Забранен достъп до детска градина в София след 8:30

• 17 574
  • 373
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Е, младите хора със свежи умове и идеи си счупват краката да се борят да работят за смешни заплати и "благо" отношение.

# 241
  • Варна
Джинджър, пак става дума за ИНЦИДЕНТНО закъснение във вашия случай. Вие не закъснявате всеки ден, нито искате да имате специални привилегии, както автора. Това не знам колко пъти се повтори в темата.

Иначе сте права, че няма разбиране и от двете страни...

# 242
Явно е имало разбиране, щом не са ви върнали, нали?

# 243
Аз доколкото разбрах и при инцидентно закъснение не правят компромис. Няма и как да има разбиране, когато майката е на 30, а директорката на 60 г. С тази пенсионна реформа съвсем затънахме в блатото.

Детето ми е в частно заведение в момента, предстои да се прехвърли в държавно. Там също заключват в 8.30. Трябва да има правила, но този, който ги определя трябва да е наясно кога и как те могат да се нарушават. Защото ние сме индивиди, а не стадо овце.

# 244
  • Варна
Специално за автора съм склонна да повярвам, че и при инцидентно не правят компромис. Ако е подкарал отначало още с безброй изисквания, нищо чудно да им е дошло до гуша на тия в градината.

Но във всеки друг случай, не ми се вярва при едно обаждане с нормална причина, да ви върнат от вратата. Разбира се, ако не е всеки ден. Все пак не управляват концлагер.

# 245
  • Sofia
Джинджър, пак става дума за ИНЦИДЕНТНО закъснение във вашия случай. Вие не закъснявате всеки ден, нито искате да имате специални привилегии, както автора.

Да де, ама да си водиш детето на градина в 8:55ч. при условие, че вече е закусило, не са специални привилегии! Просто госпожите трябва да са предупредени, че детето няма да закусва там. Това не е закъснение, не изпуска занятията.

# 246
  • Варна
За мен, подчертавам ЗА МЕН, това са специални привилегии. Защото децата виждат всичко и започват да искат и те. Дисциплината отива по дяволите. На това ли ще ги учим от малки - че за един може ама за другите не? Аз лично не се наемам да обяснявам на 4-5 годишно защо за едното дете така, а за другото онака. Правилата са си правила, за всички са. На който не му изнася - да си търси място, където ще му вървят по гайдата или ще има правила, които са му удобни. Не да мрънка ама да продължава да ползва услугата.

# 247
За мен, подчертавам ЗА МЕН, това са специални привилегии. Защото децата виждат всичко и започват да искат и те. Дисциплината отива по дяволите. на това ли ще ги учим от малки - че за един може ама за другите не? Аз лично не се наемам да обяснявам на 4-5 годишно защо за едното дете така, а за другото онака. Правилата са си правила, за всички са. На който не му изнася - да си търси място, където ще му вървят по гайдата или ще има правила, които са му удобни. Не да мрънка ама да продължава да ползва услугата.

Много правилно и казва всичко по темата.  Peace

# 248
  • Sofia
... на това ли ще ги учим от малки - че за един може ама за другите не? Аз лично не се наемам да обяснявам на 4-5 годишно защо за едното дете така, а за другото онака. Правилата са си правила, за всички са.

Именно за това става въпрос и за това авторът пусна темата.
Защо в едни градини (като в нашата) не е проблем да си заведеш детето след закуска, а в други не само че заключват, но и забраняват достъп! Така че, да правилата трябва да са за всички.

# 249
Хай,  за теб са привелигии, за мен и за други беше принуда - водила съм детето три години в 8.55ч. Защо ли-защото имаше алергия към млечни и не само, а всичките закуски без изключения са с млечни продукти. Беше принуден да закусва вкъщи. Водих го не в 8.30ч, а в 9ч , защото в противен случай трябваше да седне на масите, да гледа как ядат другите деца и да преглъща ?! Stop не бих му го причинила никога. Другият вариант беше да стои сам като изтукан в занималнята, но тогава трябва да има възрастен при него - кой ще стои при него, като лелята и учителката са заети в закусвалнята и обслужват децата?

Такава ни беше уговорката с директор и с персонал - да го водят винаги присъствал, когато в 8.30ч си правят справката. Ако ще отсъствува, винаги без изключение съм предупреждавала по телефон най-късно до 8.30 ч.

Удобно и за двете страни, мисля...без ощетени. Благодарна съм на директорката, че ми влезе в положението...Гъвкавост и индивидуален подход му се вика...

# 250
Така че, да правилата трябва да са за всички.

Не, не трябва...

# 251
  • Варна
Да бе, Тета, но правиш ли разлика между наложителна здравословна причина и личен каприз?

brin de muguet, да, ама децата в едната градина не виждат какво става в другата. А децата в една група виждат отлично, че едно от другарчетата им идва по-късно. И започват и те с капризите и мурафетите. Авторът може и да може да води детето по-късно, но явно мнозинството родители не могат, щото иначе щяха и те да скокнат и да изискват на неговото да стане. И върви обясни защо неговото дете яде вкъщи и идва по-късно, а те не могат. Ако мислиш, че дете на 4-5 години ще разбере адекватно обясненията за натоварен трафик, за грешен избор на градина или защо тати не може да си смени работата, поради която е избрал тая градина, че да го води по друго време, значи браво, отглеждаш вундеркинд. Моето 5-годишно дете не би разбрало всички тези обяснения, ако ще да си разчекна устата от обяснения и логични доводи. Тя ще си знае нейното - искам и аз. И дисциплината, която опитвам да въведа заедно с учителките, започва да отича в канала. Малко по малко.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 10:14 от HighSpeed

# 252
  • Sofia
Така че, да правилата трябва да са за всички.

Не, не трябва...

Имах предвид, че щом в някои градини позволяват воденето след закуска, защо други си позволяват да го забраняват.

Хайспиид, синът ми в градината нищичко не хапва, НИЩИЧКО. Седи гладен от сутринта докато го взема, и това е така от първа ясла (сега е втора градинска група). Сутрин винаги закусва вкъщи. Водим го преди 8:30ч. просто защото в 9ч. вече ще ни е късно. Но ако започвахме работа по-късно, определено щях да искам да го водя в 9ч., не би имало смисъл да става по-рано и само да виси и да гледа как другите деца ядат или да им пречи да го правят.

Последна редакция: вт, 17 окт 2017, 10:06 от brin de muguet

# 253
  • Варна
За мен лично обяснението е много просто. Според МЕН в градината им е писнало от претенциите на въпросния татко и така са решили да му покажат откъде изгрява слънцето.

Така предполагам.

# 254
Да бе, Тета, но правиш ли разлика между наложителна здравословна причина и личен каприз?

И ти си права, тук няма какво да кажа  Mr. Green

Но исках да кажа, че когато има желание, има и начини...въпрос на договорка Peace

Общи условия

Активация на акаунт