СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 9

• 118 888
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Как квалифицирате някого, когото не познавате?
Този въпрос би трябвало да бъде зададен и на Джофра, и на Моралната, и на много други, които продължават да го правят, но спрямо други учители от СМГ.
Както видяхме вече, лятото имаше също две паралелки ученици, както и техните родители, които застанаха зад преподавател по математика. Явно и този преподавател е любим и желан, но това не пречи на някои хора да  използват обидни квалификации по негов адрес.
Много неистини се пишат и във ФБ страницата на гимназията. Имам усещането, че някой умишлено се стреми да поддържа конфликт между учителите. Кому е нужно да се мерят заслуги? Ама нямало ги някои преподаватели на снимката и срещата. Ами как да са там, като нямат нито един ученик, медалист от МБОМ, БОМ и МОМ? На някого да направи впечатление, че учители с медалисти от тези състезания също не са на срещата и съответно на снимката? Г-н Симеонов има двама такива само от последния си випуск,  г-жа П. Тодорова – също. Г-жа Минчева е с трима медалисти, но въпреки това някои отричат правото ѝ да присъства на срещата. Търсете информация, четете и мислете, ама по-лесно е да се плюе, отколкото да се провери.

wildmama, наистина, моля, престани. Не одобрявам подобни писания против който и да било учител по математика от СМГ.

# 616
math_mother, цивилизовано, но неточно. Вярно е че конфликта между учителите се раздухва, но не може да се раздухва нещо което не гори или поне не тлее.  
Всички страни са забравили какво е СМГ на първо място - училище. Именно училище, а не гладиаторска школа. И понеже, който плаща, поръчва музиката - имате гладиаторски боеве. Платили сте за спектакъла - наслаждавайте му се.
Жалко за изключенията, като Киселова и колеги. Жалко и за родители и деца, които не споделят новите ценности.

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 13:01 от Ezhko

# 617
math_mother, като леко отстрани това виждам, уволнение срещу снимка, как да не гръмне човек. Тя истината ще излезе наяве, на ход е г-жа Киселова.Аз лично чакам да си изпълне обещанието, може без нея да настане спокойствие,кой знае.

# 618
Този въпрос би трябвало да бъде зададен и на Джофра, и на Моралната, и на много други, които продължават да го правят, но спрямо други учители от СМГ.
Както видяхме вече, лятото имаше също две паралелки ученици, както и техните родители, които застанаха зад преподавател по математика. Явно и този преподавател е любим и желан, но това не пречи на някои хора да  използват обидни квалификации по негов адрес.
Много неистини се пишат и във ФБ страницата на гимназията. Имам усещането, че някой умишлено се стреми да поддържа конфликт между учителите. Кому е нужно да се мерят заслуги? Ама нямало ги някои преподаватели на снимката и срещата. Ами как да са там, като нямат нито един ученик, медалист от МБОМ, БОМ и МОМ? На някого да направи впечатление, че учители с медалисти от тези състезания също не са на срещата и съответно на снимката? Г-н Симеонов има двама такива само от последния си випуск,  г-жа П. Тодорова – също. Г-жа Минчева е с трима медалисти, но въпреки това някои отричат правото ѝ да присъства на срещата. Търсете информация, четете и мислете, ама по-лесно е да се плюе, отколкото да се провери.

wildmama, наистина, моля, престани. Не одобрявам подобни писания против който и да било учител по математика от СМГ.

math mother, ако трябва пак ще ти припомня първопричината на конфликта и уволнението на Тодорова - тя се подигра и зачеркна труда на МНОГО деца. И за съжаление се наложи родителите да я опознаят добре заради тези ѝ действия. Впоследствие се оказа, че има и документи, уличаващи нея и другарките ѝ в присвояване на пари, изкарани И с труда на колегите им, които сега се опитват да мачкат и унижават. Младите учители не могат да се "похвалят" с такива грозни прегрешения.
Нормално е да я обичат и уважават нейните ученици, вярвам, че поне за тях прави всичко възможно да успяват. Макар че аз видях само около десетина деца и техните родители да я подкрепят. На вчерашната среща колко бяха децата и родителите?

# 619
math_mother, като леко отстрани това виждам, уволнение срещу снимка, как да не гръмне човек. Тя истината ще излезе наяве, на ход е г-жа Киселова.Аз лично чакам да си изпълне обещанието, може без нея да настане спокойствие,кой знае.

Имайки предвид многократно споменатото съотношение 30/70, не знам и аз.

# 620
Wildmama не подстрекател, а любител на тихи, спокойни, топлички, застояли блата.
Да живее свинството. Различните да се махат, че пречат на калните бани. Иначе ще ги каляме до последно.

Последна редакция: сб, 23 дек 2017, 13:29 от Ezhko

# 621
Какво е казала Цветкова, това което тук някой спомена , че децата са манипулирани , не съм била там.
Е, аз бях там. Г-жа Цветкова не беше. От главните учителки по математика присъстваха г-жа Караджова и г-жа Минчева. Не чух някой да казва, че децата и/или родителите са манипулирани. Много взехте да се оплитате. Вземете се успокойте и приемете, че деца и родители ценим и уважаваме г-жа Киселова.

# 622
Многократно във фейса беше казано, че първата снимка е различна от вторите. И, че не е умишлено изрязвана. При това беше казано и от коректни  представители на "противниковия" отбор. Спекулацията, че снимката е изрязана беше започната от член на този форума и умишлено подета от "активистите". Многократно беше призовавано да не се спекулира с това и накрая първата оплюта снимка беше изтрита за да нямат повод Бояджиев и сие да плюят и да натоварват негативно хубавият момент.

Ако продължавате да се оплювате по един и същи начин едни други, СМГ няма да просъществува дълго. Ситуацията сега с двата класа е същата каквато беше лятната. Но очевидно не го осъзнавате. Продължавате да използвате да се оплювате и наплювате един друг при всеки дребен повод. Не симпатизирам нито на джофра, нито на дивата майка в опитите им отново да поляризират ситуацията. Но от реакциите и на други е видно, че и от двата лагера само се чака и най-дребния повод. Помирете се бе хора. Надявам се имате поне малко ниво на интелигентност за да осъзнаете, че това е пътя.

# 623
  • София

Ама нямало ги някои преподаватели на снимката и срещата. Ами как да са там, като нямат нито един ученик, медалист от МБОМ, БОМ и МОМ? На някого да направи впечатление, че учители с медалисти от тези състезания също не са на срещата и съответно на снимката? Г-н Симеонов има двама такива само от последния си випуск,  г-жа П. Тодорова – също. Г-жа Минчева е с трима медалисти, но въпреки това някои отричат правото ѝ да присъства на срещата. Търсете информация, четете и мислете, ама по-лесно е да се плюе, отколкото да се провери.

Може ли малко повече фактология - срещата е била за учители, изградили национални състезатели-медалисти изобщо, както и тези ученици, или за такива успехи конкретно през изминалата учебна година?

# 624

Интересен факт е, че ПТ не присъства на срещата при президента. Или организаторите смятат участието ѝ за неуместно, или самата Тодорова се възприема по този начин. Последното го считам за почти приказно Simple Smile

# 625
Bliss, започнах да ти чета поста и после видях, че ти си автора му и спрях, защото съм си обещала да не си причинявам негативни емоции.
Снимката беше изрязана, личеше си по нестандартния брой пиксели. Но и дори да не е била рязана, самият акт да се качи единствената снимка на която не са и петте учителки, присъствали на събитието и очевидно и петте са позирали за снимката, е грозен. Това е официалната фб страница на смг. Отговорете си на въпроса: каква е разликата между снимката, която беше публикувана и снимката, която беше качена в коментар 5 минути по-късно! След това с чисто сърце ми отговорете, коя снимка беше редно да се публикува!
И айде стига сте се чудили от какво да направите проблем! Измисляте провокация след провокация с неясна цел. Всички тези действия само уронват престижа на смг. Вразумете се!

# 626
Това е официалната фб страница на смг. Отговорете си на въпроса: каква е разликата между снимката, която беше публикувана и снимката, която беше качена в коментар 5 минути по-късно! След това с чисто сърце ми отговорете, коя снимка беше редно да се публикува!
И айде стига сте се чудили от какво да направите проблем! Измисляте провокация след провокация с неясна цел. Всички тези действия само уронват престижа на смг. Вразумете се!

По същата логика може да се пита защо не е публикувана снимка с всички медалисти от СМГ, а само с учениците от 9. клас. Щом като ще се качва само една снимка с медалисти, би трябвало на нея да са всички. Провокация?

Едната снимка не е първоизточник на другата – вижда се с просто око, ако човек погледне внимателно пространството около г-жа Данова.
Постът на Bliss е хубав, ако се осмисли.

# 627
Bliss, на събитието са присъствали само тези 5 учителя от СМГ (толкова за верността на твърдението, че и други липсват от снимката, освен ако не се говори "по принцип"). Кой е изпратил точно тази снимка на администратора, който я качи не зная. И дали този някой няма снимка с всички 5 също не зная. Надявам се този някой поне да е знаел, че са позирали 5 учителя и евентуално някой от тях е попаднал на фотограф, който е вкарал в кадър и 5те и е могло да се изпрати на администратора такава снимка.
Клеветите, които пръскате по мой адрес слабо ме интересуват.

# 628
Потребителят, който я качи каза, че е имал само тази снимка. На нея освен Киселова липсват и други учители. Нямам основание да се съмнявам в това твърдение.
Извинявам се, че ще публикувам 2 мнения едно под друго, но ми падна батерията.
Кои други учители са присъствали на събитието и не са на снимката? С отговора на този въпрос ще си изясниш кой казва истината. Далеч съм от мисълта да ми се извиниш.
Какво е редно за мен: да се публикува снимка с всички ако присъстват на една или да се публикуват няколко снимки, ако нямат обща снимка. Какво е редно за теб - не разбрах, освен, че евентуално е различно от това, което аз мисля.
И за протокола: не съм срещу нито един учител от смг. С главните учителки присъствах на обща среща по друг повод. Направиха ми прекрасно впечатление (въпреки, че преди това получих остри думи публично от една от тях) и публично им благодарих. Срещата вчера също не беше срещу някого, а в подкрепа на някого. Страшно много ми се иска да е спокойно в смг, но уви, нито зависи от мен, нито мога да направя нещо по въпроса.

# 629
Какво е редно за мен: да се публикува снимка с всички ако присъстват на една или да се публикуват няколко снимки, ако нямат обща снимка.
По-горе вече писах, ще се повторя, за което се извинявам.
Следвайки Вашата логика, би трябвало да си зададем няколко въпроса: 1. Защо е публикувана снимка само на медалистите от 9. клас, тоест на учениците на г-жа Киселова?; 2. Кои са другите участници и техните постижения по-незначителни ли са ?(Дали МБОМ е от същия ранг като международните олимпиади по природни науки?); 3. С каква цел е направено това? Провокация?
Нужно ли е във всяко действие на "противника" да виждаме провокация и докъде ще стигнем така?
Не до спокойна атмосфера със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт