СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 119 051
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • В офиса
Ежко, извинявай ама ти не включваш няколко неща в уравнението:
- по семейни причини може да се отсъства легитимно с бележка от родител до 3 дни на всеки срок
- ако детето се е разбрало предварително (състезания и пр.), никой не пише отсъствие, или ако пише, те са извиняват незабавно, без бележка.
- ако детето отсъства със знание на родителите, но никой не се е обадил (първо че всеки, който иска детето му да отсъства знае най-малкото да провери дали детето се е разбрало, или сам да се обади), след като гафът е станал, никой родител няма проблеми да намери легитимна медицинска бележка.
Значи детето е отсъствало самоволно и без знание на родители и учители. Ами к'во, да викаме браво ли?

А как ли гледат буквоядите на този казус - ученик е отсъствал 3 дни! Ученик е отсъствал заради състезание! Или заради семейно пътуване. Срам. Справка WinkНаредба 10, където за тоалетни нищо не пише, а само че трябва да има 5  мин. пауза между два еднакви учебни часа. Ама буквоядите грам не ги интересува оптимизирането на занятията в името на децата. Нали има наредба. От МОН!

Точно тези правописни грешки мен много ме дразнят. Но това само говори, че секретарката на СМГ не владее елементарни правописни правила.

Триша, вие в СМГ ли отидохте? Как е сравнението, доволни ли сте? Надявам се - да.

# 481
Ако се формализираме, заповедта е пусната точно заради наредбата, действаща към  момента на нейното издаване ( не е наредба 10). Съгласно нея, ученикът имаше право на 3 дни с молба до директора и още  7 - с молба до директора, след решение на педагогическия съвет в рамките на една година при определени условия. В заповедта е упоменато, че правото на тези дни е изчерпано. Вероятно са се опитали да извинят отсъствията по семейни причини, но не са спазили точно някоя буква.
Иначе и аз си помислих, че вероятно заповедта е писана от технически сътрудник, секретар или както там се нарича. Дали е диктувана от и. д. или е преписана от негов ръкопис, няма как да знаем.

# 482
Тинки, Код е писал, а не аз.
А иначе всичко друго е наред, само тоалетните и правописа на секретарката са останали за оправяне.
Клошмерл някакъв.
Относно отсъствията, на мен лично реда в АК ми допада. Сигурно има и други разумни регламенти.
Но при принципно безредие, не е ли все тази?

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 22:20 от Ezhko

# 483
  • В офиса
Ахахаха, правя няколко неща едновременно и спя. Ако знаех, че отговарям на Код, нямаше въобще да пиша, че му имам зъб, откакто реши да ме госпожосва.

# 484
  • София

- ако детето отсъства със знание на родителите, но никой не се е обадил (първо че всеки, който иска детето му да отсъства знае най-малкото да провери дали детето се е разбрало, или сам да се обади), след като гафът е станал, никой родител няма проблеми да намери легитимна медицинска бележка.
Значи детето е отсъствало самоволно и без знание на родители и учители. Ами к'во, да викаме браво ли?

Тинки, детето не е отсъствало без знанието на родители и учители. Майка му е разказвала за неговия случай в СМГ групата във ФБ.

Допускането на тези грешките в заповедта ми изглеждат абсурдни, независимо от кой са написани/набрани...

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 23:17 от Iva_D

# 485
Ясно си пише причината за отсъствията.

# 486
 Иска се отмяна на уволнението и възстановяване на работа.
https://studyabroad.bg/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b … 1%80%d0%b0%d0%b7/

# 487
  • София
Такова наказание се налага за 10 неизвинени отсъствия в една седмица. Без значение дали е бягане от час или процедура по подбор на специализанти за Google.

Не разбирам какво се възмущавате. Заповедта не се пише от директора, той само я подписва.

# 488
Без да чете какво подписва ли?

# 489
  • София
Не знам дали чете.
На мен заповедта ми я връчиха вече подписана от Стоянов. Само не ме карайте да ходя да я търся и да сравнявам правописа.

# 490
Елементарни грешки ми бодат очите, независимо от кого са подписани. За никого не е оправдание, нито за Стоянов, нито за Ушагелов.
В случая казуса е по- интересен.

# 491
Хайде пак буря в чаша вода за отвличане на вниманието от основните проблеми в СМГ.

Какви са практическите последствия за ученика? Никакви. Какъв е възпитателния ефект на заповедта (казва ли какво точно е ТРЯБВАЛО да направи ученика в дадения случай)? Никакъв.
Безредие и липса на здрав смисъл. Чиновническа бюрократщина и сляпо спазване на буквата на разпоредбите...
Неграмотна (по правопис) и безотговорна (липса на проверка какво се подписва) проява за капак.

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 12:24 от Ezhko

# 492
Редактирано собственоръчно...

Защо ли въобще изказвам мнение.
В училището е някакъв делириум от лятото насам, злобен реваншизъм, противопоставяне и излагации.

Ще си редактирам мнението, не виждам смисъл от него.
Без да съм го променил. Не ме интересува какво пише точно в закона, аз за пръв път виждам подобна заповед за наказание за хлапе, което е отсъствало 3 дни от училище.
3 дни са нищо и този казармен ред е безумен.
А заповедта я възприемам като проява на злоба и реваншизъм и смятам, че е пусната заради конкретния ученик, а не заради конкретното "прегрешение".
Продължават да ми падат в очите.

Картинката не е особено приятна, но е факт.
 Код, ти поне си направил труда да прочетеш заповедта и статията под нея. Мнението ти беше резонно и не знам защо го редактира.

# 493
  • София

Защо ли въобще изказвам мнение.
В училището е някакъв делириум от лятото насам, злобен реваншизъм, противопоставяне и излагации.

Доста точно обобщение на ситуацията ... за съжаление. Да видим докъде ще се докараме.

# 494
  • София
Иска се отмяна на уволнението и възстановяване на работа.
https://studyabroad.bg/%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b … 1%80%d0%b0%d0%b7/
тази медия е задължена на Стоянов за вкарване на дете в училището  Laughing
Изглежда, че господина е впрегнал всички ¨длъжници¨ за възстановяване на реномето му, а от друга страна това показва, че в случая той конкретно е вкарал детето , а не руо.

Общи условия

Активация на акаунт