Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 41

• 38 772
  • 749
  •   1
Отговори
# 45
Първоначално се издава за нормален преглед и с него ти остановяват бременността и след един месец отиваш за направление номер 9 сега варианта ти е да отидеш да анулираш това направление и да ти издаде направление за преглед и след месец да си вземеш пак номер 9

# 46
  • Стара Загора
А цветът нормален ли е?
И чисто жълто като гной с извинение, и прозрачно ми е течало. Не съм му отдавала никакво значение.
Сега вече съм към края и пак е и в двете разцветки.

# 47
Аз имам коластра още от 16-17 г.с. и в началото беше тъмно кафява Flushed После изсветля, сега вече не знам каква е. До колкото знам е нормално да има различен цвят при различни обстоятелства, а същото важи и после за кърмата. Ето тук е добре описано какво да очакваме Simple Smile

https://xedra.wordpress.com/2011/02/21/strangemilk/

# 48
И на мен ми се появяват като жълти корички,което е по-шокиращо защото съм в 16г.с. и съм с плоски зърна Grinning Но имам силен сърбеж още от забременяването в тази област,което според мен значи,че започват да растат,даже се вижда лека промяна.Тялото си знае работата,не се притеснявай. Simple Smile

# 49
Аз също съм с плоски, а и не само-самата кожа е някак много суха-абе странни са си, дори винаги съм мислела, че живот и здраве ще имам проблем с кърмата, но според мамолог всичко е наред.
През последните няколко дни имах странно усещане в тях и явно се е дължало на това. Успокоихте ме Wink

# 50
При същинските контракции втвърдява ли се корема, както при Бракстън-Хикс? Раждала съм нормално, но тогава влязох с 4 см. разкритие без да имам контракции и веднага ми хакнаха системата окситоцин. Нито втвърдяване усетих, нито интервалите на контракциите, само постоянна тъпа нестихваща болка, докато не получих пълно разкритие. Интересно ми е без окситоцин контракциите като Бракстън-Хикс, но болезнени ли са?

# 51
Ох, нещо се обърках с тези направления. Понеже АГ, която съм избрала да ми наблюдава бременността ще е на работа чак след 2 седмици, реших да отида на друг лекар за установяване на бременността, пък после да се запиша при нея за ЖК.
Отидох при личния лекар за да поискам направление за установяване на бременността. Сестрата не беше много наясно какво направление трябва да ми даде, а заместващата лекарка на моето джипи също не знаеше и се питаха една-друга. Накрая ми дадоха направление с код 9 първоначален избор на специалист АГ - програма "Майчино здравеопазване"
Имам чувството, че това е направлението, с което трябва да се запиша за наблюдение на бременността при избрания АГ. Тоест преди това май трябва да ми дадат друго направление за първоначално установяване на бременността.
Моля ориентирайте ме, какво точно направление да поискам от сестрата, защото очевидно тя не знае и няма кого друг да питам.

Лара, просто отиди при личния и върни това направление, за да го анулират и кажи да ти издадат най-обикновено за преглед при гинеколог. Аз така си взех от личната понеже не ми се обясняваше толкова рано, че съм бременна най-вероятно и нямах никакъв проблем после при лекаря, който само ми я установи. След това не съм искала да се записвам при него на ЖК.

# 52
ох, момичета и аз чета противоречиви неща за тези контракции. И мен ме интересува какво е усещането. Честно, имам лошо усещане за онези, които имах преди няколко вечери, защото имах и напрежение ниско долу като при констипация/менструация, изобщо много беше неприятно. А сега чета, че така се усещало когато почва процеса. Нямам търпение да отида на лекар и колкото и да се опитвам да не го мисля, се притеснявам. От тогава насам не съм имала никакви проблеми, съвсем лекички контракцийки и бебето ме бие и е много активно. Но дори интензивните подготвителни контракции могат да скъсят сервикса, така чета.  Тогава бях  и много гладна и се чудя дали гладът не е предизвикал контракции. Често сънувам, че раждам бебенцето.

# 53
При същинските контракции втвърдява ли се корема, както при Бракстън-Хикс? Раждала съм нормално, но тогава влязох с 4 см. разкритие без да имам контракции и веднага ми хакнаха системата окситоцин. Нито втвърдяване усетих, нито интервалите на контракциите, само постоянна тъпа нестихваща болка, докато не получих пълно разкритие. Интересно ми е без окситоцин контракциите като Бракстън-Хикс, но болезнени ли са?

Със и без окситоцин контракциите са едни и същи. Просто окситоцина ускорява процеса и с него стават по-интензивни и чести. При теб явно са били много на често и затова си ги усетила като постоянна болка.

# 54

Как 2х1? Сутрин и вечер по една ампула ли? Така би ми било много по- лесно...
И аз едвам едвам пия на гладно, ама се мъча, не знаех, че може и след храна.
Да, сутрин и вечер с храна, то на гладно при мен не ставаше.
Днес бях на хематолог, оказа се че ми е изписан железен препарат без да ми изследват желязото, каза да спра тотемата, и в понеделник изследвания. Въпреки всичко смятам, че ампулките ми помогнаха, много по добре се чувствам.

# 55
  • София
Нещо съм я изпуснала тази тема с новите версии на форума. Жалко.

Аз да питам дали случайно няма някое момиче със скорошно раждане в Шейново? Започнах да се разубеждавам и май ще си сменявам избора, следя се в частна клиника и не съм доволна от някои неща.

# 56
 Когато нося документи за 45 дневния болничен на работа, нещо друго трябва ли да нося?? В случай, че вече съм в болничен и получавам пари от НОИ , трябва ли да нося IBAN?

# 57
Аз не съм носила нищо друго, освен болничния Simple Smile
IBAN - а си го имат.

# 58
Момичета кажете нещо за разстройство което можем да пием, че ще се побъркам трети ден съм на солети и картофи но не минава явно трябва да пия нещо.

# 59
Смекта, гадна е, но в листовката пише, че е позвлена за бременни.

Общи условия

Активация на акаунт