Всякакви въпроси относно съдомиялните - 20

• 79 780
  • 727
  •   1
Отговори
# 225
  • Gorni Bogrov
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -41820-X/p/683907 vs
https://techmart.bg/Съдомиялна%20машина%2060см%20Whirlpool%20WFC%203C26 vs
https://www.technomarket.bg/mialni/aeg-f-66702w0p-09141270

Грундинг по ревюта четох, че не изсушава добре. Късата му програма е цели 60 мин. Наблягат на дизайна, което за мен не е +. За АЕГ в Амазон намерих отзиви, че давала дефекти, а и не е налична в момента. В сравнение с Грундинга е с 1 перка и 1 кошница по-малко. А Уърлпула просто е евтин и голям. И е произведен в Полша, за останалите две нямам идея.

Някой с опит. Или да препоръчате. Цената - под 1000.
Бях с Грундика,който сте показали само че 45см..За 7 месеца 2 пъти му се пука дисплея и го сменяха,като вторият път първо ми отказаха да го заменят с оправданието,че не пречи на работата на машината,но след заплаха от комисията за защита на потребителя ме пратиха да си взема нова.Това явно им е дефекта на тях и не я препоръчвам.

# 226
Момичета, тази технология ще се включва в края на всяка програма ли, тоест само ще се отваря врата?

"Технология на изсушаване AirDry приключва всяка
програма с "глътка чист въздух". През последната
фаза на програмата вратата на миялната леко се
отваря, така че чистия въздух свободно да
изциркулира и изсуши съдовете."

# 227
Привет момичета

До преди една седмица ползвах един стар Сименс, който наистина беше много стар Simple Smile

Вчера за пръв път ползвах новата ни машина http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/smartflex … ni/gv64161/568241
Както си му е реда - сол+настройка на твърдостта на водата; гланц + настройка; таблетки Сомат, които позлвам от години и нямам оплаквания от тях.
Първото ми впечатление беше, че е значително по-шумна от дъртата Симеонка (както наричахме Сименса Grinning ) Но това може да се коригира с уплътнителен материал в шкафа. Заредихме я доволно според упътването вечерта с опцията "TotalDry", която обещава напълно сухи съдове
Скрит текст:
TotalDry
Автоматично отваряне на вратата
След измиване, вратата на съдомиялната автоматично се отваря леко, колкото да пусне излишната пара навън. Така свеж въздух достига до вътрешността и позволява на съдовете да изсъхнат напълно. Отлична за бързо сушене при ниска консумация на енергия.
Програмата трябва да е приключила към 23:30. Сутринта в 7 часа реших да прибера измитите неща по шкафовете, но уви - въпреки отворената врата и дългия престой в машина повечето бяха мокри; по кошниците си седяха едри капки вода и дори настрани понамокрих пода като ги измъквах, защото не очаквах чак толкова мокро предвид обещанията на Горене. Но не само това - част от нещата не се бяха измили, а са ползвани малко преди да заредя. Например касерола, в която е правена варена застройка; стъклен капак на тенджера, в която е правена супа; стъклен буркан от кисело мляко... Това никога не се е случвало с дъртата Симеонка, очаквах дори по-добри резултати от новия уред спрямо стария.

Много съм озадачена и затова споделям. Ще пробваме още 2-3 цикъла и ако проблемът продължава, със сигурност ще я върнем на търговеца. Моля споделете Вашия опит. Започват да ми се прокрадват конспиративни теории дали на черен петък не се продават дефектни уреди, въпреки че опаковката изглеждаше фабрична и ненарушена.

# 228
  • София
Това, което на първо четене ми идва на ум е да не си подредила правилно съдовете.

# 229
Това, което на първо четене ми идва на ум е да не си подредила правилно съдовете.

Да, понеже знам, че подреждането е от значение, обърнах внимание, че съм ги редила внимателно (според книжката). Но ако предположим, че хипотетично са грешно редени, дори горното чекмедже, което е само за прибори и там няма как да има грешка, защото се редят настрани, беше мокро Astonished
Освен това и с маркучите няма проблем, не са огънати, изискването по книжката отново е спазено.
Благодаря все пак, nana77 Simple Smile

# 230
  • София
Пробвай с друга програма.

# 231
При моята съдомиялна, трябва да избера бутона миене с таблетки, тогава сушенето е доста по-ефективно. След отваряне на вратата има малко пара и капки, но за секунди изчезват.

# 232
Имам чувството, че новите машини са правени да са по-икономични и това се отразява на качеството на измиването. Имаме Беко за вграждане на 4 и половина години и помпата се развали. Взехме нова на същата марка - ами мие по-лошо, а не е от най-евтините модели. Често се налага да я пускам втори път, след като на интензивна програма имам неизмити неща, а с предната ползвах основно икономичната и миеше без забележки.

# 233
  • София
Цветче, аз нямам подобни проблеми... Наистина много странно. Аз пускам машината почти всяка вечер и не съм имала до сега неизмито. Първия път като я пуснах (еко програма) горната кошница за прибори беше на едри капки, но след този първи път не се е случвало. Блясъка ми е на 1, както и солта. Включвам на автоматична програма и както ти бях писала- изми загоряла тава на 2 дни Simple Smile Дано да се нагодите с новата помощница Simple Smile

# 234
Какво представлява автоматичната програма, аз май нямам такава?

# 235
  • София
Какво представлява автоматичната програма, аз май нямам такава?
Автоматична програма означава, че машината сама настройва Т и продължителност на програмата, в зависимост колко замърсени са съдовете. При моята съдомиялна (същата като на Цветче), Т е от 45 до 65 градуса. Предполагам и на други марки и модели я има тази програма.

# 236
При моята съдомиялна, трябва да избера бутона миене с таблетки, тогава сушенето е доста по-ефективно. След отваряне на вратата има малко пара и капки, но за секунди изчезват.

Благодаря. Изрично погледнах и опцията "комбинирана таблетка" е изключена. След приключване миялната сама се отваря. Но капките не бяха изчезнали, а си бяха доста обилни Grinning Довечера ще пусна пак да видя дали ще има промяна, защото нали уж автоматичната програма има нужда от 5 цикъла да се настрои.

# 237
  • София

Благодаря. Изрично погледнах и опцията "комбинирана таблетка" е изключена. След приключване миялната сама се отваря. Но капките не бяха изчезнали, а си бяха доста обилни Grinning Довечера ще пусна пак да видя дали ще има промяна, защото нали уж автоматичната програма има нужда от 5 цикъла да се настрои.
Какво да си настойва? Всяко миене си е само за себе си. Всеки път проверява колко са замърсени съдовете и спрямо това определя градуси и време. Доста марки я имат тази програма, при някои е "авто", при други "6-то чувсто", може да има и други имена не знам. За не миението какво да кажа - Горение! Не е нужен друг коментар.

# 238
Какво да си настойва? Всяко миене си е само за себе си. Всеки път проверява колко са замърсени съдовете и спрямо това определя градуси и време. Доста марки я имат тази програма, при някои е "авто", при други "6-то чувсто", може да има и други имена не знам. За не миението какво да кажа - Горение! Не е нужен друг коментар.

Така пише в книжката
Скрит текст:
(за настройването след 5 цикъла)
- де да знам Grinning Grinning

Днес се задействам за връщане, не знам някой от Вас да ли е връщал голям уред, но дано да нямам много разправии. Снощи я пуснах пак. След автоматичното отваряне на вратата таймерът отброява 20 мин, и чак след това да се вадят съдовете. Ами положението беше логично по-плачевно от предната нощ, защото тогава поне за 7 часа са поизсъхнали малко от малко. Капе от всякъде по кошниците, мокро - сигурно е дефектна някаква, знам ли. Другата мацка от темата, която има същия модел няма такива оплаквания.

Такааа от наличните модели в мрежата освен от Беко, от кои други марки/модели най-много от Вас са доволни?

# 239
Доволни май има от всички марки - и от Уърпул със специалните джет пръскалки, и от АЕГ, и от Сименс/Бош и от Електролукс и от Беко....май не може да се каже че една марка само става а другите са леш...
Аз съм много доволна от Бош, но това е защото такава имам.
Специално за сушенето не се отваря вратичката след завършване на цикъла, не ми е ясно защо трябва да се изпарява водата в помещението.
При моята последното изплакване е с гореща вода т.е. съдовете са горещи след изхвърляне на водата, после сушилнята набира студена вода  в стената си (там има като резервоар) която вода ще се ползва за следващото миене и в крайна сметка имаме горещи съдове от които влагата се изпарява и студена стена на която тази вода кондензира и се стича долу във филтъра. Така съдовете се изсушават много добре. Ако се отваря вратичката целия ефект ще се губи. С тази вода която остава в стената започва следващото миене и след като тази вода е престояла в съдомиялната и е вече със стайна температура трябва по-малко електричество за загряването й защото не е студена като току-що пусната от чешмата.
Сега се сетих - да не би да ви е пусната някаква ЕКО опция и затова да се мъчи да изсушава съдовете чрез естествено изпарение за да пести ток от последното загряване на водата при плакнене? А отваряли ли сте я по време на миене - загрява ли се водата, да не би да е дефектен нагревателя и да е изхорял и да мие със студена вода, при моята ще изпише грешка но знам ли Горене дали е така?

Общи условия

Активация на акаунт