На море в Гърция - 11

• 97 306
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Ohi, не съм сядала на много таверни, но ако се съди по това къде има най-много хора, то аз препоръчвам таверните по панорамната алея на Афитос. Винаги са пълни, а като съм се разхождала съм надничала  Embarassed да видя какво си хапват хорицата и винаги съм виждала големи порции и вкусно изклеждащи ястия (октоподи, калмари, риби - има ги почти на всяка маса). Друго ресторантче, което ми е правило впечатление е това до площадчето на центъра, от източната страна (пада се двор на една къща, много уютно и романтично място).

# 166
  • София
 Тук ще останем до 6-ти. На 7-ми купихме ферибот за Скопелос,където ще поразгледаме 2-3 дни и оттам- Скиатос. Нямаме резервирани хотели за островите. Ще потърся по-назад в темата, дано сте писали отзиви. А ако някоя от вас сподели впечатления от хотели и плажове на Спорадите, ще съм благодарна.
  На всички почиващи-прекрасна почивка! На останалите-спорна седмица!
Aз съм писала и по-назад в темите, че в началото на юни бяхме на Скиатос. Бяхме отседнали в Kleopatra villas в залива Kolios. Много приятни, но и сравнително скъпи апартаменти. Плажовете на Скиатос са фантастични, начело с Кукунариес. Също така Банана бийч, Агиа Елени и много други. В южната и западната част на острова плажовете са по-облагородени, пълно е с туристи, морето е тихо. В северната са по-празни, по-трудно достъпни и ветровити.
До Скопелос ходихме на еднодневен круиз - Мама Миа. Плажовете там са по-зле.
Главните градчета и на двата острова са супер живописни и приятни.

# 167
Ohi, не съм сядала на много таверни, но ако се съди по това къде има най-много хора, то аз препоръчвам таверните по панорамната алея на Афитос. Винаги са пълни, а като съм се разхождала съм надничала  Embarassed да видя какво си хапват хорицата и винаги съм виждала големи порции и вкусно изклеждащи ястия (октоподи, калмари, риби - има ги почти на всяка маса). Друго ресторантче, което ми е правило впечатление е това до площадчето на центъра, от източната страна (пада се двор на една къща, много уютно и романтично място).
Благодаря ти!

# 168
искам да ви кажа мнението си за charusso village в палиури, в случай, че някой се чуди дали да ходи
хотелът е на AI и е масово посещаван от българи, сърби и македонци, тук-таме други нации като румънци, ниска класа англичани
отидох там заради еко плажа - дъщеря ми е малка и ходя в гърция точно заради рибките във водата. изненада: угарки навсякъде, не се чистят. питах концесионерите - чистили всеки ден по техни думи - според мен ги мързи да гледат и им е все едно, защото не сме германци, които ще вдигнат скандали до небесата
плажът не е на хотела и има около 10 минути път пеша до него, с кола 1-2 минути
за мен ол инклузива беше безсмислен - хотелът е сочен като семеен, подходящ за деца. има две площадки и детско диско, басеинче и хубави алеи, но от страна на храната не съм доволна - следобедният снек бар е трагедия. замразени банички, никакъв плод следобед, никакво разнообразие.
храната в ресторанта е много, разнообразна и... безвкусна по мое мнение. за 9 дни там се храних добре само като излизахме да ядем навън, което някакси не беше идеята да ол инклузива както аз го разбирам.
за пръв път в ол инклузив хотел ми се случи да не ни допуснат до обяд в деня на напускането - да, такова е правилото, знам, но нито в турция, нито в тунис, нито на други места в гърция са ми правили проблем и са ми сваляли лентичката, за да не ям след чек аута, в който винаги съм пунктуална, защото уважавам работата им.
обясних им, че искам да нахраня детето (година и 8 месеца, колко да изяде!), но душата на резервейшън мениджъра не трепна. в крайна сметка не обеднях от обяда в калитеа, ама честно казано ми се стори тъпо, след като същия този яни много добре знаеше, че пропуснахме обяда в деня на настаняването си, защото тогава го чаках да каже дали ще имаме бебешко легло в стаята.
хотелът не е лош като инфраструктура, но ако ти се трамбова до морето и нямаш претенции към храната, обичаш полуготовите храни е ок, но за същата цена лично аз бих избрала да съм някъде само със закуска и да ям по ресторантите...

# 169
  • Пловдив
Привет от Вурвуру.
Интернет хващам само с телефона, затова на кратко. Пълно е с народ, много българи, сърби,македонци и много гърци. Много от тях идват на плаж на Кариди и на моменти мястото е кът. Два дена духа вятър и има малки вълни-нетипично за тук, а морето изхвърля въглени и клечки от пожарите на Атон. Снощи отидохме до Портокали. Много приятно место, но е на концесия. Има бар, чадъри и шезлонги, но не попитахме за цена. Сега съжалявам, защото ми се иска да направим плаж и там тези дни.
Вурвуру тротоари няма, което е много неудобно, а ел.мрежата им върви по дървени стълбове. На моят мъж му напомня за Бг през 50-те.
Ще пиша пак, солени поздрави!

# 170
   dechy, много мерси за бързия отговор. Ще потърся назад и по-старите ти постове.
  Havga, ние също подходихме авантюристично и тръгнахме за Пелион без да знаем дори крайната точка. Поради липса на време дори не успях подробно да събера предварителна информация,както друг път правя. Вчера пътувахме до Волос. На пристанището се осведомихме за фериботите и виждайки,че на 7-ми има доста по-евтини билети за Скопелос, планът се начерта в движение. До 7-ми- Пелион, после-Скопелос, накрая-Скиатос.
  Като последвах форумското мнение (по-специално на pontes и Параход),се отправихме към външния бряг на полуострова по заобиколния път ( Волос-Агриа-Кала Нера-Милиес-Цакарада-Агиос Димитриос- Агиос Йоанис. Имах намерение да пътуваме до Хоревто, където бях харесала къщички,предложени от pontes. До Хоревто не успяхме да стигнем защото времето напредна. Не се наемам да опиша зашеметяващите гледки по целия път. Да, ужасни завои и серпентини, но както писах, всеки изминат метър си заслужава! Не съм виждала Гърция такава! За мен това е ново,изключително интересно и привлекателно място. Толкова шарена и многоцветна е Гърция,винаги има с какво да те изненада! Та от зеене, цъкане и въздишане по красотите и вслушвайки се във вътрешния глас, който настойчиво зовеше:"Узо,калмари", останахме в Агиос Йоанис. Това е китно крайбрежно селце, с две (две съм успяла да видя до днес) райски плажчета в близост.
  Настанихме се в студио на първа линия. lТова беше първият хотел,в който влезнахме. Току що му намерих координати в нета http://en.grckainfo.com/index.php?action=show_object&id=1120 … s-Home-Apartments Толкова близо до морето съм за пръв път-почти до пясъка. Голяма стая ( за трима) с още по-огромна веранда с морски изглед, хладилник, TV,интернет,климатик. Кухнята е отделна стая и е напълно оборудвана с всичко необходимо-от солта и подправките до зехтина. Направена е да се ползва от три стаи на етажа, само че други хора освен нас няма. Струва 30 евро. Същата стая, дори ми се струва още по-просторна, с изглед към двора я дават за 25 евро. Така че цените са повече от добри.
  В таверната снощи не платихме по-скъпо от това, което сме плащали на Халкидики през юли например. Две порции калмари, пържени тиквички, салата зеле и моркови, две шишенца узо- 34 евро.
  Havga,ако с друго мога да ти помогна,ще се радвам.
  А аз приемам всякакви съвети и препоръки от знаещите.
  dechy, благодаря още веднъж!

Последна редакция: пн, 03 сеп 2012, 17:31 от Anna bel

# 171
Ана бел, много , много благодаря!
Планирам същия маршрут, но ми се иска да видя това прословуто Дамукари.
А времето ще е ограничено. ....
Мислиш ли че ще ни стигне един ден за да видим Волос за два часа и после да изръшкаме Пелион , селцата покрай брега .. та зо Хорефто?

# 172
  Havga, това Домукари току що ще тръгваме да гледаме, довечера мога да пиша лични впечатления. Волос,според мен, няма какво да го разглеждате, освен да хапнете някое от прословутите морски мезета на крайбрежната. Общо с колко време разполагате?

# 173
  • София
Привет и от мен, от Никити. Със СКО сме една над друга  Hug
В общи линии ми харесва. Вчера пристигнахме, имахме проблеми докато си намерим къщата, а и телефона на собственичката беше изключен. Нет по кафетата на крайбрежната - по рядко.  HugТо и в къщата е кът. В къщата е ново обзавеждането, но като гледам няма да чистят, оставили са ни метла и лопата пред вратата. Жената ми обясняваше преди резервацията, че е достатъчно за 4ма. За мен - не е. Децата са в холо-кухнята, на диван. Маса вътре няма, столове - също. Има масичка и столчета на терасата. Т,е. ако завали.... Плажът тук е много каменист за моите представи. Плюс това е на улицата - постоянно минават коли до главата ти. Днес бяхме на плажа Кастри - много ни хареса. И хора нямаше. Но имаше доста морски таралежи /отивам да чета за тях/. Нямаше ни една вълна, беше топло и спокойно.
Отивам да гледам коя рибна таверна хвалихте. Снощи бяхме в Казанис - малко стол ми се видя. Всичко е почти готово. След поръчката - до 3 минути ти носят картофи, тиквички, калмари  Mr. Green

# 174
  • София
Я да попитам тези, които са ходили в Сани дали плажът на курорта е достъпен за външни посетители, които не са настанени в хотелите на комплекса. Ако има някаква такса каква е тя?
Anna bel, каква беше цената на изгодните билети за ферибота до Скопелос? Стандартната цена за ферибота е доста висока, особено за коли.
Отговорих си на въпроса...много изненадваща цена - до Скопелос е по-евтино отколкото до Скиатос на 7.09. и то доста. Май само за коли е намалението.

Последна редакция: вт, 04 сеп 2012, 00:00 от dechy

# 175
  • София
Момичета, за ползване на интернет има ли някакви предплатени карти или други възможности. Ако се окаже, че нет-а  в хотела ни не е добър, да можем да имаме достъп.
Благодаря!

# 176
  • София
Привет и от мен, от Никити. Със СКО сме една над друга  Hug
В общи линии ми харесва. Вчера пристигнахме, имахме проблеми докато си намерим къщата, а и телефона на собственичката беше изключен. Нет по кафетата на крайбрежната - по рядко.  HugТо и в къщата е кът. В къщата е ново обзавеждането, но като гледам няма да чистят, оставили са ни метла и лопата пред вратата. Жената ми обясняваше преди резервацията, че е достатъчно за 4ма. За мен - не е. Децата са в холо-кухнята, на диван. Маса вътре няма, столове - също. Има масичка и столчета на терасата. Т,е. ако завали.... Плажът тук е много каменист за моите представи. Плюс това е на улицата - постоянно минават коли до главата ти. Днес бяхме на плажа Кастри - много ни хареса. И
 хора нямаше. Но имаше доста морски таралежи /отивам да чета за тях/. Нямаше ни една вълна, беше топло и спокойно.
Отивам да гледам коя рибна таверна хвалихте. Снощи бяхме в Казанис - малко стол ми се видя. Всичко е почти готово. След поръчката - до 3 минути ти носят картофи, тиквички, калмари  Mr. Green

Kazanis  не става. И на нас не ни хареса. За таралежите на Кастри съм изненадана. Ние почти всеки ден бяхме там и нямаше.   
Хубава таверна беше Арсанас. (ако пак не бъркам името).
СКО, Спокойна, при вас има ли места,че май ще идваме пак за празниците и спешно търся две студиа за 4 възрастни с две деца на 11 и 6  . Ние ще сме без детето. Приемам и други идеи момичета.

# 177
  • София
Ана бел, много , много благодаря!
Планирам същия маршрут, но ми се иска да видя това прословуто Дамукари.
А времето ще е ограничено. ....
Мислиш ли че ще ни стигне един ден за да видим Волос за два часа и после да изръшкаме Пелион , селцата покрай брега .. та зо Хорефто?

Havga, и според мен не се забърквайте с Волос. Волос е много натоварен откъм движение град, задръствания, коли, лудница. Ще се изнервите само. Разходете се по крайбрежната алея и към планината на музите Simple Smile Селцата покрай брега...също не го виждам, едно-две селца си изберете - Цангарада, Милиес (от там тръгва влакчето и е много красиво на гаричката), Кисос. Пътят е труден и за да ви е приятно, не се претоварвайте Peace

# 178
  • Пловдив / София
Спокойна, а вие в кой хотел сте отседнали.
След последните отзиви взех лееко да се отчайвам. Защото мин. год. толкова мн. да ми хареса спокойствието на Тасос, ама ние бяхме там от 10.09 до 15.09.
А сега - в лудницата.

# 179
  • София

СКО, Спокойна, при вас има ли места,че май ще идваме пак за празниците и спешно търся две студиа за 4 възрастни с две деца на 11 и 6  . Ние ще сме без детето. Приемам и други идеи момичета.

Собственичката забягна някъде, няма да я има до довечера, май. Като дойде ще питам. Понеже е объркала нашата резервация, както и на СКО, впрочем, каза, че може да ни премести на 6ти, където се освобождава апартамент. Иначе в Никити има места в момента. Навсякъде  ни спират да ни питат дали искаме апартамент.
Моето дете се оказа със забити игли от таралежи вчера. Та се наложи по спешност да си ползваме застраховките. Ходихме на доктор в Метаморфози, понеже в Никити НЯМА доктори. 1 час си игра да вади игли от пръстчето. Работят с Мондиал, не сме плащали нищо. Но не ни изписа нищо за мазане допълнително. Само каза, че иска и довечера пак да го види. На Кастри, в най-дясната част на плажа, под терасата е толкова красиво, точно реших, че сме си намерили плаж. А там има толкова таралежи.....сега днес пак почва чуденето - къде на плаж.

Фам, във филианна сме.

Общи условия

Активация на акаунт