Дискова херния - 16

• 203 208
  • 754
  •   2
Отговори
# 315
Mariana, и аз съм от оперираните. Физиотерапевта във ВМА ми показа какви упражнения да правя непосредствено след операцията, в леглото, преди ставане - задължително. Както Марчева е писала - елементарни движения с краката основно. Аз бях болничен 6 месеца (максимума, който дават с комисия), защото не исках да се връщам на работа Grinning На балнео така и се насилих да отида, защото ми беше писнало от болници, но е хубаво да се иде. Неврохирургът ми каза - ходене. Купих си пътечка и си ходех у дома. Около 4-тия месец започнах да правя пилатес и лека йога пак в къщи с налучкване кое ми понася и кое не. След това започнах да ходя на водна аеробика - разкошно, но пък имам проблем с басейните и вече не ходя. Сега само йога, която ми действа чудесно и на кръста и на общото физическо състояния. Писала съм и преди - копам си в градината наравно със здравите (ама това не го препоръчвам, защото не се знае кога ще ме склещи).  В общи линии важното е да си слушаш тялото и да се пазиш. Ключовият момент, е, че не трябва да ставаш нинджа, когато спре да те боли. Ще се почувстваш абсолютно нормално и ще искаш да си правиш всички неща, които си си правила преди, но трябва винаги да имаш едната мисъл, че си трябва пазене и внимаване. Аз си позволявам доста волности, но като ме приболи и се приземявам. Но аз си отглеждам още две, та...

# 316
Mariana , как си ? Имаш ли настроение  Simple Smile ?

# 317
  • Габрово
След операцията неврохирургът ми каза, че няма нужда от рехабилитация. Препоръча единствено ходене. Предполагам, че зависи дали е увреден нерва и ако не е, то няма нужда от рехабилитация. Та след втората седмица започнах да се разхождам в квартала. Ползвах болничен само един месец и се върнах на работа, но само по 3-4 часа на ден и след това пак разходки, защото работата ми е основно пред компютъра.
Много полезна ми беше ето тази брошура https://www.hopkinsmedicine.org/orthopaedic-surgery/_documents/p … eSurgeryGuide.pdf
Бързо и успешно възстановяване, Mariana!

# 318
Здравейте!След направен ЯМР се оказа ,че съм с две дискови хернии,едната на ниво L 4-  L5,другата за съжаление е на гърба,на много лошо място Th 11-TH 12.Засега и двете не са за операция,като втората не може въобще да се оперира.Искам да Ви попитам херниите,когато са малки могат ли да калцират,да се прибират и да нямаш повече проблеми?Много ми е неясно-едната е 5мм.

# 319
  • Няма такава държава!
Ида,
теоретично можели да се приберат, но докторът, който ми го каза, добави и че не е виждал това в практиката си. Калцирането се получавало сравнително по-често, но това не спасява от болки, просто около излива се образува нещо като черупка. Щом не сте за операция, пробвайте с упражнения, плуване и хранителни добавки, например магнезий и витаними от група Б.

# 320
  • София
Ида,
теоретично можели да се приберат, но докторът, който ми го каза, добави и че не е виждал това в практиката си. Калцирането се получавало сравнително по-често, но това не спасява от болки, просто около излива се образува нещо като черупка. Щом не сте за операция, пробвайте с упражнения, плуване и хранителни добавки, например магнезий и витаними от група Б.
+ много ходене пеша, ама наистина ходене пеша. Има някаква малка вероятност, но и това е нещо. Може и да стане, кой знае.

# 321
Здравейте!След направен ЯМР се оказа ,че съм с две дискови хернии,едната на ниво L 4-  L5,другата за съжаление е на гърба,на много лошо място Th 11-TH 12.Засега и двете не са за операция,като втората не може въобще да се оперира.Искам да Ви попитам херниите,когато са малки могат ли да калцират,да се прибират и да нямаш повече проблеми?Много ми е неясно-едната е 5мм.
Разбира се, че могат да се приберат! Аз съм писала някъде по-горе за моята, която беше доста голяма - 18/12/8 мм, която вече я няма. Дадох си една година време между двете ЯМР.

# 322
Аз периодично правя скенер на  мойто ДХ и като чуя ,че няма динамика  съм щастлива .
Нещо не ми се вярва  веднъж размазан диск  да се прибере сам .
Опитвам да ходя  поне 1 час на ден /до офиса/ , но  през последния месец се възстановявах след операция на коляното и от лошата походка  нещо пак закривих кръста  ooooh!
Пожелавам на всички от групата  Весела Коледа  santa2  и  Щастлива Нова Година - с по-малко  лекарства  и повече смях  madnoel !

# 323

Пожелавам на всички от групата  Весела Коледа  santa2  и  Щастлива Нова Година - с по-малко  лекарства  и повече смях  madnoel !
Благодаря, да ти се връща стократно! Поздрави и всичко най-добро и от мен!

# 324
  • София

Благодаря, да ти се връща стократно! Поздрави и всичко най-добро и от мен!
Присъединявам се и аз!  Hug Само едно пожелавам, да сме по-здрави!  Simple Smile  Другото винаги се подрежда и в интерес на истината дано и да не се "чуваме" в тази тема!  Wink
Поздрав най-сърдечен!  Hug Приятно да ви е!

# 325
  • На планетата земя
Весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници и от мен!Нека бъдат изпълнени с много радост и усмивки!Бъдете здрави и щастливи!!!

# 326
  • тук, на мястото си
Весело посрещане на празниците и не се  преуморявайте!

# 327
Весело посрещане на празниците и не се  преуморявайте!
Хаха, да, пазете се.
Аз от днес се почнах, пък за утре и вдругиден не ми се мисли  Thinking

# 328
  • тук, на мястото си
На крака, от мивката до печката, метър долу-горе разстояние - това за нас е уморително и болезнено. Днес го правих този номер и утре пак.

# 329

Общи условия

Активация на акаунт