Всякакви въпроси относно съдомиялните - 20

• 79 580
  • 727
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
И да попитам, керамични съдове и дървени прибори мият ли се в миялна? Както и бебешки шишета, биберони и залъгалки?

Keрамични слагам, дървени бъркалки, лъжици и т.н. също. Само дървените дъски за рязане мия на ръка, защото една се пукна и не рискувам вече.
За бебешка посуда не знам. Моите са големи вече, като бяха бебета нямах миялна.

# 556
  • Mediterraneo
При положение, че масово изваряват бебешки шишета, нормално е да могат да се пускат в миялната според мен.
Нямам трета кошница, но и нямам драма с така споменаваното заемане на място от кошницата на приборите. имам две такива, едната съм я махнала тотално, не я ползвам. Другата си стои в единия ъгъл, а решетките ми са подвижни, та около нея си нагласям за малки чинийки( сега ползвам мястото за термоса за кафе на ММ, идеално му приляга).

# 557
  • София
Като стана дума за подреждане, някои намерил ли е начин да подрежда единичните силиконови форми за мъфини и силиконовите подложки, така че хем да са измити, хем да не се разхвърчат навсякъде?

# 558
Замислих се за този гланц - аз слагам по-малко всеки път като я пускам и мислих, че така трябва. С Беко съм и отворчето ми е мъничко, до това за таблетката. Никога не ми е светвал индикатор за липса на гланц. Сипвам малко (прим. 5-6 мл.), машинката го използва и на другия път пак така. Сега като ви прочетох явно не правя нещо както трябва, но няма и къде да напълня този гланц. Моля някой с Беко да каже как действа.
Ами събира си резервоара. Не мога да кажа точно количество, защото заради малката сега не ползваме гланц, но опитай да налееш колкото събира, че с това зареждане по 5 мл. е тегава работа.

Някой беше питал за бебешки прибори - след шестия месец мия шишета, купички и т.н. - ползвам интензивна програма на 70 градуса или бебешката - тя има две изплаквания с вода на 70 градуса. Биберон не съм мила в миялна, него го изварявахме. Както писах - не ползваме гланц, има капки по пластмасовите неща, но не е болка за умиране.

Подложките слагам изправени като чиниите, но моите не са меки, а като пластмаса. Формичките за мъфини редя на поличката на чашите, плътно една до друга. Рядко пада някоя. Пробвала съм да ги слагам и върху шишовете за чинийки, но по-често се обръщат.

# 559
втори гаф...отново всички пластмаси мокри ама чак текат...имам чувството, че е от гланца...сложих един нов...така масово да са ми мокри се случва за втори път, то и миялната мокра още...какво става, програмата си е винаги авто...уж гланца е за изсъхване пък го обратно се получава.
за тави се оказа, че трябва да спускам теза за чинии за да сложа тавата на печката

# 560
  • София
втори гаф...отново всички пластмаси мокри ама чак текат...имам чувството, че е от гланца...сложих един нов...така масово да са ми мокри се случва за втори път, то и миялната мокра още...какво става, програмата си е винаги авто...уж гланца е за изсъхване пък го обратно се получава.
за тави се оказа, че трябва да спускам теза за чинии за да сложа тавата на печката
Пластмасата не съхне в миялна. Някои даже не е препоръчително да се мият там, т.к. могат да се повредят оттемпературата. Тефолна и той. За тавите не разбрах какво е станало и какъв е въпроса. Защо да пускаш програма за чинии на която да миеш тавата от печката?

# 561
Пристигна и моята миялна Бош, пуснах я снощи на програма за 1ч, добре изми, бяха основно чаши и чинии от вечерята, тази вечер обаче съм много разочарована-сложих отново чаши и чинии от вечеря, сложих 2 тенджери и 2 тави, които изобщо не изми и чиниите дори които не бяха много мръсни са си мазни, пуснах на програма ауто, но дали от програмата или не ги наредих както трябва( тенджерите и тавите с дъното нагоре), бяха много мръсни, ужас направо. Стана ми много криво, дано не трябва да премивам всеки път, че се губи смисъла.

# 562
  • София
Пристигна и моята миялна Бош, пуснах я снощи на програма за 1ч, добре изми, бяха основно чаши и чинии от вечерята, тази вечер обаче съм много разочарована-сложих отново чаши и чинии от вечеря, сложих 2 тенджери и 2 тави, които изобщо не изми и чиниите дори които не бяха много мръсни са си мазни, пуснах на програма ауто, но дали от програмата или не ги наредих както трябва( тенджерите и тавите с дъното нагоре), бяха много мръсни, ужас направо. Стана ми много криво, дано не трябва да премивам всеки път, че се губи смисъла.
За тавите си има програма, ако са били и засъхнали не ги е отчел датчика. Нормално.

# 563
Пластмасата не съхне в миялна. Някои даже не е препоръчително да се мият там, т.к. могат да се повредят оттемпературата. Тефолна и той. За тавите не разбрах какво е станало и какъв е въпроса. Защо да пускаш програма за чинии на която да миеш тавата от печката?
проблема идва от там, че винаги са ми били сухи пластмасовите чаши, сега за втори път едно след друго са мокри. А и да е имало капки по тях то миялната е била винаги суха, а сега и двата пъти вратата мокра, чак капки се стичат. Нещо не е наред.
За тавата имах предвид, че не мога както някой беше писал по-назад да я сложа зад чиниите, а трябва да спускам май шишовете или да вадя горната кошница която пък се оказа, че не може да се регулира на височина и идва доста нисичко, перката ще опира в тавата.
Сега ще пробвам еко програмата другия път и ако пак не изсъхнат нещо не е наред.
Иначе чашите от пластмаса стават за миялна, има си знак.

# 564
Аз ползвам почти и само авто програмата 65-75гр, като време е 2:15, понякога си пускам допълнително функцията за загорели тенджери, тя е още 5мин.
И си излизат чисти, сухи и не мазни съдовете.
Така че може да пробваш по - дълга програма.
А какъв препарат използваш?
И моята е Бош.
Наскоро ми се случи в единия край на тавата да не се е измила хубаво, ама то ми беше ясно още като я пусках, тъй като гледах да натъпча всичко в нея, само и само да не измия нещо на ръка и прекалих с натъпкването едно под друго, едно до друго...

# 565
Аз все още не съм я разучила миялната, но я пуснах снощи на ауто, програмата излезна от 1.45 до 2.40 мин, може би към 2.30 е мила не съм сигурна, моята е за вграждане и не пише нищо на дисплея, само свети долу червена светлина докато работи. Можеш ли да ми кажеш къде да търся такава функция за допълнително измиване?
Редактирам се качих снимка на миялната
Скрит текст:
[/spoiler]

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 08:56 от valia8

# 566
И моята е Бош, ползвам само най-късата програма - 30 минути на 45 градуса. Тави, тенджери, мие всичко, само слагам повече препарат ако има такива.
2 часа програма се чудя какво мие толкова...

# 567
  • Варна
И моята е Бош, ползвам само най-късата програма - 30 минути на 45 градуса. Тави, тенджери, мие всичко, само слагам повече препарат ако има такива.
2 часа програма се чудя какво мие толкова...

Здравейте! Може ли модел на Вашата Бош?

# 568
  • някъде там
пускам си машината само нощем, дори не разбирам кога почва, нито колко време мие. Супер безшумна БОШ-ка. Много съм доволна от избора си ...

# 569
Ето тази

https://zora.bg/product/spv-40e80eu

Нищо не пускам на нощна - според мен тогава напрежението на тока е слабо и прецаква всякаква фина техника.

Общи условия

Активация на акаунт