Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 10 юли 2005, 11:41 ч.

Патладжани???

  • 19 552
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 1 655
Вкуса им е същия, като печени в печка или на плоча.

# 16
  • out of space
  • Мнения: 7 886
Дали са ти много хубави предложения. Аз искам само да кажа как пека патладжана - измива се добре, набожда се с вилица и се пуска за 5-6 минути в микровълновата на мах мощност. За да се обели по-лесно, изпечения патладжан го срязвам колкото да пробия кожата и с нож или с лъжица изтъргвам кожата.  


Ооооо благодаря! Златна си! Тамън измих патладжаните и се чудех да цапам ли тава във фурната или да си оклепам котлона и ти предложи този страхотен начин!

Майка, още не съм започнала дори, но като приключа, определено ще се включа с впечатления.  Grinning

# 17
  • Мнения: 2 040
Светле, страшна си, каза го точно на място ... Ако беше позакъснела няколко минути щеше да е загряла фурната ... айде да се заемам

# 18
  • Мнения: 5 183
Е, блазе ви... А тук сега е зима и патладжани ... има, но по 4-5 лева броиката ... 4акам отзиви  chef

# 19
  • Мнения: 1 655
Кажете дали са ви се получили. Да не ме биете после:)

# 20
  • out of space
  • Мнения: 7 886
Да се отчета! Grinning

Патладжаните ги "изпекох" в микровълновата, отне им 10 мин., станаха наистина като печени, изобщо не смърдеше и се обелиха много лесно! Благодарности на Светла1  bouquet

Току- що приключих и със салатката! Grinning Стана убиец, много, много вкусно нещо! Само един съвет- който не обича много кисело, да намали лимона, на мен не ми пречи, но на някой може да му дойде в повечко. Laughing

Благодарности на Майка!  bouquet

# 21
  • Мнения: 5 183
Е, браво!!!
Като им доиде сезона тук, и аз ще пробвам. А до тогава ... ще завиждам таини4ко  Mr. Green

# 22
  • Мнения: 2 040
Лелееее, страхотно стана. Аз я опитвам вече няколко пъти, а докато си дойде тате, може и да не остане  Laughing Лимона си е точно, щото ние и двамата обичаме мноооооого кисело, така че СУПЕР за рецептата и СУПЕР за олесненията, БРАВО    smile3501 smile3501 smile3501 bouquet  bouquet  bouquet

# 23
  • Мнения: 5 183
Е, де!!!
Ирена, мила, остажи и на татито малко Wink

# 24
  • out of space
  • Мнения: 7 886
Иренче, да не забравиш да изстудиш ракийката! Wink

 1dating cheers

# 25
  • Мнения: 2 040
Ери, ракийката е изстудена от месеци наред, тя все си стои в хладлника и НИКОЙ не я пие. Затова ви КАНЯ, хайде идвайте да направим един купон, че само се задръства минибара, пък и може да се РАЗВАЛИ И ХВАНЕ МУХЪЛ  Laughing МОя мъж отдавна мина на биричка, а аз сама ... то не идва глътка. Иначе АЛкохол имам всякакъв, КОЙ КАКВОТО МУ ДУША ИСКА ....  Laughing ЧАКАМ ГОСТИ ....  Laughing Laughing Laughing ТОВА Е СЪВСЕМ СЕРИОЗНО ... НЯМА МАЙТАП ...

Последна редакция: вт, 12 юли 2005, 13:18 от Irena80

# 26
  • София
  • Мнения: 391
за първи път се осмелявам да пиша в този форум, защото не съм добра готвачка. Надявам се да не се сърдите, ако рецептата не ви хареса  Embarassed Тя е от арабската кухня и става малко мазничка.

Малзум

2 по-тънки и дълги патладжана
2 по-големи домата
500 грама кайма
чесън
магданоз
доматен сок

Патладжаните и доматите се режат на кръгчета, като патланджаните се запържват леко предварително. След това резените се нареждат в тава като се редуват - патладжан, кайма, домати, кайма, патладжан и така докато свършат. После се залива с доматения сок, който предварително е смесен със счукания чесън и магданоза. Осолява се и се пече към 40-45 мин. Може да се сервира с варен ориз или булгур.

# 27
  • Мнения: 2 040
Интересно е и това. Ще го пробаме някой ден, пък и не е сложна технологията ...  Laughing Мерси!

# 28
Аз правих нещо подобно вчера.
Нарязах по дължина обелените патладжани (около половин см дебелина), посолих и оставих да си пуснат горчивото, и запекох леко в тиган с много малко мазнина (ползвам олио спрей).
След това запържих кайма, лук и домати (като сос за спагети).
В една намазнена тавичка изсипах малко от соса и наредих патладжаните, изсипах останалият сос, наръсих с пармезан, и наредих втори ред патладжани. Върху него слагах каквито сирена имам в хладилника - чедар, някакво швейцарско, моцарела.
Запекох докато започна да хваща коричка. Поднесох нарязано като пица, беше чудно на вкус!

# 29
  • sofia
  • Мнения: 1 606
Турска салата с патладжани

Продукти: 2 патладжана, сол и черен пипер на вкус, сок на 1 лимон, 1 ч.л. зехтин, 120мл. кисело мляко, 3 скилидки чесън, 3 малки домата на кубчета, половин чаена чаша черни обезкостени маслини на половинки, 3 стръка пресен лук.

Загрява се фурната на 180 и се изпичат патладжаните. Охлаждат се, режат се на кубчета и с пасатор се смесват с чесъна, солта и черния пипер. Добавят се лимоновия сок, зехтина и киселото мляко и се пасиpа още веднъж.
В купа се смесват патладжанената смес, доматите на кубчета и маслините. Поръсват се с пресния лук. Сервира се охладена.
Това ми зву4и вкусно, но не става за основно/. Преписала сам го от нъкаде с цел да го направя лятото, но тук, където сам сега, е зима.


Тази рецепта я бях писала в един друг форум преди време и точно щях да кажа, че е изпитана и много вкусна, когато забелязах, че Ерика вече е пробвала. Хем е лесна, хем не отнема много врме, пък е и чудно мезе, нал' тъй eat

Общи условия

Активация на акаунт