Майска пъпка слънцето разпука,евробебе на вратата чука!

• 16 568
  • 237
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Момичета, да ви попитам - кога възнамерявате да кажете на работодателите си, че сте бременни?
Аз в какво положение съм - от една страна ме е страх да казвам толкова рано, от друга обаче работя в доста тежка, напрегната и изнервена обстановка. Особен проблем при мен е прекият ми шеф, който създава доста конфликтни ситуации и скандали и това допълнително влошава положението. Та си мисля дали ако си кажа, няма да се съобразяват с мен? Мъжът ми вика да изчакам, но пък от друга страна как да оправдавам и посещенията при лекар? Вие как мислите да постъпите?

# 91
  • ГОре на черешата...
Ним,мила,първо тестовете ми бяха с много бледи черти и честно казано бях разочарована,че е станало веднага,защото не исках пак зимно бебе...После спря да ми се гади,две седмици ме боля гърлото,имах болки ниско долу и в кръста,които не си спомням да съм имала при първата бременност.Та така,някакъв вътрешен глас ми нашепваше,че не е наред...Не можах да се зарадвам истински-сигурно знаеш,ако си чела постингите ми в "Искам бебе".Но как да е-важното е сега резултатите от хистологията да са добри,за да няма нужда от продължително лечение и пазене.Явно бебчо знае,че ще го чакаме догодина през пролетта или лятото и затова не бърза.Пази се!Желая ти всичко най-хубаво Hug  bouquet Heart Eyes!!!

# 92
Здравейте, надявам се и аз да се включа във вашата групичка. Имам 2 положителни теста, но още не съм ходила на лекар. Според калкулатора на бг мама терминът ми е 27.01.
Можете ли да ми препоръчате лекар в София.
Благодаря ви предварително!

# 93
Добро утро на всички, Ним аз мисля да кажа на работодателите си че съм бременна след като отида на преглед ( около 5-6 Юни) и се уверя че има бебо има сърдечна дейност. Притеснявам се малко да им кажа, защото много станахме бременните и аз ще им дойда малко в повече. Ним, според мен трябва да кажеш поне на конфликтния шеф, за да се съобразява повече със състоянието ти.
galina_dimova здравей и на теб  Hug
Лек ден на всички и не забравяйте да се усмихвате Heart Eyes

# 94
Ним и аз много се радвам, че бързо се преместих от темата "Искам бебе". Пожелавам го на всички момичета! Напоследък бях спряла да пиша, защото нещо се бях отчаяла и нямаше какво да споделям, а и установих, че като разпространявах наляво надясно, че искам да забременея нищо не ставаше. Сега съм много щастлива и все още немога да повярвам. Вчера бях на преглед, след 8 дни закъснение при 28 дневен цикъл и се видя плодното сакче, 8 мм, 5 г.с.. След 10 дни пак сме на преглед и тогава трябва да чуем сърдечната дейност. Д. каза, че няма смисъл да се притеснявам, много добре е разположено в средата на матката. Като се сетя аз изминалите дни колко активно спортувах и какви преходи в планината правих...

Искам да попитам някой има ли впечатления от "Св. Лазар", защото бях там на преглед, тъй като е близо до вкъщи, а и искахме да е на добър ехограв, за да се вижда добре и мъжа ми реши, че можем да вземем пакета за проследяване на бременността. Незнам дали не е излишно скъпо (1000 лв., но включва всичко за цялата бременност и 24 часово обслужване)?! newsm78

# 95
Здравейте, мацки!
Влизам за бързо щото тука е голяма лудница и имам много работа  Tired Все си викам "Точно сега ли трябва да бачкам като луда и да се ядосвам с идиоти", но... такъв е живота.
Аз съм в четвъртък (25.05.) на изследвания, но се оказа, че май няма да гледаме бебето. Crossing Arms От здравната каса отпускали само по един ехограф на месец, а аз си го "изхабих" и не било хубаво много често да се гледа бебчо, щото така се облачвало. А така ми се иска да чуем сърдечна дейност  Tired Да си платя ли 12 лв. и да си го видим пак? newsm78
Иначе съм добре. Не мога да ям много много. Малко ми е лошо, но така и не съм повръщала.
Стискайте палци всичко да е наред на прегледа! Praynig
Моля се за всички ви да няма проблеми и лекичко да минат 9-те месеца!
Прегръщам ви!  bouquet
П.П. Добре дошли на новите мами! Hug

# 96
Здравейте мами и от мен. Моя термин е за 11.01 Чакаме с нетърпение да видим бебчо. но днес се случи нещо гадно, прокърви ми , а нямам никакви болки. ходих при гинеколога ми (у тях), но ми каза да ида утре сутрин на преглед в болницата и да не се притеснявам. Но как да стане това, ще се пръсна. Някой имал ли е подобно преживяване и ако може да ми помогне с съвет. Благодаря ви предварително.  bouquet
Успех на всички мами, нови и настоящи.

# 97
Много ви моля, някой да ми каже в коя г.с. чухте сърдечната дейност, защото аз съм в 5 г.с., а Д. ми каза да отида след 10 дни. Незнам не е ли малко рано или само иска да ми вземе парите?!     

# 98
  • София
Много ви моля, някой да ми каже в коя г.с. чухте сърдечната дейност, защото аз съм в 5 г.с., а Д. ми каза да отида след 10 дни. Незнам не е ли малко рано или само иска да ми вземе парите?!     
След 10 дни ще си в 7ма г.с. и е нормално да се види сърдечна дейност! Peace

# 99
След 10 дни ще си в 7ма г.с. и е нормално да се види сърдечна дейност! Peace

Благодаря, и аз така мисля след като четох че се чува преди 8-ма.

Днес направихме преход Бистрица - Железница (алеята на здравето) и обратно (добре, че беше сенчесто и е равно). Смятате ли, че е много натоварващо и може да ми навреди, защото знам, че е добре да се правят разходки, но това са около 9 км.

Последна редакция: ср, 24 май 2006, 17:02 от galina_dimova

# 100
  • София
Здравейте момичета!

Честито на всички бременни. Желая ви лека и безпроблемнна бременност.

Мариета и Амадис - искрено съжалям за това, което ви се е случило. Дано всичко следващият път да е наред.

Аз също се присъединявам към групата на януарките. По мои изчисления, по-скоро на калкулаторите в интернет, терминът ми ще е на 22 януари. За сега си имам само сакче. Докторът ми каза след три седмици, когато ще съм в 7-ма г.с. да отида, за да видим ембриончето, дано да се появи такова, де Confused, доста ми е притеснено. Как ще издържа до тогава не знам. Може ли някой да ми каже как точно се смятат гестационните седмици? Лекаря уж ми обясни, но май аз не съм го разбрала  Embarassed

Днес направихме преход Бистрица - Железница (алеята на здравето) и обратно (добре, че беше сенчесто и е равно). Смятате ли, че е много натоварващо и може да ми навреди, защото знам, че е добре да се правят разходки, но това са около 9 км.

Мисля, че не е проблем, ако ти се чустваш добре. Четох, че ходенето и плуването са най-добрите упражнения по време на бременността. Така, че не се притеснявай.

На вас казаха ли ви да избягвате облъчването от компютърните монитори през първите 3 месеца? Че моя доктор доста ме стресна с това. Не го бях чула/чела преди.

Оф, защо калкулаторите на бг-мамма и зачатие ми изчисляват, че съм в 5 г.с., а лекаря каза 4 г.с.  newsm78 Ега ти и чуденката  Close Възможно ли е лекарят да бърка?

Последна редакция: ср, 24 май 2006, 22:20 от lila

# 101
Здравей Лила и добре дошла Hug Аз също ще ходя на лекар, но ще бъда в 8-ма г.с и се надявам да чуем тонове.
galina_dimova ако на теб ходенето ти понася добре, няма за какво да се тревожиш. Навсякъде се препоръчва плуване и ходене , така че не се притеснявай.
Аз много се притесних за облъчването на комюпътъра, защото моята работа е изцяло на компютър. Наистина ли е толкова вредно??
naj_mama какво става с теб? Ходи ли на лекар и какво ти казаха??
Лек ден на всички Heart Eyes

# 102
lila добре дошла сред нас!!! Добра група се заформя, много ще ми е приятно някой ден да се съберем и да се запознаем, но нека първо се поуспокоим, защото и аз съм много притеснена. Чувствам се отлично, много са ми подути корема и гърдите, все едно съм в 3 месец, но аз пия много вода и фрешове. Много ми се спи и едва днес чувствам леко да ми се гади. За седмиците незнам как ги изчисляват, но като ми казаха в понеделник, че съм 5 г.с. си изчислих, че ги броят от датата на последната менструация(поне на мен така ми излиза).
Stiliana1 относно облъчването, това важи само ако монитора ви не е плазмен.
Благодаря, че ме успокойхте за разходките, защото вчера бях малко притеснена. Като тръгнахме почувствах лека болка далу ниско, но след малко мина и направо летях.

Приятен ден!!! Joy

Последна редакция: чт, 25 май 2006, 11:07 от galina_dimova

# 103
  • София
Здравейте!
Докладвам - на мен ми дадоха 1 месец болничен заради болките ниско долу и ми препоръчаха много лежане, много течности и никакви нерви. Имам си плодно сакче и след 2 седмици ще чуем сърдечната дейност. Тъй като с този болничен хем ме изненадаха, хем ме уплашиха, нямаше и как да скрия от работодателя си фактите. Малко ми е търсене, че си оставям колегите в много натоварен момент да поемат и мойта работа, но ако от това зависи бебо да е жив и здрав, не се и замислям как е редно да постъпя.

Момичета, малко съм разочарована от цялата ни здравна система, от факта как ме "претупват", макар че ходя при много "свой" гинеколог и как май няма да ми се размине плащането и на частно, просто защото с тия 2 ехографа, които каста ми поемала за цялата бременност, се чудя изобщо кой тиквеник го е измислил това. Но това е тема на едни други разсъждения, които не са за тук.

ЖЕлая на всички ни живи и здрави бебоци през януари.  Peace

# 104
  • ville de Quebec
Здравейте бъдещи и настоящи майчета,

Ето, че и аз се включвам в редиците, чакащи бебчета през януари. По калкулатора на сайта, терминът ми е на 20 януари, но още не съм ходила на лекар и съответно нямам официална дата.
Като Стилиана, и аз се боря за момченце, защото си имам вече едно момиченце, но каквото и да е, най-вече се моля да се роди живо и здраво, това е най-важното.

Ним, и тук, където аз живея в момента, Канада, също за цялата бременност има 2 ехографа. В България като бях бременна, ме гледаха всеки месец, без да плащам допълнително, а тук едва ли ще имам тази възможност. Е, вярно, че в БГ ме гледаха всеки месец на някакъв ехограф на еди колко си години, на който нищо не се виждаше или поне аз нищо не виждах, ама все пак ме гледаха...

Пожелавам на всички лека бременност и се надявам в сладки разговори с вас да ни минат бързо и приятно месеците Grinning

Общи условия

Активация на акаунт