Да родиш на 16

• 95 493
  • 1 411
  •   1
Отговори
# 525
  • Tам през Атлантическия океан
Каква ирония а ? :О))

Да родиш прекалено млада аУУу
да родиш късно (примерно след 45 + ) аууууууу

разлика във възрастта при парньорите (особенно когато жената е ПО ) Ауууууу

Има си неща, които се правят по правилата и са така измислени и специално прроектирани, че да се правят по правилата, но има и други, чисто житейски, за които правила няма. Инженерните или административни системи са така направени, че можеш да проследиш схемата и да минеш по правилата като си спестиш ресурси. Обаче в живота, когато става въпрос за деца, семейство, работа и подобни, особено за нещата свързани с възпроизводството и всичко, което попада в сивата зона, правилата са исторически, а не дизайнвани, и са толкова разтегливи, преплетети и неподлежащи на автоматиззиране, че всеки може да живее както реши или му се стекат обстоятелствата. Няма да се събори светът, ако една жена забременее и роди, нито ако не роди -ще се изнени нейното и на околните отношение по незнайни причини.

Мен ме изненадва доонякъде идеята за "нямаше да седи срещу мен", а преди това "съжалявам, че се поддадох да родя толкова рано". Е, последно кое от двете? Все едно "колата студена ли я искате? - не. - Значи без лед, така ли? - С лед, но малко.". Ако има един мегдан, хем детето да е същото, ама да не се ражда баш сега, а след две години. Ехо, хора, нещата не стават така! Тогава нито вие щяхте да сте същите, нито детето да е същото! Все едно да клонирате едно дете и да го родител пет годинни по-късно, обаче вие да сте живяли през тези 5 години. Същото ли щеше да е?

+ 1

споделям )

# 526
  • София
Май ще искаме звуков файл, че така се губи градацията на звуците, т.е. кое "аууу" е по-страшно.

# 527
bgtatko81, разбира се, че имам мечти, че кой няма? Какво пречи с дете да ги постигна? Работя като счетоводител в държавно предприятие и уча задочно Simple Smile и т.н и т.н имам скромнички мечти .. но всичко по реда си Simple Smile
Как работиш като счетоводител, щом нямаш още бакалавър, а ако си със средно, трябва да имаш 8 години стаж? newsm78
Закон за счетоводството:
Цитат
Чл. 35. (1) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Съставител на финансов отчет може да бъде лице, което отговаря на посочените изисквания за задължителна минимална степен на завършено образование и съответстващ към него професионален стаж, както следва:
1. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2006 г.) с висше счетоводно-икономическо образование и стаж в областта на счетоводството, външния, вътрешния одит и финансовата инспекция, данъчните ревизии или като преподавател по счетоводство и контрол, съответно:
а) при магистърска степен - 2 г.;
б) при бакалавърска степен - 3 г.;
в) при степен "специалист" - 4 г.;
2. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2006 г.) с друго висше икономическо образование и 5 г. стаж в областта на счетоводството, външния, вътрешния одит и финансовата инспекция, данъчните ревизии или като преподавател по счетоводство и контрол;
3. със средно икономическо образование и 8 г. стаж като счетоводител.

# 528
Май ще искаме звуков файл, че така се губи градацията на звуците, т.е. кое "аууу" е по-страшно.

... за всеки различно Wink

Шарки на бъди буквалист  Wink

# 529
  • Велико Търново
bgtatko81, разбира се, че имам мечти, че кой няма? Какво пречи с дете да ги постигна? Работя като счетоводител в държавно предприятие и уча задочно Simple Smile и т.н и т.н имам скромнички мечти .. но всичко по реда си Simple Smile
Как работиш като счетоводител, щом нямаш още бакалавър, а ако си със средно, трябва да имаш 8 години стаж? newsm78
Закон за счетоводството:
Цитат
Чл. 35. (1) (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Съставител на финансов отчет може да бъде лице, което отговаря на посочените изисквания за задължителна минимална степен на завършено образование и съответстващ към него професионален стаж, както следва:
1. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2006 г.) с висше счетоводно-икономическо образование и стаж в областта на счетоводството, външния, вътрешния одит и финансовата инспекция, данъчните ревизии или като преподавател по счетоводство и контрол, съответно:
а) при магистърска степен - 2 г.;
б) при бакалавърска степен - 3 г.;
в) при степен "специалист" - 4 г.;
2. (изм. - ДВ, бр. 33 от 2006 г.) с друго висше икономическо образование и 5 г. стаж в областта на счетоводството, външния, вътрешния одит и финансовата инспекция, данъчните ревизии или като преподавател по счетоводство и контрол;
3. със средно икономическо образование и 8 г. стаж като счетоводител.

Това е за съставител на ГФО. Иначе за оперативен счетоводител няма проблем.

# 530
Не е по темата, но много лесно може да работи като счетоводител и без стаж и образование.
Назначават я за касиер-счетоводител или оперативен.
А какво върши е друг въпрос.
По темата - не одобрявам бебе на 16 г.
Но ако дъщеря ми го иска ще я подкрепя и ще помагам колкото мога.
Много тъжно ще ми стане, ако без да ми каже се готви да се нанесе при уж заможната свека.

# 531
  • Sofia
Мислих я и аз темата вчера - истинска-неистинска, кара те да се замислиш. За моите деца ми е общо взето ясно как ще постъпя, по-скоро мислих върху ситуацията защо 16-годишно момиче иска да ражда и да прави семейство - защото за мен това е най-странното в този казус.
...
Като изключим детинския отговор "Защо не", бих дала друго обяснение:

Защото това са им ценностите. Това са Николета, Златките, футболните съпруги - всички си "подлагат" доживотна издръжка посредством бебе.  Това са им ценностите - секс, пари, прическа, маникюрче, силиконче, някой друг да те издържа, да не работиш. Образованието, професионалната реализация не са никаква ценност за тях. Вероятно и за майките им не са били и не са ценност и сега. "Долуподписаната" им е най-ценния актив и с нея си пробиват път напред.

Шарки, чета те много внимателно наистина и уважавам гледната ти точка, както и преживяното от теб  Hug Peace  Но държа да отговоря и аз на по-горния въпрос, защото имам друго мнение, опит и позиция. Изобщо не считам, че съм правило, по-скоро съм изключение от общата извадка, но все пак светът е шарен, нали?  Sunglasses

Лично аз на 16 още нямах гадже. За първи път секс правих на 18+. Но помня, че още на 14 се събуждах и си лягах с розовата мисъл в главата си за ... бялата рокля, любовта, сватбата ми, трите деца в дома ми... помня, че винаги много силно съм искала да бъда майка, булка, любима. Много силно съм копняла за бебета. Може да е повишен майчински инстинкт, не зная причината, може да е хормонални нива или нещо друго. Фактите и спомените обаче са ми следните - от 14-годишна се виждах как пораствам, омъжвам се и създавам семейство с минимум 2 деца. Е, животът ме опроверга, на почти 40 съм, с единствен син /мъжът ми не желае второ/. Възпитанието ми също е такова, че категорично не толерираше секс на ранна възраст, бях многократно уведомявана за презервативите и че все пак, ако правя секс, задължително да е с кондом. Слушах, да ти кажа. И не съжалявам. Омъжих се на 25, родих на 26, след завършено висше, след започната работа, както се вика - всичко по реда си. Но вътре в себе си знам, че още на 14 имах план и визия в главата си за дом, семейство и деца. И си ги исках, планирах и борих за тях. Разбираш ли ме? Мотивите и причините на хората са различни. Това се опитвам да кажа. Съдите някои хора тук много крайно и прибързано, без да отчитате разнообразието на натурите, индивидуалностите. Аз се опитвам да бъда по средата. Да намеря Златната среда. Пътят. Подходящото, оптималното решение. Не да съдя, заклеймявам и критикувам. Това е лесно. Не мислите ли?

Признавам си, че отдавна тема в бг-мамма не ме е завладявала толкова като тази. И наистина мисля, че не е пързалка. А ако е , нищо - полезна е. Тук прочетох доста неща, които допълнително ме размислиха за хората, света и живота като цяло. Благодаря на всички за дискусията! Дано има смисъл за някого всички изписани думи.

# 532
  • София

... за всеки различно Wink

Шарки на бъди буквалист  Wink
Точно буквалист не съм , звуколист съм Simple Smile

# 533
Винаги в каласовете  е имало момичета и момчета/момчета  където се 'развиват' по бързичко Simple Smile
Спомням си като бях 7-8 клас имахме две момичта  които имаха си приятели и бяха вече правили сеХ , те обикновенно споделяха компаниите на по-големите класове. )
Едно от тези момичета роди преди бала  ) омъжи се за приятеля и досега са заедно и стана баба под 40 )
Изучи се , нормално семейство има , бизнес семеен тоже.
Другата съученичка си завърши , по-късно роди деца .. малко по по друг начин се стекоха нещата при нея .... и те така ) Нищо по различно от нас другите 'захлюпените' тогава Wink
Няма как при всички да е едно и също ,
кмбанарии много
пък съдим само от нашата си :О)))

# 534
Деца не могат и не трябва да гледат деца! Това момиче просто ще съсипе живота си, както  и този на детето, и на семейството си. Обзалагам се, че всеки ден ще си представя как би изглеждал животът и ако не беше родила на 16!
За всяко нещо си има време. Какъв пример ще даде на това дете? Как ще го гледа...Няма смисъл просто да затрива живота си заради една грешка.  За съжаление сексуалната култура на днешните келеши е под всякаква критика и все по-често деца раждат деца.

И преди всичко, нека да бъдем реалисти, деца се гледат с финанси.

# 535
Абе честно казано като гледам по площадките майки на нормална възраст с какви идеи и похвати си гледат децата, се чудя на 16 какво толкова няма да може да направи. Даже може да се справи по-добре...

То пък все едно родилите над 30 не са в небрано лозе, ами всички са минимум сертифицирани Монтесори експерти с изкаран курс по домашно готвене на органик бебешка кухня...

# 536
Деца не могат и не трябва да гледат деца! Това момиче просто ще съсипе живота си, както  и този на детето, и на семейството си. Обзалагам се, че всеки ден ще си представя как би изглеждал животът и ако не беше родила на 16!
За всяко нещо си има време. Какъв пример ще даде на това дете? Как ще го гледа...Няма смисъл просто да затрива живота си заради една грешка.  За съжаление сексуалната култура на днешните келеши е под всякаква критика и все по-често деца раждат деца.

И преди всичко, нека да бъдем реалисти, деца се гледат с финанси.

Съгласна съм с твърдението, че е рано, но останалите са някакви клишета. Първо, нито раждат по рано, нито по-често.
Какъв пример ще даде, също не е ясно. Може да е прекрасна майка, която да научи детето си да не прави нейните грешки и да го обича, а може да е безотговорна лигла, която да не го поглежда. Няма как да знаем.

# 537
Деца не могат и не трябва да гледат деца! Това момиче просто ще си съсипе живота, както и този не детето и на семейството си. Обзалагам се, че всеки ден ще си представя как би изглеждал животът и ако не беше родила на 16!
За всяко нещо си има време. Какъв пример ще даде на това дете? Как ще го гледа...Няма смисъл просто да затрива живота си заради една грешка.  За съжаление сексуалната култура на днешните келеши е под всякаква критика и все по-често деца раждат деца.
Да но пък 'деца' правят сеХ и правят аборти
така по добре ли звучи :О))

Да , за всяко нещо си има време Wink 
при теб това време е едно при други е инак.

Ражданията под 18 няма да станат масови ,
за разлика от абортите
тъй че споко )

В САЩ където младите майки не са изключение ,
все пак не е масово )

# 538
И понеже много написахме за личните избори на младите и лишенията, които следват от тях, се сетих и за обратната страна на нещата.

Изборът на (трудна) кариера може да бъде също толкова обременяващ за един млад човек. Скоро си говорих с 20 годишна жена пилот (в момента инструктор). Ами каза си момичето, че нищо от живота не може да види, че приятели няма, гадже няма, време за излизане няма, пари няма (все още). От 17 годишна се занимава само с летене и учене. Усещаше се, че не е особено възторжена от липсата на социален живот. При все че е личен избор и напълно осъзнат. Каквото и да си говорим, когато животът ти се стече по начин различен от този на мейнстрийма, си е предизвикателство, с което много малко хора могат да се справят. И финансовата - безвъзмездна и безрезервна - подкрепа от родителското тяло е основният фактор, който може да допринесе за успех.  

Пък веднъж попаднал в тая позиция, най-естественото нещо е да започнеш да рационализираш избора си ("прекрасно дете си имам", "смисълът на живота ми", "кариерата-мечта").

Тук няколко жени си казаха личният опит съвсем откровено. Ако от техните мнения не намират тийновете каквото да извлекат, няма какво повече да си кажем.

Последна редакция: чт, 31 авг 2017, 18:03 от изгубен-щъркел

# 539
Абе честно казано като гледам по площадките майки на нормална възраст с какви идеи и похвати си гледат децата, се чудя на 16 какво толкова няма да може да направи. Даже може да се справи по-добре...
Например да взема решенията за тях. Те дори за себе си имат нужда от подписа на родител още за доста неща.
А тези от площадките сигурно и пари са изкарали, за да нахранят децата си за разлика от ученичките.

За съжаление сексуалната култура на днешните келеши е под всякаква критика и все по-често деца раждат деца...
Според мен пък е по-висока.
78 набор съм и имаше доста подобни случаи, тогава презервативът беше много по-рядко използван.

Иначе на 16 г. секс е нормално да правят, според мен. Но отдавна секс не е равно на раждане, за щастие има предпазни мерки, които да ги разграничат.

Общи условия

Активация на акаунт