нормални ли са тези взаимоотношения

• 28 432
  • 403
  •   1
Отговори
# 45
Кения, можеш да се виждаш с който си искаш, за колкото време искаш.Никой няма право да ти забранява каквото и да било, ти си пълнолетна!

НИКОЙ не определя с кого АЗ ще се виждам откакто съм станала на 14 години.

Вие май живеете в различен свят. Авторката описва моногамна връзка, което предполага, че партньорът ви очаква известни ОГРАНИЧЕНИЯ.

А, със сигурност не живеем в един и същи свят с авторката. Слава богу, аз съм омъжена, но не за примат, който смята, че съм негова собственост. Единствените ограничения, които спазвам са тези наложени ми от закона и тези, които си наложа сама, според собствените си разбирания за редно и нередно. За щастие съм попаднала на партньор с еднакъв на моя светоглед. Ако случайно се появи разминаване между очакванията ни, то тези разминавания се обсъждат, като разговорът не включва епитети като "изрод" и какво още беше.

Мъжът ми познава един от бившите ми, с когото аз съм в чудесни отношения. Излизам с бившия както сама така и с половинът, според зависи. Прегръщам го, когато го видя и когато се разделяме, защото сме приятели и винаги ми е драго да се видим. Мъжът ми даже го харесва. Съпругът ми, пък, работи с бившата си в една фирма. Дали си дърпам плитките от нерви по цял ден?

# 46
Първо, явно имате различия в светогледа и толерантността към някои неща.

Второ, трябва да си решиш дали си склонна да приемеш неговите виждания по въпроса или държиш на своите. Нито едно от двете решения не е грешно по принцип, но ако приемеш трябва да спреш всякакви връзки с бившия, а ако не приемаш да те ограничават се разделяйте.

Трето, каквото и да има между вас, да те обижда така е недопустимо. Даже сега да си мислиш, че си забравила и простила, един ден ще си припомниш (лоша рана заздравява, лоша дума не се забравя). В този смисъл връзката ви вече е отровена и няма бъдеще. Или поне има зароване мина под вас. Да не говорим, че щом сега се държи така то утре, ако се ожените се почувства с повече права над теб, може и да почне да те пердаши.

# 47
Бягай надалече - кратко и ясно. Wink 1-во до такава степен ревнуват само неуверените в себи си "мъже",а на 30 години е мъж - прочитайки първоначално реших,че става въпрос за 16-17 годишен пикльо.А относно обидите - боклук,който не е в състояние да уважава жената до себе си,такъв не ти трябва.А приказките,че не искал да е с теб,защото било агония-жалък опит за манипулация!
ПП: Аз съм ревнива попринцип,може да си направиш извод,щом за мен това е абсурдно поведении от негова страна!

# 48
Недопустимо е някой да те нарича уличница и изрод. Според мен той просто иска да те гледа как се измъчваш, плачеш и ти е гадно в момента, понеже и той се е чувствал така.
Но не мисля, че и ти си права. В тази оплетена ситуация на ха единия, ха другия, позитивна реакция ли очакваше да предизвикаш?
Щом бившият е по-добър от настоящия, събери се с него, така или иначе мъж вербален насилник не е Божи дар. Ако той не те иска, оставяй ги и двамата и търси щастие при трети (по възможност не техен приятел).

# 49
  • Варна
Новият ти е пълен задник. Не ща да коментирам повече, темата е много обширна. Аз бих си плюла на петите.

# 50
По принцип да подразниш настоящия с бивши си е класически шит тест. Ей така да видиш като размахаш плаща, какво ще е нивото на агресия.

А тук нивото е високо, плюс това издава и дълбоко вкоренена мизогиния. На мен думичката "боклук" предизвиква бяс и планиране как да скрия трупа- много я мразя. Ми като е боклук жената, той- Божеството, какво прави с нея? Или иска някоя изтривалка, да си четка егото?

Махай се от тоя. И преди това му прати заразен файл да му криптира компютъра.

# 51
Новият ти не струва, ясно е, обаче и ти май не знаеш какво искаш.

Имало е случаи, в които съм излизала по 8-9-10ч с настоящият си приятел/ тогава приятел/ и бившият ми не ми е правил номера, разбирали сме се..
Само вие си знаете какво сте правили с настоящия ти приятел по време на тези срещи, но може би от там му идват съмненията.

# 52
По принцип да подразниш настоящия с бивши си е класически шит тест. Ей така да видиш като размахаш плаща, какво ще е нивото на агресия.

А тук нивото е високо, плюс това издава и дълбоко вкоренена мизогиния. На мен думичката "боклук" предизвиква бяс и планиране как да скрия трупа- много я мразя. Ми като е боклук жената, той- Божеството, какво прави с нея? Или иска някоя изтривалка, да си четка егото?

Махай се от тоя. И преди това му прати заразен файл да му криптира компютъра.
+ 1

# 53
Авторке , за "бой си си ". Не го казвам в прекия смисъл. Но си създала ситуация, при това съвсем съзнателно , да извадиш "звяра". Има едно нещо , и то се нарича човешко достойнство. Ти си засегнала точно егото на човека до себе си с тези демонстрации. Първо- новият вече знае , че си предавала бившия с него! Второ-бившият ти те е оставил да "си развяваш коня" . И ето го резултатът. Трето- настоящият ти ти е казал в прав текст , че не му е приятно, но ти , прекрачвайки всякакви граници , си отишла да се гушиш с бившия и после "за да сме си честни" , си му описала и детайли. Е , как очакваш да реагира?!
Ами помисли си ти какви си ги забъркала. И най- вече , защо. Какво ти липсва , какво целиш ?
Очевидно не познаваш мъжката психика. Ти в момента си просто обект в сблъсък и съперничество между двама мъже. И си поставила на карта мъжеството им. Те се борят помежду си . Не че ти си важна- не , не си.
Точно по повод на твоите недомислици , двамата са в съревнование помежду си. И никой от тях не те взема насериозно.
Така поне аз смятам.
И нещо повече- ако искаш да си се виждаш с бивши , си намери партньор, който няма да възрази. Изборът е твой. Ти си избрала ревнив приятел , който не е съгласен с това. Как очакваш да се напаснат нещата . Този не е твоят човек, но и ти не си неговият. Наистина ще си изпросиш боя. И за какво му ревеш сега ? Кое не ти беше ясно , като тръгна на среща с бившия , въпреки несъгласието му. Да те похвали ли ?
Може да е агресор , може и да не  е. Той си следва неговите представи за връзка. А твоето поведение не се вписва в тях. И , да , няма право никой да обижда така гнусно. Но и никой , който уважава партньора и връзката си , няма да прави подобни демонстрации. Връзката трябва да е на основа на взаимно доверие , но и на зачитане на желанията на човека до теб. Айде да не продължавам , защото ще ни се накарам още повече. Помисли си ти какви ги вършиш и защо. От теб идват проблемите. Ти ги създаваш.

# 54
  • Монреал
За всички, които съветват авторката да зареже настоящия (ако той не я е зарязал вече): Да, той може да е ревнив и груб, ама и тя е смотана шматка, та и да го зареже, трудно ще си намери нов, който да я обича и уважава с такива ковренски номера. Този поне не и е посягал, въпреки, че е бил яко бесен и унизен. По-скоро да се надява, че настоящия (или поне бившия) ще я прибере и да си седне на задника, ама...

# 55
Авторке , за "бой си си ". Не го казвам в прекия смисъл. Но си създала ситуация, при това съвсем съзнателно , да извадиш "звяра". Има едно нещо , и то се нарича човешко достойнство. Ти си засегнала точно егото на човека до себе си с тези демонстрации. Първо- новият вече знае , че си предавала бившия с него! Второ-бившият ти те е оставил да "си развяваш коня" . И ето го резултатът. Трето- настоящият ти ти е казал в прав текст , че не му е приятно, но ти , прекрачвайки всякакви граници , си отишла да се гушиш с бившия и после "за да сме си честни" , си му описала и детайли. Е , как очакваш да реагира?!
Ами помисли си ти какви си ги забъркала. И най- вече , защо. Какво ти липсва , какво целиш ?
Очевидно не познаваш мъжката психика. Ти в момента си просто обект в сблъсък и съперничество между двама мъже. И си поставила на карта мъжеството им. Те се борят помежду си . Не че ти си важна- не , не си.
Точно по повод на твоите недомислици , двамата са в съревнование помежду си. И никой от тях не те взема насериозно.
Така поне аз смятам.
И нещо повече- ако искаш да си се виждаш с бивши , си намери партньор, който няма да възрази. Изборът е твой. Ти си избрала ревнив приятел , който не е съгласен с това. Как очакваш да се напаснат нещата . Този не е твоят човек, но и ти не си неговият. Наистина ще си изпросиш боя. И за какво му ревеш сега ? Кое не ти беше ясно , като тръгна на среща с бившия , въпреки несъгласието му. Да те похвали ли ?
Може да е агресор , може и да не  е. Той си следва неговите представи за връзка. А твоето поведение не се вписва в тях. И , да , няма право никой да обижда така гнусно. Но и никой , който уважава партньора и връзката си , няма да прави подобни демонстрации. Връзката трябва да е на основа на взаимно доверие , но и на зачитане на желанията на човека до теб. Айде да не продължавам , защото ще ни се накарам още повече. Помисли си ти какви ги вършиш и защо. От теб идват проблемите. Ти ги създаваш.

Принципно си права. Обаче не забравяй, че тя не е изневерявала. Видяла се е с приятел. Да бившо гадже, но е човек с който са си запазили добри взаимоотношения. Освен това му е казала, че ще се вижда, а не се е крила.
Ревността е нормална. Авторката не е съобразила.
Обаче неговата реакция не е нормална. Не е нормално да стискаш някой за лицето, ръцете, да го наричаш уличница, боклук и изрод.
Последните две случки също са показателни. Особено втората.

# 56
  • Монреал
Принципно си права. Обаче не забравяй, че тя не е изневерявала. Видяла се е с приятел. Да бившо гадже, но е човек с който са си запазили добри взаимоотношения.
Ти наистина ли не вдяваш колко различно изглежда това в очите на настоящия, който познава бившия (+ авторката ) и ги знае що за стока са?

Тя може да описва историята невинно, тя може и самата да не вдява за какво я използват, ама настоящият е наясно и директно си и го е казал. Тя обаче...

# 57
Че авторката е сбъркала и е престъпила желанието на настоящата си половинка да не излиза с бившия, е едно на ръка. Но да не забравяме кой е основният "грешник" в случая - агресорът! Типичният балкански субект, който не е джентълмен, не уважава жена си, бие я и я нарича с грозни думи! Ако някой мъж ме нарече изрод, уличница и боклук, каквото и да съм направила, в същата секунда ще е мъртъв за мен! Камо ли да се влача в краката му с молба да ми прости! Яд ме е като виждам какви гъски /извинявам се за  израза/сме понякога жените!

# 58

Принципно си права. Обаче не забравяй, че тя не е изневерявала. Видяла се е с приятел. Да бившо гадже, но е човек с който са си запазили добри взаимоотношения. Освен това му е казала, че ще се вижда, а не се е крила.
Ревността е нормална. Авторката не е съобразила.
Обаче неговата реакция не е нормална. Не е нормално да стискаш някой за лицето, ръцете, да го наричаш уличница, боклук и изрод.
Последните две случки също са показателни. Особено втората.
Аз съм съгласна с теб за това, че човека не е стока и е за избягване, за мен си е опасен и никога не бих останала с човек, който си позволява да се държи така (още от обидите, какво остава за физически тормоз).
НО смятам, че авторката несъзнателно привлича такива типажи с поведението си.
Аз не харесвам този тип хора.
Уж са честни, уж обещават да ти казват всичко, много говорят за доверие, но накрая си правят, каквото им скимне и се опитват с чиста съвест и с чисти ръце да правят неща, които са явно неприятни за половинката. Не е изневерила, хубаво, ама поведението й е дразнещо и доста неуважително.

Един от бившите ми е мой близък приятел. ММ никога не ми е правил проблем за срещите с него, но първо те не са "срещи", а тук таме се виждаме, ММ понякога е с нас, понякога не. Освен това въпросният бивш никога не е предлагал да се виждаме дискретно, което направо звучи... да, ясно е как звучи. И ако някога ММ беше дал знак, че не му е приятно, бих разредила контактите. Аз знам, че не бих се чувствала комфортно ММ да се прегръща с бившите си и да излиза с тях било то дискретно или не при така описаната предистория. Особено при тази предистория.

# 59
Елора , аз се опитвам не да оправдавам него , а да посоча на авторката грешките.
Не виждам какво ще и бъде полезно на нея това , да оплюем дружно агресора.„
Според мен по-полезно би и било да се замисли над собственото си поведение , за да не създава за в бъдеще подобни положения.
Наистина , тук си е имало триъгълник в миналото. Не  е невинна среща с някакъв бивш.
И , според мен , тя е наясно с реакцията. Говорили са за това и знае мнението му. Тоест-тя е прекрачила допустимата граница. И то , съзнателно. Не само това , а и демонстративно.
Него няма какво да го коментирам . Ако беше мъжага , просто е трябвало да и покаже вратата и дотам.
Но тя не осъзнава своите грешки. Чувства се жертва , а не  е .Би станала жертва , ако остане с този.
Но и ако ги прави подобни за в бъдеще , пак ще реве тук.

Общи условия

Активация на акаунт