Завършване на жилище

• 85 803
  • 998
  •   1
Отговори
# 450
Е аз не говоря да започна сега. АКТ 16 преди лятото няма как да вземе, АКТ 15 преди края на пролетта също.

# 451
Ами ето, че имаш време. Направи си пролетта банята, ако си събрал малко кеш до тогава. После кухнята. Ако можеш, прави нещата с наличните средства  в началото и не бързай с потребителски кредит преди да е опрял ножа до кокала. Да не се окаже, че си е омотал здравата в кредити.Така като гледам, ще мине поне година и половина докато можеш да се нанесеш.

# 452
Че защо тогава да правя банята още пролетта?

# 453
Защото от там се започва.
Аз съм оптимист, мисля че макс до 1 година ще влезеш.

# 454
  • София
Не слагай дървении, тапети/боя, и почти нищо докато не изсъхнат поне донякъде стените, плочките също трябва да почакат иначе ще пищиш, че се пукат, отлепят и падат. Влагоабсорбатора няма да се спаси особено. Не подценявай влагата, много е, а може да ти съсипе мебели, ламинат, плочки, уреди мн неща. Сега се съсредоточи да събираш пари, да обмисляш кое къде как да сложиш в апартамента и по възможност без кредити.

# 455
Че защо тогава да правя банята още пролетта?
Както ти е казала So Lucky, от там се започва и отнема доста време. Ако си мислиш, че качествена баня става за 2 седмици- тц!-не става. Отделно мръсотията, която ....абе ще видиш.

# 456
Ако АКТ 16 се очаква края/средата на лятото, какъв трябва да ми е тайминга? Кога кое да се прави? Очевидно, че зимата и пролетта поне началото няма да се бара.

Между другото днес го усетих наистина колко е влажно, имам чувството, че беше по-студено отколкото навън.

# 457
Независимо от акт 15 или 16 , като се стопли времето на пролет и не вали вече, отиваш и отваряш всички прозорци отгоре и ги застопори с нещо да не се счупят. Остави така да си стои да става здраво течение и да съхне няколко седмици (то пак няма да е изсъхнало и на 50% дори) и тогава започвай с банята. Майсторът да не бърза и особено с фугирането на плочките, то може да чака. Като приключиш банята изчакай пак. Вземи си влагомери и виж какво е положението и май чак към края на лятото можеш да започнеш с ламинати и кухня. Остави вратите за накрая, за да ги напаснат към готовия под. Недей бърза изобщо с латекси и шпакловки, докато не си сигурен, че стените са сухи.

# 458
Е то няма как да започнат да се слагат мебели(било то и кухня) без шпакловка и латекс?

# 459
Е то няма как да започнат да се слагат мебели(било то и кухня) без шпакловка и латекс?
Мебелите са последни. Peace

# 460
И аз така мисля, просто от горното мнение  останах с други впечатления.

Иначе като дойде време да правя мебелите изобщо няма да започна от кухнята. Защото спокойно мога да изкарам и без кухня известно време(месец примерно). За да живея на първо време ми трябва спалня, гардероб и диван Simple Smile

# 461
То не гледай само кои строят качествено, че е по-важно изобщо да ти го построят...

Иначе веднага мога да ти кажа няколко качествени и сигурни строители, но цените им са бая над средните...

Разбирам, какъв е риска да не бъде построена сградата, може ли да споделите опит тъй като аз нямам опит с купуване на жилище на зелено и кои строители може да ми препоръчате при който риска е минимален сградата да не бъде построена, изобщо има ли такива. Тoзи строител Бароко който по долу спомена, може ли да се разчита. Дори и цената да е по-висока е ок, важно е да избегна други рискове?

# 462
Нямаш гаранция никога. Затова преди АКТ 16 е по-евтино. Ако избереш фирма с много изпълнени проекти риска пада. Бароко едва ли ще фалират или ще зарежат сграда, шанса за това е много малък. Но качеството на строителството им е съмнително и противоречиво. Има хора, които са доволни, други ги плюят много.

# 463
  • до най-прекрасния мъж
Никога няма гаранция,  дори да имат много обекти.  В Пловдив наскоро фирма, построила 7 огромни жилищни комплекса фалира и не можа да започне строежа на 8мия си обект, който беше разпродаден преди първа копка. Четирите обекта, които бяха в строеж, се завършиха, но с голямо закъснение и хората бая си потрепериха дали ще си получат жилищата.

# 464
За съжаление е така. Има фирми с които може да свалиш риска, но винаги го има. Все пак има процент, до който риска е оправдан.

Общи условия

Активация на акаунт