СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 119 023
  • 741
  •   1
Отговори
# 465

Виж дали ще ги порежат на състезанията както миналата година или няма, и на кои състезания ще ги режат, и кои състезатели ще режат е отворен въпрос - ще видим.

Това зависи изцяло от комисиите, които ще бъдат тази година на състезанията. Ако въпреки цялата помия миналата година имат наглостта да ги оставят същите - и резултатът ще е същият, че и доста по-зле, защото ще търсят и реваншизъм. Жалко за децата, защото те със сигурност не заслужават да го отнасят при целия положен труд, пък и средства за подготовка, заради егото на недостойни възрастни.

Блис е права - престанете да се фокусирате в Стоянов (тази битка приключи отдавна), а работете заедно за бъдещето на училището, вместо само да плачете. Ако можете.

Защо смятате, че е приключила битката? Напротив, според мен тепърва започва и така трябва да е. А ако има и разследване на учителките, които изгониха Стоянов, категорично ще настъпи пълен обрат. И мисля, че това ще е най-справедливото и логично развитие на нещата.

Скрит текст:
На Ралица Йовкова ако Тодорова й е обещала сигурно място в СМГ, нормално е да драпа да остане, а да не се връща Стоянов. Нека си се навива. Времето ще покаже дали е заложила на "куц кон". 

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 12:50 от DjOfRa

# 466
За атмосферата в училището също не мога да кажа добри неща. Последното безумие беше забраната на зам. директора децата да излизат и ходят до тоалетната в 5 минутките...
Чак пък безумие, аз се изненадвам, че е било разрешено изобщо Simple Smile По мое време в 5 минутките нямахме право да излизаме от стаята, затова и доста често не си ги ползвахме, а просто ни свършваше часа 5 минути по-рано и си удължавахме междучасието по този начин.
ТришаР, наредба 10 чела ли си? Такава забрана е незаконна, освен, че е неморална.
Не съм Simple Smile просто споделям, че на учениците ни беше по-удобно така, имахме по-дълго междучасие и то по-рано от другите класове, което позволяваше да слезеш да си купиш вода, без да висиш на километрична опашка, други използваха междучасието да си пишат домашни или си учеха (като се чуе, че е имало изненадващо контролно) Като цяло дори се ядосвахме на учителите, които не го практикуваха, при тях си имахме по средата почивка, но никога не е било разрешено да се напуска стаята (това беше официално, сега ясно, че като някой се размрънка го пускаха до тоалетна или да пие вода)
А дали се замисляш, че има деца с проблемни бъбреци или момичета с тежък цикъл? Не е най-важно да си купиш вода без опашка в лавката!
За последно пиша, но да, аз имах/м и двете (дори и бъбречна криза съм правила в учебно време), и като имаш бъбречни проблеми, трябва да пиеш вода много, та на мен ми беше важно да си купя, като не можех, пиех от чешмата.
И аз за последен път пиша по въпроса, защото наистина е безсмислен този спор. Има нормативна уредба и тя трябва да се спазва от всички училища. Като искаш да имаш вода без да се редиш по опашки - си носи шише в раницата. Никой няма право да забранява тоалетна на всеки 40 минути! Дори ако някой има проблем, учител може да го пусне и по време на час. Това са хора! 'Айде стига с комунистически прийоми и забрани!

# 467
Защо смятате, че е приключила битката? Напротив, според мен тепърва започва и така трябва да е. А ако има и разследване на учителките, които изгониха Стоянов, категорично ще настъпи пълен обрат. И мисля, че това ще е най-справедливото и логично развитие на нещата.

Защото:
а) даже Стоянов води битка не за да се върне, а за едни пари обезщетение и донякъде репутация,
б) връщането на Стоянов, ще е даже по-вредно, отколкото беше изгонването му. По същата причина - ще разпали допълнително междуособиците. А и ако се върне, каква ще му е мотивацията и на каква подкрепа от кого ще може да разчита?
в) не учителките са изгонили Стоянов, а МОН. Споменатите учителки следва не да се гонят, а да се мотивират и заставят да се фокусират върху работата си - преподаването, вместо с управлението на СМГ или това на курсовете или каквото и да е друга странична дейност в работно време. Откъде предлагате да вземете други читави учителки? (с възможно изключение на Тодорова, за пример и назидание) Помеждудругото - пазете по-младите, защото те определят бъдещето на СМГ.
г) справедливост, логика, целесъобразност и т.н. могат и да не съвпадат. Да не говорим, че справедливост и целесъобразност се тълкуват различно от различните персонални и групови гледни точки.

# 468
Джофра, агитката на Стоянов от доста време се опитва да разгадае коя съм. Факт е че ровите по всички възможни канали. Искрено ме забавлявате наистина. Поведението ви обаче само показва колко много ви дразнят думите ми. Което е удовлетворително за мен. Продължавайте в същия дух. Може и да успеете най-накрая.
Факт е, че познавам един единствен учител от СМГ покрай курса на детето ми, който се провежда извън СМГ. Факт е, че познавам Тодорова само от екрана. Факт е, че за разлика от радетелят Бояджиев, аз имам някои морални ценности, които не ми позволяват да използвам непозволени методи за прием където и да било. Защото ми е ясно, че ако детето ми само не се справи, ще му направя мечешка услуга. 😉 Факт е, че много ме дразнят откровени лъжи и злостен език. Затова и ти, онази с ника на Тодорова, единия за всички, ласточката и т.н. до последно ще ви апострофирам всеки път когато се опитвате да манипулирате и изкривявате действителността.
Пък вие си пишете. И продължавайте да лъжете и видоизменяте факти.

Абе хора. Толкова малко читави учители останаха, и намаляват прогресивно всеки ден, че искрено се учудвам с кой акъл изобщо нападате доказали се имена. Питате ли се утре, ако те си отидат, кой ще ви учи децата?
Иначе аз за пореден път точно вас ви питам. Благоверният на говорителкато по каква процедура е назначен и ревизия правена ли му е? Че за доста ключова дейност е отговарял така по приятелска линия. 😉

# 469
Помеждудругото - пазете по-младите, защото те определят бъдещето на СМГ.

Именно това сега е основна цел, защото няколкото лелки, които са се развихрили в училището, имат за основна цел да ги смачкат. Явно виждат някаква заплаха в тяхно лице.

Ежко, струва ми се, че в момента се изказвате крайно неподготвен и нямате грам идея за настроенията и обстановката в СМГ след летните чудесии. Затова е най-добре да не ръсите компетентни мнения, които нямат нищо общо с действителността. До едно време наистина Ви уважавах мненията, но сега вече все повече се отдалечават от истината с отдалечаването Ви от училището.

# 470

Петата и шестата паралелка не бяха ли една от основните гордости на Стоянов? Какво общо има с новото ръководство?Хайде следвайте една линия на теориите си, че повечето четящи тук не сме толкова късопаметни.

Няма лошо повече деца да се докоснат до качествено образование и в този смисъл двете допълнителни паралелки с основание са гордост за Стоянов, но сега с новото положение в училището и с новото ръководство е нормално да има отлив на добри математици, като тези паралелки ще се запълнят с деца без особена мотивация и с доста по-ниски резултати, което ще понижи доста и нивото като цяло. А нали всички заради високото ниво сме се засилили натам.

Като продължават да постъпват деца по нерегламентиран начин и след като недоволствате по въпроса (съвсем основателно), какво направихте? Официално питане до директора? Протест до МОН? Сигнал до медиите? Я ми кажете това изолирано явление ли е само тази година или и по времето на любимият директор го имаше?

Нерегламентираният пример го има във всички елитни училища и очевидно няма ефективни действия, които да могат да го спрат, защото в 90% от случаите (ако не и повече) се спуска "отгоре". Как си представяте да реагират хора на сигнал срещу тях самите.
Джофра... нямам думи - ти само и единствено си противоречиш. Пълна боза

# 471
Всъщност не разбрах има ли действително сигнал до прокуратурата и ако да, има ли някакви резултати?

# 472
А комбинирано с увеличеният драстично прием именно от него съвсем се връзва тендецията.
Доколкото си спомням и двете предложения за допълнителни паралелки са гласувани на Педагогически съвет, а след внасянето им, заедно с " мотивирано писмо" - одобрени от началника на РУО. Тази година - в разрез с действащото законодателство. Догодина паралелките може да са още повече и то съвсем законно.

# 473
Джофра, а вие от къде знаете какви са настроенията в момента? Няколко пъти сте казвала, че нямате общо със СМГ и единствено симпатизирате на училището. Последно кое е вярно?

Дидева, факт. И никой не оспорва, че такава е била процедурата. Въпросът е по чия инициатива се е случило. Защото, ако някой не го е поискал, чиновниците няма сами да поемат инициативата в нарушение на регламента. 😁

# 474
Джофра, а вие от къде знаете какви са настроенията в момента? Няколко пъти сте казвала, че нямате общо със СМГ и единствено симпатизирате на училището. Последно кое е вярно?

Това не пречи да имам близки познати ученици и учители там и да се интересувам силно какво ни предстои.

# 475

Това не пречи да имам близки познати ученици и учители там и да се интересувам силно какво ни предстои.

Ама разбира се. Как не се бях сетила? Хахаха. Е Ежко вероятно по същите канали е информиран. Wink

# 476
Помеждудругото - пазете по-младите, защото те определят бъдещето на СМГ.

Именно това сега е основна цел, защото няколкото лелки, които са се развихрили в училището, имат за основна цел да ги смачкат. Явно виждат някаква заплаха в тяхно лице.

Ежко, струва ми се, че в момента се изказвате крайно неподготвен и нямате грам идея за настроенията и обстановката в СМГ след летните чудесии. Затова е най-добре да не ръсите компетентни мнения, които нямат нищо общо с действителността. До едно време наистина Ви уважавах мненията, но сега вече все повече се отдалечават от истината с отдалечаването Ви от училището.

СМГ би имало бъдеще само ако някой обедини и двете учителски фракции по смислен начин. Елиминирането на която и да е от тях лишава СМГ или от настояще или от бъдеще. Това е теорията. За съжаление не вярвам, че може теорията да стане практика. Но да се мечтае не е вредно....чудеса понякога стават.
Иначе идват Варягите и почват да управляват. А неспособното да се обедини около интересите си славянско племе почва хем данъци да плаща, хем да слугува. Всекиму - своето.

# 477
# 478

Laughing ми той химик човекът.
И се е подписал като директор. Явно много се е вживял в ролята си и много му се иска да заеме този пост.

Последна редакция: чт, 02 ное 2017, 20:46 от DjOfRa

# 479
Редактирано собственоръчно...

Защо ли въобще изказвам мнение.
В училището е някакъв делириум от лятото насам, злобен реваншизъм, противопоставяне и излагации.

Ще си редактирам мнението, не виждам смисъл от него.
Без да съм го променил. Не ме интересува какво пише точно в закона, аз за пръв път виждам подобна заповед за наказание за хлапе, което е отсъствало 3 дни от училище.
3 дни са нищо и този казармен ред е безумен.
А заповедта я възприемам като проява на злоба и реваншизъм и смятам, че е пусната заради конкретния ученик, а не заради конкретното "прегрешение".
Продължават да ми падат в очите.

Последна редакция: пт, 03 ное 2017, 12:01 от kodbg

Общи условия

Активация на акаунт