ВМ НВХ - част 51

  • 48 936
  • 743
  •   1
Отговори
  • Мнения: 564
ВМ-НВХ 51 ЧАСТ

Oсновни групи храни, които режимът включва:

1.) Всички видове: 

- месо
- субпродукти (дроб, воденички, сърца)
- бекон
- без колбаси
Mоже само сухи и много чисти филета, като пуешко, пилешко, свинско.
- риба

2.) Всички видове млечни-(за предпочитане пълномаслени)
- мляко
- сирена
- кашкавали
- извара
- кефир

3.) Яйца

4.) Мазнини 
- масло
- зехтин
- заквасена животинска сметана

5.) Зеленчуци - всички нисковъглхидратни - броколи, спанак, карфиол, зеле, краставици, домати, тиквички, гъби
Избягвайте картофи и други корени с много нишесте.
Употребявайте варива (боб, леща) в умерени количества и по-рядко

6.) Разрешени плодове 
Mаксимум до 2, по възможност по-кисели плода (грейпфрути и лимони са разрешени всеки ден).
Разрешени са дребните плодчета - ягоди, малини, къпини, боровинки.
Избягвайте банани, грозде, диня, праскови, кайсии.

7.) Ядки
Винаги консумирайте сурови, неопечени ядки.
Не се подвеждайте от фъстъците и кашуто-спадат към групата на бобовите,а и като полезност на фибри и омеги са на едно от последните места

8.) Добавки
- рибено масло - по 1 грам на ден

Повече информация може да намерите тук:
ВМ-НВ за начинаещи
Под статията има линк към превода на български, за който изказваме специални благодарности на Cioccolata!   bouquet

Важни моменти, през които преминава тялото ни,докато сме на режим

Контрол на теглото

    * Какво се случва когато сме на диета?
    * Какво е изгаряне на калории? Как да определим дневният разход от калории?
    * Как да загубим само мазнини?
    * Как да се храним, за да загубим само мазнини?
    * План за действие
    * Списък с храни подходящи при НВД
    * Най-чести причини за „плато” и „застой” в диетата

15 съвета за здравословно хранене

Таблица с калории в основните храни

 Малки закуски подходящи за НВД <Форум Линк>

"Плато" и "застой" <Форум Линк>

Конвертиране на мерки и теглилки - в помощ за Fitday

Рецепти подходящи за ВМ-НВД <Форум Линк>

Low Carb recipe


Тези сайтове дават информация за съдържанието на храните, изчисляване на калории и съотношенията
мазнини/бълтъчини/въглехидрати.

www.fitday.com

www.calorieking.com

www.nutritiondata.com


Въглехидратите не бива да надвишават 20 %.
Мазнините могат да варират от 50 до 70%, белтъците от 20 до 40%, ако има  дни, в които белтъчините не са в особена 
норма, не е проблем. За неспортуващи, няма нужда протеините да минават 40% дневно.


Препоръки, теми и дискусии разни за свободното време

Какао

Сладкият убиец
за употребата на подсладител и вредата от него

Рибеното масло
от Искрица Надежда

Защо се пие рибено масло
тема в Спайдърспорт

Защо се пие рибено масло-2

Diet for Pregnant and Nursing Mothers
тема на Милко Геогриев относно диетиране при бременни и кърмачки

Омега-3 мазнини и интелигентност

Питанка за  лененото семе

Покълнали храни

За бюстa

За фибрите

За сусамът и сусамовия тахан

Из размислите наши-споделен опит
"- Водата се пие в повече (всъщност нормално е и задължително по принцип да се пие по 1,5л) за да може чрез диурезата, която предизвиква, да се изхвърлят непотребните токсини от организма. Сутрин си напълнете половин литрово шише с вода или чай, изстискайте половин или цял лимон (според вкуса ви) и сте изпълнили нормата за единия плод, полагащ се дневно. 3 шишета по 0,5л вода за деня ще ви се отразят чудесно. Винаги пред компютъра си носете чайче или вода (аз чая го пия по-лесно, отколкото чиста вода) и се наливайте, докато четете или чаткате.

- Препоръчва се употребата на зелен чай, освен диуретичен ефект, той разхлабва, но и пада кръвното от него, а ние жените сме предразположени към нискокръвие. Та ако не ви понася, не го пийте често.

- Ако консумирате много кафе, намалето го до 1-2 дневно, замествайте с безкофеиново, а тези, които са в застой въобще да го спрат за известно време. Към кафенцето може да си позволявате понякога сметанка или малко прясно мляко за подобряване на вкусовите качества. Можете да заместите кафето с натурално какао.

- Ако ви се доще да прегрешите с нещо сладичко или тестено, сторете го преди обяд, и то с няколко хапки.

- Трябва да консумирате ежедневно най-малко по 1 грам рибено масло, за предпочитане капсули "Ескимо 3". Съдържа незаменими мастни киселини, въздействаще върху сърдечно-съдовата система и т.н. Хубаво е да се приема по време на хранене с белтъчини.

- Препоръчителна  е употребата на сурови ядки. Орехите са много подходящи. Бадем, лешник, слънчоглед. Соята и царевицата не са ядки. До 50-60гр на ден, понеже са въглехидратни и е желателно да се изконсумират до следобяд. Орехите намаляват риска от сърдечни проблеми с поне 15%. Богати са на омега-3 мастни киселини и на естествена форма на витамин Е (мощен антиоксидант!), фибри и протеини.

- Фабрично печените ядки (кашу, фъстъци, бадеми) съдържат много сол и хидрогенирани мазнини.

- Мазнине в този тип хранене трябва да бъдат предимно от животински произход-меса, сирена, краве масло, а  също и студенопресован зехтин.

- Закуската ви може да е от омлет , айрян, плод,  масло или кашкавалец. Но може и да е от кисело мляко.

- Ако се чудите какво да ядете за закуски между основните хранения, добро решение е първата закуска да е ябълка, кашкавалец, омлет, а втората ядки. Бързо, лесно, удобно, калорично.

- Не забравяйте, че това е високо-мазнинно хранене. Мазнините ви трябва да са доста, не ги ограничавайте за сметка на белтъчините. Пример съм аз, която ям месо на воля, понякога забравям да добавя салатка, а и да гарнирам с нея, не добавям зехтин, пък не бива тъй. А мазнините дават чувство за ситост, отгоре на това са полезни (зехтин, прясно краве масло, сметана), затова не ги забравяйте и добавяйте. Винаги може да си намажете омлета с масло, да накълцате пържолата и да объркате със сметана (това не е за вечеря обаче!), да полеете зарзаватите със зехтин. Реално погледнато, не се ядат толкова много мазнини, просто  са много калорични.

- Старайте се да ядете чисти меса, не колбаси разни, с неизвестно съдържание и най-вече соя. Луканка и суджук, сушеница може, но не прекалявайте, че и там има обилно вредно количество сол или разни консерванти съмнителни, та дори веднъж бях прочела нещо карамелово, не го познавам. Натурално най-добре.
 
- Хапвайте зелени работи по-честичко - спанак, лапад, коприва, марули, броколи. Приятни за перисталтиката, с малко въглехидратности. Омлет със спанак и сирене, копривена чорба със сирене и сметана, импровизирайте!

- Ако ви се е прияло макаронено изделие, нека е пълнозърнесто.

- Този режим на хранене пропагандира здравословно ядене на всички видове храни, с ограничение на част от тях. Затова резултатите от лишенията са бавни, но славни. Не се стресира организмът, не ви се образуват стрии, не ви висва кожата, всичко става постепенно, също както постепенно сте надебеляли. Колкото по-бавно се отслабва, толкова по-добре за вас!
Отначало се свалят 2-3-5кг, след това по около 2 кг месечно, може и повечко, може и по-малко, зависи.

- Хубаво е, ако не сте се погрижили за кожата си досега, да го направите в настоящия момент. Най-лесно и дори най-полезно е мазане (ежедневно) със зехтин на цялото тяло. За  мека кожа и подхранена такава. След баня, върху леко влажна кожа втрийте зехтин, объркан с някой балсам за тяло, че да ви мирише приятно. Наблегнете на проблемните си области, бедра, корем, ръце, паласки, масажирайте си ги по-интензивно дори. С масажа ще опознаете телесата си, няма да ви  хареса сигурно и ще се амбицирате постоянно да добиете строен силует!"

високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 1 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 2 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 3 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 4 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 5 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 6 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 7 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 8 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 9 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 10 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 11 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 12 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 13 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 14 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 15 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 16 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 17 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 18 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 19 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 20 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 21 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 22 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 23 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 24 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 25 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 26 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 27 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 28 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 29 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 30 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 31 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 32 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 33 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 34 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 35 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 36 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 37 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 38 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 39 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 40 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 41 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 42 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 43 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 44 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 45 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 46 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 47 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 48 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 49 част
високо-мазнинна ниско-въглехидратна диета - 50 част
Използвайте всяка свободна минута за спорт и движение - съчетанието ВМ НВХ и спорт дава невероятни резултати!
Добре дошли в новата тема!



И още връзки - извори на полезна информация:

Предавания с участието на Милко.

На английски:

Блогът на Марк Сисън
Сайт на д-р Меркола
Блог на Питър Атиа (Eating Academy)

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 10:35 от Bobeto

# 1
  • Мнения: 564
И да пожелая специално на Fran Fran бързо и безпроблемно възстановяване!   Hug

Момичета, да напомня и тук за срещата, която се очертава към края на септември. Който има желание, моля нека да напише предпочитанията си за деня и часа в тази тема

И нека бъдем най-вече здрави и жизнени! Успех на всички по пътя! Останалите резултати ще дойдат сами.   bouquet

П.П. Добавила съм линкове към блоговете, чийто статии най-често обсъждаме, както и линк към статията за начинаещи (където е и преводът на бг). Ако някой се сеща за още нещо, което да липсва  - да казва Wink

# 2
  • В центъра на мръсотията
  • Мнения: 605
Аз си карам по моя полу-палео, полу-ВМ-НВХ, ама тук намирам много полезна информация, затова отново се прихващам...  Heart Eyes Поздрави на всички!  Hug

# 3
  • Мнения: 2
Bobe, благодаря  Hug
За новата тема също   bouquet. Дано само хубави неща споделяме !

# 4
  • В Балкана
  • Мнения: 672
И аз благодаря за новата тема!   bouquet

Занимавам се да търся повече инфо, защо със суровите ядки не трябва да се прекалява. И си ям маслото междувременно.  Laughing

# 5
  • Мнения: 6 346
Благодаря и аз за новата тема Hug

Аз се разходих преди малко до Сирене и вино за приятели и се върнах с прясно мляко 3,6% с каймак, отново биволско кисело, ръчен кашкавал и масълце Sunglasses

# 6
  • Мнения: 564
Занимавам се да търся повече инфо, защо със суровите ядки не трябва да се прекалява. ..
Рейнче, най-общо и вкратце казано - защото съдържат доста Омега - 6. Ако попадна нещо на български, ще пиша. Иначе тук е на инглиш.

Аз се разходих преди малко до Сирене и вино за приятели и се върнах с прясно мляко 3,6% с каймак, отново биволско кисело, ръчен кашкавал и масълце Sunglasses
Охххх.. аз тази работа я свърших онзи ден!  Не мога да спра да повтарям кокло са "божествени"!  Crazy Малсото им е първото, което опитвам и което не само може да се сравнява с Президента, ами направо си е също толкова вкусно и качествено. Освен кашкавал, взех и сирене бяло и пълномаслена извара и ги забърках с биволското кисело и си направих крема-сирене. Разбира се - божествено !  Mr. Green Не подминах и биволската моцарела  ... И сега не мога да им се наситя! Та по този повод, тия дни съм малко по-на млечни.

# 7
  • Мнения: 6 346
Биволската моцарела ми хареса и на мен. Друго от витрината не купих, но си набелязах и рикота, и сирене, и други моцарели и кашкавали...

# 8
# 9
  • София
  • Мнения: 1 047
Къде е този чуден магазин ?  Embarassed Нещо съм пропуснала...
И аз купувам биволско мляко и си квася, но от провинциата- директно от обора  Hug Продават и прясно сиренце - моцарела и е божествена  Heart Eyes Но не е трайна  Confused

# 10
  • Мнения: 6 346
Ех, аз нямам наблизо обор, а не се доверявам на бабите с млякото, затова предпочитам да купувам от магазин, а там няма много истинско и прясно Embarassed Този магазин е на Цар Иван Асен ІІ и Ракитин - точно на ъгъла, отстрани има табела "Добрев". А има и друг такъв магазин - на Парчевич 31.

# 11
  • В центъра на мръсотията
  • Мнения: 605
И на Фритьоф Нансен и Петър Берон - "Млекарницата на Добрев"  Peace

# 12
  • Мнения: 173
Запис   bouquet

# 13
  • Мнения: 958
Само се записвам, няма какво да се похваля, ту съм режимна, ту ям някой боклук, утре се местим, от една седмица нямам печка и хладилника е празен, ще се размразява, всеки яде квото намери, гледам да е повече месо и мазнини, но тук таме хапвам хапка корасан, или сандвич. От събота се надявамд а съм си пак на 100 % след тази кошмарна седмица.

# 14
  • Мнения: 2 069
Благодаря за новата тема, дано е все така интересно с вас!

Общи условия

Активация на акаунт