от комар това лято. Аз съм на режима, но дечко-тц.
По-скоро е от кръвната група, еднаква сме с него  Thinking

# 661
Амур, преди седмица така ме направиха на решето, че от чесане вече имам корички от рани. За мен това не е вярно.
Доколкото разбрах от цитата, това е валидно няколко часа СЛЕД ВМ хранене.Затова и мен след ВМ вечеря не ме закачат.За разлика от времето ПРЕДИ вечеря, когато съм хапнала някой плод....налитат и още как.   Laughing

С мъжа ми сме една група, него си го похапват, мен-не.Моята вечеря е ВМ, неговата стандартна, с хляб.

# 662
Значи другъде е истината.....Simple Smile

# 663
  • София
О, вярно си е. Комари не ме хапят от години.
Един ме ухапа това лято и малко се изненадах Grinning

# 664
Ако не се спортува ще има ли ефект от режима?

# 665
да

купих сметаната на хармоника - едва я намерих, фантастична е, но и цената й също Simple Smile

# 666
Аз тотално се провалих в последните няколко дена.  Blush
Направо си се отпуснах, взех да си хапвам нережимни палачинки, млечен шоколад и боб даже ядох, пък снощи в пилешката кавърма реших да сложа и грах  Crazy
Лоша новина: спрях да свалям килограми.
Добра новина: не качвам кг, а обиколките ми продължават да се смаляват.
От Понеделник скачам в режима отново, дано да е също толкова успешно както и предния път.  Praynig
Искам си отново онази луда енергия и еуфория до която ме докарваше липсата на въглени и наличието на мазнинки.

# 667
и на мен явно млечните вече ми пречат, а до скоро не беше така Disappointed Relieved
вчера имах забързан ден, без възможност да мисля за храна и наблегнах на сметана, овче сирене, маслини и зеленчуци + какаово, кокосово масло и половин пържола /само толкова имах Satisfied /; ядки пропуснах точно, за да не литне кантара нагоре, а те са най-лесната храна вън - днес съм +1 кг. - доста съм ядосана Imp

нормални ли са подобни колебания - за три дни успявам да съм плюс/минус три килограма - много ми се струват Scream

# 668
bubanka, благодаря!

Закуската от 1/2 краставица, едно сварено яйце и кашкавал, достатъчна ли е?

# 669
  • Варна
Здравейте!
Снощи ми стана лошо и пребледнях. Майка ми ме накара да изям 2-3 щипки захар и малко домашно ягодово сладко. Вече съм по- добре,но се чудя да ли ми е паднала захарта или е от това,че съм изява днес около 500 калории.
Тази сутрин закуска 3 яйца с 3-4 зелени маслини,обяд след 3 часа около 200-250 грама гъби на барбекю в ресторант
Вечерта не бях гладна и огладнях около 9 , но не ядох.Може би трябваше все пак в 9 чачса да ям,защото ми стана лошо около 11 часа.

# 670
организмът ти е млад, не се лишавай от калории
по-добре да беше хапнала нещо в 19 или в 20 часа дори без да си особено гладна, не да чакаш да огладнееш късно и да спестиш съвсем храната
не се сърди, че се "карам" - дъщеря ми е на тази възраст и се изумявам от нехайството към собственото й тяло

# 671
  • София-Младост
500 калории са ужасно малко според мен...гъби на баребекю са ок, ама добави им една пържолка поне;)

# 672
bubanka, благодаря!

Закуската от 1/2 краставица, едно сварено яйце и кашкавал, достатъчна ли е?
Ако не огладнееш в следващите поне 3-4 часа, да.Ако след 2 часа си гладна, не е.

И пак за калориите....цитирам се от другата тема.    Laughing

Цитат
Понеже често става дума за калориите, днес си направих труда да изчисля, приблизително, моите за деня.
Та:
мазно кафе-с 10 гр краве масло и 2 с л кокосово
3 бъркани яйца с 50 гр сланина, 50 гр биволско сирене, с 10 гр масло в тигана
мазно кафе, като първото
200 гр сьомга, 100 гр печени чушки
В сайта "храните.инфо" това до тук ми дава
1676 калории
72% мазнини
24% протеин
5% въгле.
А не съм включила никакъв плод (какъвто ям почти всеки ден), нито черен шоколад, от който хапвам поне 20 гр, т.е. един ред, нито салати някакви.Предполагам, с тях калориите ще скочат още.

Пп:добавих 200 гр грозде, 100 гр сини сливи и 20 гр натурален шоколад.
+ още 311 калории.
До тук 1676+311=1987 калории.
Като не съм сигурна дали плодовете не са повечко реално....    Laughing
А ако добавя и заквасена сметана към плодчетата, става особено "красиво" откъм калории....

Това ми е ден с нормално количество храна, доста често се случва да ям повечко...
Та, реално си отслабвам с около 2000 калории дневно, средно пресметнато...ако един ден са малко, то в следващите добре ги наваксвам.    Laughing

С което не искам да кажа, че всеки ще отслабва с толкова калории, просто "намеквам" да не се страхувате толкова от тях.    Laughing

# 673
Краси, браво щом отслабваш с толкова много плодове в менюто
без таблици /с тях вероятно бих била по-коректна/, в тези 300 гр. грозе и сливи има около 50 гр. въглехидрати

# 674
  • n/a
Плодовете са коварни. Не става от едно ядене понякога, но
след време реално проблемите си се появяват. Дано не се
получи, де, Краси Simple Smile, може и преди да си го правила и да не
е дало кофти ефект. Дано.
А който дълго време е карал на без-калории, трудно преми-
нава на повече. По-трудно е от без-мазно към мазно. Това
да се брои в категорията "искрено и лично" Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт