Козметика без парабени

• 123 414
  • 276
  •   1
Отговори
# 105
Аз си взех един крем и маска за лице на Korres.Това е гръцка фирма и предлаганите от тях продукти са именно без парабени или поне се опитват да намалят до минимум  тяхното количество в продуктите си. Доволна съм, паснаха ми идеално на кожата. Цените са нормални.

# 106
Че какво им е на парабените? Спекулации и нищо повече! Цитирам експерти в консервантите!
А до това коя козметика: Много фирми имат, и български дори- на Биофреш например мисля изцяло е без парабени.

От както се ровя в Skin Deep останах с впечатлението, че парабените надали са най-голямото зло... Досега не се бях замисляла, но и никога не съм и предполагала, че в козметичен продукт може да се слагат съединения като ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, които водят до отлагането на тежки метали (ARSENIC, LEAD, HEAVY METALS), могат да причинят невротоксичност, проблеми с репродуктивността, а други - рак...
Не съм химичка, не знам дали това са токсини, които могат да се изхвърлят от организма или се натрупват, но направо съм в шах...
Останах с впечатлението, че най-опасни са боите за коса, противобръчковите серии и мъжката парфюмерия. А от компаниите Лореал е лидер в използването на вредни химикали - в това число и марки, които са собственост на компанията: Виши, Гарние, Мейбълин, Буржоа, Ралф Лорен, включително и Body Shop. Лиерак учудващо също нямат добри резултати. Досега съм открила хубави резултати само за Нюкс, Авен и RoC. Е, има и изключения - фондьотенът на Лореал Quick Stick е с доста добри показатели, както и любимия ми парфюм Романс на Ралф Лорън, но поне за мен това си стават марки, които ще избягвам занапред...

Но, Стики много хубаво зададе въпроса - наистина ли е достоверна тази информация от сайта??? Кой седи зад тази лаборатория?

gevestra, мерси! Явно само за детската козметика има такъв "бял списък"  Peace

# 107
И слънцезащитни продукти:
http://www.cosmeticsdatabase.com/special/sunscreens2008/
 Peace

# 108
Че какво им е на парабените? Спекулации и нищо повече! Цитирам експерти в консервантите!
А до това коя козметика: Много фирми имат, и български дори- на Биофреш например мисля изцяло е без парабени.

От както се ровя в Skin Deep останах с впечатлението, че парабените надали са най-голямото зло... Досега не се бях замисляла, но и никога не съм и предполагала, че в козметичен продукт може да се слагат съединения като ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE, които водят до отлагането на тежки метали (ARSENIC, LEAD, HEAVY METALS), могат да причинят невротоксичност, проблеми с репродуктивността, а други - рак...
Не съм химичка, не знам дали това са токсини, които могат да се изхвърлят от организма или се натрупват, но направо съм в шах...
Останах с впечатлението, че най-опасни са боите за коса, противобръчковите серии и мъжката парфюмерия. А от компаниите Лореал е лидер в използването на вредни химикали - в това число и марки, които са собственост на компанията: Виши, Гарние, Мейбълин, Буржоа, Ралф Лорен, включително и Body Shop. Лиерак учудващо също нямат добри резултати. Досега съм открила хубави резултати само за Нюкс, Авен и RoC. Е, има и изключения - фондьотенът на Лореал Quick Stick е с доста добри показатели, както и любимия ми парфюм Романс на Ралф Лорън, но поне за мен това си стават марки, които ще избягвам занапред...

Но, Стики много хубаво зададе въпроса - наистина ли е достоверна тази информация от сайта??? Кой седи зад тази лаборатория?

gevestra, мерси! Явно само за детската козметика има такъв "бял списък"  Peace
Еее, госпожо! Тежките метали са съпътстващи производството и получаването на металния алуминий! Тук става въпрос за СЪЕДИНЕНИЕ на Алуминия, и понеже знам и точната структура на цитираното - НЯМА КАК други елементи (в т. ч. и споменатите метали) да направят тази структура! Освен това продукта, който знам (на определена фирма) е адски чист! Въобще!
Но всеки сам си решава - ако не ви харесва - четете дали го има, и ако да - просто не си го купувайте!

# 109
Да вярно е , продуктите са вредни. Особено боята за коса, уврежда се черният дроб. Знам го отлично, но нямам избор. Ползвам разнообразни козметични продукти, не отричам, че са с вредни съставки.  Интересна информация, ще следя темата.

# 110
Радвам се, че се включи, защото пак казвам не разбирам от химия - само гледам данните и се опитвам да ги разбера като информация. Явно бъркам, според теб, затова моля те разясни ми...

Взимам случаен продукт, според сайта опасен: http://www.cosmeticsdatabase.com/product.php?prod_id=70122&r … rand_id%3D1008%26

и съставките започват с това:

съставка                                                                                                                                      свързва се с

ALUMINUM STARCH OCTENYLSUCCINATE - Developmental/reproductive toxicity, Neurotoxicity, Organ system toxicity (non-reproductive),  Contamination concerns (ARSENIC, LEAD, HEAVY METALS),

FRAGRANCE - Neurotoxicity, Allergies/immunotoxicity, Miscellaneous,

Тоест има някакво съединение, което може да предизвика еди какво си. А 9-ката какво показва - високо съдържание в продукта или висока степен на опасност?... Или бъркам?

Освен това ти каза, че не е важно какво се слага, а по колко. Но ако дълго време се ползва продукт с определени вещества, може ли те да се натрупат в организма и въпреки всичко да причинят увреждане?

Всъщност днес се разрових още и ето какво намерих: http://www.pudriera.com/index.php?mode=statii&id=239
"Нека анализираме фактите

* Ако продукта, който сте закупили от магазина не е бил в хладилник до момента на покупката, то в него се съдържат консерванти и стабилизатори.
    * Ако продукта има характерна приятна миризма, то в него се съдържа смес от изкуствени ароматизатори. Ако продуктът ви има цвят различен от бяло/бозаво, най-вероятно в него има смес от изкуствени оцветители. (Забележете, че дотук имаме букет от около 15-20 химикала, а още не говорим за козметиката във вашия нов продукт.)
    * Ако в рекламата сте чули, че продукта има "бърз ефект", това означава, че производителя е заложил в продукта си, т.нат. усилватели на проникването. Те имат една единствена цел - да направят вашата кожа максимално отворена за проникване на другите вещества в продукта. Можете лесно да се досетите, че: а) по този начин вашата кожа не може реално да ви защити от околната среда и б) когато ползвате продукта, през кожата и дермата могат да проникнат вредни вещества от продукта и да достигнат до кръвта ви. А ако сте бременна?

Посочените продукти могат да съдържат вещества токсични за околната среда; вещества причиняващи възпалителни процеси; вещества, които се натрупват в тялото и не могат да бъдат отстранени от него в разумен срок; естрогени и други хормонални препарати; алергени; вещества, за които няма достатъчно данни да са безопасни; и не на последно място вещества, за които не е доказано, че са безопасни за употреба в козметиката."

# 111
Ами няма какво да го обследвам този сайт - пълни глупости!!!
Щом и полиетилена, доказано безвреден, са му намерили цаката - явно тези нищичко не разбират от химия. Ударили са го на лингвистика... (поли)ЕТИЛЕН..оксид - този оксид пък откъде дойде? Фрагранс, демек аромати - и всички ужаси - ами една парфюмна композиция се прави от поне десетина-двадесет съставки, 1 натурална съдържа (доказано) поне 30-40 вещества...
Сметнете сами колко са различни всички, а тука всите под 1 знаменател! Че и точки дават!!! Бравос!
Ако става въпрос за ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ (ИСТИНСКИ), то това е листа за безопасност. И ако наистина, ама наистина ви се четат тези аадски скучни документи, то правите следното - пишете в кутийката на гугъл името на даденото нещо + Material Safety Data Sheet.
Четете, 6 страници, скука! 16 точки, упоменава се ВСЯКО ОПАСНО ВЕЩЕСТВО с неговата концентрация, опасности, физико-химия, свойства, ужасна скука! Последната точка се казва, че по-гореописаното е направено с най-добрата воля и последните им знания.
Относно предназначението на даден продукт пак името + technical data sheet, technical specification и пак... същата скука - все едно да четеш чужд език...речник, бляк...
Ами това е.

# 112
Щом и полиетилена, доказано безвреден, са му намерили цаката - явно тези нищичко не разбират от химия. Ударили са го на лингвистика... (поли)ЕТИЛЕН..оксид - този оксид пък откъде дойде? Фрагранс, демек аромати - и всички ужаси - ами една парфюмна композиция се прави от поне десетина-двадесет съставки, 1 натурална съдържа (доказано) поне 30-40 вещества...
Сметнете сами колко са различни всички, а тука всите под 1 знаменател! Че и точки дават!!! Бравос!
Ако става въпрос за ОФИЦИАЛЕН ДОКУМЕНТ (ИСТИНСКИ), то това е листа за безопасност. И ако наистина, ама наистина ви се четат тези аадски скучни документи, то правите следното - пишете в кутийката на гугъл името на даденото нещо + Material Safety Data Sheet.
Четете, 6 страници, скука! 16 точки, упоменава се ВСЯКО ОПАСНО ВЕЩЕСТВО с неговата концентрация, опасности, физико-химия, свойства, ужасна скука! Последната точка се казва, че по-гореописаното е направено с най-добрата воля и последните им знания.
Относно предназначението на даден продукт пак името + technical data sheet, technical specification и пак... същата скука - все едно да четеш чужд език...речник, бляк...
Ами това е.
да, да...а ти точно с какво се занимаваш не разбрах точно newsm78 Химик? биолог?

# 113
.....
Последната точка се казва, че по-гореописаното е направено с най-добрата воля и последните им знания.
Ами това е.

Това и на мен ми е мисълта - някакви хора, с уж познания в тази област, ни насаждат тяхното виждане за нещата. Относно познанията им - какви са, що са. Имат ли изобщо ценз?!

Много ми намирисва на агитацията, която МЛМ компаниите правят - "всички ползват некачествени суровини, но нашите са натурални  .... "

Не съм видяла в сайта на Световната здравна организация да има страници с тематика кой какво използва в продуктите си. Аз на него му вярвам.  Peace

# 114
Да се оплача Mr. Green - Weleda, както някой писа, внасят само две серии за лице - тази с бадема и другата с ирис Tired И, аз убедена, че внасят всички продукти от въпросните серии, се запътих да търся маските за лице - безуспешно Crossing Arms, и за тях няма внос (странна логика Shocked, не стига че не съплайват всички серии, ми и внасят непълни такива Naughty ). В крайна сметка пробвах от мостра дневния и  нощния крем с ирис - по-мазни и тежки кремове не съм ползвала през живота си, опъпчих се и сега приличам на  Sick . Та, ако някой има намерение да се "гмурва" насляпо, първо да тества - цени, 29 - 32 лв. за крем Peace

# 115
Да се оплача Mr. Green - Weleda, както някой писа, внасят само две серии за лице - тази с бадема и другата с ирис Tired И, аз убедена, че внасят всички продукти от въпросните серии, се запътих да търся маските за лице - безуспешно Crossing Arms, и за тях няма внос (странна логика Shocked, не стига че не съплайват всички серии, ми и внасят непълни такива Naughty ). В крайна сметка пробвах от мостра дневния и  нощния крем с ирис - по-мазни и тежки кремове не съм ползвала през живота си, опъпчих се и сега приличам на  Sick . Та, ако някой има намерение да се "гмурва" насляпо, първо да тества - цени, 29 - 32 лв. за крем Peace
Защо ли не се учудвам! Веледа произвеждат сертифизирана натурална козметика, а тя е доста...кофти като консистенция! Затова и някъде писах, че за мен добрият баланс е ключът към най-добрите продукти!
Като няма изопропилови естери, силикони... така става, за съжаление!

# 116
Добре де, някой знае ли нещо повече за този сайт Skin Deep,пише доста ужасяващи неща, пък човек като е лаик в областа на химията  не знае на кого да вярва. Аз като погледна там за някакви продукти отрова до отрова.

# 117
Аз в този сайт не можах да намеря козметиката, която искам да ползвам. А съм я тествала и ми понася супер на кожата на лицето. Освен това не съдържа парабени. Това е серията  Sonya  на Forever Living. Какво означава това, че не е опасна, че е безвредна или .... ? Дайте ми съвет, моля ви

# 118
има и българска фирма произвеждаща крем без парабени и консерванти на основата на колаген,масло от жасмин ,жожоба и др.фирмата е "мота6"или по известна като колагена има магазин в централни хали-Пловдив на 2 етаж.

Не ми се вярва да нямат. Знам ги и са си съвсем обикновена БГ козметика.
Не искам да те апострофирам,но това не  е вярно...плантерс е  италиянска козметика и е адски добра....опитай я и ще се увериш сама!

# 119
Аз си взех на Хималая крем Кларина за черни точки и пъпки....обаче някак странно ми се отразява на кожата. Освен че не мирише добре (което сигурно е нормално, щом е не ароматизиран), след като попие кожата ми се опъва и стяга. Много е неприятно. По принцип ми е смесена. Ефекта трае 10-тина минути и след това всичко е ок. Това нормално ли е?
Също забравих да спомена, че лицето ми докато е опънато изглежда все едно съм с пудра Shocked и като че ли забелязвам частички като от пудра. Не знам дали обясних правилно. Нека някой друг ползвал това кремче сподели как му се отразява.

Общи условия

Активация на акаунт