Всякакви въпроси относно съдомиялните - 20

• 79 712
  • 727
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Аз съм тази със същата миялна Горение. И съм много доволна от нея, въпреки че нямам база за сравнение-това е първата ми такава машинка Simple Smile Недейте да квалифицирате така-щом била Горение, значи нищо не става от нея. Както чета по-назад в темата има доволни и недоволни от всички марки вкл. и прехвалените АЕГ, Сименс и Бош. Според мен всичко е до настройки, подреждане, препарат (може би едно от най-важните неща) и малко късмет Simple Smile

# 241
Добро утро! Няма как да не кажа първите си впечатления от съдомиялната. Някои от вас може би си спомнят, купих тази на промоция за 460 лв. от Техномаркет.
https://www.technomarket.bg/sydomialna/electrolux-esl-5201-lo-09140493
Снощи я чаках до 1 часа да свърши, понеже доста късно я пуснах. Очарована съм. Извадих съдовете топли, скърцащи и блестящи. Нямам думи, голям благодат. Таблетките са на Феъри. От магазина, където пазарувам препаратите, зареждат турски прахове и препарати и момчето ми каза, че в момента тези таблетки са най-добрите.  Имам и със съдомиялната, които ми дадоха, две на Финиш, тях ще изпробвам по-нататък.

# 242
  • на Мелмак
Честито и със здраве да си я ползваш и все така да те радва 😊.
Феъри Платиниум са наистина най -добрите.

# 243
Още един глас за Феъри платинум. Дори и да не са платинум пак са си много добри в моята съдомиялна. Феъри за съжаление му вдигат цената от както се появи свободно в БГ. В началото в Метро бяха 115 таблетки за 30 лева, а сега са 43 лева. (Това за НЕплатинум)
Затова на черен петък си поръчах от английския амазон Платинум 70 капсули бяха 7 паунда.

# 244
и аз ползвам само Феъри. От мястото, където си купувах моята ми ги препоръчаха пред Финиш. Казах, че Финиша се случва да надраскват.
До сега не съм имала никакъв проблем с каши и стъклени съдове. (много се притеснявах като взех съдомияла да не драска. Виждала съм такива по заведения и у приятели и е много неприятно. Директно бих си изхвърлила чашите)

# 245
Замисли ме Rolling Eyes,всичките ми чаши,които са в обръщение са надраскани от Финиш.Но някак постепенно стана,вярно ,ще взема да направя една чистка.

# 246
  • Резерват "Северозапад"
Явно от Финиш-а и на мен ми се надраскаха чашите Confused...а имам една голяма опаковка, редувам със Сомат гел - от него съм много доволна Heart Eyes.

# 247
# 248
  • София
Някой има ли впечатление от марката Amica за съдомиялна? В печките знам, че са много добри за парите си, но дали си заслужават при миялните? Ясно ми е, че не е на нивото на АЕГ примерно, но и цената й доста по-надолу.

# 249
Идеята да се провери Горението, дали награва водата е много добра. Аз също съм имала проблем с нагревател, но след ремонта всичко е ок.
Родителите ми имат Беко на година, винаги я пускат на програма 70° без всякакви еко режими и съдовете, много често са мокри. В квартирата ми имам Медея, голяма излагация и тя е на година-две модел. Съдовете винаги са мокри, въпреки че използвам режим Интензив, но поне измива. Използвам Феъри 3в1 или Платиниум.
Аз си имам една стара, много стара Аег-електролукс, която е машината, всичко е чисто и сухо, кошниците и рафтчетата са ми супер удобни. Нямам търпение да си я използвам отново, нова кухня ще си правя, но тази съдомиялна си я монтирам без да ме интересуват вградени супер-модели за хиляди левове.

# 250
Озадачи ме с тези мокри съдове. Дали не зависи от препарата за изплакване?
Нашите имат Медея на 7г, ползват я на програмата за тенджери, която май е 100градуса. Съдовете винаги са сухи.

# 251
  • София
100гр. няма как да е, та те ще заврат тея съдове и ще се изпонапукат /стъкло и керамика/. Предполагам е била на 70 най-много 75гр. Аз поне не съм виждала миялна с по-високи градуси. Ако някой има - моля да напише марка и модел, ще ми е интересно.
Препарата за изплакване /гланц/ има значение, но само до някъде. Ако самата програма няма заложено в цикъла си да обдухва/изсушава накрая, няма как да са сухи. Има модели обаче, които въпреки обдухването не са направени добре и то не е ефикасно.

# 252
Записвам се да следя темата защото ще купуваме съдомиялна, до сега не съм ползвала и всичко е ново за мен.

# 253
Месеята има цикъл на изсушаване, чувам го, но ефект няма от него. Гланц по начало не слагам, не е задължителен, значи Х.

# 254
Привет Simple Smile От скоро имам съдомиялна (кубче) и още свиквам. Имам отделение за препарат, за гланц и за сол. Първите две са ми ясни. Чудя се обаче трябва ли да сложа поне вода в отделението за сол, защото водата при нас е мека и сол не е нужна (май?)? Моделът на миялната е Midea WQP6-3602E. В упътването пише само как се пълни и колко се слага, но не и дали е нужно при всички положения. Ще съм благодарна за съвети Flowers Sunflower

Общи условия

Активация на акаунт