НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 118

• 124 371
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Ако не ядях и яйца нямаше да ми остане почти нищо, тъй като не мога всеки ден да ям месо, а риба и други морски дарове изобщо не ям.

# 616
Краси, аз имам една чуденка отностно зехтина  newsm78

По принцип не съм от капризните, но горчивият вкус на екстра върджина просто не ми понася, разваля ми вкуса на всичко  Sick
Преди враме от чужбина съм си купивала зехтин с мек вкус и беше прекрасен, но тук каквото и да купя - горчи та се не трае.
И си купувам един зехтин, който е 15% екстра върджин и останалото помас. Знам, че е преработен, но нали в него преобладава Омега 3, за разлика от обикновеното олио? Или бъркам  newsm78

П.С. Знаше ли къде изчезна Камелот? Всичко наред ли е с нея? Много ми липсва  Sad

Относно съдържанието на Омега 3 в рафинирания зехтин нямам информация, не съм търсила, тъй като не купувам такъв.Но предвид, че е обработван, загряван/прегряван/окисляван, не мисля, че е добър вариант.
Обаче пък си мисля, ако зехтин/олио се използват САМО в салати, а се готви с мас, масло,  това е минимално количество и не би трябвало да бъде чак такъв проблем.
Аз например олио използвам само за домашна майонеза, с друга мазнина не им харесва у дома.Правя сравнително рядко, 1-2 пъти в месеца.Не си го слагам на сърце, че 1-2 пъти месечно съм изяла 1-2 с л олио.

И на мен ми липсват и Камелот, и Шоки, и Вив....не знам защо не пишат, най-вероятно нямат време.

# 617
Аз се боря с една говежда пастърма и едно кисело мляко Тертер - 6% (с него не се боря, де, харесва ми). Не закусих, не съм гладна сутрин. За вечеря имам прясно зеле със свинско.

# 618
  • София
Красиbouquet

Вив отдавна спря да пише, постига си целите (тук много завиждам) и логично други неща са на дневен ред.
Шоки е имала дълги периоди, в които не й се е писало тук и затова липсата й не ме учудва.
Но Кам от години пише тук и досега не се беше отказвала от нас и затова се притесних; но щом се мярка във ФБ групата, значи всичко е наред.

# 619
не пишат, защото няколко пъти помолиха темата да не е отчетна 'колко грама свалих от снощи'
и дано се върнат, скучно е малко така Simple Smile

# 620
Да се разпиша и аз.Чета ви но не пиша.Хареса ми рецептата за фокачата и ще я пробвам тези дни. Аз днес си правих домашен течен шоколад по рецепта на No sugar.Домашните и те го харесаха  Crazy.Аз се храня от месец по този начин и не съм свалила нито грам, но пък не съм и напълняла.Преди почти три месеца ми се наложи гинекологична операция и отдавам несвалянето на килца на изчистването на боклуците от организма ми #2gunfire.Така че продължавам смело напред.

# 621
Малко уточнение:    Simple Smile
Когато се гони отслабване основно, а не просто поддържане на тегло или здраве, то "добавки" от рода на фокачи, хлебчета, шоколад и подобни могат сериозно да "спънат каруцата".Те са именно добавки, за удоволствие 1-2 пъти в месеца, че и по-рядко, ако отслабването ни се опъва.
Основната храна би трябвало да е месо, риба, яйца, зеленчук.

# 622
Какъв желатин пиете?

# 623
Когато се гони отслабване основно, а не просто поддържане на тегло или здраве, то "добавки" от рода на фокачи, хлебчета, шоколад и подобни могат сериозно да "спънат каруцата".Те са именно добавки, за удоволствие 1-2 пъти в месеца, че и по-рядко, ако отслабването ни се опъва.

а баш!  Twisted Evil

свалих дразнещите ме 1-2-3 килограма със стриктно спазване
загубих резултата, когато включих "глезотиите", т. е. продължих да се храня основно по режима, но добавих ядки, млечни и малко плодове

# 624
Трите парченца шоколад на вечер не си ги отказвам....

# 625
Вместо стандартните крутони може да запечеш слайсове бекон!

Те са отделно. Simple Smile
Бях в движение, сутринта нямах грам апетит да закуся, прибрах се преди малко. По пътя си купих пакет пръжки и доволно хапнах. Сега топля наденици и зеленчуци от барбекюто. Ще ги облагородя с малко майонеза.  Laughing

ПП. В гювеча ме чакаше и изненада- препечена сланинка. Хммммм. Crazy Обичам го този мой мъж!

Последна редакция: вт, 14 ное 2017, 16:55 от Анонимен

# 626
  • София
Те, мъжете, лесно се адаптират. Моят е станал по-войнстващ защитник дори от мен.
Жените, обаче, явно имат проблем с намалените въглехидрати и оттам безкрайните рецепти за режимни десерти, фокачи, "шоколади" и какво ли не още.

# 627
Би било чудесно и в нас да са така мъжете, но не- не са. Мъжът ми си обича хляб, може малко да е, но да има. По- скоро аз много удивлявам челядта, когато понякога си взема от въпросната "фокача", неминуемо се коментира с: "Мамо, ама ти ядеш ХЛЯБ/ КЕКС???".

# 628
  • Русе
Точно това си мисля и аз, затова и досега за единия месец, откакто спазвам този начин на хранене, не съм правила нищо сладко или хлебно (освен веднъж в началото един сладкиш, но ... беше първата седмица). Така че и фокачата може би ще остане за по-нататък. В същност основната ми цел беше да подлъжа ММ да яде нея вместо друг хляб. На мен проблема май ми са млечните...

# 629
В сутрешния блог на Нова Тв. ще дават за диета със сланина. Така я обявиха.

Общи условия

Активация на акаунт