В Зоната килцата намали и здравословно се храни!!- 2 част

• 87 753
  • 516
  •   1
Отговори
# 345
Не знам за вас, но на мен 9 блока на ден не ми стигат и ходя гладна. Или аз нещо бъркам, или съм егати ламята, защото всички ми обясняват как при този тип хранене не се изпитва глад, пък аз преди май по-малко ядях, сега повече тъпча и все гладна стоя. Днес съм решила да изям 10 блока, и без това по изчисленията трябва да ям 9 и 1/2, но аз реших да заложа на по-малкото, само че сметките ми излязоха криви.

Колко филии хляб "Тонус" са 1 въглехидратен блок? И има ли значение от кой "Тонус" се яде? Четох, четох, разлики не видях, а опаковката различна?  newsm78

# 346
1 filia  e 1 blok vuglehidrati , no az o6te ne sum qla hlqb i ne znam za razliki.Az puk qm po  8 bloka i ne izpitvam glad . ot utre oba4e moge bi i 6te zakusvam kato se subuq

# 347
  • София
Аз съм на 10 блока. Има дни, в които 9 ми стигат и не се насилвам за още един. Два пъти обаче ми се случи да стигна до 11, такъв глад ме гонеше  ooooh!
Хлябът е една противоречива храна  hahaha по листовете и "Ние и Зоната" 1 филия е 1БВ, в книгата на д-р Сиърс 1/2 филия е 1БВ, купувам едни пълнозърнести хлебчета, според етикета на които в 1 филия има 14гр. въглехидрати - около блок и половина  Tired

# 348
казват ,че глад се изпитва ако не балансираш правилно храната.Аз 4 дни съм яла по-малко мазнини  (добре  че ми подсказа ), но въпреки това не съм изпитала глад до днес , освен когато стане време за новото хранене ,де. Ям по-малко блокове от теб дори - помисли за баланса.

# 349
  • Universe
За хляба - изчислявайте си - делете на 9 и вижте калко грама се получава за 1 блок  Peace

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби с 5 хил. лв. "Хляб и хлебни изделия" от Казанлък за заблуда на клиентите относно посочените на опаковката свойства и качества на произвеждания от дружеството пшеничен хляб "Зърнен Тонус". Законът за защита на конкуренцията (ЗЗК) забранява въвеждането в заблуждение относно съществени свойства на стоките или услугите или относно начин на използване на стоките или предоставяне на услугите чрез твърдение на неверни сведения или чрез изопачаване на факти.

Комисията е сезирана по случая от конкурентното дружество "Джи Ви Ел - Слатина" ООД. То предлага вече над 6 години четири вида зърнен хляб "Бонус", сред които и "Зърнен Бонус". "Джи Ви Ел - Слатина" твърди, че записът върху опаковката на хляб "Зърнен тонус" не е верен и с това "Хляб и хлебни изделия" ООД нарушава ЗЗК. За целта "Джи Ви Ел" посочва лабораторни изследвания в Институт по интродукция и растителни ресурси "Константин Малков" - Садово, и експертна оценка. Според тези доказателства заявената от ответника "уникалност", която се дължи на производство на хляба от цели зърна в начален етап на покълване, не съществува, така както и не съществува начален или следващ етап на покълване.

КЗК е установила, че от събраните доказателства не може да се направи категоричен извод дали зърното, от което се приготвя хляб "Тонус", може да покълне или не. Въпросният хляб може да се определи като пълнозърнест, но не и като произведен от покълнало зърно, е преценила комисията.

В резултат на това КЗК смята, че изписаните върху опаковката на хляб "Зърнен Тонус" данни, определящи технологията като уникална, не отговаря на истината или най-малкото изопачава фактите. Останалата информация относно здравословните свойства на зърнения хляб не се оспорва
. Фактът обаче, че един от описаните елементи от съдържанието на хляба не отговаря на истината, създава възможност за въвеждане в заблуждение относно съществени свойства на предлаганата стока, което е в нарушение със закона, реши КЗК.

Комисията остави без уважение обвиненията от страна на "Джи Ви Ел" за имитация на продуктите "Бонус", за увреждане на доброто име на конкурентите и за предлагане на хляба "Тонус" на "твърде ниска и нереална" цена
.

Най-добри са отзивите за хляба на "Нилана" - http://nilana.bg/products/sbreads  /имат и биохляб/. Те са и на-скъпите на пазара /"В този свят нищо не е съвършено" - каза лисицата  Wink - Екзюпери/

GreenApple, ако и 10 блока са ти малко - мини на 11 - нали, според сайтът на Сийрс, това е минимумът за жени  Peace

Последна редакция: чт, 24 юни 2010, 21:57 от lenny_pld

# 350
май най-добре е да се консултирам с лекуващият ми лекар, тя ми назначи този режим.

# 351
lenny_pld  интересна информация Hug Аз бях чела в един форум,че в този хляб какви ли не неща са намирани,едно от които използвана кибритена клечка #2gunfire и дори се шегуваха,че този път добре са си омели мазетата като са правели хляба Sick То вече какво ли не се появи на пазара и какво ли всъщност ядем Confused

# 352
Момичета, давайте акъл. Утре ми предстои инсталация извън града, ще започне около 10 ч. сутринта и ще приключи... когато приключи - често на другата сутрин. Какво да взимам за ядене? Обикновено сме толкова ангажирани, че нямаме време да ядем нищо, още повече, че обикновено въпросните инсталации са в ресторанти и не е удобно да си носим храна, но пък на мен не ми е удобно за джоба и да си купувам храна от ресторантите дори и за едно хранене, камо ли за цял ден през 5 часа  ooooh!

Преди, ако изобщо се сещах да взема нещо, пъхах пакетче солети в чантата, колкото ако ми застърже корема да мушна една-две, но сега не искам да излизам от зоната. Едното, което ще взема ще е пакет фъстъци, но какво друго дискретно бих могла да приготвя? Идеи?

# 353
GreenApple, аз в такива случаи пия айран. Нещо като "принудителна" лунна диета. Не огладнявам, само до WC се тича по-често.

# 354
  • София
GreenApple , ето вариант от "Ние и Зоната" . А, утре си е точно време за "бял" ден  Peace

# 355
  • Universe

GreenApple,   chef

* 1 блок - 1 филия "Бонус"  + 1 яйце /или 56 гр. извара/ + 3 маслини /6 фъстъка/                                        
* 1 блок - друг вариант: 1 филия "Бонус"  + 14 гр. кашкавал + 21 гр. деликатесна шунка и 3 маслини /или 6 фъстъка/
* 1 блок - 100 гр. плод + 1 варено яйце и 3 бадема
* айрян

СОЧНОТО КЮФТЕ НА БУБЕТО –  18 ПБ
0,448 кг. телешка /пилешка/ кайма -  16 П
1 белтък/яйце/                                  -    1 П
0,056кг извара (може и без нея)      -    1 П
1ч.л. бакпулвер
1 кис.краставичка /1 ч. чаша /         -    1 В /по аналогия с киселото зеле/
1 главичка лук /или 1/2 ч. чаша/     -     1 В
 кимион ,черен пипер, риган, босилек на вкус /подправките за кайма/
Всичко се обърква добре, слага в йена глас или друг подходящ съд без мазнина /оставете си я за овкусяване на салатите   /. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около половин час.

При консумация добавете  18 въглехидратни блока  /салата+ хляб+плод/ + 18 МБ /може да се сложи в кюфтето/

П.П. Можеш да си го оформиш и така в 6 гювечета /по 3 блока кюфтето  Wink/

Последна редакция: пт, 25 юни 2010, 09:14 от lenny_pld

# 356
Опа, виждам бивши дюканки тука Simple Smile))

# 357
GreenApple, аз в такива случаи пия айран. Нещо като "принудителна" лунна диета. Не огладнявам, само до WC се тича по-често.

Благодаря ви за предложенията, както казах, сандвичи и храна в ресторант не искам да нося, спирам се на айран с фъстъци Simple Smile))
Ще си приготвя няколко шишенца, хем в тези жеги няма да буди подозрение Simple Smile))
(каква ти жега, тук на морето не е спряло да вали от дни, ама нейсе... лято е, ще си мисля, че ми е горещо  Crazy)

# 358
Ехо, момичета,как мина денят ви ?

# 359
Мина. Не спрях да мисля за ядене, много ми се яде в тази зона  #Crazy

Я кажете как седи въпроса с блоковете при черешите, че тук ми донесоха едни и ми се пълни устата... а само преглъщам на сухо  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт