СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 117 488
  • 741
  •   1
Отговори
# 210
Ако не ме лъже паметта събрание е свикано на 09.11.2017 г. Може би не сте разбрали?  Laughing Wink

# 211
Ако не ме лъже паметта събрание е свикано на 09.11.2017 г. Може би не сте разбрали?  Laughing Wink

Три месеца след като ги призова Стоянов на сайта, да имат достатъчно време да си изчистят бакиите, но може да е полезно, макар и с огромно закъснение.

# 212
На 09. 10. е свикано заседание на ОС, а на 09. 11 - общо събрание на УН.
http://www.smg.bg/news.php?id=652
http://www.smg.bg/news.php?id=580
Което не променя факта, че свикването  се проточи доста във времето.

# 213
  • София
На 11.10 няма събрание (има на Обществения съвет днес). Поканата за среща на УН е за следващия месец, но обсъжданията, за които говори Ежко не са част от дневния ред и в този смисъл няма как да се случат на същото общо събрание.

# 214
ДА, коригирах датата. Моя грешка.

Джофра, хайде да не говорим за Стоянов и неговите мотиви да иска свикване на ОС на Настоятелството. Wink

Не са от дневния ред, защото просто не им е мястото там да се обсъждат, а на Обществен съвет. А и Ежко директно ви каза, че борбата за парите не е вашата. Напоследък има една кампания "Империята отвръща на удара" базирана на един хвърчащ лист, който се твърди, че е фактура доказваща злоупотреби. Честно казано, активистите на тази кампания с действията си доказаха, че нито познават добре данъчните закони, нито добре са се информирали поне от компетентни хора как се свиква ОС на Настоятелство.

# 215

Джофра, хайде да не говорим за Стоянов и неговите мотиви да иска свикване на ОС на Настоятелството. Wink

Защо? Нали за искане за диалог ставаше въпрос? Какъв по-добър начин?
Ти откъде знаеш на Стоянов мотивите и какъв е личният ти интерес да защитаваш Тодорова, при положение че детето ти ходи по състезания и ако не то, то много негови връстници са потърпевши от действията й?

ПП: И тези постоянни дописвания Тодорова или Караджова ти ги диктува?

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 10:47 от DjOfRa

# 216
Ежко, кавгата за парите в настоятелството е и наша битка именно заради нашите учители.
А иначе точно на опитите за такова свикване на ОС се пречи с всякакви средства. Тъжна работа...
Разбирам, но:
"Който гони два заека, не хваща нито един. А вие искате да гоните три. Затова в МОН ще ядат заешко, а вие ще преглъщате суха плюнка..."

# 217

Защо? Нали за искане за диалог ставаше въпрос? Какъв по-добър начин?

Ок. Стоянов поиска свикване на ОС на Настоятелството когато вече му пареше под задните части. До тогава, месеци наред се криеше от всякаква комуникация както с родители, така и с контролиращите го органи. Твърде късно. Защо първо не попитате него, защо се кри толкова време? Wink

В момента няколко човека се опитаха да свикат събрание (доста некадърно междувпрочем) с един безумен дневен ред, за който компетентни хора безброй пъти обясниха, че не е нормално да се осъществи. Някои от точките са в компетенциите на одитори, други на разследващи органи. Към настоящия момент има свикано събрание, с последна точка. "Други". Който иска да повдигне невключени въпроси в останалите точки, е свободен да го направи.

На мен лично фактурката и цялата акция ми приличат на активно мероприятие. Но ще изчакам да си формирам крайно мнение, след като излязат резултатите от проверките, ако има изобщо такива.

Джофра Петрова Стоянова, не намесвай детето ми. Знам, че имаш опит, след гаврата с детето на Тодорова. Но това ти действие, както и ровенето в хисторито ми само говорят що за човек си.

Не познавам нито Тодорова, нито Караджова лично. Но това не ми пречи, да имам мисловен процес в главата, за разлика от теб.

Между другото Дидева, нямам спомен, а на сайта на СМГ са махнали изявлението на Стоянов. Помниш ли събрание на Настоятелството ли искаше или на Обществения съвет?

Последна редакция: пн, 09 окт 2017, 10:55 от Анонимен

# 218

Ок. Стоянов поиска свикване на ОС на Настоятелството когато вече му пареше под задните части. До тогава, месеци наред се криеше от всякаква комуникация както с родители, така и с контролиращите го органи. Твърде късно. Защо първо не попитате него, защо се кри толкова време? Wink

Колко месеца? Ти лично кога го потърси? Какво искаше да го питаш?

# 219

А, много моля. Когато ние молихме за диалог, Стоянов не се отзоваваше.  Цяло лято ни отне да го молим.

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2017/08/24/3030383_direktor … cheska_gimnaziia/

Цитат
От просветното ведомство обясниха пред "Дневник", че днес експерти са отишли да правят нова проверка, но не са били допуснати в училището.
Цитат
На място отишла и Кастрева, пред която той отказал да подаде оставка. Стоянов не отговаря на телефона си.

Още искаш ли?

# 220

А, много моля. Когато ние молихме за диалог, Стоянов не се отзоваваше.  Цяло лято ни отне да го молим.

?  Не те разбрах. Питах теб. защо ми даваш чужди отговори? Нямаш ли собствено мнение?

# 221
  • София

Не са от дневния ред, защото просто не им е мястото там да се обсъждат, а на Обществен съвет. А и Ежко директно ви каза, че борбата за парите не е вашата. Напоследък има една кампания "Империята отвръща на удара" базирана на един хвърчащ лист, който се твърди, че е фактура доказваща злоупотреби. Честно казано, активистите на тази кампания с действията си доказаха, че нито познават добре данъчните закони, нито добре са се информирали поне от компетентни хора как се свиква ОС на Настоятелство.

Общественият съвет и настоятелството са два различни органа. Нещо повече - член на настоятелството не може да бъде член на обществения съвет. Така че определено не е там мястото да се обсъждат действия на другия орган.

# 222

А, много моля. Когато ние молихме за диалог, Стоянов не се отзоваваше.  Цяло лято ни отне да го молим.

?  Не те разбрах. Питах теб. защо ми даваш чужди отговори? Нямаш ли собствено мнение?

И аз ти отговорих точно на въпроса. А мнението си го написах по горе. Ти кое не успя да разбереш?

Общественият съвет и настоятелството са два различни органа. Нещо повече член на настоятелството не може да бъде член на обществения съвет. Така че определено не е там мястото да се обсъждат действия на другия орган.

Да, темата за парите от курсовете си е точно за ОС на Настоятелството.

Но темите за които говори Ежко са за Обществен съвет.

# 223
Скрит текст:

?  Не те разбрах. Питах теб. защо ми даваш чужди отговори? Нямаш ли собствено мнение?

И аз ти отговорих точно на въпроса. А мнението си го написах по горе. Ти кое не успя да разбереш?

Зададох ти конкретен въпрос. Ти кога го потърси и кога ти отказа? И в качеството си на каква си го търсила, след като нямаш нищо общо с училището?
А тези цитати добавените не разбрах в каква връзка са? Не мисля, че има човек, който да вярва на Кастрева и на МОН, в частност Т. Михайлова. Действията им от последните месеци още повече затвърждават убеждението ми.

# 224
Общественият съвет и настоятелството са два различни органа. Нещо повече - член на настоятелството не може да бъде член на обществения съвет. Така че определено не е там мястото да се обсъждат действия на другия орган.
Настоятелството има представител в Обществения Съвет. Двете организации имат различни, но свързани задачи и е добре, ако могат да си сътрудничат.
Няма никакъв проблем, ако Общото събрание постави задача на представителя си в съвета например. И за последен път - погледнете напред!

Общи условия

Активация на акаунт